18.03.16
23:09
Привет, приятели!
На 16 години съм (почти 17), тежа 75 кг. и съм висок 185 см. Фитнесът не ме влече, затова реших да си взема дъмбели. Начинаещ съм и се обръщам тук, ако случайно някой може да ми намери или създаде програма, с която да тренирам с тях. Доколкото разбрах от един приятел трябва да се тренира с тях през ден, затова моята седмична програма ще е следната:
Понеделник - упражнения с дъмбели
Вторник - тичане
Сряда - упражнения с дъмбели
Четвъртък - тичане
Петък - упражнения с дъмбели
Събота - тичане
Неделя - тичане
Благодаря предварително!
19.03.16
08:36
Какво се има предвид под “упражнения с дъмбели”?
Какви са тези упражнения? В какви серии и повторения? На каква тежест? :)
Няма такъв закон, че да не можеш да тренираш с тежести в поредни дни.
19.03.16
10:54
Например: упражнения за гръб, трицепс и тем. подобни. Тежестта е 10 кг.
Ако държиш в домашни условия да си тренираш, ще ти дам съвет, инвестирах 1500лв и съм доволен вечна инвестиция, 20кг лост 100кг тежестти 5,10,15,20, 2 дъмбела 2х15, лежанка и стойка за клек (ръчно направени)
19.03.16
12:38
Е, то не са само 10 може да се сложат и още, а и като начинаещ не мисля, че трябва да почвам с много. А и не съм споменал, че ще правя още мускули, а от тях се правило релеф. Абе не знам вие като по-опитни ще кажете.
Мнението беше редактирано от Sancho Pansa на 19.03.16 12:39.
И за маса и за релеф се изисква мускулна маса ;) . Ако нямаш тонизирана мускулатура, просто ще си седиш слаб, а не “релефен”.
Поне намери и място където ще можеш да правиш набирания и кофички.
Вижте пичове, преди тренирах като луд и изглеждах много мазен и зле, обаче от скоро започнах да се интересувам от типовете човешко тяло, и понеже гена ми, широк таз широки рамене и много бързо покачване на мазнини, много си промени нещата, например преди правех за крака:
5 серии прасец 5х10
5 серии тяга 5х6
5 серии тяга 5х6
Аз съм Eндоморф, и този метод при мен не работи както трябва, започнах да изглеждам като цилиндър, прасеца ми е генетично слаб 39см, започнах да качвам здраво в горната част на бедрата станах 70см понеже не спазвам баш диети от тягата засилих мускулите на торса и станах квадрат със слаби прасци, е от както прочетох как да тренирам при моята генетика много се промениха нещата сега правя
3 серии по 30 повторения прасец
3 серии по 15 повторения клек
3 серии по 10 повторения тяга
И започнах да изглеждам като Мезоморф
Мнението беше редактирано от thezeus на 28.03.16 19:28.