Live today , exercise every day

Темата е заключена.

20.01.16
16:32

На 18-ти януари започнах НВ ВМХ!
За почти три дни от режима съм -800гр /почти килограм/.

Менюта:

понеделник
закуска: кафе + 1ч.л. мед
обяд: 400 грама кисело мляко 3.6 %
вечеря: пуешко с кисело зеле

вторник
закуска: кафе +1ч.л. мед, зелена ябълка, 1 ч.л. сусамов тахан
обяд: 2 сварени яйца, 4 - 5 броя брюкселско зеле, 5 - 6 броя шпек салам
вечеря: пуешко с кисело зеле, туршия със зехтин

сряда
закуска: кафе +1ч.л. мед, 2 бъркани яйца на омлет, 50 грама пържени свински сурово - сушени гърди, 4 черни маслини
обяд: 2 бъркани яйца на омлет,  50 грама пържени свински сурово - сушени гърди, 4 черни маслини
следобедна закуска: шепа сурови орехи
вечеря: пушено пуешко и салата - айсберг, морков, сварени яйца, майонеза, зелена чушка/ около 200 грама от тази салата

Темата беше редактирана от Лея :) на 25.01.16 11:59.

20.01.16
16:35

Освен ако това пуешко не е 1кг, то реално ти не се храниш, ама ме съмнява да е дори и 200-300гр. Помисли си сериозно дали искаш да продължиш така и какво точно ще стане.

20.01.16
16:43

Е, как да не се храни, бе...

казано от Мила Лея на 20.01.16, 16:32:

Това й е само закуската, аз го разпределям да ми остане и за обяд и вечеря, че и брънч ако сложа мляко в кафето :D

20.01.16
16:45

казано от satisfaction на 20.01.16, 16:35:

Освен ако това пуешко не е 1кг, то реално ти не се храниш, ама ме съмнява да е дори и 200-300гр. Помисли си сериозно дали искаш да продължиш така и какво точно ще стане.

Ще гледам да е повечко от 300 грама.
За човек, които до момента само е вечерял като основен прием храна си мисля, че е достатъчно.

20.01.16
16:46

казано от Pleasure на 20.01.16, 16:43:

Е, как да не се храни, бе...

казано от Мила Лея на 20.01.16, 16:32:

Това й е само закуската, аз го разпределям да ми остане и за обяд и вечеря, че и брънч ако сложа мляко в кафето :D

Мисля, че като за първи ден е добре. Както виждате следващите два дни съм поправила тази закуска.

20.01.16
16:53

Не, не е добре, нито за първи, нито и за какъвто и да е друг ден. И не се заблуждавай, че си оправила нещо. Ти гладуваш. 4 маслини, ч.л. мед? Това защо го вписваш като храна изобщо?

20.01.16
16:53

Храната ти от сряда е по-добре от тази предишните два дни, Мила Лея. Можеш да добавиш още храна - зеленчуци, 1-2 плода, някакви ядки. Добавяй мазнина към салатите. И още може. Чети форума. Осигурявай си поне минимума калории, а предполагам, че той е поне 1300-1400 на ден. Успех с постигането на целите и бързай по-бавно.

Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.16 17:01.

20.01.16
17:02

Проблемът не е закуската. Не е и това, че до този момент само си вечеряла. Няма абсолютно никакъв проблем да имаш само едно хранене на ден, стига да си набавяш нужното количество храна и естествено - да е качествена.
Идеята е такава, че храната ти е прекалено малко и със сигурност ще сваляш КИЛОГРАМИ с нея(обърни внимание, че не казвам МАЗНИНИ), но ще дойде момент, в който освен, че ще спреш, пък и ще си свалила и доста активно тегло, а и ще започне да ти става лошо, просто защото е нормално да стане така.
Изчисли си КБ, намали едно 20-25% и поддържай така 2-3 седмици(зависи колко имаш да сваляш), след което увеличи малко храната, за да забързаш пак метаболизма. Спокойно за 3 месеца ще свалиш 10кг и голяма част от тях ще са мазнини, а така ще ги свалиш най-вероятно за по-малко, но няма да ти хареса, повярвай ми :)

