Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.03.16
13:57

Маймунски истории...не виждам какво общо имаме с тях.

08.03.16
14:35

казано от nervak на 08.03.16, 13:57:

Маймунски истории...не виждам какво общо имаме с тях.

Най-малкото тези ритуали на инициация, датиращи от хиляди години, показват откъде идваме и накъде сме се запътили - зависи обаче от насоката на интересите ;).

Всъщност вземането за новобранец е имало заместващо значение точно на подобни ритуали, чиято пък роля се явява незаменима за еманципацията на младия от бащин и майчин комплекс, от състоянието на незрялост и възникването на способността да се поема лична отговорност и т.н. - примери, че е лошо, че подобни механизми на превръщане в самостоятелен индивид са изгубени понастоящем - бол.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 08.03.16 14:36.

08.03.16
14:43

Друго си е в цивилизацията, като стадо животни

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 08.03.16 14:43.

08.03.16
15:30

казано от Von Suthaus на 08.03.16, 14:35:

Най-малкото тези ритуали на инициация, датиращи от хиляди години, показват откъде идваме и накъде сме се запътили - зависи обаче от насоката на интересите ;).

Всъщност вземането за новобранец е имало заместващо значение точно на подобни ритуали, чиято пък роля се явява незаменима за еманципацията на младия от бащин и майчин комплекс, от състоянието на незрялост и възникването на способността да се поема лична отговорност и т.н. - примери, че е лошо, че подобни механизми на превръщане в самостоятелен индивид са изгубени понастоящем - бол.

Честно... виждам конкретно тези чунгачанги къде са стигнали-точно там ,където са били преди хиляди години когато са ги открили .Не е лошо  да се видят....в природонаучния музей примерно.
А това с новобранеца и способността да се поема лична отговорност,просто няма как да го разбера.

08.03.16
15:43

Ми .... “инициация” - да си новобранец е поемало този обред. Защо и как - един вагон специализирана литература от хуманитаристиката.

Твърде много от древния човек има в нас - съвременното е всъщност пренебрежимо малко, за да си позволяваме определенията кой е “маймуна” и кой не, просто защото единият използва пералня и финансови деривати, а другият не. В техния свят ти би бил едно невежо дете.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 08.03.16 15:45.

08.03.16
16:28

Ок,ок...посвещения и тн. но за мен нямат връзка с поемането на отговорност.
Далеч съм от мисълта ,че съм повече защото използвам пералня...,а защото ако реша мога да си я направя))),че дори и в техния свят  ;)
Но да се надявам ,че няма да ми се наложи да се завирам там.
И..не мога да не призная,че се изказваш аргументирано и красиво (handshake) -ама ...като не мога да го разбера :D

08.03.16
17:23

казано от Тихомир Велев на 08.03.16, 13:21:

Ако ви е интересно как се става мъж в амазонската джунгла...

Гледайте първо това (и забележете колко мъжки го понася човек от племето):
https://www.youtube.com/watch?v=XwvIFO9srUw

После гледайте това (и забележете колко мъжки го понася човек от модерното общество):
https://www.youtube.com/watch?v=it0V7xv9qu0

И после не сме били разглезени. :D

Ами като го пробват на някакви размекнати туристи, така е. :D

A амазонците имат ли badass scientist, който се е оставил на всички гадчета да го нажилят и е класифицирал болката според силата

http://scienceblogs.com/retrospectacle/2007/05/16/schmidt-pain-index-which-sting/

08.03.16
22:17

казано от Vanko на 08.03.16, 17:23:

A амазонците имат ли badass scientist, който се е оставил на всички гадчета да го нажилят и е класифицирал болката според силата

http://scienceblogs.com/retrospectacle/2007/05/16/schmidt-pain-index-which-sting/

Да, за тоя Шмид и индекса му на болка бях чел и аз... :) Баси ентусиаста! :)

08.03.16
22:21

Това е да си отдаден на науката :D

08.03.16
22:28

казано от nervak на 08.03.16, 16:28:

...като не мога да го разбера :D

В ИЯИЯЕ сте си по принцип така :). Без лоши чувства :) Всеки с насочеността си.:D.

