13.07.04
19:48
Вижте как ходят на фитнес в Америка:
http://pars.data.bg/FitnessAmerica.jpg
С ескалатор. Ужас. То сигурно вътре имат специални машрини за лег, дето сами дигат лоста. А американеца се опънал по гръб на лежанката, хрупа шоколодов десерт, зяпа 60 инчова плазма /на тавана/ и си вика “брей, докъде стигна техниката”. Най-интересното е, че това сигурно не е монтаж.
Btw, има и нещо много позитивно в тази снимка – фитнесът работи денонощно /вижте табелата/. Представяте ли си да се събудите в 2 през нощта и да ви се прииска малко да загреете гърдите с няколко флайса.
Дам...за какво си говорим. Ако имаш снимки вътре ги постни, ще е интересно. Лошото е, че ако нямаш “карта” или там каквото е излиза доооста скъпичко. :wink:
13.07.04
20:07
И фитнеса в който аз ходя работи денонощно.
Ама няма ескалатор (два!) :shock: Представи си какво има вътре само. Сигурно 1000 машини дето не сме ги и сънували.
13.07.04
20:20
Тук в конкурентната зала са купили уред за 40 000$, но аз още не съм ходил да видя за какво става въпрос. Казаха ми обаче, че повечето бидибилдъри избягали там, точно заради този уред.
ама вие се отплесвате от темата, а тя е че е безумие което може да се случи само в Америка да има ескалатор /два!/ точно пред фитнес зала. А за този уред дето разправя Математик, даже не мога да си представя какво може да е.
[quote author=“matematic”]уред за 40 000$
Ай стига бе, какво е туй жУвотно. :shock: То ако е комплексен може и повече да струва... В Хранков какво чудо има, 100 в 1. :) Но пък можеш да правиш същите упражнения на 4-5 други уреди. Знаеш ли горе-долу какво представлява?
13.07.04
20:32
Хора,няма уред на света,който да прави мускули без да се напрегнеш.Имало уреди,които не сме и сънували?Е и?Имат пари за възстановяване с някви фантастични протеини...Е и?Да не би населението на Щатите да е някво супер спортно изглеждащо?90 процента от американците(не китайците,индийците,италиянците,африканците и прочие живеещи там) са някви супер дебелаци разплути,които се хранят през 1 час в мак доналдс и други заведения за фаст фуудс.Тва че са напреднал народ не ги прави по-добри от нас в спорта.Един пример:погледнете нашите щангисти в кви условия тренират и ги сравнете с резултатите.От малкото правим голямо,или от нищо нещо.И не ми говорете,че анаболите са направили нашите щангисти шампиони.Не страдайте само за това,че нямаме еди-къф си фантастичен уред.За сметка на тази липса ние сме надарени с генетика каквато другите нямат.Айде сега и от това се оплачете
08.10.04
19:23
Значи пичове аз съм в УСАТА и тренирам в една такава голяма зала - е вярно е , няма ескалатор , но е на два етажа , с множество уреди и джаджи за тичане , включително , сауна , парна стая , джакузи и плувен басеин , както и пътека за тичане . Както и да е - вярно е това че повечето от хората , който тренират са хора който са понапълняли и с мързеливи упражнения се мъчат да постигнат хубава фигура , нещо невъзможно според мен. Все пак трябва да кажа , че и там си има някъде около 20% хора които си тренират сериозно - мадами и пичове , които знаят какво и как да тренират със стройни и хармонични тела . Прави ми впечатление обаче че повечето трениращи пренбрегват работата със свободни тежести - нещо на което аз съм голям почитател , по принцип винаги работя със свободни тежести , използвам гладиатора само за дърпане зад врат , след като преди това съм направил 4 серии от по 10 повторения на лоста пред врата , за да предотвратя преуморяването , както и за едно от упражненията си за трицепс . Въпреки че има множество уреди , има нещо което много ми липсва - условия да се пригоди уред за придърпване на щанга към гърди , това е идеално упражнение за гръб , пеиките там са прекалено ниски . Спомням си когато тренирах във фитнеса на ВСИ - Пловдив преди около 4 години , там беше тясно и със стари уреди , но беше някак уютно, имаше надъхваща обстановка и сам съм си пригаждал сумати уреди , тук в америка всичко е някак си супер изкуствено , няма го това усещане за свобода , все пак с воля резултати може да се постигнат навсякъде , чувал съм за хора който са правили тяло само с лицеви опори , а познавам такива , който имат страхотни тела само с тренировки на стадиона - тичане , успоредка и лост !
