29.02.16
10:08
казано от Димитър Михайлов на 29.02.16, 09:02:
Аз бях от тези, които късно разбраха какво значи “no woman no cry”. :)
Хехе, предполагам, не се оплакваш .:D
Всъщност, оригинала на текста на Mr. Marley е “no women, nuh cry”, ( nuh e ямайското за don’t) човека е имал предвид “не плачи жено”, ама всички си интерпретираме текста, точно обратното хаха
29.02.16
19:35
Тази седмица загубих двама, много близки души.
Вчера, бях на работа и все още не осъзнавах, какво се е случило. Пих повече от обичайно. Прибрах се в 2 сутринта. Естествено, не можах да спя.
Тази сутрин си спомних, за един от първите си онлайн уроци по английски.
В него се разказваше за това, как празнуват денят на мъртвите в Гватемала и се правеше сравнение със западния свят.
Гватемалците , вместо да плачат и да са тъжни, сядат около гробовете, пият вино, пеят песни и празнуват хубавите спомени.
Цял ден се опитвах да съм силна и понеже у дома не се получава и не мога да сдържам сълзите си, отидох до залата, като не мога да променя нищо, поне да се занимавам с нещо креативно.
Тренировка:
1. 4 пъти:
Клек 4 х 50 кг , следван веднага от клек с 15 кг дъмбел х 12;
2.: Румънска тяга : 15,15,14,10,8 х 45 кг.
Военна преса : 10,9,8,8,7 х 20 кг.
3: Раменна преса на пейка: 12,10,10 х 2 х 7.500кг
Gluteus напад: 10,10,10 на крак с 20 кг щанга зад врат.
Въртене на 10 кг диск от пред гърдите до зад врата: 10,10,10 на страна.
4.: Спринтове на колело интервали 8 сек високо интензивно 12 сек ниско х 10 минути.
Много добра тренировка. Определено ме разсея.
В началото клековете ми напомпаха и подпалиха бутовете. Направих клип на последната серия, както и на румънската тяга.
Военната преса ми е много лека, но 25 кг бяха заети. Същото и при рамената.
Храна:
12:30: Кафе , боровинки.
17:00: След тренировка пилешко, сладък картоф, броколи, спанак и гъби.
Вечерята още не съм напазарувала за готвене, ще видим.
Крофт лифт :) :
Сега отивам да си обръщам внимание на момчетата и да им повтарям непрестанно , колко ги обичам.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 29.02.16 19:40.
29.02.16
20:14
Ти си почти съвършена на тези клипове, Мария!
+ Страхотно изглеждаш и тренираш качествено.
29.02.16
20:21
Клекът е ОК, но мисля, че 2 от повторенията ти бяха малко по-плитки.
Аз имам малко забележки по румънската тяга, като имай едно на ум за моите мнения. :D Надявам се още някой да се изкаже, за да събереш повече гледни точки. :)
Надявам се, че ми се разбират обясненията:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.02.16 20:21.
29.02.16
20:27
казано от Queen Cobra на 29.02.16, 20:14:
Ти си почти съвършена на тези клипове, Мария!
+ Страхотно изглеждаш и тренираш качествено.
Леле, много ти благодаря Кобре!
Като си дойда лятото, държа да се запознаем! :) (sun)
29.02.16
20:32
Сега видях , че Рони е намерила недостатъци в изпълнението. Да, има такива, виждат се така извадени,, но погледнато глобално за мен си остава едно много качествено изпълнение и на двете упражнения.
Аз се чудя защо заключваш така рязко и на клека и на тягата, влагаш ли някаква цел в това или е просто навик?
п.п. Ами да се запознаем, разбира се. ;)
29.02.16
20:33
казано от Вероника Налбатска на 29.02.16, 20:21:
Клекът е ОК, но мисля, че 2 от повторенията ти бяха малко по-плитки.
Аз имам малко забележки по румънската тяга, като имай едно на ум за моите мнения. :D Надявам се още някой да се изкаже, за да събереш повече гледни точки. :)
Надявам се, че ми се разбират обясненията:
Абсолютно се разбират Вероника. :) Благодаря ти много!
