ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.11.15
22:57

Плод е, както и тиквата :D Странно, ама си е така. Според мен пък е ананаса, защото не вирее в България. Иначе тя кобрата го е дала отговора за теста. Тия задачи колкото и да са забавни, толкова са и безсмислени и загуба на време.

Мнението беше редактирано от aleks на 28.11.15 22:59.

казано от Queen Cobra на 28.11.15, 21:58:

То си пише “дума”, значи самостоятелна.
Въпросите не са подвеждащи. Обикновено са около 10 математически, 10 словесни, 10 пространствени и няколко изкрейзали.
По-нататък идват по-интересни, чакам ги с нетърпение.

Така:
Решението 16/112 не е дроб.
Може би трябваше да ги напиша едно над друго, но форумът няма формула за дроб.

Във всяка двойка долното число е получено от горното като се повдигне на квадрат  - 16 на квадрат =256
Резултата се дели на 2 - 256:2=128
От полученото вадим горното число 128-16=112

Останалите отговарят на същата логика.
10 на втора=100
100:2=50
50-10=40 :) => 10/40
Но ЗАЩО? КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ?

Решението на другата поредица го оставям за утре.

Щом се вади първото число, става въпрос за изчисление с комплемент.

Или по-геометрично изразено, ако числото ти е страна на квадрат, то тогава знаменателят е комплементът от половината площ на квадрата със страна числото.

Просто моя интерпретация.

Според мен обаче трябва да се търси по-интуитивна интерпретация, защото моята е твърде изкуствена предполагам хах

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.11.15 01:03.

29.11.15
09:05

Отговорите в словесния тест не навсякъде са “логични”, а както при математическите задачи- се търси общото между всички думи.
Обикновено е в броя на гласните, буквите или сричките, тяхната позиция в думата и пр.

Интересна логика, Кико, но не разбирам термините и ще подмина коментара ти с мълчание :* :)

Ако О се отнася към АСПАРУХ и
У се отнася към СИМЕОН ВЕЛИКИ
то към кого се отнася Т -

към  ЦАР ФЕРДИНАНД
княз АЛЕКСАНДЪР БАТЕМБЕРГ
ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
ЦАР БОРИС III.

казано от aleks на 28.11.15, 22:57:

Тия задачи колкото и да са забавни, толкова са и безсмислени и загуба на време.

С изключение на това, че не са направени за забава, а показват основните показатели за интелект- математически,  лингвистични и пространствени умения
и когато се добави и психологическият тест за социалните ти умения,  може да ти осигурят работа :)
Това е  един пълноценен и практичен начин за подбор на кандидати, които да имат работещ мозък в главата си.

Пълноценните тестове включват повече елементи - разбиране на словесен материал,  числови операции, пространствени отношения, памет, скорост на възприемане, разсъждение, но изискват индивидуално водене  от тестуващ за всеки участник. Стандартизираните тестове като тези могат да се правят самостоятелно на хартия.

Още чакам вашият отговор на предишната словесна задача, изключително лесна е, дори аз се справих :)

Коя фраза ще завърши израза:

АЛФРЕД взе своята ТОРТА.
КИРИЛ взе своята ЛАЗАНЯ
СИМЕОН взе своята ВАФЛА.

Отговори:
ДЖОН е с НЕЛИ.
ХАНС е с БОДИГАРД.
ТОМАС е с ПЕВИЦА.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.11.15 09:05.

29.11.15
09:11

П.п.
Елена, именно бързането с отговорите и недочитането на условието проваля, така че хем трябва да си бърз, хем точен, абе  ... :)
Не съм от най-интелигентните, но някой неща могат да се научат.

