фитнес по американски

13.07.04
19:48

Вижте как ходят на фитнес в Америка:

http://pars.data.bg/FitnessAmerica.jpg

С ескалатор. Ужас. То сигурно вътре имат специални машрини за лег, дето сами дигат лоста. А американеца се опънал по гръб на лежанката, хрупа шоколодов десерт, зяпа 60 инчова плазма /на тавана/ и си вика “брей, докъде стигна техниката”. Най-интересното е, че това сигурно не е монтаж.

Btw, има и нещо много позитивно в тази снимка – фитнесът работи денонощно /вижте табелата/. Представяте ли си да се събудите в 2 през нощта и да ви се прииска малко да загреете гърдите с няколко флайса.

13.07.04
19:50

Дам...за какво си говорим. Ако имаш снимки вътре ги постни, ще е интересно. Лошото е, че ако нямаш “карта” или там каквото е излиза доооста скъпичко. :wink:

MA

13.07.04
20:07

И фитнеса в който аз ходя работи денонощно.

13.07.04
20:12

Ама няма ескалатор (два!) :shock:  Представи си какво има вътре само. Сигурно 1000 машини дето не сме ги и сънували.

MA

13.07.04
20:20

Тук в конкурентната зала са купили уред за 40 000$, но аз още не съм ходил да видя за какво става въпрос. Казаха ми обаче, че повечето бидибилдъри избягали там, точно заради този уред.

13.07.04
20:24

ама вие се отплесвате от темата, а тя е че е безумие което може да се случи само в Америка да има ескалатор /два!/ точно пред фитнес зала. А за този уред дето разправя Математик, даже не мога да си представя какво може да е.

13.07.04
20:26

[quote author=“matematic”]уред за 40 000$

Ай стига бе, какво е туй жУвотно. :shock: То ако е комплексен може и повече да струва... В Хранков какво чудо има, 100 в 1. :) Но пък можеш да правиш същите упражнения на 4-5 други уреди. Знаеш ли горе-долу какво представлява?

13.07.04
20:32

Хора,няма уред на света,който да прави мускули без да се напрегнеш.Имало уреди,които не сме и сънували?Е и?Имат пари за възстановяване с някви фантастични протеини...Е и?Да не би населението на Щатите да е някво супер спортно изглеждащо?90 процента от американците(не китайците,индийците,италиянците,африканците и прочие живеещи там) са някви супер дебелаци разплути,които се хранят през 1 час в мак доналдс и други заведения за фаст фуудс.Тва че са напреднал народ не ги прави по-добри от нас в спорта.Един пример:погледнете нашите щангисти в кви условия тренират и ги сравнете с резултатите.От малкото правим голямо,или от нищо нещо.И не ми говорете,че анаболите са направили нашите щангисти шампиони.Не страдайте само за това,че нямаме еди-къф си фантастичен уред.За сметка на тази липса ние сме надарени с генетика каквато другите нямат.Айде сега и от това се оплачете

DO

08.10.04
19:23

Значи пичове аз съм в УСАТА и тренирам в една такава голяма зала - е вярно е , няма ескалатор , но е на два етажа , с множество уреди и джаджи за тичане , включително , сауна , парна стая , джакузи и плувен басеин , както и пътека за тичане . Както и да е - вярно е това че повечето от хората , който тренират са хора който са понапълняли и с мързеливи упражнения се мъчат да постигнат хубава фигура , нещо невъзможно според мен. Все пак трябва да кажа , че и там си има някъде около 20% хора които си тренират сериозно - мадами и пичове , които знаят какво и как да тренират със стройни и хармонични тела . Прави ми впечатление обаче че повечето трениращи пренбрегват работата със свободни тежести - нещо на което аз съм голям почитател , по принцип винаги работя със свободни тежести , използвам гладиатора само за дърпане зад врат , след като преди това съм направил 4 серии от по 10 повторения на лоста пред врата , за да предотвратя преуморяването , както и за едно от упражненията си за трицепс . Въпреки че има множество уреди , има нещо което много ми липсва - условия да се пригоди уред за придърпване на щанга към гърди , това е идеално упражнение за гръб ,  пеиките там са прекалено ниски . Спомням си когато тренирах във фитнеса на ВСИ - Пловдив преди около 4 години , там беше тясно и със стари уреди , но беше някак уютно, имаше надъхваща обстановка и сам съм си пригаждал сумати уреди , тук в америка всичко е някак си супер изкуствено , няма го това усещане за свобода , все пак с воля резултати може да се постигнат навсякъде , чувал съм за хора който са правили тяло само с лицеви опори , а познавам такива , който имат страхотни тела само с тренировки на стадиона - тичане , успоредка и лост !

