ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.12.15
16:14

Тъй ... експериментите на доктора да смъкне кръвното на майка ми са неуспешни.
След 3 прегледа днес й казал, че не е вездесъщ и имала тежка хиертония.
Така че ще се радвам, ако споделите информация за добър специалист, на който да я запиша след нова година- дано изкара дотогава. Най-добре на лично съобщение. И за София, и за страната. Благодаря ви.

Има доста позитивна информация за Александровска болница, например.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.12.15 16:19.

22.12.15
19:57

22.12
Без тренировка.
Движение 7 км.
Голямото коледно  ПРАНЕ (muscle)
+ 1 пломба (tmi)

Изтеглих си Междузвездните войни - вече изчетох всички рецензии и съм се подготвила за разочарование. Ако се намерят и субтитри, май ще го гледаме семейно по коледа.

23.12.15
11:25

23.12
Сън: ок. 21.30- ок. 6.30

Брех, да се не надява човек как се научих да спя.

Храна:
- 3в1
- палачинката на Кобра
- 1 фил. Вита с кашкавал + кафе със сметана
- 2 фил. Вита, свинско на тиган (300 гр. сурово -ок. 150 готово)  със доматения ми сос  и пилешки гърди 70 гр. сготвено, 1 кутийка котидж обезмаслен - 200 гр.
раздвижване
- 2 ябълки, 1 мандаринка
- кис. мляко 200 гр.+ 5 лъж. овес, 2-3 лъж. сладък тахан

Зъбът с новата пломба ме боли при дъвчене. Чудя се дали ще мине или нещо доктора се е престарал вчера.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.12.15 16:28.

казано от Queen Cobra на 22.12.15, 19:57:

Изтеглих си Междузвездните войни - вече изчетох всички рецензии и съм се подготвила за разочарование. Ако се намерят и субтитри, май ще го гледаме семейно по коледа.

За чий ги четеш тия неща?
Класически фантастичен филм на поколения - виж го със собствените си очи и го почувствай... ако не е твоят филм - има ли значение, че го харесват толкова много хора?

Такъв филм се гледа лично на кино... не на монитор от файл, сниман с камера в незнаен салон...

23.12.15
11:43

Cam release винаги е разочрование. Не знам защо някои хора си причиняват това. Хората отделят милиони за камери, осветление, звук и накрая cam na 17 инча монитор...

150 милиона долара.
3 екипа.
3 локации за снимките.
Еми, глобуси, мечки.
... България, замунда, gudeto1982:
“Serial4eto stava.”

казано от Queen Cobra на 23.12.15, 11:25:

Зъбът с новата пломба ме боли при дъвчене. Чудя се дали ще мине или нещо доктора се е престарал вчера.

Мисля, че е “нормално”.  Все пак от шока от механичната намеса, предполагам е нормално да да се усеща така.  При сестра ми една дама така се беше престарала пък с упойка, че не си чувстваше част от езика с месеци наред!

23.12.15
11:57

казано от CarnalK на 23.12.15, 11:43:

Cam release винаги е разочрование. Не знам защо някои хора си причиняват това. Хората отделят милиони за камери, осветление, звук и накрая cam na 17 инча монитор...

150 милиона долара.
3 екипа.
3 локации за снимките.
Еми, глобуси, мечки.

По-лошич вариант - “Еми ... не става” :)
И мониторът ми е 13 инча :)

23.12.15
11:58

казано от Кико Сан на 23.12.15, 11:54:

Мисля, че е “нормално”.  Все пак от шока от механичната намеса, предполагам е нормално да да се усеща така.  При сестра ми една дама така се беше престарала пък с упойка, че не си чувстваше част от езика с месеци наред!

Това звучи като да е засегнала нервите на езика.
Ще потърпим и ще видим.

23.12.15
12:03

казано от Queen Cobra на 23.12.15, 11:58:

казано от Кико Сан на 23.12.15, 11:54:

Това звучи като да е засегнала нервите на езика.
Ще потърпим и ще видим.

При мен почти винаги остава някаква болка до 2-3 дни след манипулация. После минава от самосебе си.