29.11.15
09:44

На последното е ТОМАС е с ПЕВИЦА, броя на буквите от двете думи да е 11.
Аз съм на онова 8,8,6,2, ?  :Д Това -1 не знам как идва. Ако не беше казала, че е това отговора, щях да заложа на -4.
8-0     8
8-2     6
6-4     2
2- 6   -4
Ще го помъча още де ;Д

29.11.15
10:04

Точно така, ddd. :*
Макар че още по-опростеният начин е редуването 5-6-5-6 като брой на буквите.
Нооо , признавам, до момента , в който не бях решила неуспешно 4-5 теста, не знаех изобщо какво да търся. Тъпичка съм си :)

Ако откриеш това с Аспарух, си готов за президент... но изобщо не е брой на сричките, неее ... :)

Оставям да се помъчите и ще напиша отговора на поредицата, КОЙТО Е АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕН - за мен, но съставителите на сборника така са решили.

п.п. на предишната страница има снимки на прекрасното ми тЕло :D :)

29.11.15
10:15

Това просто веднага го видях. За Хан Аспарух и останалите, ще е после, като имам време, щото на пръв поглед не ми идва, а и си споменала за търсене в нета :Д
Но, 8,8,6,2 ми харесва/ ме дразни :Д

29.11.15
10:25

За Аспарух задачата, има ли общо кой какво прави с българската държата. Примерно Аспарух- основава, Симеон- уголемява/управлява ? :Д

29.11.15
10:31

Ахахаха, без нет и имаш по-малко от минута на въпрос, реално ако се провежда :) Има, има общо кой какво прави :)

Ето ти едно лесно и забавно, ама кой да се сети:

3 9 3
5 7 1
9 1 ?

Кико, КРАЙНО  далеч си от отговора! :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.11.15 10:32.

Хах, аз ще се пусна на това, че отговорът е ЦАР ФЕРДИНАНД, защото по принцип “цар” се пише с малки букви и “княз” е написано с малки—явно “ЦАР” е написано нарочно, за да пасне —затова този отговор. (giggle)

Т—тероризира? (Териториално разделя или тотализира) (giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.11.15 11:14.

29.11.15
15:26

Е, помъчете се малко де :)    Поне с дробите, те са забавни.

Иначе днес
29.11
Сън: 23.30-8.00

Не ми се заспиваше снощи, но като откъртих, не съм мръднала.

Храна:
- нес кафе със сметана и стевия
- кис. мляко 300 гр. + 7 суп. лъж. овес + 20 гр. протеин
тренировка
- пилешко бутче + салата(домат, краставица, лук, оризово олио)
- чаша пилешки бульон и гаспачо ок. 300 мл
- спагети с яйца и крема сирене - преядох (tmi)

Лявото бедро още ме наболява- нещо разтегнато от слабините към вътрешната част от нападите във вторник. Нищо сериозно, но се усеща. Въпреки че се старая да са напълно стриктни, именно защото не мога да пазя баланс добре, явно съм стъпила накриво в прекия смисъл. В крайна сметка стана по-добре, че отложих комплексната тренировка с един ден. Получи се много добре.
Дори започвам да обмислям вариант, в който тежката тренировка да е в неделя.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.11.15 18:55.

29.11.15
15:41

Лекичко, без напъване и сополи.
Много , ама много страхлива единица на преден клек, която най-вероятно е жива тройка, ако има спотър. Ако имам и пазач на лежанката директно 2.5 кг отгоре или поне 2 повторения. Но не се мъча на макс, свежичко да е.
И отново набиранията- летят. Отговорът е в лоста, определено.
Мисля, че сдухвам едни момченца, дето са по 20 см над мен, но явно начинаещи и нямат силица.

29.11
1. преден клек (20, 40, 45, 50, 55кг) 1х60кг 5х55кг 5х50кг[ 5х45кг 5х40кг
2. лег (20, 40, 50кг) 3х8х55кг 8х50кг 8х40кг
3. чуково гребане на машина 4х10х(2х25кг)
4. сумо тяга (20, 60, 80кг) 5х90кг 3х90кг 5х80кг 10х60кг
5. набиране надхват 3х6 в СУПЕР СЕРИЯ с
6. избутване на машина за гърди 3х8х47кг
7. суинг с пудовка с 2 ръце 3х20х16кг
8. хай-пул с пудовка 3х12х16кг
9. разгъване за предно бедро 3х8х25кг  в СУПЕР СЕРИЯ с
10. сгъване за задно бедро 3х10х25кг

Движение за деня - ок. 3 км.
Пазар, домакинство, релакс :)

29.11.15
17:11

Снимах опита на 60 кг. Не е голяма тежест, но все пак.
Изглежда ми читаво. Но с голям страх,  изобщо не посмях да пробвам второ.

