Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

14.12.15
20:07

14/12/2015 (06)

Цял ден гърч. Не мога да кажа, че съм доволна.

Храна: две зеленчукови кюфтета, малко туршия; 2 питки арабски хляб (дюнерските), малко руло “Стефани”, малко кашкавал... чеснов сос от заквасена сметана, чесън, сол и босилек. Ей с’я дЪ мЪ цункЪ човек (makeup) :D Подозирам, че ще сгъна малко тахан с мед.

А, да - какао с мляко и кокосова захар, и с канела. Сутринта.

Движение:
- кучешка разходка, домашна раота (броя я, щото винаги е дълго и активно), пазаруване, носене на два чувала дърва по два ката стълби; 100 суинга

* Мило дневниче, потресена съм от “плодовете”, които ражда Егото. То е най-сигурният инструмент за майсторене на провали,  унищожаване на връзки, спиране на развитието и за постигане на всички желани и нежелани злини. Знам, че не откривам топлата вода, ама д**ба т’ва его.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.12.15 20:17.

Т. Тодорова

16.12.15
21:35

15/12/2015 (07)

храна: какао с кососова захар и мляко; 3в1 по някое време; банан; 150гр кашу; салата, в която имаше и пържени зеленчуци и... една наполеонка (blush)
вода:
тренировка при Деница:
- загрявката с двете трудни упражнения, загрявката с пудовките
- 2 кръга, много объркани (аз веднъж като огелпя, така блокирам и се засрамявам, че после... обърквам се, пада ми силата, абе, паника): редуващи напади със страничен суинг (4кг топка), лицеви от колене, вис на лост с опити за повдигане на колене към гърди, бг клек на босуто, лакти-длани; накрая :банан

16/12/2015 (08)

храна: стандартното какао; банан; 3/4 арабска питка с печени чушки, с домат, сирене и кашкаваУ; две яйца на очи (с масло, естествено), салата от чушки и домати, и сирене, и зехтииииин... филийка и половина Вита с орехи... 4 арменски сладки.. с тахан :D
Вода: 1.5л
Тренировка:
И загрявката и стреча - тези, които правим в залата
3 кръга интервалки (30 сек почивка между тях), 40:10
1. Статичен напад с усускване (5кг гира, ляво)
2. Суинг (ам.)
3. Статичен напад с усукване (5кг гира, дясно)
4. Суинг (рус)
5. Лицеви от колене
6. Суинг (ам.)
7. Планк: коляно към лакът
8. Суинг (рус.)

(nod) Сетих се вчера Борката как се опита да сбори едно мъжко хъски. Не успя, въртя се, чудИ се и накрая го напика най-демонстративно :D

Положих копитца в легенче с вода и магнезий. Не бях правила отдавна таквоз нещо. Трябва да стане практика.

Ей го и детето на Лара и Борката. Същото е, егати!

Т. Тодорова

17.12.15
20:12

17/12/2015 (08)

Станах в 5 и бях на офиси. В моя си офис отидох в 8:30 и висях до 19:00 - докато започна тренировката при Деница.

Храна (праси с праситу ми!): банан, 50гр орехи; 3в1; 270 гр фасулена салата (фасул и червен лук), 1 много съмнително кюфте; 1/2 мазна Милка; 100гр кашу; 3в1; Камен ще ме вземе от залата и ако минем през Лекси, ще си купя един протеинов бар или нещо такова;

Тренировка:
Загряване с ластици и т.н.

4 кръга, 40:10
- тръстер (в първия кръг с 10кг, в останалите - с 8)
- набиране на тиерекс (изключително жалко, разбира се)
- румънска тяга с 16-ката
- лицеви от колене
- суинг с 16-ката
Пълна смърт, особено след вчера. Найс. :D

Колко лош е полуклекът?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.15 20:13.

Т. Тодорова

21.12.15
13:33

18/12/2015 - 20/12/2015 (11)

Нетренировъчни, но доста интензивни дни - и физически, и откъм емоции. Ям относително прилично, но вечерята винаги е доста късна.