23.12.15
13:50

Абе... имам подозрения, че тази пломба, която сменихме вчера, защото се била пукнала и отдолу е започнало разваляне, пак той ми я прави, ма нейсе. Уж е от най-скъпите (така де добрите в Ловеч). Всеки път ми задава въпроса- “Упойка или ще търпиш?”
Аз не съм чак такава лигла, че за 5-6 мин да не изтърпя, то ми правят пломби от 3 годишна. Май ще мине от само себе си, наистина.
Прави ми снимка на другата страна , че имах болка в зъба при чистене с конец и при натиск- но то си мина за няколко дни и при прегледа нямаше нищо. Обясни ми, че имало “джоб”, виждало се  някакво възпаление, което тръгвало от мъдреца и “слягане” на костта - прозвуча сериозно.
Но после каза, че нямало проблем, да си се храня и да си почиствам зъбите, всичко било наред, нямало нужда от нищо.
Сега какъвто съм хипохондрик, има да го мисля- наред ли е, не е ли, не искам да имам възпаления.
А нищо не усещам....

ИЗРАВНИ МИ СЧУПЕНИЯ  ПРЕДЕН  ЗЪБ- да се похваля :P :D
3-4 месеца го влачих :)

23.12.15
13:59

Хубаво е да се гледат филми на кино, като студентка имах такова голямо желание и редовно ходех в Търново - първо в Пол,тава, после в мола- поне на големите филми. Помня какъв скандал стана вкъщи като тръгвах за “Властелина” преди 15 години ...

Но настроението ми се промени.
Първо- киното ми е далеч, има чак в Плевен. Път, пари и ангажимент като цяло.
Второ- майка ми няма да тръгне на кино и избирам алтернативата да си го изгледаме у нас. Може и да изчакам по-добра версия разбира се.
Трето- не съм харесала достатъчно нито един филм последните няколко години, за да кажа, че си струва 10те лв.
Ок, 200-300 млн бюджет, ефекти, но ... за мен изглежда боза. Просто са ми едни недогледани, недомислени.
“Хобитът” - най-касовият за последните години - беше пълна пародия на книгата и много далеч от самия й смисъл. Честно, на последната част умирах от смях на безумните каскади и анимираните сценки.
Сега си тегля новите филми, но повечето - просто ... “стават” за убиване на 2 часа. А някои дори и за това не стават и превъртам.

А ...Може би вече не вярвам в магията. :)

23.12.15
14:30

казано от Queen Cobra на 23.12.15, 13:59:

Хубаво е да се гледат филми на кино ...

Аз съм на другата вълна. Хич не обичам киното, а съм филмоман.
Свахщам се тези седалки , колкото и да са модерни и хубави. Отделно ме дразнят страничните звуци в салона, дразня се и от това ,че не мога спокойно да коментирам. А най - ми е криво, че не мога след късна  прожекция да си легна директно в леглото.
В тази връзка- аз си предпочитам домашната обстановка вместо киното. Отделно ако ми се ходи до тоалетна или ми звънне телефона, просто удрям паузата. Друг е въпросът, че в днешно време обстановката, която може да си създадеш вкъщи, не е толкова различна от тази в киното, за разлика от едно време.
Няма лошо в киното, мисълта ми е да не съжаляваш толкова че нямаш възможност да ходиш :)

Иван

23.12.15
14:33

Преди време ми се наложи да съм в едно имение в Панчарево - човекът (някакъв стар евреин) има кино-салон в къщата. Просто идея. Много практично.

Мнението беше редактирано от Иван на 23.12.15 15:46.

23.12.15
14:36

Да, забравих за домашната обстановка- причина номер едно всъщност. Лежиш си под завивката, ядеш си, пиеш си, почиваш си, пускаш си пауза, когато си искаш. Превърташ си интересни моменти. После само си натискаш копче и заспиваш. Или пък си правиш маратона с 2-3 филма един след друг.
И е без пари, което се конкурира с за първото място.
Като се сетя като ходих на кино - какъвто съм социопат- излизането винаги ми е било някакъв вид стрес и околните само ми пречеха и си мислех за тях, а не за филма. :)

23.12.15
14:42

Лежиш си и гледаш възможно най-ниското качество на монитор или телевизор, който е в най-добрия случай 200 Н...
Този тип филми са преживяване, не са нещо, което гледаш за да ти дръпне някаква струна в душата ;)
Единствения плюс вкъщи е, че не е 3 D.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.12.15 14:42.

23.12.15
14:43

казано от Иван на 23.12.15, 14:33:

Преди време ми се наложи да съм в едно имение в Панчарево - човекът си имаше кино-салон в къщата. Просто идея. Много практично.

