16.03.16
20:44
Здравейте!
Може ли да ми кажете какви (марка)замразени плодове си купувате, ако си купувате, защото бих искал да си слагам по една-две лъжици сутрин в овесените ядки (за разнообразие).
Благодаря предварително!
Купуваме си ги лятото и си ги замразяваме. :) Боровинки, малини, каквото има в гората. :)
16.03.16
22:22
#2
Слагай по една лъжица протеин...
17.03.16
00:30
#4
Здравей!!!Какви плодове имаш впредвид.Аз се занимавам с търговия на плодове и зеленчуци,и мога да кажа,че целогодишно има плодове(Гръцки предимно).Като изключим череши,праскови,кайсии-другите са налични целогодишно.
17.03.16
11:17
#5
казано от Маргарита Манева на 16.03.16, 21:58:
Купуваме си ги лятото и си ги замразяваме. :) Боровинки, малини, каквото има в гората. :)
Нямаш си напредстава с колко химикали са третирани пресните плодове. И в крайна сметка дори да са от някой био-производител и да не ги е пръскал с нищо, то те са обрани преди тяхното пълно узряване. Те ще узреят и ще придобият външният вид и консистенцията на току що откъснат от дървото узрял плод, но с макро и микронутриентите не стоят така нещата. Витамините в тези плодове са изключително малко, реално никакви. (Изключения правят може би само ябълките и някои семкови плодове, които са по-устойчиви на съхранение). Много по-полезни са едни шоково замразени плодове, понеже те се берат много по-узрели и се замразяват в рамките на 12 часа от брането си. Не коментирам ползите на шоковото замразяване (както за външният вид така и за хранителните качества). Поради което се запазват всички витамини. Да не споменавам, че ако скъсаш днеска една узряла кайсия (примерно) колкото повече я съхраняваш толкова повече тя ще губи своите витамини.
Като извод мога да кажа, че вносните плодове и зеленчуци са с изключително малко витамини и хранителни вещества, (да не става на въпрос, че се третират с химикали за да узреят, за да си запазят цвета, за да си запазят твърдостта и т.н.).
И това, че като си купите от пазара или някоя голяма верига някакви плодове и ги замразите и почвате да се самозаблуждавате, че са по-полезни от замразените. При сушените плодове технологията на сушене е продължителна, а всички знаем какво става с витамините при продължителна термична обработка.
Запомнете, че от замразеното по-полезно няма (в магазина). Най-малко третиране (в повечето случаи никакво) е необходимо за продължително съхраняване.
17.03.16
15:51
#6
Благодаря на всички за отговорите!
А колко време плодовете могат да прекарат замразени във фризера?
17.03.16
17:05
#7
казано от Ivo Kostadinov на 17.03.16, 15:51:
Благодаря на всички за отговорите!
А колко време плодовете могат да прекарат замразени във фризера?
Взависимост от плодовете и начина им на замразяване трайноста им е различна. Но в общият случай издържат до следващия сезон.
17.03.16
17:44
#8
Здравей отново!!!Давам линк,който може да ти помогне при избора на замразени плодове.
http://duma.bg/node/6232 Всичко за замразените плодове ще намериш в този материал.Надявам се,че ще ти бъде полезен.
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 17.03.16 17:49.
17.03.16
17:48
#9
казано от Марин Димитров на 17.03.16, 17:44:
Здравей отново!!!Давам линк,който може да ти помогне при избора на замразени плодове.
http://duma.bg/node/6232 Също така и начин на замразяване и така нататък.Надявам се,че ще ти бъде полезен материала.
Ами линка не се отваря...
ПС. Отворих го. :D Явно проблемът е бил в моя лаптоп.
Мнението беше редактирано от Ivo Kostadinov на 17.03.16 17:52.
17.03.16
17:50
#10
http://duma.bg/node/6232