15.02.16
11:53
Здравейте,
Казвам се Мария и съм на 22г. Включвам се тук с надеждата да опозная себе си малко по-добре и с надеждата да намеря полезна информация, която да ми помага в това мое “приключение”.
На кратко за моя спортен опит до сега. Още в пубертета бях леко пухкава (67 - 70кг на 172 ръст) като тези килограми изобщо не бяха мускулна маса, а чисто и просто мазнини. Пробвах диети - разделно хранене, точкова диета, стриктно броене на калории и някакви дето обещаваха резултати за 2 седмици. От всичко това само точковата диета ми се отрази отслабващо, но когато я комбинирах с тае бо започна много да ми пада захарта и в един момент зарязах и двете. Задържах си килограмите които бях свалила тогава 6-7 месеца, но постепенно пак ги върнах, че дажи и отгоре. Когато опитах да отслабна за бала тичах редовно по 5 -6 км всеки ден, правих упражнения, но безрезултатно - на бала си бях 76кг, 172см.
И ето че станах студентка и през първата сесия стресът ми дойде в повече и направих първа стъпка във фитнес залата - ами влюбих се, може би дори се пристрастих до толкова, че тренирах 4 -5 пъти седмично там, много силово, малко кардио (което никога не съм харесвала) колкото да загрея за 10 - 15мин преди тренировка. Резултатът тогава не закъсня - за 4 месеца свалих само с тренировки 17кг, които задържах близо 2 години. Не съм обръщала внимание на храната тогава, но мисля, че е естествено когато тренираш да не ти се яде джънк фууд, а вместо това чисти и енергизиращи храни.
През тези 2 години имах периоди в които не съм тренирала с месеци и съм се хранила зле, но килограмите не мръднаха. Докато не започнах работа в офис и за 3 месеца отново станах 76 - 77кг. Причината е, че нямах време за тренировки, прибирах се късно вечер, ставах рано и целият ми ден преминаваше в седене и набиване на джънк. Нямах условия да си готвя храна, нито да си нося, вечер ядях боклуци защото само това можех да си взема от магазините. И така до момента в който просто не можех повече и смених работата си с такава, която ме кара да стоя на бюро само 2 дни в седмицата.
Междувременно започнах да тренирам отново, но лесно губех мотивация. Преместих се от общежитие в апартамент, което доста добре ми повлия, тъй като най-после имах възможност да готвя и да си нося храна навсякъде. Отново започнах да включвам тренировки в ежедневието си, но за съжаление това се случаваше през месец и за по 2 седмици, при които свалях по няколко кг и после ги качвах + малко отгоре и така до 15.01.2016 когато кантарът отчете 78.9кг. И от там започвам на чисто.
Не взех мерки тогава, за което съжалявам, но реших, че ще променя постепенно начинът си на живот и хранене коренно и ще се претегля и измеря чак на 01.03.2016. Започнах с обещание към себе си, че ще отделям по 30 - 40 мин поне 2 пъти седмично, но в крайна сметка тренировките ми се оказаха 4 -5 пъти седмично. Към тях добавих и пиене на вода по около 3 литра дневно, изключих напълно всякакви преработени храни, премахнах от менюто си и продукти които имат дори една съставка, която не мога да произнеса, в това число всякакви подобрители, овкусители, консерванти и др. Спрях да приемам продукти съдържащи добавена захар, когато ми се хапва сладко прибягвам към лъжица мед. Старая се да се храня балансирано ( и почти винаги ми се получава, с изключение на вчера, това си беше мноооого мръсен ден отвсякъде). Ям много малко сол, старая се да я избягвам. Не пуша, позволявам си чаша вино 1 - 2 пъти седмично вечер. Готвя и се храня с максимално малко мазно, т.е. гледам мазнините които приемам да идват от ядни, авокадо. Веднъж седмично си позволявам пуканки, домашно опукани в тенджера с малко мазнина и сол. Снаквам със сурови плодове, зеленчуци, понякога варено яйце. Хлябът който ям е пълнозърнест, но го ям само сутрин. Единствено като проблем отчитам, че понякога ( 1 - 2 пъти в месеца) правя разни неща (тесто за пица, хлебчета, катми, палачинки, пърленки) с бяло брашно, и пак толкова често хапвам бял ориз с месце - слабости са ми тези неща. Пържени храни не ям, пека вискчо я във фурната, я във Актифрай на тефал (уред за “пържене” с лъжичка мазнина на 1кг продукти, работи с горещ въздух), или варя разбира се.
