08.03.16
14:35
казано от nervak на 08.03.16, 13:57:
Маймунски истории...не виждам какво общо имаме с тях.
Най-малкото тези ритуали на инициация, датиращи от хиляди години, показват откъде идваме и накъде сме се запътили - зависи обаче от насоката на интересите ;).
Всъщност вземането за новобранец е имало заместващо значение точно на подобни ритуали, чиято пък роля се явява незаменима за еманципацията на младия от бащин и майчин комплекс, от състоянието на незрялост и възникването на способността да се поема лична отговорност и т.н. - примери, че е лошо, че подобни механизми на превръщане в самостоятелен индивид са изгубени понастоящем - бол.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 08.03.16 14:36.
08.03.16
14:43
Друго си е в цивилизацията, като стадо животни
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 08.03.16 14:43.
казано от Von Suthaus на 08.03.16, 14:35:
Най-малкото тези ритуали на инициация, датиращи от хиляди години, показват откъде идваме и накъде сме се запътили - зависи обаче от насоката на интересите ;).
Всъщност вземането за новобранец е имало заместващо значение точно на подобни ритуали, чиято пък роля се явява незаменима за еманципацията на младия от бащин и майчин комплекс, от състоянието на незрялост и възникването на способността да се поема лична отговорност и т.н. - примери, че е лошо, че подобни механизми на превръщане в самостоятелен индивид са изгубени понастоящем - бол.
Честно... виждам конкретно тези чунгачанги къде са стигнали-точно там ,където са били преди хиляди години когато са ги открили .Не е лошо да се видят....в природонаучния музей примерно.
А това с новобранеца и способността да се поема лична отговорност,просто няма как да го разбера.
08.03.16
15:43
Ми .... “инициация” - да си новобранец е поемало този обред. Защо и как - един вагон специализирана литература от хуманитаристиката.
Твърде много от древния човек има в нас - съвременното е всъщност пренебрежимо малко, за да си позволяваме определенията кой е “маймуна” и кой не, просто защото единият използва пералня и финансови деривати, а другият не. В техния свят ти би бил едно невежо дете.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 08.03.16 15:45.
Ок,ок...посвещения и тн. но за мен нямат връзка с поемането на отговорност.
Далеч съм от мисълта ,че съм повече защото използвам пералня...,а защото ако реша мога да си я направя))),че дори и в техния свят ;)
Но да се надявам ,че няма да ми се наложи да се завирам там.
И..не мога да не призная,че се изказваш аргументирано и красиво (handshake) -ама ...като не мога да го разбера :D
казано от Тихомир Велев на 08.03.16, 13:21:
Ако ви е интересно как се става мъж в амазонската джунгла...
Гледайте първо това (и забележете колко мъжки го понася човек от племето):
https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUwПосле гледайте това (и забележете колко мъжки го понася човек от модерното общество):
https://www.youtube.com/watch?v=it0V7xv9qu0И после не сме били разглезени. :D
Ами като го пробват на някакви размекнати туристи, така е. :D
A амазонците имат ли badass scientist, който се е оставил на всички гадчета да го нажилят и е класифицирал болката според силата
http://scienceblogs.com/retrospectacle/2007/05/16/schmidt-pain-index-which-sting/
казано от Vanko на 08.03.16, 17:23:
A амазонците имат ли badass scientist, който се е оставил на всички гадчета да го нажилят и е класифицирал болката според силата
http://scienceblogs.com/retrospectacle/2007/05/16/schmidt-pain-index-which-sting/
Да, за тоя Шмид и индекса му на болка бях чел и аз... :) Баси ентусиаста! :)
08.03.16
22:28
казано от nervak на 08.03.16, 16:28:
...като не мога да го разбера :D
В ИЯИЯЕ сте си по принцип така :). Без лоши чувства :) Всеки с насочеността си.:D.
09.03.16
16:44
:) :) :)
Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
“Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!”
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш’та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
“Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!”
Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама! ~
Автор - Владислав Пенчев
09.03.16
17:08
Голяма сила са бг-мамите . А в шоуто на Гала гостуват уникални хаховци- едната пропагандира урино терапия, другата- фекалотерапия, трета пък подскача на батут , за да си раздвижи лимфата. О, да не пропускаме и онази Ваня Червенкова, която обясняваше , че диетата и била много добра и пиела всяка сутрин по два аспирина на гладно. Дайте ми тенката пушка !
Лошото е, че не е забавно, а трагично...
Редакция: Визирам стихчето на Кобрата.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.03.16 17:20.
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 17:08:
уникални хаховци...урино терапия...подскача на батут , за да си раздвижи лимфата. Дайте ми тенката пушка !
И двете неща доказано работят. Това, че на теб не са ти познати не прави хората, които ги практикуват хаховци.
