Бърза рецепта за карфиол с кашкавал на тиган

17.02.16
13:52

Време за приготвяне: около 15 минути

Продукти:

200 до 500 г карфиол (който колкото иска);
1-5 с.л. готварска сметана;
30 - 100 г кашкавал;
Рецептата понася и яйца, но може и без тях. За това количество продукти - от 1 до 3 яйца.

Карфиолът се настъргва на ренде, за да стане на трохи. Сварява се за 2-3 минути. Прецежда се с гевгир, слага се в тигана и се прибавят сметаната, настърганият кашкавал и яйцата. Сместа се бърка няколко минути на котлона.

Подходящо е за гарнитура, както и за основно хранене.

Темата беше редактирана от Елена на 17.02.16 15:59.

Звучи вкусно! :)
Аз бих добавила и червен пипер... :D Много обичам комбинацията на карфиол с червен пипер.

19.02.16
20:33

Наистина е вкусно и става доста бързо. :) А иначе аз слагам черен пипер, но и с червен ще се пробва. :)
Благодаря за коментара, Вероника!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1