15.02.16
20:28
Здравейте нов съм и незнам дали това е правилното място за въпроса ми за което се извинявам.
Ще споделя днес какво съм ял така : Сутрин нищо не съм ял , наобяд 2 вафлички фокус от тези малките , вечер 1 кюфте печено на скара без олио и мазни продукти и една филийка , няколко глъдки прясно мляко и 30 минути след вечера 1 ментов чай.
Движението ми за днес е сутрин до даскалото което е на около 700 метра от дома ми отиване и връщане , след даскало 3 серии по 5 набирания на лост , след това около 8 километра с колело чисто въртене след това още 5 набирания на лост и накрая около 500 метра тичане , въпроса ми е дали съм изгорил повече калорий отколкото съм качил и обратното и как да пресмятам вече сами по колко изгарям и качвам
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.02.16 23:41.
15.02.16
20:44
Има разни формули за енергоразход. Кажи колко си висок, години и тегло и ще те ориентирам.
15.02.16
21:16
Ами на 15 години съм и съм висок около 175 см немога да кажа с точност а за теглото незнам защото не съм се мерил от 3 години и от тогава напълнях после отслабнах и незнам просто нямам кантар и скоро не съм се мерил
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.16 07:54.
16.02.16
01:18
Без точните ти килограми не става да смятаме, защото участват в повечето формули.
Единствено ти сметнах храната, която си написал. Мнооого е зле. Не знам как си изкарал деня, че даже си тренирал и ходил на училище. И без да ми казваш колко тежиш е ясно като бял ден, че разхода ти надхвърля в пъти приема. Рискуваш да се разболееш сериозно, ако продължаваш така.
Има хубава статия за ученици тук: http://www.bb-team.org/articles/5033_zona-za-abiturienti-vav-forma-za-bala Отдели време да я прегледаш. Има ориентир за количества на храната без да се правят сметки всеки ден.
С какво трябва да се храни един подрастващ - ами каквото ти сготвят вкъщи. Ако можеш да избираш винаги предпочитай домашно сготвеното пред вафли, шоколади, чипсове и т.н. боклуци в опаковка. Ако не искаш да напълняваш просто намали захарта, хлябове и сладкиши, картофи, ориз, спагети, бобови и зърнени храни и наблягай на зеленчуци, яйца, месо включително риба и .....спортувай. Вероятно пропускам нещо.... но не се сещам в момента.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.02.16 01:20.
16.02.16
08:04
Ами всеки всеки организъм е различен аз деня го изкарвам с горе долу такова количество храна каквото съм описал и изкарвам без проблем дори имам енергия да изразходвам и още.Просто не ми се яде изобщо , родителите ми готвят много мазни гадни и нездравословни храни които не мога да гледам.Дори и хубава да е храната пак нямам апетит и не се чувствам болен и незнам как бих се разболял като ям по-малко.Иначе от магазина нищо не ям просто вчера тези 2 вафлички бяха останали на масата и ми се набиха в очите и ги хапнах но едвали ще ми стане нещо от 2 вафлички които са малки и двете заедно са 2 пъти по малки от една обикновена вафла.Сладкото съм го отказал съвсем обаче ми се пие прясно мляко и се чудя дали ще дебелея от 1 чаша на ден ?
Единственото което ми прави впечатление че имам гаден организъм дето всичко ми се лепи и незнам как се лекува и дали може но е по зле от проклятие.
16.02.16
11:46
Колко калории трябва да приемаш?
Преглеждаш важните теми в този раздел и доста неща ще ти се изяснят.
Организмът ти не е гаден.
Ти го тероризираш и той оцелява, затова и реагира по този начин.
Това, че преживяваш с тази храна изобщо не значи, че всичко е наред.
16.02.16
12:11
Гаден е организъма ми , познавам хора дето ядът по 1 хляб и куп пържени боклуци с него и са клйощави а аз от нищото дебелея
16.02.16
12:19
Няма да споря по този въпрос, написах ти истината.
...но следващите мнения, написани на такова ниво на грамотност, ще бъдат отстранени без предупреждение.