Изморена и изнервена съм, депресирана.. но пък си прилагам коледна терапия: троша пари за глупости, украсих си вкъщи много приятно, пека си хляб и си бачкам без да се впрягам - в смисъл, от сутринта съм свършила точно за 50 стотинки работа, поради малко технически проблеми, ама ми дреме на шапката.

Ако тренирам, ще се отчета довечера. Ако не - утре след Деница.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.12.15 13:34.

21.12.15
13:41

казано от Т. Тодорова на 17.12.15, 20:12:

Колко лош е полуклекът?[/color]

А защо трябва да е лош?
Всяко нещо си има приложение някъде.

Т. Тодорова

21.12.15
14:11

Ами, защото се натъквам на различни мнения тези дни: един казва, че полуклекът е смърт за ставите, костите и сухожилията, друг казва, че пълният клек нанася еди какви си щети и не е необходим на трениращи за кеф... Аз си имам мнение, базирано единствено на личните ми усещания и логика, но съм любопитна какво биха казали хора с повече опит и познания. Затова питам. :)

21.12.15
14:24

Това дали и какви щети нанася зависи единствено от това как се изпълнява.

Т. Тодорова

21.12.15
14:56

Ами, да, и аз така мисля - кляках както знам, боляха ме коленете. Показаха ми как да клякам - с нищо не ми пречат клековете вече.

Ако има други мнения, ще се радвам да ги чуя :)

Т. Тодорова

21.12.15
22:44

Не тренирах, поработих, оправих всичко в нас - едно е уютно и коледноооо :))))

Камен излезе и си напраих вечер с дъъълъг душ, спретнах косица с пяна и дифузер, щот ме домързя да се вчеша :D, червено вино, коледни светлинки и Ерика Баду. Родена за айляк просто ;)

Страшен спортен дневник :D

Т. Тодорова

22.12.15
19:47

22/12/2015 (13)

храна:
банан; какао с кокосова захар и овесено мляко; една арабска питка с две варени яйца, чевено зеле, топено сирене (с доста приличен състав), 1/2 авокадо; горещ бял “шоколад” - от ония бози, разтворимите; 1 3в1; 3 сушени кайсии, 10бр кашу преди тренировка; 3 сушени кайсии с 40гр кашу след тренировка; арабска питка с купичка фасулена манджа;

2 чаши много яко мерло (inlove)

тренировка:
загрявката на Деница с и без пудовките;
4 кръга, 40:10
изправяне от колене - ляв крак
изправяне от колене - десен крак
лакти-длани-лицева от колене
хай-пул с 12-ка
катерач

Някакви опити за планкване на тиерекс и странично повдигане на таза

Много тежко ми дойде, на разтягането ЦЯЛАТА треперих, особено откъм гъза :D
Тоя работен стол го чувам как зловещо нашепва: I will be you doom.. hssssss (devil)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.15 21:01.

Т. Тодорова

26.12.15
14:20

Честита Коледа, мили мушмули (inlove)

Качествени ли са клинчетата на Декатлон? (wasntme) Харесах някакъв нискобюджетен Domyos и се чудя ориентировъчно колко живеят :)
Иначе, това е първата Коледа, на която не ми е тежко и гадно от храна - много малко хапвам (е, напуках се с домашна руска салата и с бонбони Линд, но със сигурност не съм преяждала, нито съм се хранила през 5 минути). Победа! С майка ми вчера се заплеснахме с едно уиски, но и там мина безаварийно :D

Успях да извлача К. на разходка с кучовците - 1 час обикаляхме, което е... ммм... уау :) Приятно му било, каза. Добро утро.

Днес тренирах, но ще впиша после. Май сериозно ще заложа на работата с пудовки. Супер много ме кефят, супер динамични са и усещам подобрение в координацията, което за мен е ехееее... :)))) Знам, че не откривам топлата вода, ама много ме вълнуват и тая къща, дето я бленувам, наистина трябва да се появява бърже, че искам да си спретна един навес в железа в двора :D

Ето и нещо като коледно пожелание :) :

26.12.15
15:11

Аз съм много доволна от декатлонските клинове, имам 3 (два зимни-дебели и 1 тъничък) и планирам следващият пак да е от там :) Издържат на клякане, ставане, чекнене, ходене по планини, тичане... Мисля че няма да сбъркаш :)

п. п. Съвсем типично забравих да отговоря конкретно на въпроса: мисля, че единият зимен е на ок. 2 години;за сега няма видима амортизация.