09.10.04
01:39
нормално е,човек който мисли за/цени тялото си,работата и времето си да набляга на машините.процента на контузии на тях е доста по малък.
[quote author=“flufil”]нормално е,човек който мисли за/цени тялото си,работата и времето си да набляга на машините.процента на контузии на тях е доста по малък.
абсолютно съм съгласен с flufil. И аз да имах баровска къща в преградията на Чикаго, която трябва да изплащам следващите петдесетина години, и аз не бих си позволил риска заради контузия в кръста да трябва да отсъствам от работа няколко месеца, което може да доведе и до уволнение.
Че масата и силата ми ще нарастнат с 10, а не с 20-30 процента годишно? Голяма работа, нали се чувствам добре от фитнеса /само на машини/, а и имам два кадилака в гаража :D .
09.10.04
11:14
fuck the machines - само щанги
ама не е толкова лошо да има ескалатор
може и само за рекламата да са го направили
а и в тази зала влизат не само билдери
за билдерите са оставили стълби
ескалаторите са за гаджетата на билдерите и за персонала примерно
09.10.04
12:19
Аз не мога да разбера защо в БГ всички са такива критици и негативномислещи хора, ами на вас няма ли да ви е кеф да има плазмени екрани, пълно оборудване и тн., ами един пример, в студиото където аз работя, е 5 етажа ами извинявайте , аз съм сигурен че много от вас никога няма да ходят пеш до горе, ама иначе критика да има, пред всяка опатечка или црострайнер или какъвто и уред да е има плазмен телевизор, със слушалки които се вкарват в уреда на които тренираш че да си слушаш, машините са извънземни, последна линия, като влезеш можеш да си вземеш 10 хавлий ако искаш, в банята има шампоан , балсам, душ гел, гел за бръснене, афтершаве, гел за коса , балсам за тяло, всичко това е без пари, има 5 различни сауни, с различни аромати и температури и влажност, има якуци, басейн, абе неща които един българин за съжаление не може да си ги представи , щото и аз като видях за какво става въпрос си помислих че съм в рая,а каква растителност са сложили вътре все едно си в джунгла, абе като отидох в бг в няколко заки и ми се доплака
няма даже и душовер, камо ли сауни, и тн, и някакви нещастници шефове се мотаят насам натам и самоп се правят,
та затова аз не виждам нищо лошо в екстрите
Стан
09.10.04
12:23
A za denono6tnoto kato stana vapros, i pri nas e denono6tno, vie ne mojete da si predstavite kolko hora trenirat prez no6ta, ima hora kopito rabotiat do 10-12 4asa ve4erta, ta posle mu e trudno da legne io da zaspi vednaga 6toto glavata mu e palna sas prostotii, taka 4e otiva trenira si i si liaga kato pi4 posle, ili pak hora koito imat niakakvi drugi 6ibani smeni sa6to se vazpolzvat ot tova
Stan
09.10.04
12:23
Извинявам се за латиницата
09.10.04
15:58
MADMAN
хубаво пишеш
ама докато ти прочета поста (3 в едно) и немам сила да дигам вече :D
09.10.04
23:45
black white , Ти ходил ли си в америка че пишеш такива глупости, я ми кажи колко хора в бг спортуват и на какво приличат, ами аз пак ще ти кажа че в америка хората завсеки случай тренират много повече от БГ,аз съм бил там и видях, на нищо не приличат, бедняците щото нямат üпари да се хранят като хората, а там те са за съжаление много,
А за БГ щангистите не ща въобще да говоря, химия химия химия химия, аз съм в нещата така че ми повярвай,
$ао стан
Дам тука много голяма част от трениращите имат супер вид даже състезателен ! Ма в америка са по-богати фитнесите и тука требе да стане тъка поне по 2 супер големи и локсозни фитнеса да има в град. Тва е въпрос на бизнес просто требе неква яка фирма да земе пазара и дупките кадето фашташ кунюктивит и кожни обриви да са затворят.