16.02.16
15:26
казано от Marto Mustanga на 16.02.16, 12:11:
Гаден е организъма ми , познавам хора дето ядът по 1 хляб и куп пържени боклуци с него и са клйощави а аз от нищото дебелея
Прочети тази статия относно икономичният режим на тялото.
16.02.16
16:52
Доколкото разбрах от статията ако приемам под 1000 калории на ден тялото ще гори мускулите а не мазнините.Това което аз не съм споменал а явно трябваше е че вече отслабнах и сега искам да запазя формата си тоест да изразходвам повече калории от колкото приемам но това че започнах да хапвам само вечер явно не е умно решение.Чувал съм че когато спортуваме чрез колело на гладно изразходваме повече калории това ми се стори интересно понеже съм колоездач и повечето от физическата ми активност е с колелото.Незнам доколко е вярно и ако някой може да потвърди или отрече.Да речем ако сутрин хапвам по 1 препечена филийка с шунка или салам и вечер ако хапвам нещо готвено (разбира се без пържене и мазнини) ще потдържам ли формата си и ще изгарям ли мазнините а не мускулите си ?
казано от Marto Mustanga на 16.02.16, 16:52:
Доколкото разбрах от статията ако приемам под 1000 калории на ден тялото ще гори мускулите а не мазнините.Това което аз не съм споменал а явно трябваше е че вече отслабнах и сега искам да запазя формата си тоест да изразходвам повече калории от колкото приемам но това че започнах да хапвам само вечер явно не е умно решение.Чувал съм че когато спортуваме чрез колело на гладно изразходваме повече калории това ми се стори интересно понеже съм колоездач и повечето от физическата ми активност е с колелото.Незнам доколко е вярно и ако някой може да потвърди или отрече.Да речем ако сутрин хапвам по 1 препечена филийка с шунка или салам и вечер ако хапвам нещо готвено (разбира се без пържене и мазнини) ще потдържам ли формата си и ще изгарям ли мазнините а не мускулите си ?
Идва ми да цитирам Моканина от разказа на Йовков, ако ме разбираш. :)
Искаш да приемаш под 1000 калории на ден? Искаш да запазиш теглото си като изразходваш повече, отколкото приемаш? Искаш да ядеш храна без мазнини?
На грешен път си. Много четене ти трябва - на базисни неща.
Мнението беше редактирано от Елена на 16.02.16 17:05.
16.02.16
17:19
Това което искам е да не дебелея защото доста време ми отне да отслабна за да си върна формата и искам да си остана слаб завинаги затова и се храня малко но явно съм на грешен път.За да ме разберете трябва да ви разкажа подробно за това как надебелях , как отслабнах и за здравословните ми проблеми но ще е по късно защото сега трябва да ставам, благодаря все пак на тези които писахте
16.02.16
18:31
Повечето хора са минали по твоят път и аз съм един от тях. Първо трябва да си вдигнеш калорииният прием, защото в момента наистина приемаш много малко калории. Можеш да започнеш да тренираш силово и да качваш постепенно калориите, най-вероятно ще качиш някой друг процент мазнина, но ще качиш и активно тегло (мускул) и след това ще можеш по лесно да изчистиш, поне аз така направих, но нека се искажат още хора какво мислят по въпроса.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 16.02.16 18:32.
16.02.16
21:13
Така сега ще разкажа за мен малко по подробно , защото доста от фактите може да имат голямо значение.
