18.02.16
13:02
Здравейте, искам да попитам дали трябва да правя някакви упражнения, тъй като засега искам само да отслабвам не искам да се стягам. Правя една диета, но напоследък седя на едни кг, а вкъщи имам колело и карам всяка вечер. Възможно ли е да стягам мазнините и затова да не мога да сваля повече?
Да се “стягаш” значи, за сваляш мазнините, за да се открият мускулите под тях и да изглеждаш по-слаба и по-тонизирана. Какво точно искаш?
“Една диета” е много неизчерпателно, както и “едни килограми”. Разкажи малко повече.
Словосъчетанието “стягам мазнините” е безсмислено.
18.02.16
15:50
Разкажи ни как се храниш, какво правиш след като въртиш колелото, с какво темпо въртиш колелото, колко време въртиш колелото. Колко килограма си, колко искаш да станеш... Дай малко повечко информация.
18.02.16
17:19
Здравейте отново. Аз правя хранителния режим на Ваня Червенкова. Предполагам сте чували за него. За около 3 месеца вече свалих 12 кг. В края на януари/ началото на февруари варирах между 82-80 кг. Последната седмица си седя плътно на 80, но нито грам по надолу. Започнах от 2 седмици да въртя колело само вечер, тъй като нямам време. По 30 мин. на вечер. Надявам се поне да мина границата под 80.
18.02.16
17:27
Дайте ми тенката пушка ! Как може да правиш хранителен режим, видян от някого ,който изглежда ПОТРЕСАВАЩО ?!?!? Същата тази персона пропагандираше пиенето на аспирин сутрин на гладно. Дайте ми и тъп нож . БИЧ ПЛИЙЗ
18.02.16
17:37
Е не аз не пия Аспирин
18.02.16
18:06
Здравей!
Тази тема е обсъждана многократно и ако беше ползвала търсачката, щеше да се увериш.
Накратко: съветвам те да прекратиш въпросната диета, като успоредно с това започнеш да четеш статиите от раздел хранене тук. Започни с хранителните режими (РБД например), както и с материалите за калориен баланс.
Мнението ми за диетата на г-жа Червенкова:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/77526#p-1153096
(Можеш да разгледаш цялата тема).
Ако няма сериозна медицинска причина, поради която не можеш да спортуваш (а предполагам, че такава причина не съществува), то те съветвам да започнеш и със спорта. :)
Няма как да стягаш мазнините. Мазнините са мазнини, мускулите са мускули.
казано от Вероника Налбатска на 18.02.16, 18:06:
Няма как да стягаш мазнините. Мазнините са мазнини, мускулите са мускули.
И аз като го писах щях да кажа, че е фактологически грешно, ама реших, че може да има предвид самите мастни клетки...
19.02.16
14:40
Благодаря много :)