Тренировките които правих в началото бяха Shape your body на Синди Крауфорд и Body revolution на Джилиян. Сега вече преминавам на тренировки със свободни тежести, имам дъмбели и колело за коремни преси, фитнесът не ми е много удобен и ми излиза скъпо в момента да го посещавам редовно, та залагам на домашни тренировки. Скоро ще си взема колело, тъй като само това кардио обичам, а времето вече го позволява. Сега ще тренирам и след това ще напиша едно примерно меню и примерна тренировка, че мнооооого се отнесох :D
15.02.16
13:34
Така днес тренирах всичко. Започнах със загряване 6-7 мин и завърших с разтягане - 6 -7 мин.
Крака: Напади с тежест + сумо клек без тежест + клек с изнесен крак назад 3х10
Дупе: Глутеус мост + магарешки ритник + повдигане на крака от лег по корем 3х10
Гърди: лицеви 3х10, флайс + повдигане от лег 3х10
Гръб: едностранно гребане с дъмбели + повдигане на дъмбели при наклон напред 3х10
Ръце + рамо: бицепсово сгъване + кик бекс + повдигане на ръце в страни 3х10
Корем: извивки в страни с дъмбел + руско извиване + повдигане крака от лег 3х10
Храната ще допиша в края на деня, но до тук мляко с кафе, 3 пълнозърнести филийки със сирене, свинска кавърма + банан + круша.
Здравейй и добре дошла! Много успех с дневника (F)
Само нещо...тоя клек с изнесен назад крак нещо не можах да го разбера? Звучи малко като Български клек? Дори помислих, че може да е напад, но пък това си го написала първо... Можеш ли да подскажеш малко :)
16.02.16
14:21
казано от Sanya на 15.02.16, 20:54:
Здравейй и добре дошла! Много успех с дневника (F)
Само нещо...тоя клек с изнесен назад крак нещо не можах да го разбера? Звучи малко като Български клек? Дори помислих, че може да е напад, но пък това си го написала първо... Можеш ли да подскажеш малко :)
Благодаря за радушното посрещане (blush)
Това с клека и аз така го обясних, но след дълго ровене намерих клипче с упражнението, което е всъщност вид напад, но не знам как се превежда, иначе е това от клипчето.
https://www.youtube.com/watch?v=Z3Udz90v7vs
Днес още не съм тренирала, покрай изпита днес нямах много време и чааак сега успях да хапна мусака с тиквички и 2 пълнозърнести филийки с крема сирене.
Аз му казвам глутеус напад на това, но не знам как му е истинското име. Успех с дневника :)
16.02.16
16:26
казано от BGDN. на 16.02.16, 15:36:
Аз му казвам глутеус напад на това, но не знам как му е истинското име. Успех с дневника :)
Благодаря BGDN, харесва ми твоя вариант на име за упражнението, лесно се запомня :D
Сега се връщам към първия си пост и го препрочитам, и виждам, че не съм отбелязала какви са целите ми, та ще ги листна тук:
1. Искам да променя начина си на хранене завинаги.
2. Искам да превърна ежедневните тренировки в част от живота си.
3. Искам да достигна здравословни килограми, на първо време да падна под 70кг.
4. Искам да постигна здраво, стегнато и хармонично тяло и да го поддържам.
Не си слагам краен срок, само check points, дни през които да се тегля и меря с метър за да отчитам резулатите. Може би ще правя това през месец - два. Знам, че с презвилно хранене и постоянни тренировки бавно, но славно ще постигна желаните резултати.
Едит: За днес тренировка: W3 Body revolution на Джилиян - с планковете умрях, но на лицевите ставам вече мастър.
Дописвам храната: ябълка и круша като снак, чили с киноа, царевица и червен боб, салата маруля, картофки на актифрай за вечеря.
Мнението беше редактирано от Мария Петкова на 16.02.16 20:37.
17.02.16
09:54
Добре дошла и от мен!
Успех с всичките цели. :)
Само една вметка: това, че не можеш да произнесеш някоя от съставките на даден продукт не е 100%-ов критерий, че тази съставка е вредна. :)
Дори, според мен, е доста подвеждащ метод.