Като малък бях слаб до такава степен че ми се брояха ребрата.Имах някакъв здравословен проблем дето корема ми беше вфлъбнат все едно имам дупка в тази област.Когато отидох на лекар ми каза да почна да плувам и ще се оправи.4 години тренирах плуване и ходех да плувам дори когато нямах тренировки.После спрях да тренирам плуване понеже се запалих много по колоезденето но когато не тренирах с колелото пак плувах от време на време.Един ден си счупих ръката много лошо и трябваше да поседя повече в болница.Около 1 седмица седях в болница с гипса и почти не се движех защото имах и операция на ръката.После на рехабилитацията уж ходех на раздвижване но упражненията бяха само за ръце (набиране на лост , дърпане на някакви ластици и тежести.)Храната в болницата много не ми харесваше и се тъпчех с чипс и подобни вредни храни а и бургери много си копувах така както си спомням бяха много мазни.От тогава започнах да качвам килограми и то с голяма скорост.До тогава се хранех здравословно и не консумирах мазни и вредни храни а само домашни продукти но след болницата започнах да ям много боклуци.След болницата продължих с колоезденето но замалко после групата ми от колоездачи се разпусна и нямаше с кого да карам и престанах.1 година и повече спрях колоезденето и движението ми беше от дома ми до училище и обратно.Въпреки че доста често излизах с приятели и скитосвахме из ливадите но не всеки ден.Не осъзнавах как дебелея и го осъзнах чак преди 4 месеца а колоезденето го бях почнал пак още лятото и се движех много но късно вечер като хапвах и това движение беше напразно(поне аз така мисля)С времето започнах да не се харесвам в огледалото и почнах да се храня по рядко.Тогава не вярвах че като намаля храната ще отслабна и не ядях защото или нямах време или нямах апетит.За 1 месец отслабнах много и дори не бях забелязал.Всички дето ме срещаха по улицата се чудеха колко много съм отслабнал и тогава реших да си направя режим и да се храня по-малко за да отслабна още малко и да запазя формата си.Започнах през деня да ям филий с течен шоколад и тогава отслабнах още което ми е чудно сега защото течния шоколад е вреден и не става за отслабване.След нова година спрях всички вредни храни включително сладкото но нямам кой знае каква промяна.(най много отслабнах когато се наяждах с течен шоколад)
Също така искам да спомена че в семейството ми има хора със здравословен проблем за неправилна обмяна на веществата които пълнеят много лесно.Възможно ли е да съм наследил този проблем?
А също така ми прави впечатление че вуйчо ми яде много сладко , 1 тава с баклава не му стига и не дебеле и се чудя как става така защото има и други хора като него.
1. Да отслабваш не означава задължително да си по-малко мазен.
2. Не гледай какво ядат другите и как им се отразява, гледай какво ядеш ти и как ти се отразява (ядеш малко храна, имаш доста физическа дейност и не се харесваш как изглеждаш, намаляваш още храната и увеличаваш физическата дейност и пак не се харесваш, въпреки че си отслабнал ?). Замисли се ...
3. Ако не си го наследил този проблем, със сигурност си си го причинил.
4. Повече храна и повече физически натоварвания, в дългосрочен план, е по-добре отколкото оскъдна храна и повече физически натоварвания.
5. Подготвил си организма си да запасява яко енергия под формата на мазнини. Следващият срив с боклуци ще ти донесе доста килограми отгоре за кратко време. Подготви се психически. Ако и след това продължиш по същия начин, прочети пак точка 5. Замисли се как можеш да го избегнеш този безкраен цикъл ...
6. Организмът ти не е гаден, той се опитва да ти направи услуга.
7. Прочети и осмисли нещата, които са ти казали и другите хора по темата.
17.02.16
11:42
Аз отслабнах и сега искам да запазя формата си тоест да не дебелея затова избягвам сладо , хляб , питки , снаксове ядки , прясно мляко и подобни.Просто искам да си остана слаб.Вече разбрах че като ям само вечер правя лошо, преди ядях 2 пъти на ден и май беше по-добре.Сега въпроса ми е какъв хранителен режим да си направя за да не дебелея пак.Какво да направя за да не дебелея пак.Ако съм накарал тялото да складира мазнини как да го на карам да ги изразходва а не пази.Също така съм виждал хора които ядът много вредни храни и в огромни количества и не им се лепи, как става така моля някой да ми обясни ?
Освен това както горе споменах вуйчо ми яде много сладко но не му се лепи а от години е така всичко друго му се лепи но не и сладко.
Ако искаш да си слаб и болен, продължавай в същия дух. Ако искаш да ядеш всичко и да не ти се лепи, качи много мускулна маса (твоята в това състояние сигурно хич я няма) и тренирай тежко и редовно. Всяко тяло реагира различно на видовете храна. Зависи от генетични особености, хормонален баланс и още сигурно стотици фактори. Хубавото е, че на някои от тях можеш да влияеш с хранения и тренировки. Лошото за теб е, че им влияеш в лоша насока. Съветвам те да започнеш да четеш и да се интересуваш как да качиш мускулна маса (какви тренировки и какво хранене) и да го направиш по възможно най-чист начин, т.е. количеството мазнини, които ще качиш успоредно с мускулите да е минимално количество. Ако те мързи да четеш или ти се струва много сложно, отдели една сума пари и отиди при някой кадърен треньор, който да ти ги направи, а ти само да ги спазваш.