29.11.15
18:10

Добре е клекът. Не те сгъва много, дълбочината е прилична, макар че на преден може и още малко да пуснеш. Спокойно можеше и второ повторение да пробваш и вероятно щеше да стане.

29.11.15
18:21

Кобре, супер си! Аз заден не знам кога ще стигна тия кила (giggle). Направо ме амбицира ;)

29.11.15
18:53

Благодаря за подкрепата.
Като дълбочина е добре за мен, научих се да клякам достатъчно, че по едно време беше едно голямо гъзене със щанга ;)
Някой път ще пробвам по-ангажирано и с пазач, че пусто шубе сама, а и ще ме е срам да ги изпусна на предпазителите.

То краката не са ми сила, но се радвам на малките победи там. Странни работи се случват с тия крака- през един период - много сила , после се губи. Все едно си тренирам, но силата я няма. С лег, тяга, гръб- не  е така, поддържат се. Но преди много време кляках на 70-80кг, после спорях клека за цяла година, после прокляках пак прилично, ето, миналата година имах 2х80кг и 8х70кг - нали се снимах. А тази цялата е направо чудо ако успея 6-7-8х60 да изтикам.
Разсъждавам си просто.

Зозо, можеш и много повече, само внимателно и умната.
Боби, по-сериозно да  мотивираш, ей ;)

30.11.15
11:43

30.11.
Сън: ок. 21.00- 7.00

Баси, спах, спах и се събудих сънлива!
Мислех, че ще се ококоря в 5-6 но - не , след ллек и тяга така се спи :)

Храна:
- нес кафе със сметана и захар -  Свършиха пакетчетата, за жалост, като не е пакетче, слагам със супената лъжица и вместо 10-15 гр. гнус стават ... 30-40-50 гр :) Отивам да си купя :)
- кис. мляко 200 гр. + овес 7 суп. лъж.
- горещ шоколад (със захар) от машина - почерпка
- печени тиквички със зехтин (puke) и  80 гр. кашкавал , изсъхнало парче от петъчната пица- ок. 100 гр. (pizza)
- печена кайма 120 гр. + остатък от петъчна салата айсберг с оризово олио
- 2 ябълки
- зеленчуци на тиган с топено сирене ок. 300 гр. + свинско на тиган ок 100 гр.

Абе днес ден за доизяждане на останалите боклуци баси!

Днес съм пъъъълен гипс. Крака , гърди, трапец....
Пускам си 2-3 дни отпуск в края на тази и началото на другата седмица, че нещо ми се губи фокуса все повече и повече.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.11.15 19:57.

Съвсем друг е вкусът на кафето като слагаш захар с лъжица, предполагам, по някаква причина по-готино е от пакетче—макар че, аз не слагам захар, но понякога на Виенско кафе и разните “специалитети”  ... (wait)

Както и ми липсва вкусът на кафе от пластмасова чаша, оребрена, такива, каквито ги има в крайпътните ресторанти като пътуваш с автобуса из БГ ... размечтах се  (inlove)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.11.15 12:12.

30.11.15
13:39

Кико, вече няма пластмасочи чашки, сори, само картон.

ЛУДНИЦА, БРАТ:

казано от Queen Cobra на 30.11.15, 13:39:

Кико, вече няма пластмасочи чашки, сори, само картон.

Стига, бе! Оффффффф ... идеята за тия платмасови чашки предизвиква в мозъка ми все още опияняващ ефект ... много жалко значи, дано при нас в  дълбоката провинцията да ги има! Ловеч все пак е по-голям град.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.11.15 13:52.