Т. Тодорова

26.12.15
15:16

Бря. Че те разни найкове и рИбоци по-бързо дават фера. Ще ги пробвам. Тенкс.
И ръкавичките ще пробвам, че Harbinger-ите взеха да се разграждат :D И постелките за йога, щото мойта беше необратимо напикана. Обичам такива инвестиции :D

Едни от най-качествените ми и здрави клинове са именно техни.
А и едни от най-удобните, като кройка. И аз, като Атомчето, имам 3 бр - 2 зимни и един по-тънък. Първият ми зимен е на над 2 години и не е мръднал грам. Другите два са от скоро - октомври, но предполагам, че и те ще си държат доооста дълго. :)

Добра цена, готина кройка, свежи цветове.

Найкитата са много добри също, но пък цените са безумни в България. Трябва да дебнеш някакви оферти или да поръчваш от интернет.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.12.15 15:59.

27.12.15
05:35

казано от Т. Тодорова на 26.12.15, 14:20:

Честита Коледа, мили мушмули (inlove)

Качествени ли са клинчетата на Декатлон? (wasntme) Харесах някакъв нискобюджетен Domyos и се чудя ориентировъчно колко живеят :)
:

2 години работих там и вече изминаха още 2 години, откакто работя на друго място, а още си нося клина, който си купих през първата година за 9 лв :D
P.S. Честита Коледа на всички!! <3

Мнението беше редактирано от Kath на 27.12.15 05:36.

Т. Тодорова

27.12.15
12:02

Найс, ще отида днес да видя, ако колата реши да запали, ама надаУи. Мерси, че споделихте :*

Иначе тренировката от вчера:
5 кръга, 40:10 + загрявката на Вик преди това:
Суинг с 12
Лицеви от колене
Отпади с подаване на една 8-ца под опорния крак
Наведи встрани с 12ката от ляво и от дясно

После още 3 кръга подаване на 12ката около тялото, суинг и обръщания (пак 40:10)

* Гледахме Междузвездни войни на 3D снощи. Баси бозата - Дисни са си казали думата. Дроидчето става за гушкане обаче (inlove)
* Джийвс и Уустър гледаме вкъщи тия дни :D Не е като в книгите, но е по-добре от всичко по телевизията, пък и Хю Лори рулира :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.12.15 12:08.

28.12.15
06:12

казано от Т. Тодорова на 27.12.15, 12:02:

* Джийвс и Уустър гледаме вкъщи тия дни :D Не е като в книгите, но е по-добре от всичко по телевизията, пък и Хю Лори рулира :D

Винаги са ми били любими и книжките, и серийките. Добре че ме подсети, ще си изтегля някои. ☺

28.12.15
09:32

казано от Т. Тодорова на 13.12.15, 19:28:

Понеже няма къде другаде да ми оценят подигравката: Руми Илиева работи усърдно върху нова програма, наречена “Дупемания”. :D
Прекарах известно време в четене на коментари и зловещо “хххии-хххиии” - нямала си баба работа... :)

Смешно или не програмите и направени за определен човек от нея  работят.Имам преки наблюдения върху няколко жени...ефекта е ясно ,да не кажа фрапантно видим!-и месеци по-късно не е изчезнал,пак поради нейните насоки по отношение движение и хранене.Имма натрупана сериозна база данни за различни хора ,с различна структута,различно хранене и т.н. с които оперира явно добре.
Девойката изглежда доста добре в различните клипчета...въпреки ,че не кляка с 80кг,няма тяга 100 и близки до тези кг лично тегло....А да-и не задържа по 3-4л вода при така разпространеното във форума мц

Да, тя си има своята аудитория и успява да мотивира хората, които се обръщат към нея за помощ - в това няма спор.
Има и още нещо обаче - повече от хората, които тренират по нейните програми, са тръгнали от абсолютната нула - водели са заседнал начин на живот и/или са имали вредни хранителни навици.
Разбира се, че ще има ефект, когато някой им нанесе корекции в режима, без да им забранява любимите храни + ги насърчи да тренират (т.е. да увеличат енергоразхода си) и ги мотивира непрекъснато.

