14.02.16
22:30
Само аз ли имам проблем с изпълнението на тягата? Мога да си изправя кръста и да направя стойката без лост, но когато хвана лоста, кръста леко ми се огъва и не мога да си го държа перфектно изправен. Имам чуството че ако не бях толкова висок (184 см.) и с по-къси крака щях да изпълнявам упражнението стриктно.
Някой дългоуч като мен има ли подобен проблем ?
Няма значение колко си висок. Ръцете също са ти дълги. Може би просто имаш проблем с техниката преди самото вдигане в началната позиция. Погледни това видео - https://www.youtube.com/watch?v=MDuXuUg15mk
Ако и това не помогне просто се опитваш да вдигнеш много тежести над възможностите си. Ако видеото не помогне намали килограмите, с които правиш тягата.
Никога, ама НИКОГА не прави тяга ако кръста ти не е прав. Най - малкото може да си докараш сериозна контузия в кръста.
Успех!
15.02.16
07:28
казано от Любомир Найденов на 14.02.16, 22:30:
Само аз ли имам проблем с изпълнението на тягата? Мога да си изправя кръста и да направя стойката без лост, но когато хвана лоста, кръста леко ми се огъва и не мога да си го държа перфектно изправен. Имам чуството че ако не бях толкова висок (184 см.) и с по-къси крака щях да изпълнявам упражнението стриктно.
Някой дългоуч като мен има ли подобен проблем ?
http://liftinglarge.eu/trenirovka-za-tjaga-na-konstantin-konstantinov?v=461b1990fe86
15.02.16
08:19
Много висок 184? Аз съм 196 :D и нямам проблеми с тягата.
15.02.16
17:56
Не е от ръста, със сигурност, нещо ти куца в техниката... Дай видео
15.02.16
21:43
Може да е заради недостатъчна гъвкавост/лоша техника, но пък може и дължината на крайниците ти да е по-подходяща за сумо тяга - проучи тези въпроси и нагаждай нещата, защото по-нисък няма как да станеш, но гъвкавостта и техниката подлежат на промени.
Ето една много добра статия по темата, ако ти се чете.
:)
С малко закъснение... ето клип:
Тук по-скоро проблема в изпълнението е че не мога да си “заключа” раменете в задна позиция. Кръста сравнително добре го държа.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.03.16 11:21.
02.03.16
11:25
Слаб пояс и слаб долен трапец... старта ти е стряскащ с тая техника