14.01.16
20:11
Здравейте , ходя на фитнес от началото на седмица по 4 пъти в седмицата и съм на 14 години и искам да постигна релеф. Имам доста маса в гърдите и имам малко коремче , но наблягам повече на уредите , който са свързани с гърдите. Правя си 4 серии по 10-15 пъти на уред. Има един уред , който натоварва гърдите , мускулите и корема. Не съм много запознат , но на този уред има две дръжки , дърпаш ги надолу , изтласквате те малко надолу и така. Ако наблягам повече на него ще имам ли голям успех с корема , муските и корема. Преди да започна правя 10-15 мин бягане на пътеката или каране на колело. Нямам хранителна програма , ям повечко месо само и избягвам сладко и безалкохолно. Към 10 часа ям две десерчета мюсли. Ще успея ли да постигна нещо до лятото? Ако тази програма не е подходящата може ли някой да ми направи програма и да се товаря доста нямам проблеми. Благодаря предварително! :)
ПС Извинявам се , че пускам темата 2 пъти просто обърках раздела.
Съветвам те да тренираш със свободни тежести и да наблягаш на базовите упражнения, зарежи уредите
14.01.16
22:14
А колко килограма си?
15.01.16
08:06
По-добре ми е с уреди. Около 60-65 кг съм.
15.01.16
08:12
По-добре вземи качи някой друг килограм и тогава търси релеф. Колкото до уредите, няма как да постигнеш същия ефект като с щанги и дъмбели.
Ако искаш резултати не гледай кое ти е “по-добре”, а кое е по-ефективно. И как така си 60-65 кг. ? Сутрин си 60, вечер 65 ? :D
15.01.16
08:50
Е , няма ли шанс до лятото да имам поне някакъв релеф? Аз не искам много релеф просто искам да съм оформен малко.
15.01.16
09:43
Започни да четеш повече, защото очевидно имаш нужда.
Не е добра идея да наблягаш само на гърдите и корема.
Запиши се на някакъв спорт (лека атлетика, бойно изкуство) или ако държиш да е фитнес - тренирай цялото тяло в една тренировка.
Релефът се постига с достатъчно активно тегло + по-нисък процент подкожни мазнини, а както ти казаха вече - най-вероятно имаш нужда да качиш активно тегло, а после да мислиш релефа.
Не се филмирай с темите за лятото, релефа, плочките и прочее. Храни се пълноценно, тренирай редовно и не бързай.
И се информирай непрекъснато.
15.01.16
10:20
Добре може ли да ми кажете някаква програма? Защото не съм запознат изобщо.
15.01.16
10:27
Тренировъчни програми
Статии за тренировки
Хранителни режими
Статии за хранене
Горе вдясно има едно поленце, на което пише “Търсене”, а до него оранжев бутон “Търси”. Ще ти е полезно. :)
15.01.16
10:58
Добре ли е да се яде месо?
15.01.16
11:42
http://www.bb-team.org/workout/4282_fitnes-split-4up-1
Смятам да започна с тази програма от другата седмица , но гледам че няма упражнения за крака.
15.01.16
12:13
Още е рано да мислиш за такава тренировка. По-добре цялото тяло в една тренировка, 3 пъти в седмицата.
15.01.16
19:33
http://www.bb-team.org/workout/4355_split-3-1g
Смятам с тази програма да започна ще тренирам 2-3 месеца с нея и след това започвам с онази дето Ви е показах одеве.
16.01.16
18:05
Хахаха като видя такива теми ми идва само да сее посмея. Момче за релеф и т.н си виж хрсненето първо. После прави 1-2 месеца кръгова цялото тяло във 3 тренировки разделени на Пон , Сряда , Петък. След този период пак няма да се хвърляш на 4 дневни сплитове , които със сигурност не са за тебе. Разделяш тялото на горна/долна. И вече след 5-6 месеца можеш да пробваш това, което искаш. Първо че нямаш никаква представа от техниката на упражнения дишане почивки и т.н и се хвърляш на сплит.
И наблягай на базовите упражнения!!!
17.01.16
17:21
Аз не искам много релеф , а искам просто да оформя гърди (основно) и да натрупам малко мускули. С тази програма ще натрупам ли малко мускули за 6 месеца?http://www.bb-team.org/workout/4636_sila-i-hipertrofiya-za-edin-mesec
Ако не моля някой да ми предложи програма с която да натрупам малко мускули. Искам да наблегна много на гърдите , защото съм най-зле там имам доста мазнини в тази област.
Мнението беше редактирано от Yordan Yordanov на 17.01.16 17:22.
17.01.16
20:26
Ти обаче си пишеш на изуст... аз мога да ти кажа примерно мойта програма , а дали на теб ще ти върши работа не се знае. Може да не се възстановяваш добре и няма нищо да направиш. Хората ти казаха почни със кръгова 1-2 месеца пък после му мисли.
17.01.16
21:26
Дай ми я да пробвам може пък и да успея.