Движение:
мързелива, МЦ йога - час
Храна:
- чай*от хвощ*, коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- 2 с,л. тахан с какао на прах*,мед*и какаови зърна*
- какаово-оризова закуска* накисната в конопено мляко* с малко палмов петмез*
- 2-3 клончета броколи на пара, овесени крекери* със сос* от златист пачи крак*; 2 парчета дом. тиквеник*, 2 шоколоадои трюфела и 2-3 карамелени бонбони
- фреш портокал
- доамшен ябълков сайдер*
Добавки:
ензими, вигантол
Малко разреждане и освежаване в работния график. От тази седмица започвам да водя мобилити часове при Ефо и Рали. (party) Малко довършителни работи в студиото и там започвам да приемам мини групи. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.11.15 22:08.
10.11.15
00:56
казано от Маргарита Манева на 08.11.15, 18:22:
В “магазинските”сосове и маринованите маслини, солта е ясно че е готварска. Сосове ям единствено домашно приготвени, а маслините купувам от тези, които се водят натурални - сушени, киснати в зехтин. Маслините и без друго са едно от растенията с най-високо съдържание на натрий. :)
Под сосове имам предвид само горчица в интерес на истината. (нацелила съм си една на която пише ‘’възможно най-малко неща на етиката от към съдържание’’ мисля , че беше немска), но за солта в нея си права. Имам някакви периоди (на издивяване) в които хапвам лютеница - магазинска (dull) , просто ми се яде 2,3 лъжички и до там, явно докато усетя неестествените съставки и ми се изпарява желанието.
Основна сол и аз бях на морска, след това питай ме защо отидох към хималайска (поддадох се на маркетингов фалш естествен хубавото е ,че 100гр. ми е достатъчна за 4-5 месеца... Взимам поука и насочвам отново към морската.
За маслините незнаех за сушени в интерес на истината. Гледам да взимам възможно най-безсолните които най-често са по едри и ‘’сухи’‘.
Горчица не съм опитвала да правя домашна , но имам доста синапени зърна които ми ‘’висят’‘.
Мнението беше редактирано от Кейти на 10.11.15 00:59.
Не се фиксирай единствено върху солта. Споменах солта като допълнителен фактор за водна задръжка. Смяната на вредна към полезна сол е добра идея, но това няма да промени много нещата с водата. Вгледай се в голямата картинка и не дълбай в детайлите. Вероятно там някъде нещата имат нужда от освежаване. :)
Движение:
йога - 45-50 минути, без обърнати
Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*, кантарион*,мащерка*,мед*
- шейк* от черен ванилов чай* с какао*, мака*, масло от морски зърнастец*, мед*
- ябълка*
- круша*
- шейк* от чай*(пау д’арко– канела*), какао*, масло от морски зърнастец*, мед*, тинктура от сибирски женшен*
- салата*(цвекло, моркови, кълнове от мунг дал*, каперси, зехтин*), омлет от 3 пйца с парено сирене*, още малко каперси и маслини; 3 домашни ръжени бисквитки*, 2 шоколадови бонбони, половин парче домашен тиквеник*
- шепа печени фъстъци
- закваска*
Добавки:
МСМ, ензими, вигантол, ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 10.11.15 21:22.
Движение:
колелце от колене, скачащи напади
йога - Ащанга, до Супта Курмасана + ресторативни пози - около час
Храна:
- чай* от хвощ*,коприва*, кантарион*, мащерка*, мед*
- тахан със суровокакао на прах*, какаови зърна*, лимон, мед*
- шейк* от черен ванилов чай* с какао*, мед*,масло от морски зърнастец*
- 4-5 гроздови зърна
- малко вино*,зеле в зехтин*с подправки, червена леща* с подправки и каперси, голямо парче дом. тинвеник*, доашни ръжени бисквити* с нутела
- 2 резена парено сирене*
Добавки:
МСМ, ензими, закваска
Мнението беше редактирано от Margi на 11.11.15 19:59.
Движение:
колелце от колене и подскоци с пудовката (8)
йога - час и малко, без обърнати все още
Храна:
- конопени мляко* с мака*,какао*,мед*,масло от морски зърнастец*
- вода от зелен кокос* с хлорела*и ормус*(зелени храни)
- тахан с мед*, лимон, сурово какао на прах* + какаови зърна*(мляни)
- сурови шам фъстъци (2 шепи), 50-тина грама линдт с асаи
- малко зеле в зехтин* и 2 филии спарено сирене*,печени; малко вино, нутела
Късно се прибрах и ядох към 21.00, и утре сутрин вероятно ще съжалявам за това...
