ВОДАТА.....кога?

Прескочи до:
KA

14.01.06
14:16

така....на ден гледам да пия по 3-4 литра вода...ям през 3 часа....обаче имам един въпрос...аз знам че вода преди или по време на храненето не трябва да се пие, понеже тя разтвара стомашните сокове и храната се смила по-трудно...та въпросът ми е....кога според вас е най-добре да пия вода....между 2-те хранения или....

SP

14.01.06
14:53

Аз лично пия постоянно и преди и по време и след. А водата не разтваря стомашния сок може да го разрежда, но не знам дали това повлиява храносмилателния процес.

14.01.06
15:44

[quote author=“Sportex”]Аз лично пия постоянно и преди и по време и след. А водата не разтваря стомашния сок може да го разрежда, но не знам дали това повлиява храносмилателния процес.

И аз съм така.

14.01.06
22:28

Аз лично винаги си имам шише до ПЦ-то и си пийвам  :lol:

15.01.06
19:38

Има спорове по въпроса.
Водата по принцип се всмуква директно в червата. Но по пътя си дотам минава през стомашното съдържимо(току що приетата храна), разрежда стомашните сокове и отмива ензимите, които имат ключова роля в разграждането на макроелементите. Освен това се разширява стомаха, ако си изпил много вода и преди това си ял(ядеш) много.
Другото мнение е, че няма особен проблем, защото водата минава по повърхността на стените на стомаха и не влиза в контакт с храната. Което все пак не ми се вярва много.
Аз лично, ако пия вода - пия 15-30 мин преди ядене - много вода. Ям. 2-3 часа след ядене пак пия много. И така....

PR

15.01.06
21:40

Абее незнам за вас ама аз водата я пия когато съм ЖАДЕН!!! Мисля че тогава е най-подходящо да се пие  :lol:  то остава и водата да почнеме да я пиеме по часовник ще станеме егати РОБОТИТЕ!

15.01.06
23:14

ее една вода имах ..като съм жаден да пия ..и нея ли искате да ми отнемете .. :roll: мн ясно че ще си пия когато съм жаден ..щом мозъка иска ..ще му давам ..то ако излезе някой материал че за качване тряа се диша по-малко щото иначе се горят повече мазнини няма да дишаме ли ? :wink:

KA

16.01.06
18:21

....е да ама ако пия вода само когато ми се пие...повече от 1-2 литра на ден няма да пия.....

16.01.06
21:19

Пиеш колкото ти се пие естествено, да не пропусна да кажа че е много важна при мускулоизграждането

17.01.06
23:17

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Пиеш колкото ти се пие естествено, да не пропусна да кажа че е много важна при мускулоизграждането

и е около 70 % от човешкото тегло  :lol:...В 1 статия бех чел,че е недопостимо 1 билдър да ожаднее...Е конските количества също не са предпочитане,около 5-6 литра ми са достатъчни-нито много,нито малко

KO

21.01.06
20:59

абе не че съм специалист по стомашно-чревни проблеми, но си мисля, че така наречената киселина в стомаха може да се неутрализира с някаква основа.... водата определено не е с основен характер, така че не би могла да неутрализира киселината...

примерно в акумулаторите - като ги дозареждате им сипвате вода нали?

22.01.06
01:11

[quote author=“protein”]Абее незнам за вас ама аз водата я пия когато съм ЖАДЕН!!! Мисля че тогава е най-подходящо да се пие  :lol:  то остава и водата да почнеме да я пиеме по часовник ще станеме егати РОБОТИТЕ!

Точно това дами и господа не трябва да правите!
Благодаря...

KO

22.01.06
15:12

ако пиеш само когато си жаден, едва ли ще изпиеш повече от един литър на ден...
доста грешно, според мен... другите 4-5 литра??? какво става с тях...

22.01.06
17:24

За да си жаден - това означава, че организмът ти вече е изпитал недостиг на вода. Жаждата се дължи на изсъхване на лигавицата на гълтача. Когато количеството на вода в тялото се намали под известна граница, отделянето на слюнка се подтиска, вследствие на което лигавицата на гълтача пресъхва и имате усещане за жажда. Най-добре, според мен е, въобще да не се стига до ожадняване.
Междудругото също трябва да се вземе в предвид, че много вода се приема и с храната и водата също е продукт вследствие на изгарянето на хранителните вещества в организма.
И последно нещо, за да акцентирам на важността на водата: загубата на 10% от водата в тялото води до застрашаване функциите на някои органи, а при загуба от 20-25% - настъпва смърт.
Човек може да издържи на глад повече от 2 месеца, но без вода умира за няколко дни.