30.11.15
20:04

Едно изречение: Много съм се назорила вчера (giggle)
Едвам гледам днес, а спах 10 часа и едвам мърдам.

Цял ден доизяждах остатъци та храната беше много гнусна и не я усетих хич- тук кисело мляко, там смахтузени тиквички, накрая полувкисната салата, ама карай, пари са давани ;)
Никога, никога повече няма да купувам тиквички - първо отиват 1,5 часа да се опекат (а месото - за 20 мин), второ- имат вкус на повръщано, гадост, гадост, едни сладникави стоят, то зехтин им слагах, то подправки, накрая ги покрих с разтопен кашкавал - е, не можах да се преборя - изядох няколко парчета и обрах само кашкавала ;)

30.11
Без тренировка.
Движение за деня 5 км
Пазар, Готвене (fubar)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.11.15 20:04.

01.12.15
11:16

01.12
Сън: ок. 21.30- 7.00

Поспах, ма пък ставах 2 пъти, хм... Нали знаете онези гадни кошмари , в които неистово търсите WC, а постоянно сте сред хора и тоалетна няма и няма :) За щастие за сега се събуждам навреме (wasntme)

Храна:
- 3в1 - 18 гр.
- 2 порязаници ръжен хляб + 140 гр. нискомаслена извара + масло
- кафе със сметана и стевия
- 2 ябълки
- спагети с яйца и сирене крема
тренировка
- салата (зелена, чушка, гулия, оризово олио) + свинско на тиган 150 гр., 100 гр. заквасена сметана
- 2 лъж. крем от кестени

Ядосах се на простотията и тесногръдието в службата. По- миналата седмица  в четвъртък главната счетоводителка я няма и не може да ми съгласува писмата и ги оставям директно за подпис на шефа - документи за съда с краен срок, разбира се.  Следващата сряда вече икрейзвам, защото е последния ден и още не ги е подписал и не са заминали. Какво става ли- ами секретарката ги оставила настрани, защото не можело да влязат за подпис без съгласуване?!
Разбира се, секретарката гневно  тегли лекция как аз съм си виновна и не можело така да правя каквото си искам.
Извиних й се, но си беснях тихо , викам си- спокойно, маловажна работа е, нервите са й в повече.
Днес обаче отивам при главната и тя изиграва сценка на гняв, пасивна агресия и разочарование, че съм я прескочила и съм изявила съмнение в нейната компететнтност да съгласува моите документи. Пръхтя, грухтя и скимтя, хвърля ми листите обратно, накрая в знак на великодушие сложи подпис и се врътна крайно обидена. Просто някои хора имат безумното самочувствие, че като са си ояли задника 20 год на държавен пост , могат И командват всичко и всички.
[size=1]
Сериозно си мисля, че не са те хората, които да правят преценка на моите документи, аз съм юрисконсултът, а те са само счетоводители и деловодители, в крайна сметка и единственото, което правят, е да ми търсят правописни грешки, подписи и стилистично оформление -  побъркаха ме първите 2 години да ми преправят изреченията и абзаците. WTF!!!??!!
Не стига, че грам истинска юридическа работа нямам ,че тази която имам не става по закон, ми и през седмица се правят сценки
...[/size]

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.12.15 10:01.

01.12.15
19:16

Dneс
гръбно-задно раздвижване.
Като съм си записала какво трябва да изтренирам през седмицата, ми е по-леко- да ги подреждам според състоянието си и  няма да мисля всеки път какво да правя, за да е балансирано. За гърди-крака дума не може да става днес, още са претоварени, еректорите ми също протестират дори срещу 30 кг, вдигнати от земята,

01.12
1. набиране надхват 4х5
2. едностранно гребане с дъмбел 4х12х20кг всяка ръка
3. лицеви опори раменен хват 4х12
4. гребане с надхват с пудовката 4х15х33кг
5. набиране подхват 4х5
6. глутеус мост с крака на високо 50 см  4х15
7. глутеус ритници 4х15 всеки крак

Домашен степер 30 мин. (2000 крачки) - лекичко.
Движение за деня 5 км.