Добавки:
МСМ, ензими, ниацин
Мнението беше редактирано от Margi на 12.11.15 21:04.
Движение:
римска тяга с пудовка (24) от блокчета, ХСПУ-та, коремни повдигния
йога - около час
инфрачервена сауна 2 х около 20 минути (часовника не работеше), ледена вана, малко припичане на слънце (sun)
традиционния семеен билярд турнир в хотела :)
Храна:
- на три пъти през деня - шейк* от ванилов черен чай*, какао*,маслоот морски зърнастец*, мед*,тинктура от шизандра*, какаово масло*
- ябълка
- зелена салата с малко пармезан и моцарела, 1 кашкавалено кюфте, половин (ок.200 гр) пица със спанак и моцарела, вино, половин чийзкейк (в Щастливеца, Банско), половин сладолед на клечка
Добавки:
МСМ, витамин Ц,аспирин, крилово масло (1000 мг), ензими
Винаги когато пристигнем в Банско, имам ужасно главоболие на първата вечер. Това съм го забелязала още докатоживеех тук, същото се получаваше когато пътувах от Банско за Варна, вероятно от надморската височина...пих два аспирина и ефекта е никакъв.
Движение:
йога - около 35 минути, колкото да се събудя
преходче: х. Вихрен - връх Вихрен през Кабата. Тръгнахме в 08.46 от хижата, върнахме се там в 13.00. На отиване ходихме 2 часа и 20 минути, защото още в началото изгубихме маркировката и импровизирахме. В следствие на това се озовахме точно в подножието на Джамджиевите скали (до стадо диви козички :) ), но вместо да продължим през тях, обиколихме и минахме през Кабата. :) Връщането го направихме по маркировката за час и половина някъде. Странно, но на табелата маршрута го дават 3.30ч. (в едната посока) ?! Червената маркировка в тази част на маршрута не ме изкефи особено:първо че малко след хижата е много изтъркана, второ, че е доста подвеждаща. Червена е маркировката и за през Кабата, и към Кончето (и Казаните). Освен това стрелките и не е ясно за коя посока се отнасят.
Иначе - мега готин ден, колене е ясно че не ни останаха, накрая щях просто да се разлея пред колата преди да успея да отворя вратата. :D Занемарили сме тази част от физическата си подготовка - от края на лятото не сме си правили преходи.
Върнахме се съвсем навреме в хотела,за да изпреварим навалицата в СПА-то, да се навечеряме навън и да се вредим за билярда. 8-)
Много добър ден откъм емоции и организация ни се получи. :) ...а времето беше само за планина - едно облаче нямаше. :)
Храна:
- традиционно за преди преход: кафе* с (половин) шоколад (кафето - бразилско* с малко кокосова захар* и масло от морски зърнастец*)
- на върха си разделихме 520 мл вода от зелен кокос*
- през цялото време пихме вода от чешмата на хижа Вихрен (много вкусна) Това е още една причина да обичам преходите - без да се напъвам, пия достатъчно вода. :)
- по-мако от шепа сурови шам фъстъци с по-малко от лъжичка манов мед*
- винце, шопска салата, зеленчуци на плоча, половин пърленка с кашкавал (в Дървеното - изгубиха ме с гъбената си крем супа,която в началото ме заинтригува, но като попитах от какви гъби е, се оказа, че в нея дори няма гъби?!...а супа на прах...поне с останалите неща нямаше как да импровизират); шоколад, и по половин от някакви гръцки сладки, коитосе оказаха пълен прокиш
Добавки:
аспирин и витамин Ц (двойна доза), много мазане с магнезий (основно колене и кръст), крилово масло (1000), ензими
ПП: Утре, пак по традиция, е пазарен ден. :)
ПП2: Ноемврийския Вихрен е много по-спокоен от този през лятото.На върха бяхме общо 6 човека. Благодарение на двама от които всъщност хванахме пътя през кабата а не тръгнахме по ръба на Джамджиеви скали. За разлика от върха обаче, на слизане района около хижата беше препълнен с “кашкавалени туристи”. Напулнихме си тубите и дим да ни няма. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.11.15 21:44.