Хубава идея. Остава ми само да си намеря имение :)

23.12.15
14:50

казано от James Hinks на 23.12.15, 14:42:

Лежиш си и гледаш възможно най-ниското качество на монитор или телевизор, който е в най-добрия случай 200 Н...
Този тип филми са преживяване, не са нещо, което гледаш за да ти дръпне някаква струна в душата ;)
Единствения плюс вкъщи е, че не е 3 D.

Да ти кажа аз си гледам на  на 4 к телевизор + домашно кино/ ресийвър + колони/ - което не е хайенд, но за мен си е повече от задоволително и ми си е повече кеф от киното. Ама то аз съм малко по- особен.Обмислям да си взимам и прожектор.
П.п. - без да искам пуснах два последователни писта, моля ако някой модетатор му се занимава да ги обедини. Извинявам ба кобрата за спама.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.12.15 15:09.

23.12.15
15:01

Това е разликата- за теб са преживяване, за мен- не.
Голяма част от хитовите заглавия ми изглеждат скучни, безинтересни , на места безсмислени и с нискокачествено изпълнение.

По принцип съм голям фен на фантастиката ...
“Терминаторът”, “Лудият Макс” , - ужасно блудкави и недомислени сценарии, без открояващи се главни герои, без логически свързана история, без никаква тръпка- освен “О, боже, каква глупост”, просто някакви хора наизлизат от кадър в кадър и правят разни неща без особена ЛОГИКА ...
“Пътят на Юпитер” - ако не бяха бицепсите на Чанинг Тейтъм, си остава безвкусна боза някъде в космоса.
За “Гравитация”- нямам думи, 2 часа  пъшкане на застаряващата Сандра Бълок на фона на рисуваната планета земя, освен да ми се зави свят, друго не се случи.

“Транспортер Ново начало” - еми баси скуката, честно, нито екшън, нито напрежение.
“Бързи и яростни”- пародия с летящи коли, буквално превъртах сцените. Няма да споменавам разни или последните  филми на Сталоун, Ван Дам или бат Арни, които приличат вече на сърдити старчета.
Сетих се за “Изход - Богове и царе”- ми по-нереалистично пресуздаване на библията и на римската империя- рядко се вижда ...
Хареса ми “Теория на всичко”, но той е биографичен филм, донякъде  “Интерстелар”- с някои уговорки за супер мудното развитие. Остава да видя “Марсианеца”.

И те така.
НЕМА угодия, нема ..

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.12.15 15:05.

23.12.15
15:03

П.П.
Нема спам тука, пишете си на воля.
Щом аз словоблудствам, и другите може.

23.12.15
15:56

казано от Queen Cobra на 23.12.15, 15:01:

За “Гравитация”- нямам думи, 2 часа  пъшкане на застаряващата Сандра Бълок на фона на рисуваната планета земя, освен да ми се зави свят, друго не се случи.

Точно този филм е задължителен на кино. Дори на 55 инчово 3Д вкъщи и 5+1 звук е бледо подобие.
Иначе това е технически най-изпипания филм в последните години. Дори откриващия 30 минути сингъл шот трябва да ти откъсне главата. Всяка секунда осветление е измерена до последно. Просто камерата на Любецки трябва да се види на кино.

Киното не е само история. Няма филм, който да пресъздаде достатъчно добре книга.

П.П. Какво е това “реалистично представяне на Библията”? Реалистично представяне на Питър Пан?

Мнението беше редактирано от CarnalK на 23.12.15 15:58.

23.12.15
16:10

Ami.. реалистично. Изпипано откъм пресъздаване на исторически факти, места, събития, култура, традиции, тълкуване на библейските текстове, оригинален език, дрехи, костюми, ако щеш изражение на актьора, а не разни чипоноси, напомпани русоляви американци да ми се правят на египтяни и евреи :) Не е достатъчно да сложиш очна линия на някакъв с бръсната глава и да е готов за египетски фараон, а най- малкото със своя статут  са били недосегаеми , какво остава да си говорят и да се докосват до обикновени хора.
В този аспект “Страстите Христови” едно време го гледах на кино- е, ми взе ми акъла- то драма, то реализъм ...

Ок, “Гравитация” може да е технически шедьовър, но не ме грабна емоционално. Най-малкото абсолютно нереалистично беше да оживеят повече от първите 2-3 мин при такива условия и не показаха никакъв страх, объркване или насиране каквото се очаква, ако изпаднеш в открития космос.  Може би ако актьорът бе мъж, щеше да е по-впечатляващо.

В крайна сметка филмът трябва да ме грабне емоционално. Да ме накара да се смея, да плача, да стискам одеалото от страх, да се вживея така, че да подскачам като тропнат съседите, да ме боли като бият актьора- не да ми навява идеята, че всичко е анимация, скука и безумни каскади.