Точно си мислех, че трябва да изнеса дупето още назад и заглеждах, къде ми минават ръцете. Мисля, че при една от сериите, даже го усетих точно така и се получи по- добре.
Става ми любимото движение, много ми харесва усещането! :D
29.02.16
20:41
казано от Queen Cobra на 29.02.16, 20:32:
Аз се чудя защо заключваш така рязко и на клека и на тягата, влагаш ли някаква цел в това или е просто навик?
Хаха, стискам то тоя г*з, колкото мога повече да го стягам и да расте. Това ми е целта. Нали се ръководя основно по клипове и обяснения онлайн , а и много близък приятел ме посъветва. Усещането ми е много ок технически. :D
29.02.16
23:33
Ми не е вярно това , че щангата трябва да се движи по краката. Ръцете трябва да бъдат нещо като въжета/ така както е при строителните кранове да речем/.Свръзката между мускулите, които искаме да натоварим и тежестта . Проста физика за девети клас
01.03.16
00:54
казано от ME4O_TURIST на 29.02.16, 23:33:
Ми не е вярно това , че щангата трябва да се движи по краката. Ръцете трябва да бъдат нещо като въжета/ така както е при строителните кранове да речем/.Свръзката между мускулите, които искаме да натоварим и тежестта . Проста физика за девети клас
Хаха МЕ4О, ти да не видиш някъде румънска тяга. Определено, много те влече напоследък! И мен така :D :*
01.03.16
00:59
Аз на това му викам Македонска тяга. Всъщност мога да го назовавам, както ми хрумне. Идеята ми е , че щангата мога да си я търкам не само по краката , но това няма да доведе до правилното изпълнение :) :P Впрочем изпълняваш я много добре
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 01.03.16 01:00.
01.03.16
01:50
казано от ME4O_TURIST на 01.03.16, 00:59:
Аз на това му викам Македонска тяга. Всъщност мога да го назовавам, както ми хрумне. Идеята ми е , че щангата мога да си я търкам не само по краката , но това няма да доведе до правилното изпълнение :) :P Впрочем изпълняваш я много добре
Благодаря ти!
Нека, най вече, за да няма спор къде трябва да си я търкаме щангата, (и нищо, че корените ми са Македонски, а през Румъния само съм минавала транзит) да наречем изпълнената по-горе от мен тяга Крофтска. :P ;)
01.03.16
07:40
Мечо, аз съм си направила труда и съм си отделила от времето, за да направя скрийншотове на детайлите и на това, което смятам за нужно като корекции в изпълнението.
Не претендирам да съм права и не си налагам мнението - казах, че ще се радвам още някой да се включи, но имах предвид да се включи градивно.
Ти идваш и само защото виждаш “румънска тяга” и моя коментар отдолу, заяваваш, че казаните от мен неща не са верни (или по-скоро доста намекваш).
Ами тогава, защо не хванеш да ни покажеш кое е вярното изпълнение и кое от казаното от мен не е така?
Нека да научим нещо и коментарът ти да е малко по-полезен, а не поредният опит за разпалване на страстите. :)
ПП: Все повече си мисля, че ти определено не знаеш как се изпълнява въпросната тяга.
ПП2: НЕ МИ отговаряй тук, моля, ако няма какво повече да кажеш за изпълнението на Мария и за моите коментари по повод това изпълнение.
Нека не започваме И в днейния дневник с глупостите.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 01.03.16 07:43.
01.03.16
13:15
Мда, лостът минава плътно до краката и тялото при процесния вид тяга. Мечо вероятно има предвид тяга с прави крака, но от нея ползи никакви, а правите крака и изнасянето на лост са предпоставка само за проблеми (които между другото обикновено се проявяват при клек). (F) (d) (beer).
01.03.16
13:16
А на Крофт и двете не са и необходими - по-добре класическа, тясна, с широк хват.
