17.02.16
13:52
Време за приготвяне: около 15 минути
Продукти:
200 до 500 г карфиол (който колкото иска);
1-5 с.л. готварска сметана;
30 - 100 г кашкавал;
Рецептата понася и яйца, но може и без тях. За това количество продукти - от 1 до 3 яйца.
Карфиолът се настъргва на ренде, за да стане на трохи. Сварява се за 2-3 минути. Прецежда се с гевгир, слага се в тигана и се прибавят сметаната, настърганият кашкавал и яйцата. Сместа се бърка няколко минути на котлона.
Подходящо е за гарнитура, както и за основно хранене.
Темата беше редактирана от Елена на 17.02.16 15:59.
19.02.16
20:16
#1
Звучи вкусно! :)
Аз бих добавила и червен пипер... :D Много обичам комбинацията на карфиол с червен пипер.