По-скоро, ако видиш такава съставка, се информирай какво представлява тя и за в бъдеще ще знаеш дали да я избягваш или не.
17.02.16
22:27
Вики, благодаря за включването :* Наистина е ценно за мен.
По повод съставките, които “не мога да произнеса” искам да отбележа, че винаги чета етикетите и проверявам информацията и в повечето случаи тези неща за просто консерванти, подобрители, оцветители, които не вредят, но и не носят нищо хубаво на тялото. Стремя се да се храня с храна, която е ценна и е гориво за тялото ми.
Днес пак се върнах на работа, но за разлика от обикновено с храненето и тренировките се справих този път. Закусих овесени ядки със сушени сини сливи, чия, слънчогледови и тиквени семки, червени боровинки, кисело мляко и мед. За обяд хапнах мусака с тиквички и малко чили с царевица, киноа и червен боб. Като следобеден снак хапнах ябълка и круша.
След това тренирах W4 от BR на Джилиян. Не знам дали съм станала по-силна или тренировките са по-удобни за мен, а може би просто не изпълнявам упражненията правилно (think). Уж трябва да са по-натоварващи, но като че ли преди, на по-леката фаза се изморявах повече. А с утежнения им вариянт не се справям все още. Потя се много, пулса ми се ускорява, мускулите ми се напрягат, всичко уж както трябва... За съжаление когато съм на работа нямам време за по-дълга тренировка, а тази е по-интензивна. Чесно казано най-добре се чувствам когато тренирам с повече тежести, което не ми се получава в кратките интензивни тренировки, защото разполагам единствено с 2 дъмбела.
След тренировката напнах ръжена филийка с крема сирене, свинска пържола и малко чили със краве сирене. Водата днес е около 2,5л до момента, но ще стане 3 до докато да си легна.
18.02.16
21:59
Днес не съм тренирала, много бях изморена, а уж добре хапвах на работа. Вечерята обаче нещо май не ми се получи... Чувствах се гладна.
Закусих с домашно мюсли (овесени ядки, сушени сливи и червени боровинки, чия, тиквено семе, слънчогледово семе) с кисело мляко и лъжичка мед. Междинно хапнах банан, а за обяд ориз със свинско. Два часа по-късно хапнак ябълка и круша и лъжичка мед. За вечеря (ох тук става лошо) ръжена филийка с крема сирене, сурова червена чушка със сирене, шепа сурово кашу и суров бадем, един шоколадов бонбон, филе пъстърва на фурна. Сигурно има общо с това, че днес ми дойде... знам ли. До тук водата ми беше 3л и ще я докарам до към 4л сигурно докато си легна. Не бях на работа около месец и сега ми е малко шок и не ми е много лесно да пия повече вода, но се старая.
Утре ще се постарая да е по-добре, ще си взема малко ядки за офиса, за да не прибягвам към по-сладките алтернативи, освен това ще включа повече зеленчуци, а за обяд ще гледам, да е нещо по-богато на протеин. Сметнах според калкулатор, който намерих в сайта колко калории трябва да поемам за да съм в режим на отслабване, но с 1970ккал не вярвам да се получи, много ми се струват. Не обичам да броя и смятам, но от чисто любопитство го направих днес. Ще взема да сметна колко калории поемам на ден, пък да видим дали съм на прав път.
21.02.16
21:08
Ох последните 2 дни нещо омазах храната, не съм и тренирала... имам чувството, че не се възстановявам добре след тренировките и предполагам, че съм намалила протеина в храната. Вчера в стремежа си да взема нещо домашно за работа се оказа, че само въглехидрати съм яла цял ден, но ми беше мноооого натоварено и изнервено. Закуска - пълнозърнести макарони със сирене и кашкава, обяд картофено пюре от 2 сварени картофа със сол, черен пипер и прясно мляко + 2 сварени яйца, междинно напнах един банан и 2 не големи круши. Тъй като прегладнях към 19:30 в офиса, а прибирането ми щеше да е след 2 часа чак си доядох макароните от закуска. И като се прибрах направих домашна пица с много зеленчуци (царевица, лук, пипер, домати + кисели краставички и кашкавал) и хапнах едно парченце от нея. Днес беше по-добре, закусих с малко от снощната пица - едно парче, хапнах едно квадратче шоколад “за вкус” (така пишеше на етикета :D ) след това пълнозърнеста филийка с крема сирене и малко котидж + шепа ядки (сурово кашу и бадеми), един банан и една “розичка” суров карфиол. За вечеря 2 пълнени чушки със кайма и ориз (ориза е само половин кафяна чашка на 700гр кайма) + голяма шопска салата. Малко по-късно може би ще хапна малко пуканки и мисля да изпия един протеин към 10 вечерта преди да си легна.
