Гергана Николаева

Темата е заключена.

Здравейте на всички!:) Аз съм нова тук - казвам се Гергана Николаева и съм на 17год. Висока съм 162 и тежа 40кг. Тук съм за да помогна на себе си, искам да успея да се преборя с лакомията си, която може би е изразена/свързана с някаква болест??! И така, скоро (преди 2-3 месеца) отслабнах рязко с около 16-17кг. Чела съм мноого дневници на момичета от форума и не искам да се повтарям как и аз като тях започнах да слабея по един доста нездравословен начин. Имало е дни, в които съм била само на вода, или пък на 1 шоколад?Що за глупости??!Както и да е, след куп здравословни проблеми - посетих различни лекари, единствено не съм ходила на психиатър. Проблема ми е, че трудно качвам килограми, а ако кача поне мъъничко (то е след голяма лакомия) и после веднага ги свалям.. Сега последните дни бяха адски трудни и болезнени, постоянно преяждах и ако ви опиша как съм се хранила последните дни, наистина ще ме изгоните веднагически :D. Може би страдам от някаква лакомия, вследствие на това “гладуване” не знам... Преди 2 дена изядох за целия ден: една тава баница, 2 варени яйца, 1 банан, някаква манджа със свинско, 2 филии бял хляб, 1 пакетче семки, 3-4 овесени бисквити(домашни-възможно с най-вредните и евтини съставки (dull) ) и 1 кит кат;о
На следващия ден пък ометох: 1/2 омлет, 2 филии бял хляб с масло и шоколад ,4 овесени бисквити; 1 банан; 20-25 от ов.бисквити; 1/2 омлет ; 100гр. кисело мляко; 3 филии с масло и лютеница; ии огроооомно количество от овесените бисквити ( най-малко 40бисквити сигурно имаше) т.е. сама си издумках две пълни тави бисквити с възможно най-вредните съставки....... И това всичко е от лакомия, то да беше поне с здравословна храна, ама нали нещо ми щрака в мозъка, та дори и да усещам една голяма топка в корема си, продължавах да ги бухам тея прости бисквити..... Според мен проблема ми е по-скоро психически, от колкото физически. Много лекари ме посъветваха да отида на психолог, но семейството ми няма финансовата възможност, а здравната каса не поема тези прегледи.... А относно преяждането, след този последен ден който ви описах, реших да направя едно “пречистване” и вчера бях само на вода цял ден, днес сутринта мисля да ям кисело мляко, по-късно плодове, за обяд крем супа от зеленчуци, за вечеря не знам какво. Не знам как да продължа това захранване? Как, кога и какво да включа в менюто си постепенно, за да не натоваря изведнъж стомаха си?

Здравей!

Честит дневник и добре дошла. :)

Ако след всяко преяждане се самонаказваш с гладен ден, то трудно ще излезеш от този затворен кръг.
По-скоро започни бавно, но трайно, да променяш навиците си и да установиш един постоянен режим, който да не е стресов за тялото (т.е. да не гладуваш), за да не се налага да компенсираш после с повече храна (да се тъпчеш).
Описвай ежедневното си меню, това ще е от помощ. :)

Казваш, че си обиколила много лекари - здравословно всичко е наред сега, нали?

25.11.15
10:05

Прочети статията за РБД в раздела за хранителни режими. Ще ти е полезна и по мое мнение е единствения правилен режим за теб. Пресметни си калорийният баланс и си сложи малко дефицит отгоре - примерно 20 процента. Раздели си храненето на колкото приема ти е удобно според ежедневието - не е необходимо да ядеш 5 или 8 пъти.
Спортуваш ли?
Ако да, какво?
Ако не, имаш ли намерение?

Благодаря ви за включването и бързите отговори!
Здравословно не всичко е ок сега, трябва да кача килограми, защото имам проблеми с МЦ .
Не, не спортувам - само от време на време правя упражнения вкъщи.
Бих искала да ви попитам как да продължа с “захранването” понеже след вчерашното гладуване ме е страх да не си претоваря стомаха изведнъж. За днес започнах така:
- 250гр. кисело мляко
- 1 банан
-1 ябълка
След 30мин. ще ям крем супа от замразени зеленчуци (сварени разбира се)
после как мога да продължа?
П.С. По време на лакомията бях качила 2 кг. които естествено свалих (даже повече от 2) след вчерашното пречистване.

Мнението беше редактирано от Гергана Николаева на 25.11.15 14:45.

25.11.15
14:56

Две кюфтета и задушени зеленчуци ми звучи много добре.

Благодаря ти. В момента разполагам и с пилешка пържола от бут и червено зеле (като салата) - те стават ли? Или кюфтетата са по-добрия избор? Извинявам се за многото въпроси..(:

25.11.15
17:33

Стават. Няма никакъв проблем.
Прочете ли статията ?
Не се извинявам за въпроса ;)

Хааха :D Ии да повярвай ми, наистина много пъти съм я чела - просто ми е трудна математиката :D И не само тя, но не ми става много ясно как да пресметна всички тези работи

Сега пресметнах горе-долу нещата, а как мога да си пресметна тези 20% дефицит отгоре?

25.11.15
17:54

Какво пресметна?

Калориите за поддържане на телесното си тегло и колко грама (и калории) трябва да приемам от П, В, М

25.11.15
18:02

Напиши стойностите де!!!

Калориите - 1213 , П - 74гр. , 296 кал. ; В - 127гр. 508кал. ; М - 56гр, 508кал

26.11.15
07:52

Поправям се , че вместо излишък съм ти написал дефицит, но нещо съм разсеян тия дни. Та за да качваш ти трябват повече калории отколкото са ти необходими за поддържане. Според мен 20 % излишък са напълно достатъчно, особено в твоя случай, когато липсва активност.
20 % от 1213 са 242,6, което ще рече, че крайният резултат е 1455, 6 кк дневен прием, ако разбира се първата цифра е вярна. Това 1213 след коефициента за активност ли е или без него?
Препоръчвам ти да изчислиш разпределението на съставките с възможно най-високите стойности на протеин.

Без него. Благодаря за съветите, ще се опитам:)

26.11.15
17:48

Умножи първата стойност по коефиьиента за активност и тогава добави 20-те процента. Так ще да е по-вярно крайното число ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1