И като за последно ще ти дам един пример - на работа веднъж бяха спрели асансьора и трябваше да се качваме до 11-ия етаж като първите 3 етажа са двойни. Аз тогава бях около 150 кг и един колега, който видимо беше 60-70 кг. Тогава бях свалил доста килограми и по принцип ходех по стълбите (не ползвах асансьор). Въпросният колега беше от тези, които ядяха само пици и дюнери на обяд в 90% от случаите. Когато спряхме по средата на разстоянието, за да починем, с изненада установих, че тоя тип беше в прединфарктно състояние почти, разбирай че дишането му беше в пъти по-зле от моето. Тогава го отдадох на мазната и солена храна (не знам каква е истината). Така, че спри да си мислиш че тъпченето с вредна храна или яденето на цяла тава баклава са постижения, към които да се стремиш.
17.02.16
20:41
Реших да се променя и да започна да се храня повече но понеже четох за йо йо ефекта което ме притесни много реишх да увелича калориите постепенно понеже четох че така се действа против този ефект.
Така ето и ежедневието ми:
Сутринта нищо не съм хапвал понеже от сутринта до 2 часа дремах в лекарския кабинет да чакам личния ми лекар.
Като се прибрах извърших ежедневните ми задачи:да ходя до магазина (който е на около 300 метра) и да купя хляб , да нахраня животинките които отглеждам и да нацепя дърва за парното.
После направих 3 серии по 5 набирания на лоста.След това хапнах 1 препечена филийка намазана с диетичен маргарин и някакъв шумков салам , (не му знам калориите понеже опаковката е разкъсана).
След този обяд излязох с колелото и навъртях 5,8 километра (всъщност са повече но само толкова са на изкачване)
След колелото отново малко на лоста но този път 4 серии набирания като последната серия по 4 набирания а не 5)
След това се прибрах да вечерям. Вечерята ми беше препечена филийка ръжен хляб с 3 сварени яйца.
Надявам се че съм на прав път и дано да не надебелея.
Не си никак на прав път. Съветвам те да отвориш някой от дневниците тук и да погледнеш какво ядат другите хора, за да придобиеш представа. Ако искаш отвори и моят опит за дневник, да видиш каква храна ядях, когато исках да свалям мазнини и я сравни с твоята. Това, което си описал като хранене, е буквално за 2-годишно дете, а ти правиш набирания, караш колело, цепиш дърва. Помисли какво прави едно дете на 2 години с такава храна. Йо-йо ефектът не е краят на света. Преживявал съм го няколко пъти (включително и последните 5-6 месеца преди нова година). Според мен имаш някакъв психологически проблем свързан с храненето. Може да хвърлиш едно око и да си отговориш честно за себе си дали имаш нещо общо.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Анорексия_нервоза
По-добре си коригирай режима и качи няколко килограма, които после можеш да свалиш здравословно, отколкото да поддържаш нездравословно с този режим на (не)хранене.
Мнението беше редактирано от Badfish на 17.02.16 22:25.
18.02.16
11:11
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.16 11:13.
18.02.16
12:50
диетичен маргарин и някакъв шумков салам
(whew)
Хаха ти си уникален брат. Продължавай да постваш.
18.02.16
13:47
казано от SvetoslavS на 18.02.16, 12:50:
диетичен маргарин и някакъв шумков салам
(whew)
Хаха ти си уникален брат. Продължавай да постваш.
ами какво да напиша вместо маргарин и салам, като айде на маргарина пише съставките ама на салама е разкъсана опаковката и нищо не може да се прочете
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.16 16:34.
18.02.16
22:30
“Когато мъдреца сочи звездите, глупака гледа в пръста му.”