Утре сутринта ще тренирам, по възможност по-силово и след това бегом към офиса. За съжаление много поредни дни с лоша храна ми се събраха, но още ми е трудно да съвместявам здравословния живот с работата, въпреки че с по-добро планиране знам, че ще успея. Ще тренирам преди работа утре и ще си взема по-балансирана храна. Предвидила съм пълнозърнести филийки (102 зърна) с крема сирене или кашкавал за закуска, плодове за междинните хранения + шепа сурови ядки, пълнени чушки с кайма и ориз за обяд . Така като гледам ще успея да си набавя протеин от сиренето, ядките и каймата без да оставам гладна или да ми е тежко.
Силно се надявам утре вече да се чувствам по-възстановена, а не в бекграунда да се мъдри някаква лека мускулна треска, която да ми пречи да тренирам пълноценно. Note to self: stretch before the warm up!!!
Освен всичко вече забелязвам леки промени в тялото си - мазнините по корема започват да се топят, целулита да изчезва, муслулите да стават видими. След малк повече от седмица ми предстои първото теглене от месец и половина. Чувствам се добре и ще продължа!
казано от Мария Петкова на 21.02.16, 21:08:
Така като гледам ще успея да си набавя протеин от сиренето, ядките и каймата без да оставам гладна или да ми е тежко.
В ядките има и протеини, но са основно мазнинен източник.
Силно се надявам утре вече да се чувствам по-възстановена, а не в бекграунда да се мъдри някаква лека мускулна треска, която да ми пречи да тренирам пълноценно. Note to self: stretch before the warm up!!!
Преди тренировка загрявай, а след тренировка - разтягай. :)
Освен всичко вече забелязвам леки промени в тялото си - мазнините по корема започват да се топят, целулита да изчезва, муслулите да стават видими. След малк повече от седмица ми предстои първото теглене от месец и половина. Чувствам се добре и ще продължа!
Браво!
Мнението беше редактирано от Елена на 21.02.16 21:16.
21.02.16
21:56
Елена много благодаря за включването (hug) Относно ядките, знам, че са с много високо мазнинно съдържание затова си позволявам само шепа, около 50гр. Тях ми е по-удобно да ги хапвам на работа, и се стремя мазнините в останалите ми хранения да са по-малко.
Преди тренировка винаги загрявам, а след нея разтягам, но на скоро леко си контузих рамото, та смятам да разтегна и преди самата тренировка и след това.
Исках да добавя, че се отказах от пуканките тази вечер, само си изпих протеина. Пуканките ми са слабост, но си ги позволявам веднъж седмично само с някой филм и това е. Нямам търпение са потренирам утре :D
казано от Елена на 21.02.16, 21:13:
Note to self: stretch before the warm up!!!
Преди тренировка загрявай, а след тренировка - разтягай. :)
Може би е индивидуално, но аз лично (ако наистина чувстваш нужда да разтягаш преди тренировка) бих го направила след разгрявката, а не преди.
Иначе и аз предпочитам само след. Разтягането на “студени” мускули ми е най-гадното усещане на земята. (shake)
01.03.16
11:54
Тежка седмица имах, много стрес, много умора... с храната се справях добре, направих си трениривка за цялото тяло, която правих вече няколко пъти и се чувствам супер с нея.
Клекс + раменна преса - 1х10
Сумо клек с трицепсово разгъване над глава - 1х 10
“Глутеус напад” + бицепсово сгъване - 1х10 на всяка страна
Глутеус мост - 1х20
Бърпита - 1 х 6
Мъртва тяга - 1 х 10
лицеви опори - 1х10
Гребане от изправен стоеж - 1х10
Планк - 1х30 сек
Руско извиване - 1 х 10 на всяка страна
Повдигане на крака от лег - 1х10
Целия този комплекс правя без почивка между упражнениятаи го повтарям 3 пъти с около 1мин почивка.