01.03.16
13:20
казано от Von Suthaus на 01.03.16, 13:15:
Мда, лостът минава плътно до краката и тялото при процесния вид тяга. Мечо вероятно има предвид тяга с прави крака, но от нея ползи никакви, а правите крака и изнасянето на лост са предпоставка само за проблеми (които между другото обикновено се проявяват при клек). (F) (d) (beer).
Говоря за каквато и да е тяга, клек, гребане .
01.03.16
15:44
казано от Von Suthaus на 01.03.16, 13:16:
А на Крофт и двете не са и необходими - по-добре класическа, тясна, с широк хват.
А когато искам да стресирам :D задните бедра? ( защото с румънската ми е най-лесно ) 8-)
01.03.16
15:46
GHR
01.03.16
16:00
казано от James Hinks на 01.03.16, 15:46:
GHR
Много видея изгледах, но в залата, където тренирам няма подходящ уред. Затова започнах да правя хип тръст.
Предполагам, че имайки предвид, че нито Румънската тяга, нито Бг клека или Хип тръста са ми основни движения, а ги включвам винаги в края на тренировката, не е толкова важно, кое от тях ще изпълнявам.
Всяка тренировка започвам с тежка( поне за мен ) конвенционална тяга или клек.
Това трябваше да прозвучи като въпрос. :)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 01.03.16 17:09.
04.03.16
16:55
Днес съм почивка и бейбито ме изненада приятно с кафе в леглото.
Обаче, уж да ми угоди и да ми е по-вкусно, сложил двойна доза желатин. Изпих си кафето и започнах да се оправям, да тръгвам на тренировка, обаче усещам, че ми става лошо. Викам си, ще изляза и като ме лъхне вятъра ще ми мине. Да ама не. През цялото време ми беше лошо, колкото да ми напомня, че е там. Свърших тренировката и ми мина ха ха.
Тренировка:
1. Тяга: 5 х 80 кг, 2, 2 х 85 кг, 3,2 х 80 кг.
2.А: Военна преса: 3 х 5 @25 кг
2.В: Скок върху пейка 3 х 10
2.С : Степ ъп: 3 х 10 на крак с 20 кг.
Като цяло не усетих някакво съществено натоварване, но имайки предвид, че през цялото време ми беше леко лошо и не си давах много зор, съм доволна.
Радвам се, че най-накрая вдигнах килограмите на военната преса и нямаше никаква болка.
На 85 кг тяга, можех поне още едно повторение, ама не знаех дали няма да омажа пейзажа.:D
Още Крофт лифт (inlove) :
Вчера набирания няколко серии по 4 надхват, редувани с 4 подхват. Вече тръгвам от пълен вис, ама нещо си разтварям краката като жаба. Следващият път ще снимам за креативна критика.
Поддържам въглехидратите около 50-60 гр дневно.
Хубави почивни дни!
04.03.16
19:18
Браво Марияяя :) :) Събрала си погледите на рижавите анемици с тягата :D
04.03.16
21:36
казано от ME4O_TURIST на 04.03.16, 19:18:
Браво Марияяя :) :) Събрала си погледите на рижавите анемици с тягата :D
Тя мойта зала пълна с черни. :D
И никой не дърпа тяга, само аз и веднъж видях едно момче от работниците в залата.
Да не повярваш, че рамката за клек беше свободна, а аз по план тяга ха ха.
Благодаря ти! (sun)
Приличате на
http://stagedoordish.com/wp-content/uploads/2013/04/Vikings-Siggy-1.jpg
http://images6.fanpop.com/image/photos/33400000/Floki-vikings-2013-33496614-500-300.gif
04.03.16
23:50
казано от Faust на 04.03.16, 22:38:
Приличате на
http://stagedoordish.com/wp-content/uploads/2013/04/Vikings-Siggy-1.jpg
http://images6.fanpop.com/image/photos/33400000/Floki-vikings-2013-33496614-500-300.gif
Благодаря!
Срвнението с викинг, може само да ме радва. :)
Наистина имаме нещо общо, може би наѝ-вече заради косата и не само де. ;)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 04.03.16 23:53.
