07.02.16
12:33
Тренирам гръб веднъж седмично и тренировката е следната
1.набирания широк хват 6х(9,9,9,8,7,7)
2.едностранно гребане с дъмбел 5х(11,11,10,10,10)
Правя нещо кат мъртва тяга заедно с краката, но в друг ден,въпроса ми е кво да направя за да прогресирам, в обема на гърба. Да включа ли и пуловер в тренировката btw Тренирам само с дъмбели в зала не ходя.
Има няколко неща, които можеш да направиш.
1. Увеличаване на честотата на трениране на гърба. По- скоро промяна на тренировъчният ти план. Явно тренираш по типичния сплит- днес гърди, утре гръб и тн. Този тип тренировки не винаги е оптимален. Можеш да тренираш мускулните групи 2 до 3 пъти седмично. Виж в сайта за 5х5 или за кръговите тренировки.
2. Промяна на самите тренировки. Пробвай към набиранията да добавиш допълнителна тежест, пробвай и различен тип набирания- тесен подхват, надхват и тн. Мъртвата тяга и набиранията са ти основата.
3. Стреми се към силова прогресия- увеличаване на работните тежести. Щом тренираш в домашни условия, можеби нямаш необходимото оборудване. При възможност си купи лост и допълнителни тежести, така ще имаш възможност за по интензивни тренировки.
4. Храненето. То е в основата на всичко. Маса се прави на маса. Не очаквай резултати ако не се храниш достатъчно.
07.02.16
20:32
Братле качил съм 15 кг последно време но гърба не се развива както аз очаквах,. Страх ме е да тренирам мускулна група повече.от веднъж седмично, заради претренирането. Ще пробвам тренировка веднъж на две.седмици или по скоро да обърна на силова тренировка?
07.02.16
20:48
Не се филмирай толкова с това претрениране. При тези условия, при които тренираш, вероятността това да се случи е почри нула.
07.02.16
21:13
Тогава 2 тренировки за седмица ли да пробвам?
07.02.16
22:10
Пробвай с фитнес или просто си намери повече тежести . Иначе бошлаф работа
08.02.16
16:01
Мога ли да правя набирания 5х5 в понеделник и отделно в петък да си тренирам по старата програма
Скалата киро, за здрав и плътен гръб и голям трапец вкарвай 5 серии тяга друго не ти трябва, 5х8 тежко.
08.02.16
16:17
5х8 тяга - супер просто, пък и това “тежко” гарантира в 99% от случаите, че ще се прецака сам, точно на тия повторения :)
08.02.16
18:56
казано от Skalata Kiro на 07.02.16, 12:33:
Тренирам гръб веднъж седмично и тренировката е следната
1.набирания широк хват 6х(9,9,9,8,7,7)
2.едностранно гребане с дъмбел 5х(11,11,10,10,10)
Правя нещо кат мъртва тяга заедно с краката, но в друг ден,въпроса ми е кво да направя за да прогресирам, в обема на гърба. Да включа ли и пуловер в тренировката btw Тренирам само с дъмбели в зала не ходя.
много е просто, няма и да качиш така скоро....защото упражнението набиране и специфично. Има доста неща, на които трябва да обърнеш внимание. Набирането с различни хватове, прави различен акцент върху мускелните групи. Освен това, трабва да се набираш “чисто”, без помощ на краката, пресата и т.н.
Пробвай с раменен успореден хват, подхват, зад глава широко...ако правиш свободно 13-15 повторения, то закачай тежест и почвай по 8 повторения! с различни хватове.
08.02.16
20:20
Днес направих тренировка по начина които съм описал горе и смятам в четвъртък или петък да тренирам набирания с тежест 5х5 става ли така и има ли опасност от претрениране с 2 тренировки за гръб седмично?
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.02.16 20:21.
казано от Skalata Kiro на 08.02.16, 20:20:
Днес направих тренировка по начина които съм описал горе и смятам в четвъртък или петък да тренирам набирания с тежест 5х5 става ли така и има ли опасност от претрениране с 2 тренировки за гръб седмично?
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Разбира се, че няма. Като тренираш дадена мускулна група веднъж седмично не и даваш най-добрите условия за развитие. В момента тренирам на сплит, в който тренирам мускулните групи 2 пъти седмично и въстановяването е супер, никакви оплаквания.
Опастност от претрениране ще има ако евентуално тренираше гърба 4 пъти седмично :)
Мнението беше редактирано от Deads&OHP на 09.02.16 23:13.
09.02.16
23:21
Дрън-дрън, че пляс ... Като ти чета дневника , не бих препоръчал на момчето да взема пример от теб
казано от ME4O_TURIST на 09.02.16, 23:21:
Дрън-дрън, че пляс ... Като ти чета дневника , не бих препоръчал на момчето да взема пример от теб
Я ми кажи къде греша тогава?
казано от Skalata Kiro на 08.02.16, 20:20:
Да, става. Не, няма да претренираш.
10.02.16
09:37
казано от Любомир Найденов на 09.02.16, 23:39:
Сутрин
Кроасан, чаша прясно млякоТРЕНИРОВКА
Горен скрипец 4х10
Мечка 3х8
Гребане с дъмбел 3х8
Дърпане на долен скрипец 4х10
Трапец 4х10
Дори да предположим, че го правиш два пъти седмично с прилични килограми, шансът от претрениране е минимизиран пред този да недотренираш . Не се заяждам :)
казано от ME4O_TURIST на 10.02.16, 09:37:
казано от Любомир Найденов на 09.02.16, 23:39:
Сутрин
Кроасан, чаша прясно млякоТРЕНИРОВКА
Горен скрипец 4х10
Мечка 3х8
Гребане с дъмбел 3х8
Дърпане на долен скрипец 4х10
Трапец 4х10Дори да предположим, че го правиш два пъти седмично с прилични килограми, шансът от претрениране е минимизиран пред този да недотренираш . Не се заяждам :)
Това, което си цитирал е от преди да почна да тренирам както сега.
10.02.16
16:21
Тренировката за рамо
Раменни преси с дъмбели 4х10
Повдигане дъмбел напред за предно рамо 4х9
Разтваряне встрани за задно рамо при навеждане 4х10
За сега работи, но да добавя ли още нещо?