Днес се качих на кнтара и с ужас установих, че въпреки режима в който влязох не просто не съм свалила, но и съм качила 1 кг от поледното ми теглене.... Не вярвам с тренировки от по 30мин през ден да съм направила толкова мускул, че да е повече от изгорената мазнина... да не говорим, че такава май почти няма...
Явно някъде бъркам....
Храня се изцяло без преработени храни, не ям бял хляб, блял ориз понякога, не ям никакви сладки неща, освен плодове, снаковете ми са шепа сурови ядки обикновено следобед и плодове, когато искам нещо сладко, слагам и малко мед в чая си от време на време. Стремя се да не вечерям късно, а ако ми се наложи да е слата, зеленчуци, таратор, карфиол или някаква лека супа. Не снаквам вечер, много рядко похапвам пуканки на тенджера. Водата ми е близо 3л дневно, солта е минимална, закуската високовъглехидратна - я пълнозърнеста филийка с нещо, овесени ядки с кисело мляко най-често. Обяда и снаковете гледам да са богати на протеин, вечерята лека. Тренирам предимно сутрин преди работа, но понякога вечер, пия Л-карнитин преди тренировка. Кафето ми е минимално количество. Не се чувствам подута и подпухнала, а в дрехите някаква съвсееееем минимална промяна само има. Освен това ми се появиха стрии... Предвид това как се хранех преди месец и половина и лисата на движение очаквах поне някаква промяна, поне 1 -2кг надолу, а то какво стана....
казано от Мария Петкова на 01.03.16, 11:54:
Днес се качих на кнтара и с ужас установих, че въпреки режима в който влязох не просто не съм свалила, но и съм качила 1 кг от поледното ми теглене.... Не вярвам с тренировки от по 30мин през ден да съм направила толкова мускул, че да е повече от изгорената мазнина... да не говорим, че такава май почти няма...
Някой по-умен от мен в този форум, не си спомям кой беше - да се обади, казваше “взимаш го тоя кантар и го подаряваш на някоя жена, дето не ти е много приятна”.
Ами този стрес от миналата седмица, ами задържана вода, ами фазата на месечния ти цикъл, ами с извинение посещението на 2-те нули? Толкова многа неизвестни и хормони има в уравнението, че цялото упражнение с кантара е безсмислено.
Аз съм един от хората със вариации до 2- 2,5кг от ден до ден. Не му позволявай на това глупаво и неточно число да управлява настроението и себевъзприятието ти. :)
Бих се притеснила единствено ако в продължение на 2-3 седмици отчитам бавно и непрекъснато покачване на тегло.
01.03.16
12:35
BGDN много ти благодаря за включването. На кантара се качвам мнооого рядко, просто не се почувствах добре като видях, че след месец и половина нямам никаква промяна... ще ида на гинеколог тея дни, имам съмнения, че може и противозачатъчните да са виновни (Логест). Само да добавя, че с 00 нямаме неразбирателства, стомаха ми е като часовник, вода мисля, че не задържам, защото очите ми вече не са подпухнали както преди, обикновено ако задържам вода съм адски подпухнала, но напоследък това го няма, а всяка изпита чаша вода ме праща в 00 до 15 - 20 мин. Колкото до стреса и умората през последната седмица - ами те само тогава си бяха, преди това нито бях стресирана, нито изморена, спях си добре...
Имах предвид, че стресът от миналата седмица е възможно да се е отразил на днешното измерване.
Не мога да се подплатя с доказателства, но за себе си вярвам, че задържането на вода или пък наличието на кхм.. “отпадъци” в тялото, които са на път към дестинацията си, не можеш винаги да ги усетиш. Много често ми се случва да се будя визуално същата, с умрения релеф по корема, неподпухнала и без стомашен дискомфорт, а като се кача на кантара и съм 1,5кг повече. Адски много ме разстройваше и ми сриваше цялото настроение и самочувствие. Споделям добронамерено, хем да знаеш, че не си сама, хем с надеждата да помогна да не се влияеш много от него.