FL

09.10.04
01:39

нормално е,човек който мисли за/цени  тялото си,работата и времето си да набляга на машините.процента на контузии на тях е доста по малък.

09.10.04
07:53

[quote author=“flufil”]нормално е,човек който мисли за/цени  тялото си,работата и времето си да набляга на машините.процента на контузии на тях е доста по малък.

абсолютно съм съгласен с flufil. И аз да имах баровска къща в преградията на Чикаго, която трябва да изплащам следващите петдесетина години, и аз не бих си позволил риска заради контузия в кръста да трябва да отсъствам от работа няколко месеца, което може да доведе и до уволнение.
Че масата и силата ми ще нарастнат с 10, а не с 20-30 процента годишно? Голяма работа, нали се чувствам добре от фитнеса /само на машини/, а и имам два кадилака в гаража :D .

SI

09.10.04
11:14

fuck the machines - само щанги

ама не е толкова лошо да има ескалатор
може и само за рекламата да са го направили
а и в тази зала влизат не само билдери
за билдерите са оставили стълби
ескалаторите са за гаджетата на билдерите и за персонала примерно

DM

09.10.04
12:19

Аз не мога да разбера защо в БГ всички са такива критици и негативномислещи хора, ами на вас няма ли да ви е кеф да има плазмени екрани, пълно оборудване и тн., ами един пример, в студиото където аз работя, е 5 етажа ами извинявайте , аз съм сигурен че много от вас никога няма да ходят пеш до горе, ама иначе критика да има, пред всяка опатечка или црострайнер или какъвто и уред да е има плазмен телевизор, със слушалки които се вкарват в уреда на които тренираш че да си слушаш, машините са извънземни,      последна линия, като влезеш можеш да си вземеш 10 хавлий ако искаш, в банята има шампоан , балсам, душ гел, гел за бръснене, афтершаве, гел за коса , балсам за тяло, всичко това е без пари, има 5 различни сауни, с различни аромати и температури и влажност, има якуци, басейн, абе неща които един българин за съжаление не може да си ги представи , щото и аз като видях за какво става въпрос си помислих че съм в рая,а каква растителност са сложили вътре все едно си в джунгла, абе като отидох в бг в няколко заки и ми се доплака
няма даже и душовер, камо ли сауни, и тн, и някакви нещастници шефове се мотаят насам натам и самоп се правят,
та затова аз не виждам нищо лошо в екстрите
Стан

DM

09.10.04
12:23

A za denono6tnoto kato stana vapros, i pri nas e denono6tno, vie ne mojete da si predstavite kolko hora trenirat prez no6ta, ima hora kopito rabotiat do 10-12 4asa ve4erta, ta posle mu e trudno da legne io da zaspi vednaga 6toto glavata mu e palna sas prostotii, taka 4e otiva trenira si i si liaga kato pi4 posle, ili pak hora koito imat niakakvi drugi 6ibani smeni sa6to se vazpolzvat ot tova
Stan

DM

09.10.04
12:23

Извинявам се за латиницата

SI

09.10.04
15:58

MADMAN
хубаво пишеш
ама докато ти прочета поста (3 в едно) и немам сила да дигам вече :D

DM

09.10.04
23:45

black white , Ти ходил ли си в америка че пишеш такива глупости, я ми кажи колко хора в бг спортуват и на какво приличат, ами аз пак ще ти кажа че в америка хората завсеки случай тренират много повече от БГ,аз съм бил там и видях, на нищо не приличат, бедняците щото нямат üпари да се хранят като хората, а там те са за съжаление много,
А за БГ щангистите не ща въобще да говоря, химия химия химия химия, аз съм в нещата така че ми повярвай,
$ао стан