За някоя жена, която има по-сериозни спортни цели обаче, тренировките и режимите на Руми в домашни условия едва ли ще дадат ефект. Въпрос на цели. :)

Също така, според мен, не е съвсем коректно да се обявяват гръмко подобни програми (коментираната дупемания) и да се казва, че с тази програма ще се работи за мускули и за увеличаване на дупето от мускули, защото е подвеждащо с оглед това, че представите от количество мускули при жените е мнооооого субективна тема. :)
Давам пример: количеството мускули, което аз искам да натрупам на глутеусите няма как да бъде постигнато в домашни условия със собствено тегло - ще е нужен доста по-сериозен стимул. Ето защо такова представяне на въпросната програма е подвеждащо спрямо моите цели и ако не бях запозната с това, щях да остана разочарована. :)

Колкото до водната задръжка - няма как да знаеш дали и колко л вода задържа, освен ако не живееш с нея или не четеш нейни записки, където е откровена и споделя всичко. :)

29.12.15
10:33

казано от Вероника Налбатска на 28.12.15, 16:59:

За някоя жена, която има по-сериозни спортни цели обаче, тренировките и режимите на Руми в домашни условия едва ли ще дадат ефект. Въпрос на цели. :)

To e ясно,че никой със сериозни спортни цели няма да търси подскачащи до препотяване каки в нета.Виж за хранителните режими може да се поспори.Това,че даваш примери със себе си все едно изключва възможността и ти да работиш в погрешна посока...
А за водната задръжка....хм нека тежи 85-90 кИла на 1,70 височина пък да видим дали няма да има повече от 55-60кг на същия ръст.

29.12.15
13:19

Ей, тая Руми беше измислила и една шоколадова диета - специално за нейна приятелка :D
Що да не измисли и програма за бразилски задник...

Т. Тодорова

29.12.15
19:50

Сашо обади, хехе :D Има ли я публикувана тая шоколадова диета - я дай да видим дали работи, пък дупеманията после ще покрие щетите :D

Ъм... помня като почнах да се движа изобщо - имаше една програмка на Бийч Боди, Slim in 6. Позаслабнах и бях много благодарна, но нямаше други ползи и го усетих и тогава, без да съм имала конкретни представи и амбиции за бъдещото ми аз. А на Руми (а и на други подобни) проблемите се простират по-далеч от нивата на ефективност.

Похапнах си тия дни, даже днес сгънах една голяяяма баница, щото .. щото исках. Майка ми ми връчи още една кутия с 500гр бонбони Линд и с’я е голяма мъка да не ги барам :D

Разходих се два пъти по 2 часа днес. Вярно, тичане по банки, пощи и т.н., ама не е като да се залостя вкъщи. Пристигнаха ми накитничетата, едни със смайлита. Много са мекички и хубаво пазят, въпреки, че не са много едри. Купих си и протеин, че много сладко ям. И магнезий. Щях да поръчвам от сайта, ама се почувствах неудобно, че на 10 минути от нас има магазин за добавки, а аз ще чакам да ми ги донесат до вратата - като на прасе. :D Много вкусен, де - червената боровинка на Пюъра. Само като отвориш бакичката и те лъхва на прелест. Хубаво, че ми е голяма китарата, че да я бях навряла вътре досега :D

После си купих и две книги (едната се казва “Кой ми взе сиренцето?” :D), щото тия дни все минавам през Хеликон, вися си и разглеждам, пък нищо не си взимам. После минах през шефчето и тя ми даде още 3 полезнотии. Имам и изпити, ама т’ва няма значение .. явно :D

Движа се доволно, но не ми се тренира - нямам сила, температурнича, апатична съм, подпухнала съм зверски и приличам на дупИ. На много зло дупИ, щото съм и доста конфликтна :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.15 19:56.

29.12.15
21:57

казано от James Hinks на 29.12.15, 13:19:

Що да не измисли и програма за бразилски задник...