01.03.16
21:55
Много ти благодаря за подкрепата, напълно си права, че може тези негативи да не се отразяват визуално и дори не ги усещаш понякога. Днес наистина доста ми се скапа настроението и не тренирах, но утре сутрин преди работа ще направя една кръгова тренировка, ще хапна леко и няма да се предавам, а кантара ще го прибера дълбоко в някой шкаф... винаги съм смятала, че не дава пълна и коректна информация, та май май без него ми е по-добре. Ще си купя шивашки метър вместо това :D
Днес хапнах 1 пълнозърнеста филийка (някакъв протеинов хляб “Вита”, който повече няма да купя, много му е дълъг списъка със съставки и е-та) + кофичка котидж сирене. Следобед в университета се оказах без храна, та хапнах една Активия закуска, за съжаление това беше най-добрия избор там...Много захар съдържа това нещо и няма да повторя. После хапнах 2 банана към 6 часа и едно блокче диетичен шоколад без захар. За вечеря хапнах голяма купа таратор, няколко розички суров карфиол, четвърт купичка спаначена супа и няколко вилички катрофено руло с кайма + 3 - 4 печени фъстъка. Водата ми днес отново е около 3л.
03.03.16
17:46
Днес се чувствам добре бих казала, храната ми май върви към чийт, но пък няма съвзем да се омазвам. Успокоявам се, че последната седмица съм се хранила добре, не съм имала някакви прегрешения, та не се стряскам от днешнота меню. За закуска хапнах половин баничка с малък айрян - леле бях забравила колко солени са айряните които се продават :D, добавям и 2бр капучино, за обяд чиния гъбена каша, филийка пълнозърнест хляб с няколко маслинки, крема сирене и кашкавал, 2 малки банана преди това + кокосов бонбон с шоколадова глазура и едно сурово десертче, мисля че беше със сурови ядки и фурми. Вечерята ще е ребърца на фурна + голяма салата + картофена салата и може би таратор. Още не съм тренирала и не съм много сигурна дали ще тренирам днес или утре сутринта, ще видим...
08.03.16
15:26
Май имам нова страст :D напоследък не се чувствам вече добре тренирайки всеки път цялото тяло, нещо не ми се и правят високоинтензивни тренировки и днес за малко да се откажа да тренирам, докато не ми дойде идеята да пробвам нещо по-различно. Щях да карам колело, но навън е доста студено, аз имам усещането, че се разболява, затова реших да пробвам поп пилатес у дома ... ами много ми хареса. Правих различни упражнения от канала на blogilates и се почувствах доста добре след това. Изпотих си и се изморих доста, краката и особено дупето ми горят, понатоварих малко и корема, утре ще е горната част. Интереснота е, че ми допада повече да тренирам крака и дупе със собствено тегло, но горната част с по-големи тежести. Чела съм доста противоречиви мнения относно пилатеса и отслабването с него, но в крайна сметка искам да правя това, което ми харесва и се почувствах доста добре след тренировката днес. Нищо против нямам да стана гъвкава, стегната, издръжлива и т.н. Човек трябва да прави това което обича!
Не съм забравила и за кардио елемента и колелото вече е при мен, така че стига да не е толкова студено навън, поне на мен ми е студено днес, ще си покарам доста, защото много обичам :D
Откъм храна - прегрешения почти нямам - само едно шоколадово блокче преди няколко дни и домашно опукани пуканки, които не смятам за прегрешение, тъй като на практика са пълнозърнест снак, който е богат на антиоксиданти и фибри. Никога не съм се чувствла зле след консимацията им вечер с някой филм, стига да не прекалявам, така че си ги позволявам веднъж на 1 - 2 седмици.
10.03.16
12:33
За днес пилатес за горна част на тялото - не осъзнавах колко слаба е докато не се поизмъчих днес, утре ще имам мускулна тресъка със сигурност. Много искам да развия гъвкавостта и издръжливостта си и си мисля, че съм на прав път. Качих се и на кантара - 77.4 показа, направих и няколко контролнисминки, които сравних със снимки от преди месец - ами забелязва се някаква разлика определно, не голяма, но се забелязва. Смело мога да твърдя, че имам -2 см в талията, съдя по дупките на колана, минах една навътре на любимите дънки и съм доволна. Определено съм изгубила обем в гърдите обаче, което не ми харесва, не ми харесват и стриите които се появяват по бедрата и бюста ми. Не е като да отслабвам рязко... аз за почти 2 месеца не съм свалила и кило, ще вадя свинската мас и зехтина и ще се мажа. Намерих още един много хубав начин да похапвам сладко - печена тиква с малко мед - ммм няма такава вкусотия. Добре че има още малко останали тикви от есента, тогава пак си хапвах, но ми бяха писнали, та на скоро получих чисто нова тиква от село, изпекох си я и ѝ се наслаждавам.