[quote author=”Палпатин”]Човек може да издържи на глад повече от 2 месеца, но без вода умира за няколко дни.

2 месеца? Това, ако е само на вода ли?

23.01.06
12:52

[quote author=“manson”][quote author=”Палпатин”]Човек може да издържи на глад повече от 2 месеца, но без вода умира за няколко дни.

това го правят само някви дет ги казват по ТВ и никой не ги е виждал :) според мен нормален човек не може да издържи толкова

23.01.06
13:03

[quote author=“OuttaControl”][quote author=“manson”][quote author=”Палпатин”]Човек може да издържи на глад повече от 2 месеца, но без вода умира за няколко дни.

това го правят само някви дет ги казват по ТВ и никой не ги е виждал :) според мен нормален човек не може да издържи толкова

Принципно говорех. Разбира се зависи от много фактории. Проверете в интернет, каква е точната цифра. Доколкото знам някакво куче е издържало без никаква храна към 120 дни. Някакви експерименти ли са били - незнам....
Идеята ми беше, че приема на достатъчно вода не трябва да се подценява и исках да акцентирам на нейната важност за нормалното функциониране на организма. :)

23.01.06
15:08

Водата е хубаво нещо спор няма. При нашия спорт трябва да се приема повече. Дали има точно време незнам, понеже не съм запознат достатъчно, но със сигурност трябва да се приемат по 2-3 литра вода за тренировка.

25.01.06
14:12

леко да се отклоня от темата...голяма част от хората умряли при употреба на екстази са умряли не от самия наркотик ами от огромните количества вода(12-13 литра) причинени от обезводняването..така че не прекалявайте

Не пускай по 2 еднакви поста !!!
DJGorgio-Astor

25.01.06
15:27

[quote author=“dido__”]леко да се отклоня от темата...голяма част от хората умряли при употреба на екстази са умряли не от самия наркотик ами от огромните количества вода(12-13 литра) причинени от обезводняването..така че не прекалявайте

Какво, да не Хиперхидратираме (препиеме с вода)  :D .

KO

25.01.06
18:22

[quote author=“dido__”]леко да се отклоня от темата...голяма част от хората умряли при употреба на екстази са умряли не от самия наркотик ами от огромните количества вода(12-13 литра) причинени от обезводняването..така че не прекалявайте

Не пускай по 2 еднакви поста !!!
DJGorgio-Astor

какво означава някакво количество вода да е ПРИЧИНЕНО от екс.....?
че ти се пие много вода и препиваш, или че се обезводняваш?

25.01.06
19:54

lol,ние тука да не сме наркомани бе,че да зимаме екстази,омг...И кво общо има екстазите с водата от поста ти нищо не разбрах?

FI

25.01.06
20:57

[quote author=“wtf”][quote author=“Sportex”]Аз лично пия постоянно и преди и по време и след. А водата не разтваря стомашния сок може да го разрежда, но не знам дали това повлиява храносмилателния процес.

И аз съм така.

и аз така

25.01.06
21:03

хахаха имам предвид че прекалено многото количество вода е вредно

AN

25.01.06
22:52

да ве а8n кво толкова не можа да схванеш???
Иначе и аз мисля че не трябва да чакаме да ожаднеем, ама не е добре да се наливаме прекалено много за да не разширява стомаха. Със сигурност след ядене по-добре да се изчака.

25.01.06
23:09

[quote author=“dido__”]хахаха имам предвид че прекалено многото количество вода е вредно

Когато бях на диета, на ден пиех средно по 10л. вода. През последните 5 дни когато бях на “водна диета” стигнах до 16л. Единственото вредно нещо в случая е, че не можеш да мръднеш на повече от 500м от кенефа  :lol: .

26.01.06
00:13

[quote author=”Чукундур”][quote author=“dido__”]хахаха имам предвид че прекалено многото количество вода е вредно

Когато бях на диета, на ден пиех средно по 10л. вода. През последните 5 дни когато бях на “водна диета” стигнах до 16л. Единственото вредно нещо в случая е, че не можеш да мръднеш на повече от 500м от кенефа  :lol: .