Явно просто не схващаш куинтесенцията на това, което са ти писали момчетата по-горе, за това ще се опитам да ти го обясня и аз:
Първо! Ядеш малко. Много малко. За сравнение яденето за цял ден ти е около 600-700 калории, а моята закуска е около 800-900. През деня имам поне още две хранения по толкова плюс 2-3 по-малки. Кюфтенцето е добро нещо, но нека са три. И то само за едно хранене. За подрастващ млад човек, с твоят ръст и физическо натоварване, са ти необходими поне 2000-2500 калории. Бих ти препоръчал да ги качих краткосрочно до такива стойности. Не рязко, но краткосрочно.
Второ! След като обсъдихме количеството, да поговорим и за качеството - маргарин и салам не са правилният избор. Дори нискомасленият маргарин прави с кръвоносните ти съдове много лоши неща. Истинското масло (над 80% мазнини, по принцип е добър начален индикатор, че маслото е истинско) е крачка в правилната посока. Замени салама с домашна луканка (поне в нея знаеш какво има) или опечено чисто месо и вече си в правия път. Идеята е да ядеш чиста (до колкото може) храна. Яйца, месо, сирене, кисело и прясно мляко. Можеш да замениш шоколада с фъстъчено масло или лешников тахан.
Не се страхувай от напълняването - ти си в пубертета. Ще напълняваш и ще отслабваш още доста пъти, да не говорим че може и да се издължиш още.
Дано послушаш съветите, които ти дадохме аз и момчетата по-горе! И дано сме ти били полезни. :)
Успех!
19.02.16
11:10
Ами това с пълнеенето дори ми повлия психически...Заведоха ме при личния лекар и си направих изследвания и като излязат лекаря каза че ще ми състави режим.Каза за сега постепенно да увеличавам храната.
Вчера сутринта закусих препечена филийка ръжен хляб , наобяд пак такава филийка само че с малко сварени яйца , а за вечеря пак филийка ръжен хляб със варено месо.
А днес за закуска си купих еднити бисквити с ядки и орехи дето се водят диетични а и на една приятелка диетолог и ги е предписал и реших да ги пробвам.Всъщност са доста по-хубави от шоколада а и уж са здравословни.Калориите за 100 грама са 476 а кутията е с 16 бисквити общо 110 грама.Незнам дали направих добре като закусих с тях вместо с хляб но са доста по-вкусни от гадния течен шоколад към който съм пристрастен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.02.16 11:18.
19.02.16
20:22
Ето и деня ми днес:Сутрин станах и отидох до лекарския кабинет после обиколих пазара след това ходих до социалните за една молба дето ми искат от даскало и накрая да купя хляба ( около 2 километра пеш).Прибрах се и закусих 8 бисквитки (250 калории) с чай.После легнах да си почина.След това на обяд 2 препечени филиики ръжен хляб с малко домашно месо и 1 варено сърце , и една чаша мляко (можеше и без нея ама лекарството ми задължително се пие с мляко).После обичайните задължения (да се катеря по стълбата да сваля чували :D , да нахраня животинките и да нацепя 2 кофи дърва.),след това 3 серии по 7 набирания.След това доизядох бисквитите да се знае че няма вече ( 125 калории).След бисквитите излязох за слетобедна разходка с колелото (изкачване на 5 километра върло).След разходката с колелото 4 серии набирания на лост.Прибрах се , малко на компютъра след това вечерях (препечена филиика ръжен хляб с 2 парчета риба на скара.След вечерята още една серия на лоста (на бързо) и малко тичане до кафето в което пия чай.
Така ето малко информация за храните : Бисквитите са на престиж musli с орехови ядки и ябълка с 476 калории на 100 грама.Хляба е ръжен с 210 калории на 100 грама.Рибата е скумрия и е прясна обаче незнам колко е калорична.Млякото е домашно и го копувам от съседа който гледа крави но не е много маслено.
Очаквам мнения :)
Чакаш мнения за това дали ще напълнееш с тази храна ли? Няма да напълнееш, но бисквитите по принцип не е добре да преобладават - яж повече яйца, сирене, кашкавал, зеленчуци... такива неща. :) Храната ти все още е малко, но е по-добре от преди.
Мнението беше редактирано от Елена на 19.02.16 20:39.