15.03.16
11:38
Вчера минах през лекарката и се оказа, че простивозачатъчните са виновни за застоя ми - заминаха право в кофата за боклук. Последните два дни правих пилатес за долна и горна част, а днес ще направя нещо за корем. Надявам се скоро да започна да виждам резултати. Сметнах калориите които поемах тези дни и не стигам 2000 със сигурност, варирам между 1500 - 1700 на ден + това тренирам.
31.03.16
16:52
Брей от много време не съм писала. Чувствам се по-добре напоследък. Имах отново няколко нетренировъчни дни, но пак съм във форма. Даже се завърнах към фитнес залата и нахраних егото си 2 пъти :D първия път като тренирах за горна част, втория път беше днес, тренирах крака и дупе. Тялото ми определено се променя, чувствам се по-енергична и продуктивна. Напоследък не вечерям без салата, голяяяяяма салата, а за основното - колкото място остане хехе. Дрехите започват да ми става малко по-широчки, коремчето да се прибира. Най-голяма промяна обаче имам в краката и дупето - целулита постепенно намалява, забелязват се очертанията на мускулите, дупето ми е повдигнато. Сега разбирам защо снимките през целия период на отславбане са задължителни. Преди седмица направих една и я сравних с първата снимка от преди месец и половина. Ами разликата е доооста забележима - паласките са значително намалели за моя изненада, бузките също, дупето и краката изглеждат по-стегнати и гладки, а дупето е и доста повдигнато. Ръцете също са се смалили. Няколко човека вече ми казаха, че изглеждам поотслабнала и по-стегната от преди. Успешно минах една дупка навътре на колана. Имам чувството, че всичко се случва много по-бързо от както спях хапчетата. Най-интересното е, че както и да изглеждам кантарът не е мръднал надолу ама изобщо, което значи, че трупам мускулна маса. Не ме притеснява това обаче, важното е как изглеждам и се чувствам. Трябва да отбележа, че днес тренирах почти с максималните кг с които някога съм тренирала и то в най-добрата си форма.
05.04.16
10:09
Добре си се подредих аз с порязан и превързан пръст... От няколко дни не съм тренирала - нищо не мога да хвана с лявата ръка така, че и да тренирам с него. Сърдя се на себе си. Даже и голяяям чийт ден имах, само един, но нищичко здравословно не хапнах. То не бяга торти, мазни банички, шоколад, пица, бира, абе много зле, но влязох в крак на следващия ден разбира се. Стремя се да се храня добре през дните когато не тренирам, но пак вчера попрекалих с количествата малко. кантарът не е мръднал надолу ама изобщо, радвам се поне, че имам промяна в обиколките. Много бавно ми се струва всичко. преди 3 години като тренирах здраво 17кг за 3 месеца свалих, сега за 3 месеца нищичко. Само няколко см в обиколките и това е. Вярно, че тогава много тренирах, много повече от сега, но пък сега се храня 100 пъти по-добре. Чудя се дали е възможно организмът ми все още да не се е възстановил от хормоните, знам ли... ще си продължавам търпеливо, пък да видим. Нещо не ми се тренира вкъщи напоследък, във фитнеса ми харесва повече май. Днес мисля да изляза с колелото да се поразходя или пък пеш. Ще видим.
21.04.16
13:40
Нещо не е както трябва... 3 месеца режим и не съм мръднала.... спрях хапчетата, храня се добре, спя добре, пия вода по 2 -3 л на ден и нищичко... Какво по дяволите се случва с мен. Как хората свалят по 5кг на месец, а аз и 1кг не съм свалила за 3 месеца. Как свалих 17кг за същото време преди 3 години. на 23 съм, не съм на 100, млада съм активна съм и нищо. Не се чувствам добре вече... ама изобщо не се чувствам добре.