05.03.16
08:39
Страхотна! Май се повтарям ;) Толкова се стараеш и формата е по учебник.
05.03.16
15:04
казано от Queen Cobra на 05.03.16, 08:39:
Страхотна! Май се повтарям ;) Толкова се стараеш и формата е по учебник.
Благодаря ти отново Кобре! :)
Ще има да черпя като се видим...(sun) (d) (beer)
08.03.16
18:01
От две седмици се опитвам да се разболея. Малко хрема и лек, но постоянен дискомфорт, може би защото усещам главата си тройна.
Вчера имах почивен ден и реших да го ползвам наистина като такъв, без тренировки и допълнително натоварване. Взех 10 г в.С и останах у дома, като не правих почти нищо, като изключим готвенето.
Днес хремата не е по-добре, но реших да я гоня в залата.
Тренировка:
1. : Клек с 4 сек. понижаваща фаза и 10 сек. почивка между повторенията. : 3 серии х 6 пъти х 1 повторение през 10 сек. с 50 кг. След всяка серия веднага клек 10 х35 кг. Около 1 мин почивка между сериите.
2А. : Добро утро: 3 х 8,8,8 х 35 кг.
2В.: Военна преса : 3 х 10,10,10 х 17.5 кг (20 и 25 кг бяха заети и по-добре , защото по план тази тренировка трябваше да е лека)
3А.: Бг клек: 3 х 8,8,8 х 17,5 кг
3В.: Пулоувър: 3 х 12,12,12 х 12,5 кг
3С.: Избутване на същия дъмбел от пулоувъра, над гърди: 3 х 10,10,10 х 12,5 кг. без почивки между двете движения.
Мога да кажа, че се получи доста интензивна и натоварваща тренировка. След клека, в началото, за кратко ми идваше да си върна вечерята.
Храната вчера: Кафе с мака, кокосово масло и желатин; агнешко задушено, телешки бъбрек; манго.
Честит празник на всички прекрасни и силни съфорумки!
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 09.03.16 04:15.
12.03.16
22:46
На бутилка и горница червено вино, в един часа сутринта, реших, че ще си снимам набиранията.
За малко да отнеса масата хахахаха
Малко пиянски набирания :D :
Влязох в поредица 10 работни смени без почивка и не тренирам сериозно, просто нямам никакво време.
Събуждам се, чистене, готвене, пране, работа и отново. Може утре преди вечерна да мина през залата, че ми се върти нещо в ума и ми се иска да го пробвам.
Хубава съботна вечер и утре почивка на всички!
15.03.16
18:29
Днес работя от 18:00 часа и след една седмица без тренировка, най-сетне ми остана време да отида до залата.
Клековете ми бяха тежки в началото. Иначе вече клякам по-дълбоко и контролирано.
Ренегатските ми бяха леки, но виждам, че спускам тежестта много бързо. Пускам клип и ще работя по въпроса.
Лег преса , мисля че бях правила веднъж , в началото на тренировъчния ми опит. Не ми хареса и сега нещо не ми харесва.
Мисля, че малко съм качила на килограми, но иначе на снимка, даже изглеждам по-релефна. Явно на мен седмица без тренировка и добро, ежедневно угояване ми действа орелефяващо ха ха
Тренировка:
1А Клек 3,3 х 55 кг, 5,5 х 50 кг, 8,8,8,8 х 45 кг.
1В Ренегатско гребане 5 х 5 на ръка с 2 х 15 кг
2 Румънска тяга 10,10,10,10,8 х 50 кг
3А Лег преса4 х 10 х нямам представа. Цифрите са изтрити.
3В Бицепс 4 х 5 на ръка с 2 х 7 кг.
Крофт гребе:
Сега пътувам към работа, където8-) вероятно ще навъртя 10 тина километра.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 15.03.16 19:50.
15.03.16
21:12
Мария, перфектна форма - дори телефонът ти се е разтреперил и не е могъл да фокусира :D
15.03.16
21:23
казано от ME4O_TURIST на 15.03.16, 21:12:
Мария, перфектна форма - дори телефонът ти се е разтреперил и не е могъл да фокусира :D
Грасиас амиго! :D
Малко ми притреперват ръцете ( и не само) след тренировка.