по-здрави
10.10.04
00:15
Знаеш ли откога ми се върти тая идея в главата, мислех да отворя фитнес дето никoй не го е виждал досега в БГ със всички екстри и тн. ама не ми се мре млад, ако ме разбираш за какво говоря хаха
Стан
10.10.04
00:49
в пловдив тотал спорт е много добър.до нас също така са открили една малка зала,която хич не е зле,лека полека ще се наредят нещата,пазарът вакум не търпи :)
а че ще има такива които да разправят че гроздето е кисело е друг въпрос :wink:
Ами да се дигнем всички мутри от бб-теам да направиме едно съдружие и да направиме една зала пак ае като сме всички некои ни каже копче :)) .
по-здрави
10.10.04
20:52
абе зала се прави с пари, а не с мерак
и като гледам че днес бяхме 2ма в залата - няма хляб в тоя бизнес
не могат да си платят заплатата на пича дет бърка химията
[quote author=“Pars”]С ескалатор. Ужас. То сигурно вътре имат специални машрини за лег, дето сами дигат лоста.
Не виждам нищо лошо в наличието на ескалатор (много ясно, че ще са два... единият в едната посока, а другият в другата). Аз лично с удоволствие се изкачвам по стъпалата и не използвам асансьора, НО не и след тренировка! Например тренирал съм гръб и рамо 1-1.5 часа дал съм всичко от себе си, изразходил съм предостатъчно енергия и след тренировката трябва бързо да възтановя изразходваната енергия.. и защо да се моря излишно със стъпала?
А ескалатора носи посланието “колко е лесно да дойдете в нашта зала за да тренирате”
10.10.04
21:35
То не че няма хляб, ама това е бизнес, опира до сметки, не до идеи.
Кел файда да направиш зала супер лукс, като ще я пуснеш на цена 10 лв на тренировк за да си избиеш парите и ще имаш няколко потребителя, докато в малката и евтината при по - малки консумативи и поддръжка ще се тъпчат бая народ, които не примират за сауни и ще реализират по - голяма печалба от теб?
Ще купиш машини, електроника, инсталации добре, ама на тях амортизацията после им смъква цената много повече отколкото на една обикновена щанга с два диска отстрани, дето иска едн никел да й мацнеш за да я шитнеш за нова.
Файда има да се вържеш с някой хотел, ако успееш д се утвърдиш и да ти дадат помещение да го правиш на зала, ама туй ще глътне много повече пари; пък и печалбата ще намалее, защото от хотела ще плащат някаква сума по договорка, а не колкото си сметнал ти.
В България не са много тея зали не по причина, че няма пари да ги направят, напротив. Просто рентабилността е малка на фона на инвестицията. Всеки читав хотел иначе сигурно има възможност за такава зала, много от собствениците на зали имат и по повече от една.
Ае що пак да го правиш супер лукс ве братле просто ще го направиш малко по-добро и много по-голямо от обикновената мини зала и ще я подържаш с чистачки и яко работа за хигиена и тн. Са чак пак елеватори и тн нема се слагат.
по-здрави
11.10.04
04:38
че аз ако направя зала ще я направя такава , че само които много пари има ще може да тренира в нея, и ще тренира само за да може да се хвали че в тази зала тренира, разбирате ли за какво говоря, тогава се изкарва яко, има достатъчно платежоспособни хора в бг за тая цел,хахаха , и те препоръчват на други платежоспособни, и тн.
Ама както казах............
