22.11.15
13:24
Здравейте!
Реших да пиша тук, за да намеря нови идеи, подкрепа или съвети, а защо не и трите? Моята история не е интересна, дори си е обичайна, но събитията довели ме до съдбоносни решения са забавни.
Като цяло, аз съм уеб девелопър и мога да кажа, че бизнесът върви идеално. Родом от Ямбол, но от шест години се правя на софийски жител, като уча и работя тук.
Проблемът, който настана при мен бе, че когато станах студент на деветнадесет години, т.е. 2009-та бях 81 килограма, а сега 130, при това никак не мускули...
Ясно, нормалния дебелак, желаещ да стане бързо и лесно слаб и с преса...Не, аз не съм такъв. Случи ми се нещо забавно, един ден всичко в офиса на фирмата ми изгоря, ядове, мъки, застрахователи и пр. Наложи се да чакам една седмица за оборудването, което поръчах наново, защото в нашата мила родина не се намира, но какво да правя цяла седмица...? И така с един познат започнахме - хайде днес до Панчарево, утре на Витоша, друг ден на реката със спининга... Полудях, а и както е топло времето човек доста се предразполага. Сформирахме се група приятели, започнахме да ходим по заслони, хижи, да катерим каквото ни падне, спим ноември вечер в планината на хамаци :) !
Всичко до тук е страхотно, чувствам се по-силен и издръжлив, но килата не падат, затова реших да започна диета на принципа НВ-ВМ, като след като мине навлизането в кетоза и цялата лудост, и истерия, след около 2-3 седмици мисля да започна тренировки!
Ще пиша тук за моите постижения, дано да мога да помогна някому, докато съм в процес :)
22.11.15
21:18
Благодаря за доверието :)
23.11.15
09:40
Добре дошъл! Интересна история. :) Успех!
23.11.15
14:16
Такааам... За утре организираме поход в планината на високо с преспиване в хамаци. Чудя се дали не ми е рано, тъй като още изпитвам нужда / крещяща / от въглехидрати и дали няма да ми е много трудно без тях? Или да се наблегне на сланина вечерта...
23.11.15
14:31
казано от Tony Blaze на 23.11.15, 14:16:
Такааам... За утре организираме поход в планината на високо с преспиване в хамаци. Чудя се дали не ми е рано, тъй като още изпитвам нужда / крещяща / от въглехидрати и дали няма да ми е много трудно без тях? Или да се наблегне на сланина вечерта...
Ако си наистина кето адаптиран (и не излизаш от кетоза), не би трябвало да е проблем, освен ако решиш да правиш интервални спринтове по баирите :D
23.11.15
14:32
Благодаря за отговора! Ще стискам зъби!
26.11.15
10:13
Здравейте, приятели !
Слязохме вчера от планината, но чак сега се събрах и сядам да поразкажа :)
Като цяло, няма квадратен сантиметър по тялото ми, който да не ме боли , но пък беше страхотно!!! Гордея се, че не се отказах, макар че на няколко пъти щях да прекратя изкачването, защото наклонът беше адски голям и преходът беше към 2-2.5 часа, и наистина нямаше един равен метър да си поемеш дъх. Като добавим и раниците ни по около 20 килограма, както и брулещия вятър, който караше потта по тениската да замръзва като бонуси, то приключението стана още по-голямо. Вечерта имаше и градушка, буря с гръмотевици, падащи до нас, а бурята стана толкова мощна, че отвя част от покрива на заслона. Спокойно, сутринта го поправихме с наличните пирони! :)
Сега, нека да разкажа за личното ми преживяване. Останалите от тайфата се нагрухаха сутринта с баници, банани и т.н., но аз не успях да хапна нищо. От магазина в селото си купих вакумирани “пилешки пържоли”, но по-скоро представляваха смеска от лой, соя и отгоре с аерограф боядисано да изглежда на пържола... Е, едно кученце намаза... Та качвах се гладен като вълк, което ме прави още по-горд! Вечерта “бръскахме” сланинка, бахур/без ориз/, пържолки, а на сутринта яйца с беконец! Да си призная изядох и една бисквита :( хахах
Та това е, сега прилагам природа :)
Мнението беше редактирано от Tony Blaze на 26.11.15 10:22.
26.11.15
10:33
Не се чувствай виновно или гузно заради една бисквита! :) Предвид другата храна, надали ще те изкара извън кетоза, а и все пак си борил планината, не си лежал на диван. Хубав разказ.
27.11.15
11:44
Така, така...