21.01.16
06:13

казано от satisfaction на 20.01.16, 17:02:

Проблемът не е закуската. Не е и това, че до този момент само си вечеряла. Няма абсолютно никакъв проблем да имаш само едно хранене на ден, стига да си набавяш нужното количество храна и естествено - да е качествена.
Идеята е такава, че храната ти е прекалено малко и със сигурност ще сваляш КИЛОГРАМИ с нея(обърни внимание, че не казвам МАЗНИНИ), но ще дойде момент, в който освен, че ще спреш, пък и ще си свалила и доста активно тегло, а и ще започне да ти става лошо, просто защото е нормално да стане така.
Изчисли си КБ, намали едно 20-25% и поддържай така 2-3 седмици(зависи колко имаш да сваляш), след което увеличи малко храната, за да забързаш пак метаболизма. Спокойно за 3 месеца ще свалиш 10кг и голяма част от тях ще са мазнини, а така ще ги свалиш най-вероятно за по-малко, но няма да ти хареса, повярвай ми :)

Аз също мисля, че проблем не е закуската. А и закуската ми само през първия ден не беше добра.
През последните 5 - 6 години съм била само с едно хранене на ден - вечер и не ми е липсвала храна. Сега докато вляза в ритъм и започна да приемам повече храна от един път на ден ще ми бъде трудно. И без някой да ми казва, знам че тази закуска не е подходяща за НВ ВМХ.
Изчислих си КБ и е 2503, намален с 25% е 1877,25. Има ли програма където да въвеждам определени храна и да ми изчислява КБ за деня?

Искам да сваля 5 - 6 килограма. Килограмите ми към момента са 56, а искам да са 50. Била съм на тези килограми и съм се чувствала най - добре от всякога.
Тренирам 5 дни в седмицата в домашни условия, предимно кардио, като през последната една година включих и тежести.

Мнението беше редактирано от Лея :) на 21.01.16 06:17.

21.01.16
08:22

Доста хора тук, а и аз съм ползвала myfitnesspal - приложение за телефон, което може да ти помогне в изчисленията ;)
Успех и да почнеш да хапваш повече :)

Аз също смятам, че гладуваш, особено защото ти не само приемаш много малко количество храна, а и тя по естество е ниско калорична. 1 кофичка кис.мляко не е обяд. Може да се случи веднъж - ок. Всеки има моменти, в които не се е чувствал гладен и е хапнал там нещо, колкото да не е без хич. Разнообразявай с риба повече - нискокалорична, с много полезни мазнини, както ти искаш спрямо диетата, която си избрала. 1 цяла скумрия на обяд с 200 гр салата е много зареждащо.

21.01.16
12:41

Мисля си, че храната ми от ден на ден все повече се увеличава, а и вече написах, че не съм се хранила до момента.

21.01.16
12:50

четвъртък:

закуска: 400 грама заквасена сметана бор чвор 20% масленост

обяд: 4 сварени яйца + 300 грама пуешко пушено /мазно е и е домашно/

следобед: еспресо с 1ч.л. гхи

вечеря: омлет от яйца, печени червени чушки, овче сирене /домашно/, кашкавал, пушено пуешко + салата айсберг с лук и маслини

Днес не се чувствам никак добре и няма да тренирам.

21.01.16
13:29

За сметка на това пък храната ти вече изглежда много по-добре ;) Браво!

21.01.16
13:43

казано от Sanya на 21.01.16, 13:29:

За сметка на това пък храната ти вече изглежда много по-добре ;) Браво!

Благодаря! Радвам се, че ден след ден я оправям :)

21.01.16
14:03

Не разбирам от НВ ВМХ, но само в закуската има 80 гр. мазнина. На мен лично не ми се вижда разумно, но пак казвам - аз не разбирам. В крайна сметка, ако това ти е помагало досега...