Помни, че за тях вероятно хахото си ти. ;) Нещата винаги имат още една страна.
09.03.16
17:25
“Хахо-хихи , в хола ми има гондола, дали да махна бандерола....” Със сигурност работи, да . Дори чета из чуждестранни форуми, че има спорове, дали да се пие с пяна или без. Някои по-крайни потребители се осмеляват да консумират със сламка. Македонското правителство дори се кани да патентова марка с ароматната напитка . Сега ще кажеш, че иронизирам. М’чи да . Нито един сериозен учен не е потвърдил, че това нещо помага за каквото и да е . Някой просто прави пари на гърба на балъците, които се връзват
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 17:25.
09.03.16
18:47
Мат Крок кога успя да стане жена, баси?
https://www.instagram.com/janaemariekroc/
От морски пехотинец, баща на 2 деца, през рекордьор и световен шампион по силов трибой и накрая го докара до жена.(shake)
казано от Queen Cobra на 09.03.16, 16:44:
:) :) :)
Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
“Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!”
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
...................................
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама! ~Автор - Владислав Пенчев
Българско Средновековие в началото на 21 век. :) Няма какво да се чудим и маем. Толкова е умственият багаж на сегашните млади мами и татковци. Оттам останалото се нарежда само. Напълно закономерно и логично. По-назадничав и ретрограден от българина едва ли има някъде по света.
казано от Ice Mountain на 09.03.16, 18:47:
Мат Крок кога успя да стане жена, баси?
https://www.instagram.com/janaemariekroc/
От морски пехотинец, баща на 2 деца, през рекордьор и световен шампион по силов трибой и накрая го докара до жена.(shake)
А какво по-ужасно и срамно от това да си жена...
Има-няма 24ч след 8 ми март.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 09.03.16 19:04.
09.03.16
19:15
Абе... то срамно няма да си жена. Това е ясно. Едва ли Ice Mountain е имал предвид това. По-скоро - “МАТ КРОК=ЖЕНА? WTF?!”
Аз не съдя хората за сексуалната им ориентация, нито пък за желанието да бъдат транссексуални, въпреки че по-скоро не симпатизирам...
Избягвам такива теми. :)
Но тук ще се включа: аз също бях като гръмната! Мат Крокзалески вече е Janae. :)
—> https://www.t-nation.com/living/kroc-from-matt-to-janae
09.03.16
20:14
Нищо срамно няма, даже аз дори тайно се надявам някой ден да видя и Маланишев като жена. Би било интересно като краен резултат:D
09.03.16
20:57
Чудя се откъде дойде всичката тази псевдо наука? Ваксини, кем-трейлс, биг фарма, извънземните, илюминатите, ГМО-то, глутена, хомеопатията и пр. и пр.
Теориите на конспирациите не са от вчера, алтернативните методи-също, но в момента са придобили някакви планетарни измерения. Все едно идва някакво масово видиотяване на човечеството.
Има немалко жени, които на въпроса “Ако можехте да се родите мъж, бихте ли го направили?” отговарят положително, не че не важи и обратното, ама мъжете си трайкаме :D като цяло е по-престижно да си мъж.
Турист, ако някой ти каже да си мажеш плешивата глава със собствените си л**на и ще ти порасне коса, това че няма някакви научни източници ще те спре ли? Мен не би. Отделно така наречения “poo pill” си е абсолютно реален. Уротерапията е доста древна и набира все по-голяма популярност, не съм пробвал да си пия пикнята, но за други неща е полезна и си работи. Това с батута също има смисъл. Аз съм съгласен с теб, че рекламират какви ли не олигофренщини, но понякога в нещо, което на пръв поглед изглежда безумно впоследствие се оказва че има смисъл или поне в част, хубаво е да се експериментира и на собствен гръб да определиш за себе си, а не да се правят предварителни заключения или обратното - с тълпата.
казано от Queen Cobra на 09.03.16, 20:57:
Чудя се откъде дойде всичката тази псевдо наука? Ваксини, кем-трейлс, биг фарма, извънземните, илюминатите, ГМО-то, глутена, хомеопатията и пр. и пр.
Теориите на конспирациите не са от вчера, алтернативните методи-също, но в момента са придобили някакви планетарни измерения. Все едно идва някакво масово видиотяване на човечеството.
Крайно време е да изчезваме.
Мнението беше редактирано от aleks на 09.03.16 21:13.
Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести. За разлилка от сегашната медицина, която има доста ниска успеваемост в ИЗЛЕКУВАНЕТО на болести. Да, резултатна е в потискането на симптоми, но не и в елиминирането на самата болест.
Много пъти сме го нищили тои въпрос - има ли смисъл пак?