Имам да завърша един проект и смятам от началото на другата седмица да започна с един приятел отново да ходим на фитнес. С НВ-ВМХ свалих веднага няколко килца, но като че ли вече не мърдам... Сигурно проблемът е в мен, тъй като седнах да си сметна грамажите протеин и т.н., но не ги спазвам, за да може тялото да свикне в началото. Сега, когато започна първоначално с кръговите тренировки, ще започна да спазвам точно приема, но имам едно питане - избрал съм си програма, която винаги работи при мен, тренира се 5 дни и не знам в този случай, трябва ли да смятам формулата не като “застоял живот”, а като “активно трениращ през седмицата” ???
Иначе тренировката е тази:
http://www.bb-team.org/workout/1284_garantirano-otslabvane-za-ambitsiozni-hora-razpolagashti-s-vreme
ЛЮБИМА МИ Е!
Няма да забравя първият път, когато я следвах - ден за крака, добре че отидох със скутера до фитнеса... А до нас, от третия до петия етаж лазих по стълбите, не се майтапя :) Е, после се свиква :)
27.11.15
11:52
А, забравих да вметна, че смятам да си набавя малко добавки:
- Протеин, който да приемам след тренировка, в тренировъчни дни или сутрин на гладно в не тренировъчни.
- Фет бърнър - до сега съм приемал два от различни ценови класове, много съм доволен и от двата, като обаче всеки си има плюсове и минуси.
- Креатин, за да мога да повиша тежестите, но ще го приемам по бавния начин - по 5мл. на ден, не със зареждаща седмица.
27.11.15
11:57
Защо имаш нужда от протеин след тренировка? :)
Защото нямаш възможност сравнително скоро след нея да ядеш нормална храна?
Защо протеинът сутрин на гладно ще ти помогне с нещо?
27.11.15
12:03
Веднага отговарям :)
Обикновено мога да си позволя да тренирам преди обяд и да, наистина не мога веднага да консумирам храна, поне не такава каквато ми се ще... Иначе бургери на всеки ъгъл, но нали от тях бягам :)
Протеинът на гладно сутрин, смятам че ще замести закуска тъй като бърнърът също трябва да се пие на “празен стомах” и т.н.
Сега сигурно ще изляза едно доста объркано хлапе в 5-ти клас, нали ? хахах
Приемам критика :)
27.11.15
12:07
казано от Tony Blaze на 27.11.15, 12:03:
Веднага отговарям :)
Обикновено мога да си позволя да тренирам преди обяд и да, наистина не мога веднага да консумирам храна, поне не такава каквато ми се ще... Иначе бургери на всеки ъгъл, но нали от тях бягам :)
Протеинът на гладно сутрин, смятам че ще замести закуска тъй като бърнърът също трябва да се пие на “празен стомах” и т.н.Сега сигурно ще изляза едно доста объркано хлапе в 5-ти клас, нали ? хахах
Приемам критика :)
Поне на мен ми звучи разумно с изключение на това, че протеинът също е храна и можеш съвсем спокойно да си закусваш. След тренировка, ако нямаш възможност да ядеш протеин е добър вариант.
За бърнър-а не знам колко ще ти помогне. В най-добрия случай индиректно, като ти подтиска апетита, но ако броиш калории не знам колко файда би имало. Ако не броиш, а ядеш свободно и наистина подтиска апетита, тогава си струва. Креатина е в мг, а не мл, но 5гр е стандартната доза, да.
27.11.15
12:12
Чак объркано хлапе... включих се в разговора, за да те насоча към оптимизация на режима и разходите. :)
Ако до около час след тренировка имаш възможност да хапнеш добра храна - протеинът по-скоро не е необходим. Ако няма такава възможност - да, не е лошо да има дозичка протеин. Във всички случаи има една голяма истина - ако успяваш с храната за деня да осигуряваш достатъчно белтъчини (а това не е ча-а-а-ак толкова трудно), приемането на протеин на прах в някакъв момент си остава с компромисна ефективност, съответно това поставя под въпрос рентабилността на разхода. Белтъчините от храна са най-малкото по-евтини.
Колкото до бърнър на празен стомах - с прием на протеин ще постигнеш по-скоро “запълване” на стомаха”... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.11.15 12:24.