Момчета, Атама е доста мощна фирма за фитнес оборудване. Те държат залата на Кемпински-Зографски, където тренира един от най-големите гъзари Слави Трифонов. Залата, досега беше много мизерна, но скоро започна ремонт. Развалиха боулинг залата и на нейно място ще стане уникална модерна фитнес зала. Посещението беше 8-10лв, не съм сигурен точно колко.
Дабе слави там дига железа :) деба и бастуна!
8 леа е тренировката. Който иска обаче да се хвали да иде в Радисон - 20 лв. за БГ не е зле :lol:
Абе има вече зали с наистина модерни уреди и бла бла, мен това не ме впечатлява много защото сам си фен на щангите, обаче това, което ме дразни е, че залите са малкиии ебаси килииките! Най-малката зала в, която съм вдигал в чужбина е колкото нашите най-голями!
Искам зала с 10 лежанки, неколко тона тежести в щанги и дъмбели, 3-4 уреда от един вид и 20-30 кардио уреда поне... И да може да се играе футбол в нея :) Етвае да е широко!
Айде стига сме се унасяли :) скоро няма да го има тук... споко :Р
11.10.04
11:36
никой няма да те пипа, Мадман. Направи такава зала. Това е съвсем малко предприятие. В много хранителни магазини даже се правят доста по - големи вложения от порядъка на стотици хиляди лева. Без да броим, че те лапат и голямо количество оборотен каитал, който не е необходим за фитнес зала. Отдавна вече първо не се действа масово с мутри и второ фирмите в бг станаха доста по - големи.
Никой няма да тръгне да ти го взима, не е чак такъв интерес и печалба, пък и можеш да се защитиш вече доста по - успешно.
Гоча обаче ти даде отговора. Повече хора се кефят на железата, отколкото на щуротиите. И това е трезво мислене според мен. Защото аз отивам на зала за да положа труд и да постигна резултат, а не за да ме глезят и чешат по гърба.
И така мислят много хора. За всеки един при теб 100 ще влизат в другите зали.
11.10.04
12:16
Дзвер, ще му я вземат... :cry: Но се отклонихме от темата.
11.10.04
13:00
D3BEP,аз не съм ли трезвомислещ,щом предпочитам машините :wink:
11.10.04
13:50
Razbira se 4e ako se pravi zala 6te ima vsi4ko v neia, i ma6ini, i svobodni tejesti 4e i daje dosta drugi uredi zaduljitelni v edna zala, to e iasno, taka 4e niama kvo da sporim, Ame sled 20-30 god moje da si pomislia po vaprosa, sega vse o6te ne mi se riskuva
Stan
PS sory ama kredora ne6to ne mu se prevejda
11.10.04
13:55
А, не ставаше дума за тва flufil. Луксът в залата не идва от машините.
Да има машини в залата не е лукс нито лигавщина.
Лукс са сауни, масажи, солариуми и други дивотийки....
11.10.04
15:18
нали знаеш,различни хора,различни идеали :)
[quote author=“gotcha”]Дабе слави там дига железа :) деба и бастуна!
8 леа е тренировката. Който иска обаче да се хвали да иде в Радисон - 20 лв. за БГ не е зле :lol:
Абе има вече зали с наистина модерни уреди и бла бла, мен това не ме впечатлява много защото сам си фен на щангите, обаче това, което ме дразни е, че залите са малкиии ебаси килииките! Най-малката зала в, която съм вдигал в чужбина е колкото нашите най-голями!
Искам зала с 10 лежанки, неколко тона тежести в щанги и дъмбели, 3-4 уреда от един вид и 20-30 кардио уреда поне... И да може да се играе футбол в нея :) Етвае да е широко!
Айде стига сме се унасяли :) скоро няма да го има тук... споко :Р
Той ходи там, май защото има приятели и сигурно му е без пари. А нали знаеш що богатите имат пари - ми щото не дават лесно пари.
След ремонта, мисля, че залата в Кемпинеца може да се доближи малко до твоя критерий.