То по скоро да мисли как да се отърват от същите...:D

Т. Тодорова

02.01.16
19:54

За много години, група (party)

След умопомрачителни количества шоколад и мазно, днес положих точката на Теодориното угояване :)

Годината я посрещнахме семейно, вкъщи с на К. сестра му и нейния половин - вечеряхме, лаф-моабет и накрая, когато вече бяхме съвсем убити - гледахме Мис Вселена до 5 сутринта, хаха. :D :D :D Възмути ме малко тоя конкурс - всички женки са си хубави, особено в лицата, страхотни са дори, ама що толкоз раздрусани в краката и дупарите?! С приятни ръце, хубави кореми, а отзад едни ... Не ги критикувам от позицията на мацка, дето се скъсва да тренира, има прекрасен гъз и се опитва да пропагандира нещо, ама на най-яката жена в света, според мен, не може да й висят.. филиите :D по тоя начин. Или по друг.

Айляшка вечер, но трудно преживявам гърмежите. Изобщо не знам животинките навън как оцеляват - докато разхождах Борката и Лара, на няколко пъти щеше да ми спре сърцето, а те, милите, се спаружиха отвсякъде, разтрепериха се, хукнаха да се прибират и бяха много притеснени доста дълго време. От всяка терасата висеше по един тъпак, хвърлящ бомби: я по хората, дето си вървят, я под колите: тройка бая силни пиратки гръмнаха под един джип на 3м от мен. Продължават и до днес, стресират ми кучетата и ако случайно видя някой, ще го ритам. (muscle) Що не са забранени за употреба по кварталите тия неща? :x

Няма да си правя планове за драстична промяна, само щото годината е нова: по ми върви, когато не давам обети и когато съм заобиколена от правилните човеци. Само искам да спра да ям мръви и шоколад, да сведа млечните до минимум и да се вкарам в график с 5 здрави тренировки седмично.

Много е странно как съвсем осъзнато искам да се превърна в тревопасен мазнояд :D, обаче тия навици, поддържани години наред успяват да вземат превес в 60-70% от случаите. Според баща ми, примерно, ако нямаш месо, сирене, кисело мляко и не знам си к’во в хладилника, значи си беден, гладен и на ръба на мизерията. Не съм съгласна с повечето неща, които той твърди по принцип :), но когато отворя хладилника и в него има моркови и зелки, на някакво ниво чувствам, че т’ва не е окей. Трябва да си препрограмирам китарата много старателно (nbat)

По тоя повод, едни приятели си правят предизвикателство за 30 дни без точка шоколад и реших да им се натреса от утре, защото днес довърших една домашна торта, дето беше, както пишеше на една картинка: “шоколадов шоколад, с шоколадов пълнеж, с шоколад по средата” :D Ама и с лешников тахан. (nbbq) Нямаше как да се оставя на някакво си предизвикателство да ми я отнеме. :D

Та да. 30 дни без шоколад и без хляб. За хляба го реших ей сега, защото се замислих кои са нещата, които ме карат да се превръщам във всепоглъщащо чудовище.

Пак голям роман изписах. ББ Тийм, ще е яко да могат да се вмъкват картинки и снимки между различните абзаци: публикациите на големи усти като мен ще станат къде-къде по-лесни за четене :D Just sayin’ :P

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.16 20:00.

Т. Тодорова

05.01.16
08:05

04/01/2016

храна:
смути от банан, ябълка, ядково мляко и овес
хумус с оризовки
варен картоф със зехтин, печена чушка, маслинки и сол - много просто и супер вкусно
доза протеин с ядково мляко
2 малки лъжички тахан с мед
1/2 доза протеин, щото вечерта се овълчих

движение:
5-6 пъти загрявката на Вик с 8-цата. Прасьо има мускулна треска :D
Нямах възможност да вложа час в тренировка и къпане, затова ставах често да правя това. Ама то пък може да стане чудна тренировка - с 12-ката, в няколко кръгчета. Ще пробвам утре.

И няма как без прешъс-а ми :)))

05.01.16
09:16

Що така си анатемосала шоколада? :)
Аз като пътувам друго може да не взема, ама какао под някаква форма ще има в багажа ми. :)

Т. Тодорова

05.01.16
10:30

Щото не мога да се контролирам и това ме притеснява. Ако нещо ще има такава власт над мен, не искам да е плюскането (буквално си е такова). Виждам, че си го нося и генетично, и не искам да се превръщам в нещо, което критикувам 24/7. А плоскостта е много наклонена и много хлъзгава :)

Иначе какао си пия вместо кафе (h) - с кокосово масло и малко кокосова захар. Ама суровото какао си е друга работа - няма как да го сравня с милки, линдове, нутели и т.н.