27.11.15
12:16
казано от Кольо Пияндето на 27.11.15, 12:12:
Чак объркано хлапе... включих се в разговора, за да те насоча към оптимизация на режима и разходите. :)
Ако до около час след тренировка имаш възможност да хапнеш добра храна - протеинът по-скоро не е необходим. Ако няма такава възможност - да, не е лошо да има дозичка протеин. Във всички случаи има една голяма истина - ако успяваш с храната за деня да осигуряваш достатъчно белтъчини (а това не е ча-а-а-ак толкова трудно), приемането на протеин на прах в някакъв момент си остава с компромисна ефективност, съответно това поставя под въпрос рентабилността на разхода. Белтъчините от храна са най-малкото по-евтини.
Колкото до бърнър на празен стомах - с прием на протеин ще постигнеш по-скоро “заполване” на стомаха”... :)
Съгласен с Кольо. Отнема ми точно 15 минути на ден да си сготвя достатъчно храна, която после разнасям в кутии, че да не ми се налага да пия протеин. Също така ми излиза и по-евтино и при всички положения храната има по-висока хранителна стойност. Другото, той го е казал.
27.11.15
12:24
Благодаря, Ви!
Относно бърнъра, може и да е плацебо ефект, но смятам, че ме прави по-концентриран и вдига прага на болката. По едно време си го пиех без да тренирам, защото ме концентрираше в работата ми или поне аз така си мисля. Първо пиех Animal Cuts, обаче 9 хапа ... после дъхам на лаборатория, но след това минах на Black Fire и съм много доволен.
Както и да е... Сега съм в процес на търсене на някоя китна бабка, от която да намирам яйца, защото само те останаха. Има едни хора тук в квартала - домашен кашкавал, сирене и мляко - мазни, хубави и по-евтини от магазина :) Само яйцата и съм бомба! :)
Приятен ден, благодаря много за съветите и помощта!
28.11.15
11:14
Ново включване, приятели! Пак аз и моите простотии :)
Навиваме се за другата седмица да направим един еднодневен маратонец до Лакатник, по-точно паметника Септемврийци, че е още по-високо. Тъй като е доста по-малко изкачването ще намятаме много ненужен багаж в раниците, та да е са поне 20-22 кила :)
П.П. Да живей сланината! :)
28.11.15
11:44
Определено ще се следи дневника ти ! Успех ! :)
28.11.15
16:24
казано от Петър Петров на 28.11.15, 11:44:
Определено ще се следи дневника ти ! Успех ! :)
Благодаря за интереса и подкрепата! :)
29.11.15
15:37
Здравейте!
Реших да пиша днес, защото почват да се случват някакви странни работи... Та, на ВМ-НВХ съм от 11 дни, като имаше един ден, в който не беше спазено чак толкова. Това, което искам да нарека за странно, всъщност са няколко неща:
- От както съм почнал режима се чувствам много по-силен и издържлив.
- Сякаш съм намалил няколко сантиметра от корема, а пък не е като да съм го тренирал, но не е и като да лежа по цял ден или само пред лаптопа.
- Най-важното - започнах режима 132 кг. Нормално първите дни изхвърлях всичко от тялото/сещайте се сами ;)/, но всеки следващ ден, след сутрешните ритуали, кантарът показва все по-надолу. Именно днес започна да премига между 126,2-127… От това следва да питам - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?!
Моля, някой по-напреднал и разбиращ да ми обясни и да ме свали на земята, защото почвам да си вярвам много...
П.П. Ако има някой колега/приятел от Овча купел, моля нека драсне едно съобщение за един въпрос :)
29.11.15
16:03
казано от Tony Blaze на 29.11.15, 15:37:
Здравейте!
Реших да пиша днес, защото почват да се случват някакви странни работи... Та, на ВМ-НВХ съм от 11 дни, като имаше един ден, в който не беше спазено чак толкова. Това, което искам да нарека за странно, всъщност са няколко неща:
- От както съм почнал режима се чувствам много по-силен и издържлив.
- Сякаш съм намалил няколко сантиметра от корема, а пък не е като да съм го тренирал, но не е и като да лежа по цял ден или само пред лаптопа.
- Най-важното - започнах режима 132 кг. Нормално първите дни изхвърлях всичко от тялото/сещайте се сами ;)/, но всеки следващ ден, след сутрешните ритуали, кантарът показва все по-надолу. Именно днес започна да премига между 126,2-127… От това следва да питам - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?!Моля, някой по-напреднал и разбиращ да ми обясни и да ме свали на земята, защото почвам да си вярвам много...
П.П. Ако има някой колега/приятел от Овча купел, моля нека драсне едно съобщение за един въпрос :)
По-силен и издръжлив най-вероятно, защото на тези кила инсулиновата ти чувствителност е влошена и елиминирайки ги от менюто веднага усещаш позитивите. Но това е спекулация в най-добрия случай.