09.10.04
23:56

Дам тука много голяма част от трениращите имат супер вид даже състезателен ! Ма в америка са по-богати фитнесите и тука требе да стане тъка поне по 2 супер големи и локсозни фитнеса да има в град. Тва е въпрос на бизнес просто требе неква яка фирма да земе пазара и дупките кадето фашташ кунюктивит и кожни обриви да са затворят.
по-здрави

DM

10.10.04
00:15

Знаеш ли откога ми се върти тая идея в главата, мислех да отворя фитнес дето никoй не го е виждал досега в БГ със всички екстри и тн. ама не ми се мре млад, ако ме разбираш за какво говоря хаха
Стан

FL

10.10.04
00:49

в пловдив тотал спорт е много добър.до нас също така са открили една малка зала,която хич не е зле,лека полека ще се наредят нещата,пазарът вакум не търпи :)
а че ще има такива които да разправят че гроздето е кисело е друг въпрос :wink:

10.10.04
19:10

Ами да се дигнем всички мутри от бб-теам да направиме едно съдружие и да направиме една зала пак ае като сме всички некои ни каже копче :)) .
по-здрави

SI

10.10.04
20:52

абе зала се прави с пари, а не с мерак
и като гледам че днес бяхме 2ма в залата - няма хляб в тоя бизнес
не могат да си платят заплатата на пича дет бърка химията

10.10.04
21:34

[quote author=“Pars”]С ескалатор. Ужас. То сигурно вътре имат специални машрини за лег, дето сами дигат лоста.

Не виждам нищо лошо в наличието на ескалатор (много ясно, че ще са два... единият в едната посока, а другият в другата). Аз лично с удоволствие се изкачвам по стъпалата и не използвам асансьора, НО не и след тренировка! Например тренирал съм гръб и рамо 1-1.5 часа дал съм всичко от себе си, изразходил съм предостатъчно енергия и след тренировката трябва бързо да възтановя изразходваната енергия.. и защо да се моря излишно със стъпала?
А ескалатора носи посланието “колко е лесно да дойдете в нашта зала за да тренирате”

То не че няма хляб, ама това е бизнес, опира до сметки, не до идеи.
Кел файда да направиш зала супер лукс, като ще я пуснеш на цена 10 лв на тренировк за да си избиеш парите и ще имаш няколко потребителя, докато в малката и евтината при по - малки консумативи и поддръжка ще се тъпчат бая народ, които не примират за сауни и ще реализират по - голяма печалба от теб?
Ще купиш машини, електроника, инсталации добре, ама на тях амортизацията после им смъква цената много повече отколкото на една обикновена щанга с два диска отстрани, дето иска едн никел да й мацнеш за да я шитнеш за нова.
Файда има да се вържеш с някой хотел, ако успееш д се утвърдиш и да ти дадат помещение да го правиш на зала, ама туй ще глътне много повече пари; пък и печалбата ще намалее, защото от хотела ще плащат някаква сума по договорка, а не колкото си сметнал ти.
В България не са много тея зали не по причина, че няма пари да ги направят, напротив. Просто рентабилността е малка на фона на инвестицията. Всеки читав хотел иначе сигурно има възможност за такава зала, много от собствениците на зали имат и по повече от една.

10.10.04
22:38

Ае що пак да го правиш супер лукс ве братле просто ще го направиш малко по-добро и много по-голямо от обикновената мини зала и ще я подържаш с чистачки и яко работа за хигиена и тн. Са чак пак елеватори и тн нема се слагат.
по-здрави

DM

11.10.04
04:38

че аз ако направя зала ще я направя такава , че само които много пари има ще може да тренира в нея, и ще тренира само за да може да се хвали че в тази зала тренира, разбирате ли за какво говоря, тогава се изкарва яко, има достатъчно платежоспособни хора в бг за тая цел,хахаха , и те препоръчват на други платежоспособни, и тн.
Ама както казах............