* О, забравила съм да кажа какво пия - вода със сок от джинджифил и лимон. Един голям корен го минавам през сокоизтисквачката сутринта, един лимон - и после цял ден добавям към водата. Лайк.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.16 10:37.

Т. Тодорова

05.01.16
21:52

05/01/2015

Събуждане: 6:45

Храна:
- какао с кокосово масло и малко кокосова захар
- банан
- 3 оризовки, салата от зеле, морков, цвекло, зехтин, сол и яб. оцет, 2 яйца на очи, след което едва се удържах да не паркирам в леглото
- 1 зелена ябълка
- тахан с мед, не знам колко, ама нито много, нито малко (ей за това говоря – спокойно можех и без него)
- 4 оризовки с масло
- протеин с мазно мляко
Движение:
*** Загрявката на вик с 8-цата след какаото сутринта :)
*** ТРЕНИРОВКА (уау, а?), стартираща със загрявката на Вик и после почти същата работа, 3 кръга:
. въртене около тялото, 10 пъти във всяка посока – 12кг
. русский свинг (не питайте какво излиза в гугъл на тоя сърч :D) – 20 пъти, 12кг
. хай-пул, двурък – 10 пъти, 12кг
. едностранно гребане с 8-цата – 10 пъти от всяка страна
.  редуващи отпади с подаване на 8-цата под опорния крак – 20бр
*** 5х10 на страна: наведи встрани, 12кг, щото ... абе, замазах си очите, че нещо правя, щото ме домързя, после ме досрамя... ей такива :)

*** Много малко пауър, МЦ трябва да довтаса. В последните месеци ден-два преди това ме започват едни периодични остри болки ту от едната, ту от другата страна. Преди не помня така да се е случвало.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.16 22:05.

Т. Тодорова

06.01.16
17:37

06/01/2016

събуждане: 7:30

храна:
2х какао с кокосово масло, кокосова захар и портокалово масло
1 зелена ябълка с тахан
кисело зеле с просо (ужасно солено, хем го мих... баси; връчих го на майка ми да го оправя, добавила му картофи, ама още не съм го опитала)
салата от цвекло, морков, царевица, маслини, чесън, орехи, лимонов сок, зехтин
пресен ананас

движение:
загрявката на Вик след събуждане, с 8-цата
следобед - същото, но с удвоени бройки
вечерта - 100 тЕги с 12-ката (може да пробвам да ги комбинирам двете и да правя с 20, ама и 5х10 на страна обръщане с изтласкване с 8-цата

Камен утре ще иде до Спорт Депо да ми вземе една осмичка и да върна тая в залата. Мелници, турски ставания, коремни разни - има какво да се прави с нея. Кекава, не кекава, т’ва е положението. Аз я гледам Деница, че е машина, ама едва ли една сутрин се е събудила и се е занабирала на лоста.

Искам десетки пудовки. А десетките ми левове за тях не стигат :D

Много черни настроения ме обземат относно хранителната индустрия, с фокус върху животинските страни. Винаги съм знаела къде живея, но напоследък става непоносимо - емоционално и психически. Току-виж се превърна във веган. :D Едва ли, но най-вероятно ще мина на мляко и яйца от домашни животни. И ще си купувам растителен протеин след като този свърши.

@Марго, може да посъветваш какъв - нещо по-нискобюджетно, пък може и да ги сменям периодично?

Моите животни са известни в цяла Германия вече - презентации се правят, истории се разказват. Презентацията беше отдавна, де, но днес е имало разказ за Тодорова, добрата съседка от България, дето осиновила Лара и Борис. :))))
Някак си се почувствах много добре, че съм дала пример на едно 7-годишно момиче, което вече смята, че да животните са добри и да ги спасяваш от беди е cool 8-)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.16 20:12.