И, така да се каже, днес ни беше ден за кардио (само последната права на първия етап е това, разбира се):
Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.15 07:21.
Движение:
йога - 30 минути, мислех да почивам, обаче имах нужда дасе раздвижа малко след вчера
инфрачервена сауна първото влизане беше за час ;) ...увлякох се в книжката си; второто - около половин час,след това - ледена вана
неделен пазар в Банско :)
разходка из гората на Бетоловото, искахме да отидем на хижа Яворов по пътя към София, но пропуснахме да се инфомираме дали е проходимо за автомобили, пътя се оказа черен и решихме да не рискуваме, въпреки че 2-3 коли слязоха от тази посока, вероятно все пак е проходимо.
Храна:
- топло какао* с масло от морски зърнастец*, манов мед*
- същото като горното, но под формата на крем :) ...без водата
- кисело мляко с мед, орехи и овесени ядки в Моравско село*
- ябълка*
- зеле в зехтин*; паста с доматен сос* и козесирене*; гръцка халва...и нея са започнали да правят отвратителна на вкус; няколко бисквитки РК
- закваска*
Добавки:
витамин Ц, аспирин, крилово масло, мазане с магнезий, ниацин, ензими
Движение:
йога при Кристос - 2 часа
Мускулната треска от Вихрен продължава.
Храна:
- чай* от хвощ* и мурсалски* с мед*
- шейк* от чай рейши*, какао*, мед*, тинктура шизандра*, масло от морски зърнастец*, лешниково олио*, ванилия*
- крем* от шам фъстъци, какао*, мед*
- 2 ябълки*
- останалото от вчеразеле в зехтин*, лилав боб* с подправки, няколко бисквити РК с течен шоколад
- еликсир 33 с някаква странна напитка, която взехме от едно изложение миналата седмица - drink ‘n’ dream, с екстракти от валериан, лавандула и не помня още какво ;), 2-3 редчета шоколад, шам фъстъци
- закваска*
Добавки:
аспирин, витамин Ц, крилово масло, ензими, ниацин
Движение:
йога - час
на стадиона, 2-3 обиколки в лежерно темпо, 7 ускорения (50-тина метра), висене на лоста, ТТБ, няколко силови изправяния на ръце, разтяжки
Храна:
- шейк* от рейши чай* скакао*,тинктура шизандра*, мед*, масло от морски зърнастец* и какаово масло*
- ябълка*
- половин шепа шам фъстъци
- мини ябълка*
- морков*, няколко кисели краставички*, ръжени сухари с масло*, топено сирене*, 10-тина грама козе сирене*, бисквити РК с борово сладко* а.к.а. боров мед
- гъбена крем супа* от пачи крак* със сухарчета; коктейл* от шериданс, тинктура от чага*, вода
Добавки:
МСМ, витамин Ц, аспирин, крилово масло, ензими, ниацин
казано от Кико Сан на 18.11.15, 09:26:
Марги, какво ти е мнението за тази напитка Drink´n´Dream? (wasntme)
Върху тази, която пих, съдържанието беше написано на гръцки, затова не можах да разбера какво точно има в нея, но на вкус си беше джънк. :)
Движение:
йога - сутринта малко поздрави, следобед - около 50 минути практика
Храна:
- до обед си посръбвах шейк* от рейши чай* с какао*, тинктура от шизандра*, мед*, масло то морски зърнастец*
- бял чай
- фъстъчен тахан* с малко морска сол
- коктейл* (еликсир 33*, вода от зелен ккос*,лимон)
- малко салата от цвекло*, морков*, зеленото от цвеклото и моркова, каперси, зехтин*, дом. ябълков оцет*; 1 кисела краставичка, паста с доматен сос* с пармезан; няколко вафли Ная
Добавки:
МСМ, витамин Ц, аспирин, крилово масло, езими, ниацин
Днес ми сбъднаха една детска мечта (inlove) - разходихме се на кончето от снимката, страшно усещане, много адреналин.
Мнението беше редактирано от Margi на 18.11.15 19:03.
Движение:
йога при Кристос - час и половина
разходка
Храна:
- чай* от хвощ*, мурсалски*, мед*
- шейк*от рейши чай*, какао*, хо шу уу*,мед*,масло от морски зърнастец*
- ябълка*
- тахан с мед*, сурово какао на прах*, какаови зърна*
- *после ще добавя останалото
Добавки:
крилово масло
Попрепускахме още малко с кончето над Железница и се сбогувахме с него. :( ;( ...няма такава красива кола...