Все забравяте, че има и друга страна освен вашата. За някои хора вие се видиотявате като вярвате безрезервно на днешната наука, заедно с ваксините и, биг фарма и т.н. Всеки има право да мисли и да вярва на каквото прецени за логично и работещо. Дали е псевдо или лъже, или конспирация, нека всеки запази за себе си.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.16 21:37.
09.03.16
21:43
Аз предпочитам да вярвам в науката и еволюцията и , отколкото на баячи, лечители , хомеопати ,хомеоПАТКИ и всевъзможни уринопиещи. Ай сиктир, откъде-накъде да загърбя химията и да послушам някой, който 70 минути ми гаргамели да си пия пикнята / да ме извините за булевардното слово/ . А за един приятел да попитам: Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката? И само да ти дам подсказка- провери колко е била средната продължителност на живота НАВРЕМЕТО . Изчерпихме темата , няма какво да и нищим
@Aleks , пий прясно мляко с мед , та така мажи :D Аз просто ще си избръсна плешивата кратуна и ще си го преместя от единия крачол в другия
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 21:48.
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 21:43:
Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката?
А колко са се появили благодарение на нея?
Колко сериозно е да сравняваш сегашната продължителност на живота с тази през, да кажем, Средновековието в Европа, когато улиците са били заринати с човешки и животински изпражнения и къпането не е било на почит? В смисъл, една елементарна хигиена прави чудеса в подобни случаи.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.16 21:48.
Хората винаги са били невежи и са вярвали в глупости, така че не е нещо ново. Масово хората си остават невежи, освен това им липсва обща култура, здрав разум и критично мислене, затова лесно се връзват на подобни неща.
А и развитието на интернет и масовия достъп до информация (която в повечето случаи е боклук) имат пръст в цялата работа.
казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:45:
Колко? Кажи поне една?
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.03.16 21:55.
09.03.16
21:54
казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:45:
Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката?
Колко сериозно е да сравняваш сегашната продължителност на живота с тази през, да кажем, Средновековието в Европа, когато улиците са били заринати с човешки и животински изпражнения и къпането не е било на почит? В смисъл, една елементарна хигиена прави чудеса в подобни случаи.
Ти осъзнаваш ли какви неща ми говориш? Само през ПСВ са загинали повече хора от Испански грип , отколкото СПИН за около 25 години ... Да не говорим , че до преди 40-50 години е можело да ритнеш камбаната с финес , поради обикновена шарка
казано от Петко К на 09.03.16, 21:52:
Колко? Кажи поне една?
Зика...понеже е модерна. ;)
казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:28:
Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести. За разлика от сегашната медицина, която има доста ниска успеваемост в ИЗЛЕКУВАНЕТО на болести.
Толкова добър резултат са давали тези “алтернативни” методи, та поне половината население на Европа е измряло от черната чума. Стигнало се дори до литургии, водосвети и маслосвети, понеже “алтернативните” много са помогнали.
Сетне в началото на нашия век също много помогнали “алтернативните” срещу жълтата гостенка, която вкарвала в гроба и бедни и богати (с приоритет на първите, но без да пощади и вторите). Защо ли не помогна “алтернативата” на един Смирненски или на Яворовата Мина? И още хиляди като тях? А колко пък жени са умирали при раждане, направо не е истина. От банални инфекции, които днес са лечими. Било е нещо нормално в онези времена, че почти всяка втора-трета жена е умирала при раждане. И така е продължавало с векове докато накрая се намесил французина Луи Пастьор и още една дузина трезвомислещи учени като него.
Наскоро по Джиографик имаше филм за ваксините и ликвидирането на едрата шарка в световен мащаб. Показаха архивни кадри на последните болни (и починали след това) пациенти. Нека всеки гледа тези кадри, ако има здрави нерви.
Аз не мога да разбера сегашните биолози, космолози и палеонтолози. Защо ръсят техните брътвежи, как динозаврите измрели от падането на някакъв си метеорит на земята (много нелепа теория),а изключват напълно една масова и смъртоносна пандемия в тая епоха.
@Aleks , пий прясно мляко с мед , та така мажи :D Аз просто ще си избръсна плешивата кратуна и ще си го преместя от единия крачол в другия
При теб явно не работи, така че не му вярвам на млякото с меда :D не се заяждам, ами ми стана смешно. Другото си е така, но според кого е готино да живееш до 100 години. До началото на 20 век средната продължителност на живота в Европа е била около 30 години, предостатъчно са си. От има няма 100 години живеем по 100 години, ами много ясно че нещата няма да вървят на добре.
Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести.
Не бих го нарекъл “доста добър резултат”, а и да са давали, сега имаме по-добри методи.
Да, резултатна е в потискането на симптоми, но не и в елиминирането на самата болест.