11.10.04
09:38

Момчета, Атама е доста мощна фирма за фитнес оборудване. Те държат залата на Кемпински-Зографски, където тренира един от най-големите гъзари Слави Трифонов. Залата, досега беше много мизерна, но скоро започна ремонт. Развалиха боулинг залата и на нейно място ще стане уникална модерна фитнес зала. Посещението беше 8-10лв, не съм сигурен точно колко.

11.10.04
11:27

Дабе слави там дига железа :) деба и бастуна!
8 леа е тренировката. Който иска обаче да се хвали да иде в Радисон - 20 лв. за БГ не е зле  :lol:
Абе има вече зали с наистина модерни уреди и бла бла, мен това не ме впечатлява много защото сам си фен на щангите, обаче това, което ме дразни е, че залите са малкиии ебаси килииките! Най-малката зала в, която съм вдигал в чужбина е колкото нашите най-голями!
Искам зала с 10 лежанки, неколко тона тежести в щанги и дъмбели, 3-4 уреда от един вид и 20-30 кардио уреда поне... И да може да се играе футбол в нея :) Етвае да е широко!
Айде стига сме се унасяли :) скоро няма да го има тук... споко :Р

никой няма да те пипа, Мадман. Направи такава зала. Това е съвсем малко предприятие. В много хранителни магазини даже се правят доста по - големи вложения от порядъка на стотици хиляди лева. Без да броим, че те лапат и голямо количество оборотен каитал, който не е необходим за фитнес зала. Отдавна вече първо не се действа масово с мутри и второ фирмите в бг станаха доста по - големи.
Никой няма да тръгне да ти го взима, не е чак такъв интерес и печалба, пък и можеш да се защитиш вече доста по - успешно.
Гоча обаче ти даде отговора. Повече хора се кефят на железата, отколкото на щуротиите. И това е трезво мислене според мен. Защото аз отивам на зала за да положа труд и да постигна резултат, а не за да ме глезят и чешат по гърба.
И така мислят много хора. За всеки един при теб 100 ще влизат в другите зали.

ВН

11.10.04
12:16

Дзвер, ще му я вземат...  :cry: Но се отклонихме от темата.

FL

11.10.04
13:00

D3BEP,аз не съм ли трезвомислещ,щом предпочитам машините :wink:

DM

11.10.04
13:50

Razbira se 4e ako se pravi zala 6te ima vsi4ko v neia, i ma6ini, i svobodni tejesti 4e i daje dosta drugi uredi zaduljitelni v edna zala, to e iasno, taka 4e niama kvo da sporim, Ame sled 20-30 god moje da si pomislia po vaprosa, sega vse o6te ne mi se riskuva
Stan
PS sory ama kredora ne6to ne mu se prevejda

А, не ставаше дума за тва flufil. Луксът в залата не идва от машините.
Да има машини в залата не е лукс нито лигавщина.
Лукс са сауни, масажи, солариуми и други дивотийки....

FL

11.10.04
15:18

нали знаеш,различни хора,различни идеали :)

11.10.04
15:46

[quote author=“gotcha”]Дабе слави там дига железа :) деба и бастуна!
8 леа е тренировката. Който иска обаче да се хвали да иде в Радисон - 20 лв. за БГ не е зле  :lol:
Абе има вече зали с наистина модерни уреди и бла бла, мен това не ме впечатлява много защото сам си фен на щангите, обаче това, което ме дразни е, че залите са малкиии ебаси килииките! Най-малката зала в, която съм вдигал в чужбина е колкото нашите най-голями!
Искам зала с 10 лежанки, неколко тона тежести в щанги и дъмбели, 3-4 уреда от един вид и 20-30 кардио уреда поне... И да може да се играе футбол в нея :) Етвае да е широко!
Айде стига сме се унасяли :) скоро няма да го има тук... споко :Р

Той ходи там, май защото има приятели и сигурно му е без пари. А нали знаеш що богатите имат пари - ми щото не дават лесно пари.
След ремонта, мисля, че залата в Кемпинеца може да се доближи малко до твоя критерий.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1