Забелязвам, че едно 70 % от снимките ми не са на фокус. Ма пак стават, за обща представа на ситуацията.
Много го подтискам и стресирам тоя телефон ха ха! (sun)
17.03.16
14:19
Такава мускулна треска имам от онзиденшната тренировка, че при всяко едно обръщане през нощта се събуждах от болка. :D (inlove)
Вярно, че цяла седмица не бях тренирала, но аз и не тренирам кой знае колко често, средно два пъти седмично, тъй че не вярвам да е от това. Също така, не се натоварих по-различно от стандартните ми тренировки.
Мислих, мислих и реших, че може би просто съм прекалила с общите килограми. Реших да ги следя известно време, въпреки, че не знам дали има особен смисъл. И така, последната тренировка, излиза че грубо съм преместила малко над 7000 кг. (muscle) (whew)
Храната ми е ок. Нищо по-различно. Сутрин кафе с мака, желатин и кокосово масло; банан. Другото е между 16:00 и 24:00 ч веднъж или два пъти, големи количества месо и зеленчуци. Сладък картоф тук таме.
Гледам основното количество въглен да е в тренировъчен ден, след тренировка.
Купих си Resveratrol да видим как ще ми се отрази. Иначе пия Цинк 50 мг и Магнезий 400 мг дневно.
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 17.03.16 14:41.
17.03.16
14:26
Извини ме, ако си го писала преди това,но как го правиш това прословуто кафе с желатин? Просто добавяш малко желатин в горещото кафе ли ?
17.03.16
14:40
казано от ME4O_TURIST на 17.03.16, 14:26:
Извини ме, ако си го писала преди това,но как го правиш това прословуто кафе с желатин? Просто добавяш малко желатин в горещото кафе ли ?
Да МЕ4О, добавям две супени лъжици, ако е този, който не желира и една чаена, ако е желиращият, маката, кокосовото масло, подсладител по желание, заливам с горещото кафе и в блендера задължително . Според мен, най вкусно става с ГИИ или масло, сурово яйце и мака и всичко в блендера, не просто разбъркано.
Не огладнявам до много късно след като се събудя и това ми е един вид закуска.
Желатинът, който ползвам - Grate Lakes Gelatine за момента е най-добър на пазара, според мен.
Зеленият е този, който не желира и няма никакъв вкус или аромат. Оранжевият желира. И двата са са Kosher и grass fed. :)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 17.03.16 15:11.
18.03.16
18:31
Днес е седмият ми ден без почивка. Предстоят ми трите най-тежки смени и в понеделник почивам.
Трябваше да тренирам леко, но се чувствах свежа и си спретнах интересна тренировка. Тягата ми беше супер. Чувствах пълен контрол през цялото време. Явно прецених тежестта правилно.
Военната преса, точно обратното. Може би и защото беше след тягата, но мисля, че в началото се надцених, 10те секунди ги почивах с лоста, без да го оставям. Беше ми некомфортно и ме изморяваше и се наложи да сваля тежестта на втория кръг. Пускам клип на последния кръг на военната.
Тренировка:
1. Тяга: 3 пъти х1,1,1,1,1,1 х 80 кг с 10 сек почивка м/у повторенията, след всяко шесто повторение Тяга с 40 кг :10,8,8
2. Военна преса: Веднъж х1,1,1,1,1,1 с 25 кг; 2 пъти х 1,1,1,1,1,1, с 20 кг с 10 сек почивка , след всяко шесто повторение ВП с 15 кг 8,8,8
3А. Пулоувър : 3 х 12@ 12,5 кг
3В. Бицепс с 2 х 5кг: 22,20,16
3С. Сумо Румънска Тяга: 3 х 8@ 40 кг
3D. Преден Клек: 3 х 10@ 15кг
Всичко около 50 минути. Ми Много съм доволна. (inlove)
Крофт бута Военно:
Манджата и посттренировъчно:
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 19.03.16 03:59.