Мнението беше редактирано от Елена на 21.01.16 14:14.

21.01.16
16:22

казано от Елена на 21.01.16, 14:03:

Не разбирам от НВ ВМХ, но само в закуската има 80 гр. мазнина. На мен лично не ми се вижда разумно, но пак казвам - аз не разбирам. В крайна сметка, ако това ти е помагало досега...

В превод НВ ВМХ означава ниско въглежидратно високо мазнинно хранене. И да - помага и то много!

21.01.16
16:44

Здравей!
Ти си 56 кг. НЕ Е ВЪЗМОЖНО  калорийният ти баланс да е 2500 ккал. В най-добрият случай е 1600-1700 ккал. При домашни тренировки, предимно кардио, коефицентът на активност е около 1,37, не повече. Освен ако кардиото не е 2-3 часа маратон или не работиш на строеж и пр. физическа дейност.
25% дефицит е доста голямо ограничение, ти нямаш излишно свръхтегло, а просто искаш да се доближиш до някакво “идеално” според теб тегло и  няма нужда  да се измъчваш с толкова голям дефицит. Едни 10-15% са доста по-разумни и с дълготрайни резултати.
Мисля, че прекаляваш с мазнините. Предполагам се стремиш към 50-60% калории от мазнини, което е 800-900, айде 1000 ккал. - т. е 100-110 гр. мазнини за деня. Само в “закуската” имаш 80 гр. Струва ми се прекалено небалансирано и нездравословно. Като цяло виждам прекалено много млечни продукти като основен източник. Виждам и много белтъчини, които не знам дали ще “изразходваш” в силови тренировки.
200 гр. салата е доста малко количество въглехидрат и фибри  -максимум 20 гр., за да мине за здравословно.
Към кетоза лис е стремиш?

21.01.16
16:54

Едва ли Елена не знае какво е Нв ВМХ lol
Просто спомена,че не е запозната с режима.
Иначе менюто ти е по добре вчера :) от останалите дни.

21.01.16
17:00

Абе, не е много 20-25%, ако ги спазва само 2 седмици.

21.01.16
18:14

казано от Queen Cobra на 21.01.16, 16:44:

Здравей!
Ти си 56 кг. НЕ Е ВЪЗМОЖНО  калорийният ти баланс да е 2500 ккал. В най-добрият случай е 1600-1700 ккал. При домашни тренировки, предимно кардио, коефицентът на активност е около 1,37, не повече. Освен ако кардиото не е 2-3 часа маратон или не работиш на строеж и пр. физическа дейност.
25% дефицит е доста голямо ограничение, ти нямаш излишно свръхтегло, а просто искаш да се доближиш до някакво “идеално” според теб тегло и  няма нужда  да се измъчваш с толкова голям дефицит. Едни 10-15% са доста по-разумни и с дълготрайни резултати.
Мисля, че прекаляваш с мазнините. Предполагам се стремиш към 50-60% калории от мазнини, което е 800-900, айде 1000 ккал. - т. е 100-110 гр. мазнини за деня. Само в “закуската” имаш 80 гр. Струва ми се прекалено небалансирано и нездравословно. Като цяло виждам прекалено много млечни продукти като основен източник. Виждам и много белтъчини, които не знам дали ще “изразходваш” в силови тренировки.
200 гр. салата е доста малко количество въглехидрат и фибри  -максимум 20 гр., за да мине за здравословно.
Към кетоза лис е стремиш?

Това мнение спокойно може да го пропуснеш.

Мила Лея,ще споделиш ли малко повече за себе си? На колко си години,колко си висока,каква структура имаш,каква структура имат членовете на семейството ти? Има ли във фамилията ти заболявания,предавани по наследство? Приемаш ли някакви лекарства? Какво работиш? И изобщо как минава един твой ден? Също каква е разликата в ежедневието ти сега и в ежеднивието ти от времето,когато си тежала 50кг? Колко вода пиеш? Колко и каква сол ядеш? Колко спиш?

Бих се радвала да отговориш на тези въпроси.