Когато намалиш рязко въглехидратите има първоначално спадане в теглото причинено от загуба на вода. Не обръщай внимание колко спада кантара, просто гледай да продължава да се движи надолу :)
Между другото ти кето ли правиш или ВМ-НВД?
29.11.15
16:10
ВМ-НВД :) Рязкото спадане на тегло от водя, мисля че мина в началото - рязко 3 кг надолу.
Не бой се.
Нормално е в началото да сваляш с такива темпове, както от водата, така и от мазнините. Режимът е абсолютно нов за тялото ти и го шокира. Понякога се получава обратен ефект в първите седмици, докато тялото се адаптира, но явно си късметлия и диетата работи за теб от първия ден. Продължавай смело в същия дух. Просто се приготви, че това няма да продължава вечно и че колкото повече сваляш, толкова по-трудно ще става да сваляш още. При теб има доста за сваляне, така че все още е рано да мислиш за застой, но просто имай предвид, че все някога ще дойде. Темповете на сваляне ще спаднат, но ако ти си постоянен положителните резултати ще продължават да те радва.
02.12.15
18:16
Здравейте!
Пиша, защото трябва да споделя една мъка...
От няколко дни просто не ми остава време да ям през деня, камо ли да сготвя и започна лош процес. Та, най-много на обяд да хапна пилешка пържола, но вечер хапвам повечко, естествено съобразено по ВМ–НВХ стандартите, при това придружено с повечко салатка - домати или марули. Възможно е и няколко броя сурови бадеми - 4-7, не повече.
Това, което ме притеснява е, че въпреки че не ям толкова, спрямо това, което поглъщах през режима, кантара застана на едно място... Почвам да си мисля някакви работи и т.н. От друга страна сутрешното ходене до тоалетната... ми забравих за него вече?! :( В мен ли е проблема? Моля за някакво мнение или съвет :(
Изхождайки от забавения метаболизъм и застоя в свалянето бих казал, че храната ти е малко. Вероятно промяната на времето на храненията също има влияние.
От друга страна това, че кантарът не се проемня за два-три, та дори и повече дни, не означава нищо и не е провод за притеснение. Най-краткият период, който според мен е подходящ за теглене е една седмица.
Притеснителното е в забавянето на метаболизма. Обърни внимание какво точно се е променило в последните дни и ще разбереш каква е причината.
03.12.15
21:03
От друга страна сутрешното ходене до тоалетната... ми забравих за него вече?!
;)
04.12.15
16:09
казано от Von Suthaus на 03.12.15, 21:03:
От друга страна сутрешното ходене до тоалетната... ми забравих за него вече?!
;)
Е така, де... Няма да се мамим :)
04.12.15
17:05
казано от Маданеца на 03.12.15, 10:08:
Изхождайки от забавения метаболизъм и застоя в свалянето бих казал, че храната ти е малко. Вероятно промяната на времето на храненията също има влияние.
От друга страна това, че кантарът не се проемня за два-три, та дори и повече дни, не означава нищо и не е провод за притеснение. Най-краткият период, който според мен е подходящ за теглене е една седмица.
Притеснителното е в забавянето на метаболизма. Обърни внимание какво точно се е променило в последните дни и ще разбереш каква е причината.
С риск да бъда оплют, но не смятам, че храната е малко. Ако е активна ММ съм склонен да се съглася, но когато си говорим за мазнини нещата стоят по друг начин.
Хора с наднормено тегло често подценяват количеството калории които приемат и надценяват количеството, което изразходват. Нямам предвид, че Тони е с наднормено тегло - не съм запознат с телесната композиция, просто отбелязвам факт.
Авторът на този дневник не си пресмята калориите доколкото ми е известно. ВМ-НВД не е магическа диета и ако ядеш само мазно месо и млечни продукти, калориите се трупат много, много бързо.
Популярна е защото работи, а работи когато човек се фокусира върху зеленчуци с голям обем и ниско съдържание на калории (и съответно въглехидрати). В такива условия мазните меса и млечни се оправдават и допълват една пълноценна диета.
Тони, не искам да те обидя приятел, дневникът ти ми е интересен. Всичко което казвам е, защото ми допадаш и искам да си достигнеш целите :)
Не съм съгласен с частта за забавянето на метаболизма също. Това е догадка в най-добрия случай и липса в загуба на ЛТ, поне на този етап не може да оправдае подобно твърдение.
Съгласен съм обаче с другите аргументи на Маданеца, че промяната на времето в което се храниш може да окаже влияние. Също и за измерването.