02.12.15
10:23

Ако искате да загубите 2 часа от живота си с патетично жалък филм с нискокачествени ефекти и трагично посредствена актьорска игра - Джурасик свят 2015. (headbang) (tmi) :D Почти копираше оригинала, само сюжета беше малко по-безсмислен , научната реалност - напълно пренебрегната и диалозите по-безчувствени. Чудовището беше нещо средно между Годзила и Sharknado на Sy fy.
Дори сексапила на Крис Прат по без ръкав и напънато от запек изражение, докато дресира велосирапторите, не можа да ме вдъхнови достатъчно.
За пръв път - може би заради едноцветния зелен фон на рисуваните джунгли -  забелязах как около актьорите има един размазан ореол като на не добре насложени кадри, което за мен си е гавра с техниката през 2015 г.

Иначе открих пюрето от кестени - http://promocii.bg/files/krem-s-kesteni-1.jpg Нажулили са го със захар, но така е още по-добро :)

02.12
Сън: ок. 21.45 - 6.45
Все по-добре ми се получава.

Храна:
- порязаница ръжен хляб + 140 гр. извара + маслоооо
- 1 ябълка
- пилешко бутче с плешката + зелена салата  с чушка, гулия и оризово олио
- 1 круша
- порязаница ръжен хляб + 140 гр. извара + масло
тренировка
- остатъка от салатата
- крем от кестени към 100 гр. (giggle)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.12.15 08:47.

02.12.15
11:52

:)

02.12.15
16:22

Скучен и неползотворен ден на работа.

02.12.15
19:14

Днес бедрено-гръдно раздвижване.
С голям зор и нежелание, но изтиках.
Има шанс един приятел да се помъчи с пудовката и дано наистина може да се олекоти, стискайте палци.

02.12
1. гоблет клек с дъмбел 5х12х20кг
2. лицеви опори широки 5х12
3. сумо клек с пудовката 4х10х33кг
4. полулег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
5. р0мска тяга с дъмбели 4х12х(2х15кг)
6. обратно гребане на ТРХ  от наклон назад 4х15
7. лицеви опори на ТРХ от наклон напред 3х10

Движение за деня 5 км.

03.12.15
13:58

03.12
Сън: 23.00- ок. 6.30

Увлякох се снощи. Сутринта се събудих неизвестно кога преди аларма и се надявам да е било след 6.

Храна:
- 3в1 -18 гр.
- кис. мляко 200 гр. + овес + 20 гр. протеин
- 1 ябълка
- чаша боза 250 мл. почерпка, гадна
- спагети със яйца и крема сирене - грух (giggle)
- 1 пилешко бутче с плешката + зеленчуци на тиган с топено сирене 150 гр. (толкова бяха останали)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.12.15 20:27.

03.12.15
20:25

03.12
Без тренировка.
Движение за деня 6 км.

ВЕЧЕ ИМАМ ПУДОВКА 25 КГ.
НЕВЕРОЯТНО Е!
МИСЛЯ ДА Я ПРЪСНА ДРУГАТА СЕДМИЦА - от тренировки
.
Съвсем различно е от големия топуз- може да си гребеш, суингваш, абе всичко. Най-вече да си я пренасям на 1 ръка. Един приятел се бори почти час с клеясалото ръждиво чудовище - не мога да му се отплатя, да знаете.

03.12.15
20:54

Тъй -покрай едната хубава новина- 2 много притеснителни.

Ще преструктурират агенцията ни. Бих започнала с думите “Идиотите от министерството”, но не го направих :)
Много притеснителна новина, защото искат да променят областните дирекции и да правят самостоятелни офиси в отделните общини - на принципа на НАП. Напълно неприложимо спрямо наличните кадри, структура, база, но знае ли човек. Говори се за обединяване на дирекции - а една дирекция с 2 юристи не може.
Не искам да се замислям за най-лошото, надявам се да се кротнат нещата или поне да станат по български- само на хартия.
Стискайте палци
.