09.03.16
16:44

:) :) :)

Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
“Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!”
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
Фарма-мафия голяма
дебнела над наш’та мама!
Туй веднага потвърдила
на пазара лелка мила.
Тя подробности разбрала,
пък от шоуто на Гала.
Мама хвърлила престилката,
памперсите и точилката,
седнала пред компа бясна
във главата с мисъл ясна:
“Тия лекари със хъс
ще натиря в кучи г*з!
Информирана от врачки,
екстрасенси и баячки
имам право, и избирам:
бебето не ваксинирам!”
Мамите са като ято,
форума превръщат в блато,
а опиташ ли да спориш
няма шанс да се пребориш
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама! ~

Автор - Владислав Пенчев

09.03.16
17:08

Голяма сила са бг-мамите . А в шоуто на Гала гостуват уникални хаховци- едната пропагандира урино терапия, другата- фекалотерапия, трета пък подскача на батут , за да си раздвижи лимфата. О, да не пропускаме и онази Ваня Червенкова, която обясняваше , че  диетата и била много добра и пиела всяка сутрин по два аспирина на гладно. Дайте ми тенката пушка !

09.03.16
17:09

Лошото е, че не е забавно, а трагично...

Редакция: Визирам стихчето на Кобрата.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.03.16 17:20.

09.03.16
17:13

казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 17:08:

уникални хаховци...урино терапия...подскача на батут , за да си раздвижи лимфата. Дайте ми тенката пушка !

И двете неща доказано работят. Това, че на теб не са ти познати не прави хората, които ги практикуват хаховци.
Помни, че за тях вероятно хахото си ти. ;) Нещата винаги имат още една страна.

09.03.16
17:25

“Хахо-хихи , в хола ми има гондола, дали да махна бандерола....” Със сигурност работи, да . Дори чета из чуждестранни форуми, че  има спорове, дали да се пие с пяна или без. Някои по-крайни потребители се осмеляват да консумират със сламка. Македонското правителство дори се кани да патентова марка с ароматната напитка . Сега ще кажеш, че иронизирам. М’чи да . Нито един сериозен учен не е потвърдил, че това нещо помага за каквото и да е . Някой просто прави пари на гърба на балъците, които се връзват

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 17:25.

09.03.16
18:47

Мат Крок  кога успя да стане жена, баси?

https://www.instagram.com/janaemariekroc/

От морски пехотинец, баща на 2 деца,  през  рекордьор и световен шампион по силов трибой и накрая  го докара до жена.(shake)

09.03.16
19:00

казано от Queen Cobra на 09.03.16, 16:44:

:) :) :)

Бг мама всичко знае
и не може да си трае.
Щом развихри се дебатa,
яхват мамите метлата.
“Туй, ваксините, са чума,
хич и да не става дума!”
Щом хомеопат го казва,
няма що да се доказва.
БГ мама в сайт прочела
конспирация дебела:
...................................
Дори науката е няма
пред мощта на бг мама! ~

Автор - Владислав Пенчев

Българско Средновековие в началото на 21 век. :)  Няма какво да се чудим и маем. Толкова е умственият багаж на сегашните млади мами и татковци. Оттам останалото се нарежда само. Напълно закономерно и логично. По-назадничав и ретрограден от българина едва ли има някъде по света.

09.03.16
19:01

казано от Ice Mountain на 09.03.16, 18:47:

Мат Крок  кога успя да стане жена, баси?

https://www.instagram.com/janaemariekroc/

От морски пехотинец, баща на 2 деца,  през  рекордьор и световен шампион по силов трибой и накрая  го докара до жена.(shake)

А какво по-ужасно и срамно от това да си жена...
Има-няма 24ч след 8 ми март.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 09.03.16 19:04.

Абе... то срамно няма да си жена. Това е ясно. Едва ли Ice Mountain е имал предвид това. По-скоро - “МАТ КРОК=ЖЕНА? WTF?!”