Новата Елеанор е страхотна :P от дете искам да карам такава, но вече гледам по-реалистично на нещата и като знам колко струва съм се отказал от тази ми мечта :D
П.П. В Сердика мол има изложена червена.
Мнението беше редактирано от aleks на 19.11.15 18:26.
казано от aleks на 19.11.15, 18:26:
Новата Елеанор е страхотна :P от дете искам да карам такава, но вече гледам по-реалистично на нещата и като знам колко струва съм се отказал от тази ми мечта :D
П.П. В Сердика мол има изложена червена.
Уникална е. (inlove) Не съм любител на коли, нито разбирам, обаче Мустанга не е като другите коли - винаги ми е бил мечта. Разбира се, че не е градска кола (въпреки че е значително по-евтина от “твоята” ;) ), нито дори кола, на която можеш да се порадваш по пътищата в България...когато си сбъднем мечтата да се преселим в Австралия или Нова Зеландия, това ще е превозното ни средство. :D
ПП: Използвам да си добавя храненето за следобеда - малко салата морков*, цвекло* и т.н. (от вчера), сухари с масло*, бял шоколад, кокоски*. Вечерта като се прибрах - 1 бисквита с лимец и мед (малко гадна), 1 кокоска*, 1 редче шоколад.
Мнението беше редактирано от Margi на 19.11.15 21:15.
Движение:
йога с Олга - мъките започват за последнен път тази година...още две остават :) Дано поне малко сме дръпнали напред за една година, усещането ми е че колкото повече напредвам в курса, толкова по-изостанала се чувствам. Успокоявам се с това, че изискванията на Олга също нарастват пропорционално на времето на обучение. :)
Храна:
- топло какао* с тинктура от пасифлора*,мед*,зехтин*
- круша*
- 3 чапати* с половин авокадо*, 1 парче домашно негърче*, 1 малко парче дом.щрудел*, редче бял шоколад
- малко комбуча
- чайот (а.к.а. мексиканска краставица - на снимката...за мен е новост), зехтин*, балсамов оцет; сирене бри (към 150 гр), люта чушка, парче домашна баница* с дом. конфитюр от дренки*, редче бял шоколад
Добавки:
вит. Ц, аспирин, крилово масло, пробиотик
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.15 21:51.
Движение:
парнаяма
йога с Олга, пози от стоеж + Сарвангасана (с варианти), практиката беше повече технически насочена
Храна:
- топло какао* с тинктура от пасифлора*, зехтин*, мед*
- крем* от авокадо с какао*и мед*; 2-3 малки парченца от нещо средно между чапати и баничка*
- остатъка от вчерашната салата от мексиканска краставица; домашна пица*, люта чушка, домашна бисквитена торта*
- 2 шота фреш от нар* (с масло зехтин*)
Добавки:
вит. Ц, аспирин, крилово масло
казано от Zozo на 22.11.15, 00:42:
Марги, защо пиеш едновременно аспирин и вит. Ц? Те са антагонисти :)
Да, аспирина намаля леко нивата на витамин Ц-то, но пък витамин Ц пази от някои негативи на аспирина. Като цяло, гледам да ги пия в различно време на деня, както и приема на витамин Ц да е достатъчен (не по-малко от 1000 мг дневно, понякога и повече. За сметка на това, аспирина е по 70 мг). Пиша добавките без да са подредени в последователност и комбинации, в който ги пия. В смисъл- не са една шепа неща, които изсипвам в устата си след ставане, а са съобразени с времето на деня, храненето и т.н. (поне доколкото ми е възможно и доколкото не забравям да ги пия като цяло) :)
Мнението беше редактирано от Margi на 22.11.15 19:10.
Движение:
пранаяма
йога с Олга - отново технически детайли на (други) пози от стоеж, с по 3-4-5 повторения във всяка поза...нещата стават доста по-конкретни със започването на втората година
Храна:
- фреш от нар* с малко зехтин*
- масала чай* с 3 домашни бисквитки*
- шейк* от авокадо, какао*, мед*
- 2 неголеми моркова в зехтин* и балсамов оцет, чапати* с горчица и авокадо, домашна бисквитена торта* и още едно чапати с мед*
- кисело млко* с мед*, 2 квадратчета бял шоколад
Добавки:
витамин Ц, аспирин, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 22.11.15 22:05.
