Правилно ли е да правя упражнения само за една мускулна група, която искам да развия в залата?

10.03.16
15:43

Тъй като телослжението ми е стегнато, висок, само че съм прав, т. е . нямам изграден гръб и гърди и много искам да извая гръб ,да имам извивки и затова реших да правя упражнения само за гръб в залата всеки път като ходя, а аз ходя 3 пъти седмично, ще постигна ли резултат, можете ли да ми кажете вие  със солиден опит и знания?
Благодаря предварително!

10.03.16
15:51

Не казваш години, тегло, евентуален стаж в залата, но независимо от това следва да тренираш всички мускулни групи за здрава и симетрична мускулатура. Разширяването на гърба ще дойде с времето.

От една страна - тренирайки гърба неизбежно ще има натоварване и на останалата мускулатура на торса. От друга страна силният приоритет на една мускулна група е твърде наивна, а в известен смисъл и опасна идея - няма как да доведе до постигането на хармонична визия и ще създаде предпоставки за контузии (по ред причини).

10.03.16
19:37

Много ви благодаря за бързите отговори! На 32 съм, тежа 75 кг, от 2 месеца ходя редовно на фитнес 3 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Just Me на 10.03.16 19:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1