Другото е високото кръвно на майка ми.
По този въпрос ми се ще да ми дадете съвет  накъде да я насоча.
Няколко години 3-4 поддържаше кръвното с лекарствата, но последните седмици престават да й действат  стигна до 180/100 и редовно поддържа 150, което на фона на другите й болести е  опасно.
Вчера ходи на едно местно светило - д-р Аврамчев в В. Търново. Каза, че човека се хванал за главата и 40 мин й мислил схеми за лечение.
Проблемът е, че никой не може да намери причината.
Не са бъбреци, изследвани са, гледаха я на ехограф, кръвни изследвания, добре си функционират.
Не е щитовидната-  пусна си хормони миналата седмица, всичко в норма.
Кръвната й картина е на младо момиче- всичко в норма.
И  няма никакъв холестерол, нито триглицериди- даже 2 пъти по-малки от моите са, в най-здравословни норми.
И въпреки че е тежко затлъстяла - няма диабет или предиабетно състояние- захарта й е ок, гликирания хемоглобин.

Смени сума ти кардиолози- никой не може да намери причината за ненормалното кръвно. Казват - стрес. Е, стресът е неизбежен, нали трябва да сме здрави въпреки стреса.
Има сега 10 дневна схема с лекарства експериментална, трябва да си мери кръвното 4 пъти на ден.
Но като цяло ми се ще да я насоча към някакъв специалист, който да си струва.

Пожелавам всичко най-хубаво и най-вече добро здраве не майка ти и дано скоро да намерите подходящ лекар.

Разбира се, ще коментирам, че това, което пише в книгата на Нийл Барнард “Храни срещу болката” е, че спирането на месо, млечни и всички животински храни, намалява вискозитета на кръвта, което /по законите на термодинамиката/ намалява и кръвното налягане.

04.12.15
01:56

Кобре, добре е майка ти да намери начин да ходи, да се движи повече. Като за начало колкото може, в последствие с темпо (то само ще дойде). Намирай и някакви занимания в другия край на града, само и само да ходи, да се движи. Без оправдания “Аз не мога”. Колкото и да ти плаче на рамото, да тръгва.
“Не мога” ще е в първият момент, след 5-10 минути, осмисляйки какво и се казва, ще го направи.
Баща ми идва с бастун на гости :) Едвам качва и слиза стълбите, ама като му кажа как ме е учил - “НЯМА НЕ МОГА, ИМА НЕ ИСКАМ, ИМА ДЕВЕТ КЛАДЕНЕЦА, ОТ КОИТО ВОДА ЩЕ ДОНЕСЕШ” и ходи :)

04.12.15
08:39

Kiko, благодаря за коментара, но нещата са доста по-сложни от простата термодинамика. Тя и без това не се е разяла на месо и мляко, че й “вредели на бъбреците”. Проблемът не е в храната и не е във визкозитета на кръвта, защото взема доста лекарства  за това.
+ какво общо има млякото и месото с визкозитета? Има предвид намаляване на холестерола, може би? Абе този източник не ми вдъхва доверие ;)

Зозо, знам, така е.
Няма какво повече да се каже.
Но няма как, няма къде да ходи. Максимум 300 м до спирката на 4 пъти а бе по 1-2 км я мине, я не. Изпотява се, изморява се, задушава се, свят й се вие, няма добро приферно зрение ,от шиповете едвам ходи от болки в колената и петите- мисля, че я страх да тръгне на по-дълга дистанция. Сега излиза в 7-7,20 и се прибира към 18-19ч. все по тъмно и обикновено работи и на обед. 
Изобщо няма как да тръгне до другия край на града, тя не се навива по обед до Кауфланд да отиде, че е на 500 м от службата й. Има 20 мин да го ходи.
Нали разбираш, че сме един идиотски град, който нито улиците са улици - едни 100 метра няма без да се спънеш в разбития асфалт, нито осветлението-осветление, нито ти чистят снега, нито посипват зимно време, навсякъде глутници помияри- не може да си изхвърлиш боклука, без да те наскачат, нито има светофари , нито шофьорите спазват някакви правила  и скорост(миналата година по това време убиха братовчедка ми на насрещната улица като отиваше на работа в 10 часа сутринта- инцидент, ама ...)
Ще я мъча да се раздвижва поне на уредчето у дома, 5-10 мин все е полза, сама разбира, че е полезно. Но като й се влошат болестите се отчайва и нищо не прави.