06.01.16
17:47

казано от Т. Тодорова на 06.01.16, 17:37:

И ще си купувам растителен протеин след като този свърши.

@Марго, може да посъветваш какъв - нещо по-нискобюджетно, пък може и да ги сменям периодично?

Първо - защо искаш да пиеш протеин?
Аз лично пия,защото имам подарени едно кило конопен и едно кило оризов.Иначе, не бих си взела.
Не мисля че в днешно време някой извън бедните страни на Африка може да страда от протеинови недоимъци.
Ако все пак трябва да избирам, ще е конопен протеин - не е бюджетен, но аз предпочитам да ям по-малко количество от по-добро качество. :) Надали такъв отговор искаше, но имам отношение към протеиновите пудри и то е - консумирам ги единствено ако са ми подарени. :)

Т. Тодорова

06.01.16
17:53

Искам обективни отговори :)

Искам да си имам, за да мушвам по малко - след тренировка или вместо вечеря. Понякога не ми се яде твърда храна - вечерята винаги я преживявам тежко, независимо дали е в 19:00 или в 23:00. Малко протеин с някакво ядкото мляко обикновено ми идва чудно - нямам други причини :)

С конопено семе също мога да се запася - не е кой знае каква цена за кг в зоята, гледам. Жалко, че му няма THC-то :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.16 17:56.

06.01.16
18:15

казано от Т. Тодорова на 06.01.16, 17:53:

Искам обективни отговори :)

С конопено семе също мога да се запася - не е кой знае каква цена за кг в зоята, гледам. Жалко, че му няма THC-то :D

:) http://www.davidwolfe.com/stop-smoking-cannabis-start-juicing/
Все се каня да си намеря пресен за шейкове. ;)
Проблема не е в растението, а в употребата му. И коката е един от най-мощните адаптогени, който помага за преодоляване на височинната болест, ама рафинираната му форма е кокаин...който, междувпрочем, се извлича по сходен начин със захарта, така че кокаина и захарта са много близки вещества,включително си приличат и по реакцията,която протича в мозъка,докато пътя на ТНС-то е различен. ;)

Т. Тодорова

06.01.16
19:42

Да, с тази информация съм наясно и статията на Улф съм я чела. Ама от къде да си взема пресен канабис, че да си го джусвам? Не дават, проклетниците! :)

А за коката - много искам да опитам тоя ликьор, който беше взела ти. Има го в супермаркета до нас и мисля да се възползвам скоро. Вкусен ли е?

А само да вметна към отчета, че тренировката се превърна в:
100 тяги с 12-ката,
5х10 на всяка ръка, редуващо, обръщане с изтласкване с 8-цата - без почивка,
още 100 тяги, почти наведнъж, щото първите много ме зарибиха :)

Цялата треперя. А уж никаква тренировка.

Лявото ми рамо пак нещо негодува - остра болка вътре в ставата.

06.01.16
19:55

казано от Т. Тодорова на 06.01.16, 19:42:

А за коката - много искам да опитам тоя ликьор, който беше взела ти. Има го в супермаркета до нас и мисля да се възползвам скоро. Вкусен ли е?

Не е лош, но не бих казала, че е нещо впечатляващо. Ела на гости и ще дегустираш - имам още доста. :)
Бих предпочела да пия чай от листата, ама не тук, а високо в Андите. :)

06.01.16
20:03

Мацка, каква е тази загрявка на Вик, ще я опишеш ли? Как правиш тяга с пудовката -  с прави крака ли е това, с оставяне ан земята ли е, какво точнo.
Уф, как не те мързи да правиш по 100 със 12 кг , по-добре  12 със 100кг :) :P

Т. Тодорова

06.01.16
20:42

@Марго, Не ме привиквай в Мордор, давай направо към Андите - умирам си за чиста природа, спокойствие, чай и хубава книга (h)

@Кобре, загрявката на Вик, малко префасонирана:

5 пъти във всяка посока - въртене около торса
10 руски суинга
10 суинга до вертикала
5 на всяка ръка руски суингове (с една ръка, демек)
5 хай-пула на всяка ръка
5 на всяка страна обръщане с изтласкване
5 снача на всяка страна

Eто ти оригинала: цък. Имаше статийка мисля, но не мога да я намеря, - първо ми изскача в на Славко писанията. и мисля, че беше така. Ако бъркам, някой да ме поправи. Нападите ги пропускам, щото ги мразя, освен ако не са ходещи.