19.02.16
20:53
Ами ям повече домашни работи , месо , яйца , мляко , сирене , зеленчуци всичко ми е домашно.А за бисквитите те са с ябълки и орехови ядки и на доста от приятелките ми им ги препоръчват диетолози затова си взех и аз да ги опитам.Понеже съм пристрастен към сладко и поне 1 път в седмицата ям и сладко.А и тези бисквитки са хем по-полезни от течния шоколад към който съм пристрастен хем са и по вкусни дори в пъти по вкусни от шоколада.Ако искаш погледни ги в интернет ако не ти се занимава утре ще кача дума по дума написаното на кутията също така ще дам и повече информация за хляба но сега няма как понеже съм зает но утре съсигурност ще кача съставките , лека вечер
19.02.16
22:09
казано от Marto Mustanga на 19.02.16, 20:53:
.А и тези бисквитки са хем по-полезни от течния шоколад към който съм пристрастен хем са и по вкусни дори в пъти по вкусни от шоколада.
Със сигурност не са по-полезни от шоколада! Бъкани са със захар и палмова мазнина.
казано от Иван Благов на 19.02.16, 22:09:
казано от Marto Mustanga на 19.02.16, 20:53:
.А и тези бисквитки са хем по-полезни от течния шоколад към който съм пристрастен хем са и по вкусни дори в пъти по вкусни от шоколада.
Със сигурност не са по-полезни от шоколада! Бъкани са със захар и палмова мазнина.
Така е. Работил съм в Престижа, пълнят ги с глюкоза, захари, Е-та и какви ли не глупости. Не си давайте парите за подобни “здравословни” продукти.
20.02.16
19:36
Така да се отчета за днес: Сутрин хапнах 1 парче риба с половин филиика царевичен хляб.Към обяд ходих до магазина около 500 метра пеш а след това нацепих една кофа дърва и направих 3 серии набирания на лоста.Слетобяд си почивах на топло понеже времето е лошо и вали.Към 4 часа излезнах да се разходя и ме черпиха снакс, който на 100 грама е с 500 калории а пакетчето е 35 грама.За вечеря хапнах 1 препечена филиика ръжен хляб с овче месо (рибица) 1 яйце и няколко глътки прясно мляко(сурово).След вечеря направих още 3 серии на лоста и малко тичане до кафето в което пия чай.Можеше и без снакса ама ме черпиха а пък и на опаковката пише че е от царевично брашно и сирене на прах.Също така вечерята ми е много за ден с малко ряздвижване но ми се ядяха и месо и яйце.Чакам мнения също така ако може някой да ми каже по колко серии на ден да правя на лоста и дали от това се горят калории.
20.02.16
21:04
Калории се горят дори докато спиш, а не само при трениране или друго физическо усилие.
Днес виждам си хапнал месо, риба, яйце, мляко, малко хляб. Въпреки, че не си казал в какво количество е храната пак е много по-добре в сравнение с началото. Белтъчините са градивен материал за мускулите.
Ако добавиш малко ядки, плодове и зеленчук ще е още по-добре, защото от там ще дойдат доста витамини и минерали.
За набиранията потърси във форума, има много информация.
Мъжете ги правят със закачена тежест на тялото и така се набират, за да имат прогрес. Също има препоръка умишлено да се правят бавни набирания - изометрия. Не е задължително да стигаш до откази- спирай на 1-2 повторения преди отказ, после почивай малко и отново продължи с друга серия набирания. Разхвърляни серии през деня е добър вариант. Постепенно ще увеличиш сериите и бройките, стига да ядеш разнообразно и достатъчно, защото без читава храна няма мускули и няма сила.
Опитвай да сменяш хвата - надхват, подхват, широк, тесен, успореден. Така ще засягаш повече мускули в горната част на тялото. Не подценявай и краката. Само ходене и тичане не е достатъчно за да ги тренираш.
20.02.16
22:02
Ами емога да преценя колко точно грама месо или риба съм хапнал както и за млякото защото бяха няколко глътки от шишето.А за храненето целта ми не е покачване на мускулна маса а запазване на слабо тяло тоест искам да съм ” клйощав”.Това което незнам е за моята цел на какво да наблегна на белтъчини или въглехидрати понеже много повече обичам хляб от месо.Също така обичам да пия сурово прясно мляко и варени яйца.
