20.02.16
15:31
Здравейте! Аз съм жена на 29г.,тежа 48 кг,висока съм 164см и съм майка на 3 деца :) Много трудно пълнея,да не кажа изобщо.Искам да кача килограми поне до 54-56,но имам малко мазнинки в коремната област,което не е нищо странно,но това ме обърква.Изчетох много и започнах да въртя въглехидрати по схема 1-2-2-3-1…И въпреки всипко изчетено не съм сигурна какво правя.При тези килограми спиред вас трябва ли да се опитвам изобщо да горя мазнини или да наблегна само на качване на маса? тренирам с програмите на Jackie Warner от един месец три пъти седмично в къщи,за сега с 6кг.тежести за 30-40мин.Нямам никакво време за зала с всичката дечурлига,уча и работя.Правя кардио веднъж седмично за по 20 мин.ниско интензивно ,въпреки че знам ,че не трябва,но както вече казах в главата ми е салата.Взех протеин,пия го след всяка тренировка 30г.с 250 мл.вода.Да взема ли и Л-карнитин? Е се радвам на всякакви мнения.Благодаря ви предварително!
20.02.16
20:07
Никой ли не може да даде насока?
Не си дала никаква информация за храната си, но бих те посъветвал да минеш на едно балансирано хранене. При тренировките наблегни на упражнения, които натоварват по-големите мускулни групи и увеличи времето под напрежение на мускулите (подбирай си тежестите така, че да изпълняваш един среден брой повторения - 5-10) - клекове, гребания, някакви разновидности на тяга. Според мен това ниско интензивно кардио може да го замениш с още една тренировка, т.е. тренирай през ден. Води си дневник на храната и следи промените, примерно на 2 седмици. Ако не си качила, увеличи енергията от храната с някаква малка стъпка (10-20%) и така докато не започнеш да качваш плавно.
Поздравления за това, че имаш 3 деца и че намираш време и да тренираш. Радвам се, че има млади хора, които мислят за бъдещето на България и освен това дават и чудесен пример на децата си :)
Мнението беше редактирано от Badfish на 21.02.16 11:26.