08.02.16
19:27
Здравейте, тренирам кик бокс и ще ходя на състезание в края на март за което трябва да кача 5-6 килограма(сравнително чисти) за да вляза в горната категория.Ще ми помогне ли креатина за тази цел или може да се използва нещо по-добро?
08.02.16
19:31
Здравейте, тренирам кик бокс и ще ходя на състезание в края на март за което трябва да кача 5-6 килограма(сравнително чисти) за да вляза в горната категория.Ще ми помогне ли креатина за тази цел или може да се използва нещо по-добро?
повечето искат да свалят, за да влязат в по-леката категория и да ги пребият, само ти искаш да си бит при по-тежките)))))
Ще качиш килограми като наблегнеш на храненето- калориен излишък/ повече калории от изразходените такива и тн.
Няма как да очакваш от креатин ефекта който търсиш, абсурдно е просто.
Неща като протеинови и въглехидратни продукти биха помогнали, но по принцип и без тях човек може да качва килограми- отново като набляга на храната в кухнята.
Храна и пак храна е отговора ;) . Естествено може да приемаш хранителни добавки, но те си остават ДОБАВКИ към храненето.
12.02.16
12:41
avitohol добре те е посъветвал. Храната ще е най-доброто решение в случая. Като цяло винаги тя е най-доброто решение. :)
Но има нещо друго. До края на март има месец и половина, а да качиш за месец и половина 6 кила и да очакваш да са чисти...няма как да стане, особено при натурално трениращ.
Та, или започни да хапваш много, много здраво и приеми, че ще се омазниш стабилно, или по-добре си стой в сегашната категория.
От добавките, единствено гейнърите биха имали практическо значение, тъй като те съдържат най-много калории. Обаче са много неизгодна покупка, имай това в предвид.
Креатинът...чрез него може би ще качиш около 1 килограм от допълнително задържаната вода. Ти си прецени дали те устройва. :)
avitohol добре те е посъветвал. Храната ще е най-доброто решение в случая. Като цяло винаги тя е най-доброто решение. :)
Но има нещо друго. До края на март има месец и половина, а да качиш за месец и половина 6 кила и да очакваш да са чисти...няма как да стане, особено при натурално трениращ.
Та, или започни да хапваш много, много здраво и приеми, че ще се омазниш стабилно, или по-добре си стой в сегашната категория.
От добавките, единствено гейнърите биха имали практическо значение, тъй като те съдържат най-много калории. Обаче са много неизгодна покупка, имай това в предвид.
Креатинът...чрез него може би ще качиш около 1 килограм от допълнително задържаната вода. Ти си прецени дали те устройва. :)
Водната задръжка от креатина не беше ли мит?
Водната задръжка от креатина не беше ли мит?
За монохидрата не е мит, а самата истина. Много погрешно си се ориентирал за добавките. Креатинът не е средство за напълняване, а за сила и енергия.
15.02.16
08:55
Водната задръжка от креатина е мит от гледна точка на това къде се задържа водата, иначе от всеки един креатин, независимо дали монохидрат или друга форма, се задържа вода. Просто креатинът е хидрофилно вещество и придърпва със себе си вода.
Още по темата може да прочетеш в статията Митове в бодибилдинга: креатин и водна задръжка
05.03.16
10:38
Здравейте, ще ми препоръчате ли марка креатин? :)
05.03.16
10:47
Здравейте, ще ми препоръчате ли марка креатин? :)
Здравей, аз мога да ти препоръчам на OPTIMUM NUTRITION и SCITEC NUTRITION
06.03.16
10:32
Мерси много!