Колкото до бройките и килограмите - с това разполагам :), а и напоследък си преосмислям подхода. Не, че пак няма да се напъвам с повече килограми, но по-рядко. Искам яко йога и малки килограми с повечко повторения. Под “малки” нямам предвид 5, ама и без това нося повече тегло, отколкото трябва, не искам да си смазвам ставите и гръбнака още и още. Има си време за всичко.
Обичам да пробвам разни работи, сега тренирам вкъщи и при Деница, обаче тоя път искам да постъпя като човек и да се задържа на едно и също нещо за повече от 2 дена. Ако си ми чела дневниците, ще знаеш за какво говоря :)

Eeee, oстана ми презентацията на животните на предната страница, тюх! :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.16 20:47.

07.01.16
14:21

казано от Маргарита Манева на 06.01.16, 18:15:

коката е един от най-мощните адаптогени, който помага за преодоляване на височинната болест, ама рафинираната му форма е кокаин...който, междувпрочем, се извлича по сходен начин със захарта, така че кокаина и захарта са много близки вещества,включително си приличат и по реакцията,която протича в мозъка

Ммм, въобще не съм съгласен с това. Ако за семената на кокаиновия храст може да се приеме донякъде, че могат да минат за безобиден стимулант, за листата(независимо от формата - чай, дъвкане или рафиниране) въобще не може да става дума за адаптоген, а директно си действа кокаина. А и съвсем не е близък със захарта(химически са съвсем различни), евентуално в пика на серотонин и адреналин да имат някаква прилика и докато при захарта той е индиректен и слаб, то при кокаина е силен и последствията от него не са хич добри(краткосрочните, дългосрочните са ясни и при двете).

07.01.16
17:51

Миже и да не си съгласен, но в чая от кока има нищожно количество кокаин. “Лек стимулант” го водят на повечето места. Напиши coca leaf tea в google, и потърси, че не мога да копирам линка от телефона. ☺
ПП: Сега виждам че в амазон ги предлагат, така че надали съдържанието е толкова голямо.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.16 20:43.

Т. Тодорова

07.01.16
20:03

07/01/2016 (01)

Каквото съм чела до момента, съответства на казаното от Маргото, обаче не отхвърлям възможността за друга истина. Затова, моля, доразвийте темата, че ми е интересна :)
————————————————————————————————————————————————————————————————————
Не можах да заспя цяла нощ от нерви. Беше много гадно, с блъскащо сърце и слон, седнал на гърдите. Но пък тая нощ беше цената на спокойствието занапред май-май. При следващия контакт с такъв човек просто ще ... както казват мъжете „Ш‘ си го преместя“.
В 6:00 – офиси, после цял ден треперих от умора, предвид, че и на предния ден станах рано, работих и т.н.
Храна:
какао с кокосова захар и кокосово масло
банан
на два пъти: 400гр фасулена салата, суууупер вкусна, много вкусна, особено като за грозното Сани в Смирненски. Абе, всъщност, беше си класа за който и да било супермаркет. И две картофени кюфтета, също много вкусни.
протеин
Тренировка при Деница с БЦАА, разтворено в литър вода: преди, по време на и след тренировката; изтощена и с цикълни болки, въпреки ибупрома, който пих, отрязах бърпитата и още едно-две упражнения и за 20 минути, със скоростта на градински охлюв, направих 4 кръга, по 10 повторения от всяко упражнение:
- изхвърляне от клек с 5кг диск (за пръв път го правя и естествено, не беше няк’во стриктно - използвах си малко инерцията на диска по пътя нагоре, но гледах да е във възможно най-горна точка)
- набиране на тиерекс от по-височко
- обръщане + тръстер с 8кг уау торба
- едностранно гребан (10 ляво, 10 дясно) с 8кг

Разтегнах се самостоятелно и се изнесох, щото ми дойде в повече.

07.01.16
20:49

https://www.tni.org/en/primer/coca-leaf-myths-and-reality

Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.16 21:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1