С радост ще ти споделя моят личен опит с НВВМ, и по-скоро с кетогенния тип хранене. Практикувала съм го 2 пъти за последните няколко години- първият път 3 месеца и половина,вторият- 3 месеца. Мисля,че имам какво да ти кажа по темата.

Ако желаеш,може да ми пишеш и на лично. Както прецениш.

22.01.16
08:49

Отговорих на лично съобщение.

Днес менюто ми е:

закуска: кафе с 1ч.л. мед, 3 - 4 хапки тиквена палачинка, 3 - 4 чаени лъжици цедено кисело мляко / домашно/

обяд: 200 грама салата айсберг + 10 хапки пуешко пушено

вечеря: пиперка бюрек на фурна + пуешко пушено.

Днес не съм никак добре. Дано успея да изям тази храна, която съм намислила.

22.01.16
08:50

казано от satisfaction на 21.01.16, 17:00:

Абе, не е много 20-25%, ако ги спазва само 2 седмици.

Не мисля да спазвам режима само две седмици.

22.01.16
08:57

Точно толкова ми е КБ. Смятах го с 1.37. Не съм си помисляла да го смятам с друго число за тренировки в домашни условия.

Чета че хората си хапват по 250 грама краве масло за закуска, ядат сланини по сума ти грамове, а ти казваш, че моята сметана била много. Не мисля, съпоставяйки с храната на други.

Аз не виждам прекалено много млечни. За четири дни на режима млечните са ми 1 кисело мляко и 1 сметана. Къде видя прекалено много млечни само незнам?????????

Не се стремя към кетоза.

22.01.16
09:17

Бих ти казала да не се сравняваш с никой друг освен със собственото си тяло. Това, че някой яде пакетче краве масло на закуска не значи нищо за теб  - ти се съобразяваш със собствения си организъм. Чудесно е , ако си обсъдила с Джулс- тя има личен опит  с режима. Но въпросите, които ти е задала , са много точно поставени имат значение за всеки, който занапред ще иска да ти даде някакъв съвет. Изключително важни, бих казала. Без тях нямаме нищо, никаква информация, освен че си 56 кг жена, която тренира леко вкъщи.
Ще се радвам да напишеш формулата, по която си изчислила калорийния си баланс. Държиш ли на точните сметки?
Щом не се стремиш към кетоза, към какво  съотношение на макронутриентите се стремиш или действаш съобразно реакциите на тялото си?  Чисто теоретично би трябвало да са 2 гр. /кг протеин, 1 гр. /кг въглехидрат и останалото- мазнини - което обикновено се пада 2 гр/кг. Това е само теория, разбира се.

250 g масло за едно хранене ми се виждат лек екстремизъм, ама... :)
Полека-лека ще напипаш нещата като гледам.
Бор-Чвор са производител с не особено чисто минало... не че за другите има гаранции, де.

казано от Мила Лея на 22.01.16, 08:49:

Днес менюто ми е:

закуска: кафе с 1ч.л. мед, 3 - 4 хапки тиквена палачинка, 3 - 4 чаени лъжици цедено кисело мляко / домашно/

обяд: 200 грама салата айсберг + 10 хапки пуешко пушено

вечеря: пиперка бюрек на фурна + пуешко пушено.

Днес не съм никак добре. Дано успея да изям тази храна, която съм намислила.

Моля те, хапни повече - според мен трябва да е двойно количество, на това което си изписала. И за трите хранения. Ако смяташ, че ти е много - поне обяда увеличи.

22.01.16
12:10

казано от Адела Алекова на 22.01.16, 11:04:

Моля те, хапни повече - според мен трябва да е двойно количество, на това което си изписала. И за трите хранения. Ако смяташ, че ти е много - поне обяда увеличи.

Ще се опитам да хапна повече, но не ми е никак добре днес. Именно и затова намалих така драстично храната днес.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.16 12:34.