На филма за Хокинг се сополивих през цялото време- толкова добре го изиграха, или поне на мен така ми въздейства.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.12.15 16:27.

23.12.15
18:21

Тъй ... порядъчен мързел днес.
Работихме до обед и уж се бях нагласила да отида до фитнеса, после на шопинг, но за щастие щом се прибрах и прилегнах, тези порочни мисли ми се избиха от главата.
Все пак раздвижих леко, защото сигурно ще тренирам чак в събота- което не е кой знае колко далеч, но мисля да си отлежа следващите 2-3 дни както си трябва.

23.12  Бутащи
1. гоблет клек с пудовката 4х10х25кг
2. лицеви опори 4х10
3. сумо клек с пудовката (различен разкрач) 4х10х25кг
4. полулег с дъмбели 4х12х(2х15кг)
5. глутеус мост с крака на високо 50см. 4х12
6. флайс от лег 3х12х(2х10кг)
7. напади статични 3х8х(2х10кг) всеки крак
8. раменна преса 3х10х(2х10кг)

Движение 2 км.
Прахосмукачка.

Мила

23.12.15
18:43

Mira, гледай:

42
Spotlight
Room

23.12.15
19:31

Ная,съвсем си спаднала гумите-почваш да приличаш на крехар...Онова криво...Сандрето -стара,всички филми тъпи...спиш по много...Я малко по-злобно и с хъс....Както се казва:
Чупи нещо за самочувствие :D
Качи тежестите...или вкарай бокс,кикбокс  8-)
Някоя от книжките на Неда Проданова ще ти подейства ...все някак))))))))))))

23.12.15
19:44

А, някакъв секс ми трябва, с емоция така :) :P Самостоятелният не върши работа. :(

Филмите са тъпи отдавна - не е отсега- просто сега си имам дневник и си драскам колкото ми душа сака. Сериалчетата по ме грабват, разтоварващи така.

Неда Проданова- - дегустация на вино, не звучи зле. Винаги съм подкрепяла битовия алкохолизъм- по-евтин е и не се излагаш. Започнах добре сезона лятото, а сега един бял Домейн Бояр ме гледа тъжно и изоставено.

А тежестите са си ок, много съм си доволна от тях-ето, в неделя в  залата доста добре се натоварих. А  то вкъщи е за само за тонус, пък и по-големи няма.
Иначе- сериозно - гледам да не напъвам  на тренировка заради очното налягане- повишено е - тепърва ще се изследвам още, че съм наследствено обременена с глаукома.

23.12.15
20:04

Сега ако кажеш ,че и Марсианеца е тъп....

23.12.15
20:24

Марсианецът не е тъп, просто е банален. Аз съм същият - малките детайли ги забелязвам дори без да ми е цел и това е много изнервящо, защото не може нито един филм да ми се хареса. Сериалчета обаче си следя доста :)

23.12.15
20:37

Няма да кажа, не съм го гледала :)

Въпреки някои кусури, ако става въпрос за фантастика от последните няколко години, имаше доста приятни филчета - Облакът Атлас да речем,  Чапи, Жива стомана, На ръба на утрешния ден, Игрите на глада , Химера, Когато падне мрак, Супер 8, Земя до Еко ...
Изгледала съм поне първите 100 торента във раздела фантастика, но май не са си стрували особено.
Бих казала, че много титулувани фантастики като Аутомата , Прометей, Европа  изобщо не ме развълнуваха.
Филмите за супергерои са много развлекателни и ги следя с интерес- вчера гледах Човекът мравка :), но дори не ги причислявам към качественото кино.

23.12.15
20:47

Как щях да забравя- един от най-приятните и “човешки” филми, струва си :
http://www.imdb.com/title/tt0472033/?ref_=fn_al_tt_1

24.12.15
11:38

Е, то не всеки филм е изкуство и не всяко изкуство е за всеки ;)

24.12.15
16:35

24.12
Сън: 22.30- 7.00

Храна:
- 3в1
- 2 фил. вита + пилешки гърди 100 гр. печени
- 4 мандаринки
- дом. телешка супа,  извара 100-150 гр. , 2 фил, хляб, дом. руска салата 150- 200 гр. , шоколадов десерт 30 гр. 1 бонбон с пълнеж
- 2 пълнени чушки  с боб, 2лозови  сармички, салата цвекло, моркови, орехи, зехтин и лимон, парче бяла питка, 2 лъж зеле на фурна
- чаша сварен ошав 300 мл.