Аз не съдя хората за сексуалната им ориентация, нито пък за желанието да бъдат транссексуални, въпреки че по-скоро не симпатизирам...
Избягвам такива теми. :)

Но тук ще се включа: аз също бях като гръмната! Мат Крокзалески вече е Janae.  :)

—> https://www.t-nation.com/living/kroc-from-matt-to-janae

09.03.16
20:14

Нищо срамно няма, даже аз дори  тайно се надявам някой ден да видя и  Маланишев  като жена. Би било интересно като краен резултат:D

09.03.16
20:16

Извинявам се бързо, стори ми се негативно, не знам защо :)

09.03.16
20:57

Чудя се откъде дойде всичката тази псевдо наука? Ваксини, кем-трейлс, биг фарма, извънземните, илюминатите, ГМО-то, глутена, хомеопатията и пр. и пр.
Теориите на конспирациите не са от вчера, алтернативните методи-също, но в момента са придобили някакви планетарни измерения. Все едно идва някакво масово видиотяване на човечеството.

09.03.16
21:12

Има немалко жени, които на въпроса “Ако можехте да се родите мъж, бихте ли го направили?” отговарят положително, не че не важи и обратното, ама мъжете си трайкаме :D като цяло е по-престижно да си мъж.

Турист, ако някой ти каже да си мажеш плешивата глава със собствените си л**на и ще ти порасне коса, това че няма някакви научни източници ще те спре ли? Мен не би. Отделно така наречения “poo pill” си е абсолютно реален. Уротерапията е доста древна и набира все по-голяма популярност, не съм пробвал да си пия пикнята, но за други неща е полезна и си работи. Това с батута също има смисъл. Аз съм съгласен с теб, че рекламират какви ли не олигофренщини, но понякога в нещо, което на пръв поглед изглежда безумно впоследствие се оказва че има смисъл или поне в част, хубаво е да се експериментира и на собствен гръб да определиш за себе си, а не да се правят предварителни заключения или обратното - с тълпата.

казано от Queen Cobra на 09.03.16, 20:57:

Чудя се откъде дойде всичката тази псевдо наука? Ваксини, кем-трейлс, биг фарма, извънземните, илюминатите, ГМО-то, глутена, хомеопатията и пр. и пр.
Теориите на конспирациите не са от вчера, алтернативните методи-също, но в момента са придобили някакви планетарни измерения. Все едно идва някакво масово видиотяване на човечеството.

Крайно време е да изчезваме.

Мнението беше редактирано от aleks на 09.03.16 21:13.

09.03.16
21:28

Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести. За разлилка от сегашната медицина, която има доста ниска успеваемост в ИЗЛЕКУВАНЕТО на болести. Да, резултатна е в потискането на симптоми, но не и в елиминирането на самата болест.
Много пъти сме го нищили тои въпрос - има ли смисъл пак?
Все забравяте, че има и друга страна освен вашата. За някои хора вие се видиотявате като вярвате безрезервно на днешната наука, заедно с ваксините и, биг фарма и т.н. Всеки има право да мисли и да вярва на каквото прецени за логично и работещо. Дали е псевдо или лъже, или конспирация, нека всеки запази за себе си.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.16 21:37.

09.03.16
21:43

Аз предпочитам да вярвам в науката и еволюцията и , отколкото на баячи, лечители , хомеопати ,хомеоПАТКИ и всевъзможни уринопиещи. Ай сиктир,  откъде-накъде да загърбя химията и да послушам някой, който 70 минути ми гаргамели да си пия пикнята / да ме извините за булевардното слово/ . А за един приятел да попитам: Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката?  И само да ти дам подсказка- провери колко е била средната продължителност на живота  НАВРЕМЕТО . Изчерпихме темата , няма какво да и нищим
@Aleks , пий прясно мляко с мед , та така мажи :D Аз просто ще си избръсна плешивата кратуна и ще си го преместя от единия крачол в другия

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 21:48.

09.03.16
21:45

казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 21:43:

Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката?

А колко са се появили благодарение на нея?
Колко сериозно е да сравняваш сегашната продължителност на живота с тази през, да кажем, Средновековието в Европа, когато улиците са били заринати с човешки и животински изпражнения и къпането не е било на почит? В смисъл, една елементарна хигиена прави чудеса в подобни случаи.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.16 21:48.

09.03.16
21:52

Хората винаги са били невежи и са вярвали в глупости, така че не е нещо ново. Масово хората си остават невежи, освен това им липсва обща култура, здрав разум и критично мислене, затова лесно се връзват на подобни неща.
А и развитието на интернет и масовия достъп до информация (която в повечето случаи е боклук) имат пръст в цялата работа.

казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:45:

Колко? Кажи поне една?

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.03.16 21:55.

09.03.16
21:54

казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:45:

Колко болести са изчезнали в цивилизования свят през последните 100 години, благодарение на науката?

Колко сериозно е да сравняваш сегашната продължителност на живота с тази през, да кажем, Средновековието в Европа, когато улиците са били заринати с човешки и животински изпражнения и къпането не е било на почит? В смисъл, една елементарна хигиена прави чудеса в подобни случаи.

Ти осъзнаваш ли какви неща ми говориш? Само през ПСВ са загинали повече хора от Испански грип , отколкото СПИН за около 25 години ... Да не говорим , че до преди 40-50 години е можело да ритнеш камбаната с финес , поради обикновена шарка

09.03.16
21:55

казано от Петко К на 09.03.16, 21:52:

Колко? Кажи поне една?

Зика...понеже е модерна. ;)

09.03.16
22:18

казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:28:

Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести. За разлика от сегашната медицина, която има доста ниска успеваемост в ИЗЛЕКУВАНЕТО на болести.

Толкова добър резултат са давали тези “алтернативни” методи, та поне половината население на Европа е измряло от черната чума. Стигнало се дори до литургии, водосвети и маслосвети, понеже “алтернативните” много са помогнали.
Сетне  в началото на нашия век също много помогнали “алтернативните” срещу жълтата гостенка, която вкарвала в гроба и бедни и богати (с приоритет на първите, но без да пощади и вторите). Защо ли не помогна “алтернативата” на един Смирненски или на Яворовата Мина? И още хиляди като тях? А колко пък жени са умирали при раждане, направо не е истина. От банални инфекции, които днес са лечими. Било е нещо нормално в онези времена, че почти всяка втора-трета  жена е умирала при раждане. И така е продължавало с векове докато накрая се намесил французина Луи Пастьор и още една дузина трезвомислещи учени като него.
Наскоро по Джиографик имаше филм за ваксините и ликвидирането на едрата шарка в световен мащаб. Показаха архивни кадри на последните болни (и починали след това) пациенти. Нека всеки гледа тези кадри, ако има здрави нерви.

Аз не мога да разбера сегашните биолози, космолози и палеонтолози. Защо ръсят техните брътвежи, как динозаврите измрели от падането на някакъв си метеорит на земята (много нелепа теория),а изключват напълно една масова и смъртоносна пандемия в тая епоха.

09.03.16
22:20

@Aleks , пий прясно мляко с мед , та така мажи :D Аз просто ще си избръсна плешивата кратуна и ще си го преместя от единия крачол в другия

При теб явно не работи, така че не му вярвам на млякото с меда :D не се заяждам, ами ми стана смешно. Другото си е така, но според кого е готино да живееш до 100 години. До началото на 20 век средната продължителност на живота в Европа е била около 30 години, предостатъчно са си. От има няма 100 години живеем по 100 години, ами много ясно че нещата няма да вървят на добре.

09.03.16
22:24

Кобре, “алтернативните”методи навремето са били единствените методи, при това са давали доста добър резултат в лечението на болести.

Не бих го нарекъл “доста добър резултат”, а и да са давали, сега имаме по-добри методи.

Да, резултатна е в потискането на симптоми, но не и в елиминирането на самата болест.

Значи на майка ми не и направиха успешна операция на рак, а само и потулиха симптомите?

Много пъти сме го нищили тои въпрос - има ли смисъл пак?

Винаги има смисъл да се обсъжда истината и да се отхвърлят заблудите и дезинформацията.

Все забравяте, че има и друга страна освен вашата.

Да, ако става въпрос за философия или религия, където могат да се разтягат локуми до безкрай и където всеки вярва в своята си “истина”.

За някои хора вие се видиотявате като вярвате безрезервно на днешната наука, заедно с ваксините и, биг фарма и т.н. Всеки има право да мисли и да вярва на каквото прецени за логично и работещо.

Това и е хубавото, че няма нужда да вярваш в нея, за да работи.

казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 21:55:

казано от Петко К на 09.03.16, 21:52:

Колко? Кажи поне една?