Движение:
малко колелце
започнах с йога, направих си поздравите и още 1-2 неща,но не ми потръгна, така че почивен го пиша деня
иначе, сутринта се прибрах от Варна и си доспах докъм 9
Храна:
- шейк* от рейши чай*, какао*, масло от морски зърнастец*, мед*,тинктура шизандра*
- тахан с мед*, какаови зърна*
- фреш от алое и ябълка
- зеле* в зехтин* с подправки; 3 малки парчета домашна пица*, 80-тина грама шоколад
- закваска*, малко шам фъстъци и бадеми
Добавки:
МСМ, вит. Ц, аспирин, ензими, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 23.11.15 22:38.
Движение:
скок с пудовка (8)
добро утро с пудовка (24)
колелце
обръщане на рамене
йога - към час и половина
Храна:
- чай* от хвощ* и мурсалски* с мед*
- ябълка*
- шейк* от чага чай*, какао*, конопено мляко*, мед*,масло от морски зърнастец*
- ябълка*
- зеле* в зехтин*; тиква* на пара с пармезан, подправки и масло, 40-тина грама кашкавал*; домашно брауни*
- закваска*, ръжени солети*
Добавки:
МСМ, витамин Ц, аспирин, крилово масло, ензими, вигантол
25.11.15
01:25
казано от Маргарита Манева на 22.11.15, 19:08:
В смисъл- не са една шепа неща, които изсипвам в устата си след ставане, а са съобразени с времето на деня, храненето и т.н. (поне доколкото ми е възможно и доколкото не забравям да ги пия като цяло) :)
Аз много често съм се замисляла за Вит. Ц. Кога е най-добре според теб да го приемам, след ставане сутрин, по късно през деня, вечер (ако е този с удължено освобождаване примерно от значение ли е часа)
Мнението беше редактирано от Кейти на 25.11.15 01:26.
От това, което знам за витамин Ц, правя следното:
1. Приемам витамин Ц от естествен източник, в комбинация с биофлавоноиди - ако това условие не е изпълнено, то по-предпочитам да не пия нищо. ;)
2. Пия го на гладно, или след лека храна (плодове).
Сега не се сещам за друго.
Движение:
йога при Кристос - 2 часа. Много тежка практика - no rest day - много повторения на много силови неща, без почивки.
Храна:
- фреш от нар* с масло от морски зърнастец*
- шейк* от чага чай*,какао*, мед*, готу кола*, масло от морски зърнастец*
- 2 малки ябълки* с шепа орехи*
- салата от ч. цвекло* с ябълков оцет*, зехтин*, каперси; тиква* на пара с кашкавал* и зехтин*, 20-тина гр козе сирене*; домашно нахутено брауни*
- закваска* и 2 ръжени сухара
Добавки:
МСМ, витамин Ц, крилово масло, ензими, вигантол
Мнението беше редактирано от Margi на 25.11.15 19:51.
Движение:
суингове с 24-ката и колелце от корем - малко ми тегне, ама с това разполага домашния фитнес...другия вариант е 8 кг, така че се понапънах за 4 х 10. Всъщност, очаквах да ми е по-тежка и да ми сцепи кръста, а учудващо дори на ръцете не ми тежа, само че не е моята тежест - прекалено налягане ми създава ниско долу в коремната област.
йога - 75 минути
Храна:
- фреш* от нар с масло от морски зърнастец (inlove)
- шейк* от кафе* с рейши*, мака*, кокосово масло*, мед*
- 2 ябълки*
- малко кокосов чипс*
- фритата от цвекло* с каперси и пъдпъдъчи яйца*; от вчерашната тиква*; домашно брауни*, 1 шок. бонбон
- закваска* и ръжени солети*
- шериданс с чага* тинктура и вода, по-малко от шепа фъсъци
Тези пъдпъдъчи яйца не ме кефят. :D Сложих 10 (изядох половината, де), за да се получи материал с обема на половин нормално яйце. И на вкус не ми допадат.
Последните седмици добих странния навик, храненето, което преди ми беше за вечеря, да изяждам към 2-3 слшдобед, а вечерта да прихапвам нещо малко. Вероятно защото работните ангажименти се измениха доста.
Добавки:
вит. Ц, крилово масло, вигантол, ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 26.11.15 23:13.