Протеините и въглехидратите са различни макронутриенти. Те имат различен метаболизъм и функция и като цяло няма смисъл да се чудиш дали на белтъци или на въглехидрати да наблегнеш. Още повече с твоите цели. Щом не искаш да качваш тегло - задържай се в неутрален калориен баланс. Ако в момента качваш тегло - намали калориите.
казано от Теди Илиева на 20.02.16, 21:04:
Мъжете ги правят със закачена тежест на тялото и така се набират
Теди, душа, не само мъжете, на доста жени също е присъщо набирането с тежест. :D
20.02.16
22:41
казано от Marto Mustanga на 20.02.16, 22:02:
Ами емога да преценя колко точно грама месо или риба съм хапнал както и за млякото защото бяха няколко глътки от шишето.А за храненето целта ми не е покачване на мускулна маса а запазване на слабо тяло тоест искам да съм ” клйощав”.Това което незнам е за моята цел на какво да наблегна на белтъчини или въглехидрати понеже много повече обичам хляб от месо.Също така обичам да пия сурово прясно мляко и варени яйца.
Ясно. Извинявам се, че не се придържам към темата, но никой здравомислещ няма да ти даде наготово такава информация в спортен форум, първо защото си много объркан младеж и второ, защото спорта е за здраве, а не в услуга на мании и болестни състояния. Обърни се към личния си лекар за насока.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.02.16 22:41.
20.02.16
22:43
казано от karfi4ka на 20.02.16, 22:35:
казано от Теди Илиева на 20.02.16, 21:04:
Мъжете ги правят със закачена тежест на тялото и така се набират
Теди, душа, не само мъжете, на доста жени също е присъщо набирането с тежест. :D
А пък някои жени само сънуваме, че се набираме :)
20.02.16
22:47
То от там се почва, Теди ;)
21.02.16
18:28
Здравейте , поразрових се в интернет за рецепти за нискокалорични ястия и намерих един списък дето пише че всичките от списъка са с по-малко от 100 калории обаче не пише тези 100 калории на 100 грама ли са на определена порция ли са или на какво ?
Докато не спреш да се опитваш да се храниш с диетични бисквити, течен шоколад и ястия от под 100 ккал за основно, като игнорираш всички добронамерени съвети, никой няма да ти асистира в този форум за БОДИБИЛДИНГ (създаване на тяло, не разрушаването му) и ЗДРАВОСЛОВЕН живот.
21.02.16
21:49
казано от BGDN. на 21.02.16, 21:14:
Докато не спреш да се опитваш да се храниш с диетични бисквити, течен шоколад и ястия от под 100 ккал за основно, като игнорираш всички добронамерени съвети, никой няма да ти асистира в този форум за БОДИБИЛДИНГ (създаване на тяло, не разрушаването му) и ЗДРАВОСЛОВЕН живот.
.
От няколко месеца не ям шоколад и каквото и да е сладко да не говорим за чипсове и подобни.Ям единствено ръжен хляб , домашно месо , яйца , и риба.Обаче всеки ден едно и също ми омръзва затова потърсих здравословни рецепти.Незнам какво не ти харесва във въпроса ми но ако съм оставил някого с впечатление че се тъпча с боклуци то това е погрешно.
казано от Marto Mustanga на 16.02.16, 08:04:
2 вафлички
казано от Marto Mustanga на 19.02.16, 20:22:
8 бисквитки
След това доизядох бисквитите да се знае че няма вече
казано от Marto Mustanga на 20.02.16, 19:36:
снакс, който на 100 грама е с 500 калории
Караш ме да издребнявам,а хич не обичам. Това са неща от менюто ти от последната седмица, може би трябва да преосмислиш твърдението си за боклуците.
Повтори ти се много пъти от началото на тази тема, че целият ти подход към храненето е просто престъпен - ядеш малко, небалансирано, с преработени храни със съмнителен произход и качество като шунков салам и маргарин, бягаш от мазнини и калории и се фокусираш върху грешен аспект на храната - дали е диетична, а не дали е питателна или качествена.
По-хубава “диетична” храна от твоите домашни яйца, месо и млечни НЯМА, пък ти както искаш си го интерпретирай това.
Много от нас биха били благодарни да имат по-лесен достъп до тези неща.