Значи на майка ми не и направиха успешна операция на рак, а само и потулиха симптомите?
Много пъти сме го нищили тои въпрос - има ли смисъл пак?
Винаги има смисъл да се обсъжда истината и да се отхвърлят заблудите и дезинформацията.
Все забравяте, че има и друга страна освен вашата.
Да, ако става въпрос за философия или религия, където могат да се разтягат локуми до безкрай и където всеки вярва в своята си “истина”.
За някои хора вие се видиотявате като вярвате безрезервно на днешната наука, заедно с ваксините и, биг фарма и т.н. Всеки има право да мисли и да вярва на каквото прецени за логично и работещо.
Това и е хубавото, че няма нужда да вярваш в нея, за да работи.
казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:55:
казано от Петко К на 09.03.16, 21:52:
Колко? Кажи поне една?
Зика...понеже е модерна. ;)
И с какво точно науката ти е виновна за вирус, който се разпространява от комари?
казано от Миро на 09.03.16, 22:18:
Толкова добър резултат са давали тези “алтернативни” методи, та поне половината население на Европа е измряло от черната чума. Стигнало се дори до литургии, водосвети и маслосвети, понеже “алтернативните” много са помогнали.
Чумата е причинена от свинщина и липса на елементарни хигиенни навици.
казано от Миро на 09.03.16, 22:18:
Аз не мога да разбера сегашните биолози, космолози и палеонтолози. Защо ръсят техните брътвежи, как динозаврите измрели от падането на някакъв си метеорит на земята (много нелепа теория),а изключват напълно една масова и смъртоносна пандемия в тая епоха.
Тук вече съм без думи... :x Имаш ли още разгадани тайни и загадки?
09.03.16
22:29
Да живеят алтернативните методи. За какво ни е медицина , като си имаме маг Илиан?
казано от Петко К на 09.03.16, 22:24:
[
Винаги има смисъл да се обсъжда истината и да се отхвърлят заблудите и дезинформацията.
За това съм съгласна всъщност, но вероятно не както ти го разбираш. ;)
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:29:
Да живеят алтернативните методи. За какво ни е медицина , като си имаме маг Илиан?
За какво говорихме и как стигнахме до маг Илиан?!?! (който и да е той)
Аз бях до тук. Смесването на изпитани с векове лечебни методи с телевизионни шарлатани е проява на пълно невежество и да се продължава подобен разговор би било идиотщина.
ПП: Само още нещо да вметна. Когато говоря за традиционни методи за поддържане на здравето, нямам предвид Средновековна Европа, по дяволите!
09.03.16
22:45
Изпитаните методи, свързани с мазане на фекалии и сърбане на урина не са много по-различни от тези на вълшебник Илиан . Еднакво абсурдни са .
ПП: Май никой не говори за Средновековието
Ето още нещо, което ще ви подейства като силен опиат . Представям ви сър Митко Парашкевов и защита с хиперсенс. Хев ъ найс уочинг
Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 22:46.
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:45:
Някой спомена чумата в Европа.
казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 22:46:
казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:45:
Някой спомена чумата в Европа.
Да, споменах я. С какво са били по-различни тогавашните хора, като биологичен вид от сегашните? А са измирали масово, защото просто прекалено много са вярвали в “алтернативните” методи. То други тогава май е нямало. Ако не беше съвременната медицина и днес можеше да има в Европа чумна епидемия.
А някои “нови” болести не са се появили сега и не са се взели от нищото. Пример с вируса Ебола, известен поне от 1976 г. Просто съвременната пътническа авиация наред с добрите си страни, дава възможност някои опасни локални болести да се разпространяват с 900 км в час по цялата планета. Преди векове, ако някой мореплавател или пътешественик по суша се е заразял с нещо опасно, обикновено е умирал преди да се завърне в Европа. И така с тогавашните бавни и допотопни транспортни средства се е осигурявало предпазването от опасни епидемии.
Мнението беше редактирано от Миро на 09.03.16 22:58.
Лек офф-, все пак грубо по темата. Имах и по-научен линк, но съм го затрила някъде. Линк на английски относно лечението на инфекции с Clostridium difficile посредством фекален трансплант, в легитимна и контролирана медцинска среда. Данните показват значително по-висок успех на фекалниия трансплант спрямо антибиотичното лечение, особено имайки предвид, че балансът обикновено е нарушен именно от антибиотици.
Казусът е, че процедурата е експериментална и неодобрена на много места, както и свързана с предразсъдъци. Луда наука.
http://phenomena.nationalgeographic.com/2015/06/22/fmt-film/
ПП. 7 от 8 души директна рода са лекари, аз съм профилирала биология, тъй че съм на медицинската страна, просто ми се стори люботно да вметна.