Движение:
Йога при Кристос - час и половина. Всичко много ме кефи на неговите занимания, освен това, че все още не си пускат парното. На релаксацията, когато легна по гръб усещам как цялата се вледенявам откъм опашната кост. Много гадно усещане и дума не може да става да се отпусна. в Шавасана. :(
Храна:
- фреш* от нар с масло от морски зърнастец*
- шейк* от чага чай* (малко слабичък стана), какао*, мукуна*, мед*, кокосово масло*
- шепа сурови ядки микс със сушени череши
- Ормус* зелен шейк, във вода от зелен кокос*
- ябълка*
- грога*, който съл описала по-долу
- (навън) киноа табуле, вегетарианско суши, торта линдт, шоколадово брюле, бяло винце
Добавки:
витамин Ц, ензими, вигантол
От блек фрайдея се сдобих с подранил коледен подарък - нови UGG-та. (inlove) (които иначе са на убийствени, според моите критерии, цени). Мога да изпратя останалите в заслужена пенсия. :) Изключителни обувки - и тази зима ще ми е топло и сухо на краката. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 27.11.15 22:43.
27.11.15
14:35
UGG-тата рулират! Топли, сухи и невероятно удобни! Три пъти “Ура!” за избора (sun) (не си будала ти ;]]]])
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.11.15 14:35.
казано от Т. Тодорова на 27.11.15, 14:35:
UGG-тата рулират! Топли, сухи и невероятно удобни! Три пъти “Ура!” за избора (sun) (не си будала ти ;]]]])
Предните си ги носих почти 5 години, може да се каже, че са заслужили майстори на спорта. ;) Не са ме изоставяли дори и в най-дълбокия сняг и киша. Единственият наичн да пропуснат вода или сняг е, ако влезе отгоре. :)
Понеже днес денят се оказа почти изцяло почивен, ще си споделя следобедния Марги стайл -Легендарио - супер - грог, който ще си посръбвам докато изгледам следващата от лекциите на WWC 2015, че нещо изостанах с гледането. :)
Състава му е горе-долу това: чай от ванилия* и рейши*, тинктури от пасифлора* и чага* (втората по-щедро), мед*, масло от морски зърнастец и кубински ром*. :) Вчера слушах Дейвид Улф как обясняваше за шотове от три годишна чага-водка, и се присетих днес. :) Моята тинктура е на има-няма 6 месеца, ама пък рома ми е вехт. :D Това е бъдещето на алкохола - да се ъпгрейдва с билки. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 27.11.15 16:18.
Движение:
йога - около час
Храна:
- шейк* от чай от рейши* и хо шу уу*, какао*,мед*, масло от морски зърнастец*
- непълна шепа суровиядки миск със сушени череши
- зеле в зехтин*, няколко мини кисели краставички, каперси, бри, общо 5 ръжено-нахутени палачинки* от най-добрия майстор - 3 от тях с пушен кашкавал*, 2 с домашно сладко от червени боровинки*; 3 парчета от някакъв орехов сладкиш*
- йо-гард*
Добавки:
вит. Ц, крилово масло*, ензими, вигантол
Снимки от днес:
Мнението беше редактирано от Margi на 28.11.15 19:27.
Движение:
йога - 45 минути, лежерно
разходка от Драгалевци до Бай Кръстьо и обратно, също лежерно
Храна:
- по време на разходката: супер-грога на Марги* ;)
- в кръчмата на Бай Кръстьо - половин супичка откиселец
- ябълка*
- зелен чай*
- 2-3 хапки зеле в зехтин*, мини кисели краставички, броколи на пара с топено сирене* и зехтин*; копривена супа*, пълнозърнест хляб, домашно ръжено-нахутено брауни*, 2 парченца орехов сладкиш*, 3шоколадови бонбони
Храна:
вит. Ц, крилово масло, ензими, вигантол,мазане с магнезий (гледам всеки ден да се мажа,но забравям да пиша)
Движение:
йога при Кристос - 2 часа, направо са ми като разкачени псоасите - основно тях тормозихме...живнаха, де :)
Храна:
- флу шот*
- чай* хвощ* и мурсалски* с мед*
- шейк* от рейши* чай с готу кола*, какао*, мед*, масло от морски зърнастец*, малко жен шен*
- тахан* с мед*, какаови зърна* и лимонов сок
- червен борш* с крекери, и три тънки резена пушен кашкавал*, домашно брауни*, 3 шоколадови бонбона
- червен борш* с малко пълнозърнест хляб, закваска*
Добавки:
вит. Ц, аспирин, крилово масло, ензими
Вчера доста ме поодуха вятъра на Витоша и днес синузита ми се опитва да напомни за себе си. Сутринта бях на кантар за йогата, но след дозата си флу шот ми просветна и си стегнах раничката. Носът ми е запушен, надявам се до утре да мине.