Зика...понеже е модерна. ;)

И с какво точно науката ти е виновна за вирус, който се разпространява от комари?

09.03.16
22:27

казано от Миро на 09.03.16, 22:18:

Толкова добър резултат са давали тези “алтернативни” методи, та поне половината население на Европа е измряло от черната чума. Стигнало се дори до литургии, водосвети и маслосвети, понеже “алтернативните” много са помогнали.

Чумата е причинена от свинщина и липса на елементарни хигиенни навици.

казано от Миро на 09.03.16, 22:18:

Аз не мога да разбера сегашните биолози, космолози и палеонтолози. Защо ръсят техните брътвежи, как динозаврите измрели от падането на някакъв си метеорит на земята (много нелепа теория),а изключват напълно една масова и смъртоносна пандемия в тая епоха.

Тук вече съм без думи... :x Имаш ли още разгадани тайни и загадки?

09.03.16
22:29

Да живеят алтернативните методи. За какво ни е медицина , като си имаме маг Илиан?

09.03.16
22:32

казано от Петко К на 09.03.16, 22:24:

[
Винаги има смисъл да се обсъжда истината и да се отхвърлят заблудите и дезинформацията.

За това съм съгласна всъщност, но вероятно не както ти го разбираш. ;)

09.03.16
22:37

казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:29:

Да живеят алтернативните методи. За какво ни е медицина , като си имаме маг Илиан?

За какво говорихме и как стигнахме до маг Илиан?!?! (който и да е той)
Аз бях до тук. Смесването на изпитани с векове лечебни методи с телевизионни шарлатани е проява на пълно невежество и да се продължава подобен разговор би било идиотщина.

ПП: Само още нещо да вметна. Когато говоря за традиционни методи за поддържане на здравето, нямам предвид Средновековна Европа, по дяволите!

09.03.16
22:45

Изпитаните методи, свързани с мазане на фекалии и сърбане на урина не са много по-различни от тези на вълшебник Илиан . Еднакво абсурдни са .
ПП: Май никой не говори за Средновековието

Ето още нещо, което ще ви подейства като силен опиат . Представям ви сър Митко Парашкевов и защита с хиперсенс. Хев ъ найс уочинг

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 09.03.16 22:46.

09.03.16
22:46

казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:45:

Някой спомена чумата в Европа.

09.03.16
22:55

казано от Маргарита Манева на 09.03.16, 22:46:

казано от ME4O_TURIST на 09.03.16, 22:45:

Някой спомена чумата в Европа.

Да, споменах я. С какво са били по-различни тогавашните хора, като биологичен вид от сегашните? А са измирали масово, защото просто прекалено много са вярвали в “алтернативните” методи. То други тогава май е нямало. Ако не беше съвременната медицина и днес можеше да има в Европа чумна епидемия.

А някои “нови” болести не са се появили сега и не са се взели от нищото. Пример с вируса Ебола, известен поне от 1976 г. Просто съвременната пътническа авиация наред с добрите си страни, дава възможност някои опасни локални болести да се разпространяват с 900 км в час по цялата планета. Преди векове, ако някой мореплавател или пътешественик по суша се е заразял с нещо опасно, обикновено е умирал преди да се завърне в Европа. И така с тогавашните бавни и допотопни транспортни средства се е осигурявало предпазването от опасни епидемии.

Мнението беше редактирано от Миро на 09.03.16 22:58.

09.03.16
23:00

Лек офф-, все пак грубо по темата. Имах и по-научен линк, но съм го затрила някъде. Линк на английски относно лечението на инфекции с Clostridium difficile посредством фекален трансплант, в легитимна и контролирана медцинска среда. Данните показват значително по-висок успех на фекалниия трансплант спрямо антибиотичното лечение, особено имайки предвид, че балансът обикновено е нарушен именно от антибиотици.
Казусът е, че процедурата е експериментална и неодобрена на много места, както и свързана с предразсъдъци. Луда наука.

http://phenomena.nationalgeographic.com/2015/06/22/fmt-film/
ПП. 7 от 8 души директна рода са лекари, аз съм профилирала биология, тъй че съм на медицинската страна, просто ми се стори люботно да вметна.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1