Покачване на теглото с креатин

Здравейте, тренирам кик бокс и ще ходя на състезание в края на март за което трябва да кача 5-6 килограма(сравнително чисти) за да вляза в горната категория.Ще ми помогне ли креатина  за тази цел или може да се използва нещо по-добро?

Carbohydrate

08.02.16
19:31

казано от Здравко Христов на 08.02.16, 19:27:

Здравейте, тренирам кик бокс и ще ходя на състезание в края на март за което трябва да кача 5-6 килограма(сравнително чисти) за да вляза в горната категория.Ще ми помогне ли креатина  за тази цел или може да се използва нещо по-добро?

повечето искат да свалят, за да влязат в по-леката категория и да ги пребият, само ти искаш да си бит при по-тежките)))))

08.02.16
20:08

Ще качиш килограми като наблегнеш на храненето- калориен излишък/ повече калории от изразходените такива и тн.
Няма как да очакваш от креатин ефекта който търсиш, абсурдно е просто.
Неща като протеинови и въглехидратни продукти биха помогнали, но по принцип и без тях човек може да качва килограми- отново като набляга на храната в кухнята.
Храна и пак храна е отговора ;) . Естествено може да приемаш хранителни добавки, но те си остават ДОБАВКИ към храненето.

avitohol добре те е посъветвал. Храната ще е най-доброто решение в случая. Като цяло винаги тя е най-доброто решение. :)

Но има нещо друго. До края на март има месец и половина, а да качиш за месец и половина 6 кила и да очакваш да са чисти...няма как да стане, особено при натурално трениращ.

Та, или започни да хапваш много, много здраво и приеми, че ще се омазниш стабилно, или по-добре си стой в сегашната категория.

От добавките, единствено гейнърите биха имали практическо значение, тъй като те съдържат най-много калории. Обаче са много неизгодна покупка, имай това в предвид.

Креатинът...чрез него може би ще качиш около 1 килограм от допълнително задържаната вода. Ти си прецени дали те устройва. :)

13.02.16
19:30

казано от Тихомир Велев на 12.02.16, 12:41:

avitohol добре те е посъветвал. Храната ще е най-доброто решение в случая. Като цяло винаги тя е най-доброто решение. :)

Но има нещо друго. До края на март има месец и половина, а да качиш за месец и половина 6 кила и да очакваш да са чисти...няма как да стане, особено при натурално трениращ.

Та, или започни да хапваш много, много здраво и приеми, че ще се омазниш стабилно, или по-добре си стой в сегашната категория.

От добавките, единствено гейнърите биха имали практическо значение, тъй като те съдържат най-много калории. Обаче са много неизгодна покупка, имай това в предвид.

Креатинът...чрез него може би ще качиш около 1 килограм от допълнително задържаната вода. Ти си прецени дали те устройва. :)

Водната задръжка от креатина не беше ли мит?

13.02.16
19:41

казано от Любомир Найденов на 13.02.16, 19:30:

Водната задръжка от креатина не беше ли мит?

За монохидрата не е мит, а самата истина. Много погрешно си се ориентирал за добавките. Креатинът не е средство за напълняване, а за сила и енергия.

Водната задръжка от креатина е мит от гледна точка на това къде се задържа водата, иначе от всеки един креатин, независимо дали монохидрат или друга форма, се задържа вода. Просто креатинът е  хидрофилно вещество и придърпва със себе си вода.

Още по темата може да прочетеш в статията Митове в бодибилдинга: креатин и водна задръжка

05.03.16
10:38

Здравейте, ще ми препоръчате ли марка креатин? :)

казано от Georgi Stoyanov на 05.03.16, 10:38:

Здравейте, ще ми препоръчате ли марка креатин? :)

Здравей, аз мога да ти препоръчам на OPTIMUM NUTRITION и SCITEC NUTRITION

06.03.16
10:32

Мерси много!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1