Движение:
клек - скок с пудовка (8)
добро утро с пудовка (24)
комбинирано коремно повдигане от централна опора
йога - 80 минути; продължавам темата от вчера с псоаса и наклоните назад
Храна:
- флу шот*
- чай от хвощ* и мурсалски* с мед*
- мус* от авокадо, какао* на прах, какаови зърна*, чиа*
- чай*(хибискус и мента) и две - три хапки шоколадова торта в Rawlly (много вкусна я беше направила Веси :) )
- салата* от моркови, кълнове* мунг дал, целина, зехтин*, домашен ябълков оцет*; гъбена крем супа* (от пачи крак) с моркови, 3 ръжени сухара с пушен кашкавал* и бри, 1 шок. бонбон, кисело мляко* с дом. сладко от вишни*
- малко вода от зелен кокос*
- 3 ръжени сухара с пушен кашкавал*, закваска*, 2 шок.трюфела
Добавки:
вит. Ц, аспирин, крилово масло, ензими, мазане с магнезий, аюрведична билкова паста при възпаление на дихателните пътища...ами, това е билковия кленбутерол :D има особен вкус,но час-два след него дишам с пълни бели дробове, явно и на синусите действа, ама след него пак се запушват гадовете. От вчера до сега съм направила около 5 промивки с морска сол, 3 пъти съм яла от гадната паста и няколко пъти си капах едни, пак аюрведични мазни капки за нос. Има леко подобрение, ама не е както трябва.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.12.15 21:27.
02.12.15
11:10
Маргарита, като видях снимката с изворчето, та се сетих - чела ли си някакви проучвания относно изворната вода и съдържанието на пробиотици в нея ?
Преди време имах проблеми, вследствие на дисбактериоза, причинена от антибиотици (puke). Така да се каже, сега веднага усещам действието, при прием на живи бактерии, в положителен смисъл. Та, това лято бяхме за няколко дни в една доста дива местност в Балкана, с много изворчета и пиех вода основно от тях - по 3-4 литра на ден. Имах чувството, че ми се отрази изключително добре, и го отдавам на съдържащите се пробиотици във водата. Но единственото, което открих по темаа са няколко марки, които твърдят, че щамовете им са извлечени от изворна вода ( от Балкана ).
Имаш ли някаква такава информация и би ли я споделила накратко ?
Благодаря ти предварително!
Привет. Честно казано, не помня да съм попадала на материали, свързващи изворната вода с пробиотиците. Възможно е да има нещо.За пробиотицитеизвлечени от вода и аз гледах някаква реклама...не ме убедиха да си ги купя. ;)
Генерализирани изследвания няма как да има, предвид че всеки извор има индивидуални характеристики. Предполагам, че дори в един извор водата би могла доста да се променя по химичен състав, в зависимост от сезон, валежи и т.н. промени в околната среда и съответно - почвата.
Със сигурност дивата изворна вода е много по-добра за пиене от бутилираната. Смята се, че водата е субстанция, която приема информация и нещакато мисли и емоции променят молекулярната и струкрура. Така че при всички положения, когато искаш да си подсигуриш максимално полезна вода, събери я от там, където е имала най-малък контакт с хора. т.е. извора. :) За обработването и съхранението на бутилираната вода в пластмасови съдове,мисля че нещата са повече от ясни.
Ето и едно видео, коетоможе дати е полезно до някаква степен: http://www.findaspring.com/why-spring-water/
Не знам дали изобщо ти бях полезна, но толкова знам. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 02.12.15 14:07.
02.12.15
14:09
казано от Маргарита Манева на 02.12.15, 13:59:
Доказано е, че водата е субстанция, която приема информация и нещакато мисли и емоции променят молекулярната и струкрура.
Не, Марги, не е доказано това. На много хора им се иска да е така и да го докажат, но досега не са нещо повече от неуспешни опити и празни приказки. Както и с алкализацията на водата, това с благата, мила и жива вода е един вид за успокоение на апетитите на ума ;)