с тея 16л ме хвърли в тъч :lol: но ти все пак си бил на диета и за това си пил такива големи количества.Иначе по 5-6л на ден смятам че са нормални ама то си е до организма.Като ми се пие пия :wink:

26.01.06
10:24

[quote author=”Чукундур”][quote author=“dido__”]хахаха имам предвид че прекалено многото количество вода е вредно

16литра !! Както много пъти се каза всичко прекалено е вредно!

26.01.06
10:36

[quote author=“red”][quote author=”Чукундур”][quote author=“dido__”]хахаха имам предвид че прекалено многото количество вода е вредно

16литра !! Както много пъти се каза всичко прекалено е вредно!

Да-ако се практикува редовно.В случая става дума за няколко дни,в които се пият над 10 литра вода ,а  и нещо много важно-Чукундур се готвеше за състезание !

Не си спомням откога не съм пила по-малко от 10-на литра вода на ден и съм си съвесем наред :)

26.01.06
14:44

човек не мога да си представа да пия по 16 литра вода има дни които гледам да пия максималното количество вода което мога и стигам до 5-6 литра и то това е лятото когато наи много вода се пие

26.01.06
19:45

16 литра са много, просто давам пример до колко бях стигнал, беше голям зор. За моето тяло около 10л са идеални и не е проблем да се изпиват, проблема е с тоалетната, не можеш на една нормална разходка да излеш. Чел съм и Христомир да казва, че повече от 10л, на ден не може, но той е 158см. Но познавам наши състезатели, който по време на “водна диета” пият по 20л.

26.01.06
22:24

струва ми се нереално...имаше един българин не мога да се сетя името..беше “Модел с най-добра физика” и беше в шоуто на Слави и каза че преди съзтезание пиел 7-8 литра вода после въобще не пиел за да се обезводни .. но това 16 литра аз да стоя пред мивката целия ден имам чувството че няма да мога да ги изпия

GU

31.01.06
11:47

Чувал съм, че повреме на хранене не е добре да се приемат течности и поне половин час след храна да не се пие, защото се пълнее. А също така и че е най-добре за организма да се приема по 250 - 350 мл. вода на час

31.01.06
13:04

Значи по-темата.
Вода NON-STOP.Обаче аз като испия 4-5 л. вода и пикая минимум на ден по 6-7 пъти.

31.01.06
21:13

Аз знам, че половин литър вода се усвоява за около 40 минути. Така че ако се напънеш бая можеш да изпиещ  :lol: Аз пия към 4-5 литра и ми е добре. И по време на храна пия. В повечето диети (такива просто за отслабване, не билдерски) препоръчват да се пие по време на храна защото така се засищаш по-бързо и водата задържа храната по-дълго в стомаха, т.е. по-дълго си сит. Това ме навежда на мисълта, че наистина водата разрежда стомашните сокове.
Относно прекалено многото вода.. в сайта прочетох че може да доведе до недостиг на натрий в организма, но никъде не пише това за колко литра вода става дума и какви са симптомите на прехидратирането. От други източници пък съм чел, че ако пиеш прекалено много просто си го изхвърляш..
Ако някой знае нещо за прехидратирането, нека сподели ;)

31.01.06
21:18

За активно споруващи съм чел, че е 50-100мл на кг. Ама аз си пия колкот ми се пие.

31.01.06
21:19

честото уриниране при младите не би трябвало да е проблем
водата е много добър диуретик и когато тялото ти се насити с вода просто изхвърля ненужното количество чрез урината апък и това е полезно за бъбреците доколкото съм запознат ...

23.08.06
20:08

туй за наркотиците е точно обратното , кото човек вземи екстази или каквото и да е хапче организмът му се обезводнява и човек не умира от препиване на вода , а от обезводняване

24.08.06
22:48

аз за екстъзи знам, че жаждата която усещаш е опасна, защото можеш да почнеш да пиеш адски много вода и освен от обезводняване можеш и да умреш и от препиване с вода. а за обикновенното прекомерно наливане смятам че негативите са да кажем че ще ти се разшири стомаха или пък ще отмива микроелемнти от организма от които може и да имаш нужда. да не говорим пък че ще си вързан за бутилката а това в едно динамично ежедневие е някак глупаво :)

24.08.06
23:29

да е както и да е този “фитил” с наркотиците беше глупава идея това е форум за здрави и спретнати хора , а не за наркомани (ако има такива да не се обиждат , просто да излязат :lol:  :lol: )

Водата - кога?? - Когато ти се пие.  :wink:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1