18.03.16
20:01
Kroft, струва ми се, че излишно се клатиш на пресата. Някак си са само 20 кг, а все едно с мъка ги буташ. Мен биха ме заболели китките толкова дълго да държа щангата в позиция.
18.03.16
20:27
казано от Queen Cobra на 18.03.16, 20:01:
Kroft, струва ми се, че излишно се клатиш на пресата. Някак си са само 20 кг, а все едно с мъка ги буташ. Мен биха ме заболели китките толкова дълго да държа щангата в позиция.
Мда Кобре, май изобщо беше погрешен избор да правя същия протокол военна преса, веднага след тягата. Беше си ми некомфортно да държа лоста 10 секунди. Трябваше да си правя петички на 25 и щеше да е ок. Ма нали да пробвам и да се видя отстрани :D
18.03.16
20:32
Добре са пресите.
21.03.16
18:18
Тъй, 10те поредни смени без почивка, преминаха в 11. Колега си ударил главата по време на мач в събота и се появи вечерта на работа, кървясъл и молейки някой да му вземе смяната в неделя сутрин.
Аз, като синя каска, червен кръст и най-добрият самарянин, естествено се съгласих и така, след най-тежката смяна от седмицата- в събота вечер, отнесох двойна в неделя.
Снощи към осем часа започна да ме боли кръста, за ходилата, да не говорим.
На всичкото отгоре, към 5 часа , след края на първата смяна вчера, сядам да почина няколко минути и да се нахраня, а една от колегите ме пита, как така ям втори път този ден, като според нея това било една удължена смяна, а не две. Щях да припадна. До вчера, никой не беше издържал такова натоварване, аз правя услуга на всички, а тя ми гледа в чинията. Всички останали реагираха и ме защитиха естествено. Един колега и вика - Ти па намери точно с нинджата да се заяждаш хахаха.
Както и да е.
Ще го напиша и тук, за да си напомням, че никой, ама никой освен децата и семейството ми, НЕ заслужава да му правя такава услуга и да поемам такъв риск за здравето си.
Цяла нощ ме боля кръста и краката ми пулсираха. Даже посред нощ си сложих възглавница под кръста.
Днес почивам и реших да го давам леко. Тренирах, но гледах да изолирам кръста изцяло. Започнах със сто предни клека.
Като цяло, много добро и различно натоварване.
Опитах лежанка, но още на първите опити, ме удари болка, между лявото рамо и лакът. Това ми напомни защо не тренирам лежанка.
Завърших със суинг. Нямам спомен от кога не съм правила, но е мнооооого отдавна. Учудващо, съм станала много по-издръжлива. Не усетих никакво натоварване в кръста както преди, когато го правех и съм много доволна. Има нещо в техниката обаче, следващият път ще кача клип , да помогнете.
Лека тренировка:
1. Преден Клек : 10,10,10,10,10,10,10,10,10,10 х 20 кг нарочно ги изредих, щото ми харесва, да ги виждам , колко са много хаха.
2А. Тяга на един крак: 10,10,10 на крак с 20 кг щанга.
2В. Военна преса: 8,8,8 х 20 кг за техника.
3А. Лежанка: 10 х 20 кг и Ц - боли
3В. Пулоувър: 12 х 12,5 кг
4А. Суинг: 20,20,20,20,20 х 16 кг
4В. Гоблет клек: 8,8,8 х 16 кг
Пот, пот, пот, текох като река и мисля, че си заслужиха вана.
Храната си е обичайната, с една съществена разлика от нощес. На пък към дома, съсипана физически и психически, за пръв път от 3 години си закупих и то с огромно удоволствие, две кутии сладолед.. Полегнах пред телевизора и се размазах блажено. За край изплющих един пакет плантайн чипс. Супер, Ултра, Мега КЕФ!!!
@Fallen, не си сам. :D
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 21.03.16 19:45.
21.03.16
21:54
Junk палавници сте вие с Fallen :D Храната от втората снимка изглежда къде-къде по привлекателна