казано от Мила Лея на 22.01.16, 12:10:

казано от Адела Алекова на 22.01.16, 11:04:

Ще се опитам да хапна повече, но не ми е никак добре днес. Именно и затова намалих така драстично храната днес.

Ок, редактирам си поста, няма значение - бях ти написала, че не смятам режима за правилен. Не искам да влизам в спорове, в никакъв случай :)

Мнението беше редактирано от Адела Алекова на 22.01.16 15:33.

22.01.16
15:22

Адела,правиш доста крайни изказвания без да си видимо запозната по темата.
Моля ви,недейте така с рогата напред. Не е красиво това.:)

казано от Juls на 22.01.16, 15:22:

Адела,правиш доста крайни изказвания без да си видимо запозната по темата.
Моля ви,недейте така с рогата напред. Не е красиво това.:)

Мда, права си - редактирах си поста :)

22.01.16
15:38

казано от Адела Алекова на 22.01.16, 15:06:

С риск вече да прозвуча вече малко по-грубо - а ти осъзнаваш ли, че може да не ти е добре точно от факта, че на практика не ядеш? Била съм на най-малоумната диета на света (тази на Ваня Червенкова) и между другото - точно на втория ми рибен ден (смятай го високомазнинен) - ми прилоша толкова много, една туба с 5л. вода не можах да кача до втория етаж, за Бога! Трябваше да спра да си почина поне 5 пъти. Тогава бях на 24 години! На 24 години да не мога да стигна втория проклет етаж!
Имай предвид - всеки избира своите режими, начин на хранене, спортуване и въобще начин на живот, но ако нещо те кара да се чувстваш некомфортно - направи промяна, защото шанса да не работи за теб е голям! Абсолютен недостиг на въглехидрати е абсурдна ситуация - въглехидратите са тези, които “хранят мозъка”. Помисли много добре върху това, което си предприела, но почти никакво хранене за сметка на калорийна бомба от типа “цяла кофичка заквасена сметана”, не ми се струва въобще адекватен режим.

Де да беше от храната! Болна съм, защото е зима, защото върлуват болести и защото е свръх студено навън!
Ако искаш мога да ти снимам бележката от лекарят ми, че изобщо храната не е проблем за болестта ми в момента!

С тази ябълка, кисело мляко и кофичка сметана се оляхте - честно да си го напиша.

Колко пъти да напиша, че храната ми първия ден беше такава, защото аз съм жена, която се е хранила по веднъж на ден в продължение на много години?? Това ми беше първи ден на режима! Нормално е храната ми да е по - малко! Не може от първия ден да е безумно много!
И да - не смятам, че една кофичка сметана е много храна!

Имам въпрос - вие запозната ли сте с НВ ВМХ, че се изказвате така?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.01.16 15:42.

Да, запознах се. И то доста обстойно. Не пиша за неща, които и даже не съм чувала. Както казах, няма значение - направих редакция, но виждам, че е нямало значение. Извинявам ти се и ти пожелавам успехи, дано при теб действа добре този режим.

23.01.16
16:39

Менюто ми днес:

закуска: пропуснах я, че станах късно, само кафе +1 ч.л. мед
обяд: шкембе чорба
вечеря: свинско месо с праз, запържено в мазнина от месото.
Мисля да сложа и 100 мл вино да се готви под капак.

За пет дни на режима съм -1.500, въпреки че пия от вчера и доста лекарства, които предполагам оказват влияние на задържането на вода.

24.01.16
16:13

Днес:

закуска кафе с 1 ч.л. мед
обяд: кокосова палачинка с овче сирене и 3 пръчици бони
следобедна закуска: зелена ябълка
вечеря: свински винен кебап

25.01.16
06:32

15 минути упражнения с тежести от по 6 кг и 30 минути кростренажор. Връщам се в ритъм след като почти оздравях.
Храната ми днес ще е:

закуска: кафе с 1ч.л. мед, 200 мл прясно мляко с какао
обяд: омлет от две яйца и сирене, 5 парченца пастърма
вечеря: кърначета на скара, млечна салата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1