24.12
Без тренировка.
Движение 1 км.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 25.12.15 09:48.

Иван

25.12.15
16:13

Пробвай филмите на Тарантино....скоро излезе “Омразната осморка”

25.12.15
16:16

25.12
Сън:
20,30-21.30
23.00-7.30

Храна:
- 3в1
- 2 фил. принцеси и млечен пастет
- салата (цвекло, гулия, морков, орехи, зехтин, лимон) свинска пържолка 100 гр. + парче дом. баница
- кекс ок. 50 гр.
- 4 мандаринки
- 2 парчета дом. баница200- 250гр.

Без тренировка.
Без движение.  (tmi)
Май само аз не съм се напънала по празниците, тц, тц

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 26.12.15 13:50.

Мила

26.12.15
10:41

Мира, специално за теб:)))

26.12.15
13:49

Mила, благодаря, страхотно си го направила, нямам думи.  :*
И аз ще експериментирам, но първо трябва да си взема добро въже, което да възви гладко.

26.12
Сън: 21.00-22.00 - дрямка
23.15.-8.00 - личи си, че е почивка :)

Храна:
- 3в1
- 2 парчета домашна баница 200 гр.. максимум
- свинска пържолка ок. 100 гр. печена, малко зеле на фурна, домашна картофена (руска) салата
- сладолед 100 гр. (от общо 200)
- 3 мандирини
- салата (цвекло, гулия, морков, орехи, зехтин, лимон) + 1 фил. Финес + 130 гр. биволска моцарела

И днес няма тренировка.
Движение 1 км.

Излизахме с майка ми малко на пазар, да й понося малко багаж, после пренесох 5 чувала с разпалки, че тя не може да ги вдига. Малко пране и така.
Не ми е комфортно, че и днес почивах, но вкъщи не мога да правя каквото си искам - старите си имат друг ритъм на живот. Обичайнискандали и напрежение иначе, като се прибирам, си отписвам някоя годинка буквално.

Сглобих вече степера у нас, завинтих му дръжките на обратно- навън, че на майка ми и се набиват в големия корем. :) Радва се жената и има желание да се раздвижва,

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.12.15 15:27.

27.12.15
15:34

27.12
Сън: 23.00-7.30

Храна:
- 3в1
- 2 парчета дом. баница с извара ок. 200 гр.
тренировка
- 1/2 кифличка - 30 гр.
- 2 пълнени чушки с боб, 2 лъжици картофена салата, 1 фил. Финес, 2 мини кюфтенца, 50 гр. пържолка
- био кефир 250 мл.
- телешка супа с картофи, 1 фил. Финес + 120 гр. биволска моцарела

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.12.15 20:24.

27.12.15
15:41

След 3 дни лежане нямах много сила + нямах накитници и не се доредих до групата 20 кг полулег :) :P И хора имаше по стендовете , та си спестих клека.

27.12 бутащи

1. полулег с дъмбели (10, 16кг)  4х10х(2х18кг)
2. преден клек с 2 пудовки 4х10х(2х14кг)
3. флайс на пек-дек 4х8х30кг
4. лег преса (100кг) 4х10х120кг
5. флайс от полулег с обратен хват 4х12х(2х6кг)
6. разгъване за предни бедра 4х8х30кг
7. раменна преса 2х10 + 2х8 х30кг
8. разгъване за трицепс на скрипец права ръкохв. 3х8х35кг

Движение 3-4 км.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.12.15 09:20.

27.12.15
15:44

[quote author=“Queen Cobra” date=“1451223665” нямах накитници

Аз обикалям навсякъде с една раница/на зала,на работа,като путъвам../ и за да съм винаги подготвена :Д не ги вадя от нея :D Като си вадя кутиите с манджа в офиса се случва да изпадне единия...Случвало се е да ме питат “Това секс аксесоари ли са? ” :D….

Мнението беше редактирано от Juls на 27.12.15 15:45.

27.12.15
15:52

Така се прави, Джулс.
Това ми е единствения аксесоар за зала (аз даже си тренирам по чорапи), защото тренирам предимно вкъщи, а и са ми меки китките :D Но ги оставих в Ловеч, затова нямам сега.

27.12.15
16:05

Oоо и аз много често тренирам по чорапи и по този повод Евлоги ми донесе от Кипър цикламено розови,за тяга,до под коляното :D С тях кола няма начин да ме блъсне! (nfun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1