04.12.15
09:16

Нямаше ентусиати, но ще споделя :)

Ако О се отнася към АСПАРУХ и
У се отнася към СИМЕОН ВЕЛИКИ
то към кого се отнася Т -

към  ЦАР ФЕРДИНАНД
ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
ЦАР БОРИС III.

Отговор - Цар Борис
Решението:

О-  Аспарух
681 г.- създаването на Бг държава - при събиране на цифрите 6+8+1 = 15
О е 15-тата буква, затова Аспарух=О

У= Цар Симеон ,
893 г. Симеон заема престола 8+9+3 =20
У е 20тата буква  затова Симеон=У

Цар фердинанд идва на власт 1887г. = 24 =Ч
Александър Батемберг идва на власт 1879 =25 =Ш
Георги Димитров идва на власт 1946 = 20 = У
Борис идва на власт 1918 = 19 =Т

При числовата поредица обаче е сбъркан отговора поради аритметична грешка в сборника.

04.12.15
11:24

04.12 отпуска
Сън: след 23.00 - ок. 7.00 ???

Късно лягане, беше ми нервно. Сутринта се събудих пак по тъмно, неизвестен час, но никакво желание да стана, излежавах се до 8.

Храна:
Снощи още малко крем от кестени- вкусен, дейба, ма 60% захар.
Днеска - в почивни дни много окъснявам с яденето, нямам режим, закусвам чак към 10-11, следващото стабилно ядене - обедо-вечеря отива към 4-5, ако тренирам. Бе мизерия, но пък като цяло май е по-малко от работен ден.

- 3в1
- порязаница ръжен хляб + 140 гр. извара + масло
раздвижване
- зелена салата с оризово олио + свинско на тиган ок. 150 гр.
- 2 ябълки, 50 гр. солети
- хапка закуска с крем

(headbang)  (headbang)  (headbang)  “Изгубените царства” на Зекария Сичин
(headbang)  (headbang)  (headbang)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 04.12.15 20:50.

04.12.15
11:41

казано от Queen Cobra на 04.12.15, 09:16:

Нямаше ентусиати, но ще споделя :)

Това някаква подигравка ли е ?

04.12.15
11:52

Правописна грешка е, извинявам се на учителката си по БЕЛ. Първия път го написах така и после слагах копи пейст, защото ме мързеше ;)

04.12.15
12:01

Я се помъчете малко (без гугъл)

SEVEN
  SEVEN
  SEVEN
  SEVEN
  SEVEN
  SEVEN
  SEVEN
—————————
FORTY9
Всяка буква е цифра. Полученото число отговаря на реалното умножение(SEVEN*7), и всички аритметични операции си важат.

(трябва да се намерят цифрите зад всяка буква)
Бтв, числовите поредици са много тъпа задача, защото доста често имат повече от едно решение а и формулата зад редицата винаги може да се усложни до безкрайност, така че  хамалогията по отгатването да стане невъзможна.
п.п, горното го мъчих 30 мин, псувах доста накрая за***х, отидох да ям и ми просветна....за 30 секунди го реших наум. (facepalm)

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.12.15 12:03.

04.12.15
12:01

казано от Queen Cobra на 03.12.15, 20:54:

И въпреки че е тежко затлъстяла - няма диабет или предиабетно състояние- захарта й е ок, гликирания хемоглобин.

А защо мислиш, че тежкото  затлъстяване само по себе си не е достатъчна причина за високото кръвно налягане?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1