karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

02.03.16
21:11

Оф, айде, ей я полицията, а дори не съм яла!!! :D :D :D

03.03.16
13:50

03.03.2016г.

Храна:
- пълнозърнест хляб, кашкавал, сушени домати;

Добавки:
- Ц, BCAA;

Тренировка № 2:

Без почивка между упражненията (само санитарната - да се преместя), между подходите - 10 секунди почивка (от пускането до хващането на лоста/пудовката):
- 10х3 х конвенционална мъртва тяга@42,5кг;
- 10х2 х лежанка@30кг;
- 20х2 х суинг@24кг пудовка;

Тягата - съображенията за тежестта на клека важат и тук, предвидено е за 50кг, видно е аз с колко мога в момента, затова увеличих повторенията - 3 вместо 2. Мисля, че щях да се справя и с 47,5кг за двойки, но айде да не се изхвърляме от началото, а първо да проконтролираме къде какво върша.
Лежанката - важи същото.
Суинговете - нещо ми беше некомфортно за такива малки повторения, защото не мога да засиля пудовката и усещам, че компенсирам някак с кръста. Вероятно, ще трябва да взема 20кг, за да не се пъна докато свикна, че нямам време да засиля. Освен това, прокобата на Мартин, че имам немобилна горна част и при движение като суинга компенсирам с кръста, ме дебне постоянно като една лампа и имах чувството, че ще се счупА. А иначе пудовката не ми тежи хич, за повече повторения ще си я мятам, но не е това идеята в крайна сметка.

Теглото ми, не, че е от кой знае какво значение, но да си отбележа, в момента е 48кг, ръстът (от доста години насам :D :D :D, вероятно от пети клас :D :D :D) - 154см.

Дамби е на лелиндом за една вечер и през деня отива на концерт в Пасарел, така че нямам контрол върху храната му (за радост на Мечо, който няма да се дразни на бгмамщина по дамските дневници (whew), споменавам го понеже виждам, че хвърля по едно око и на моя бгмамски дневник :D)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:09.

04.03.16
17:56

04.03.2016г.

Храна:
- кафе;
- кус-кус със сирене;
- гирос;
- пуканки, кола;
- пълнозърнест хляб с кашкавал, сушени домати, маслини;

Добавки:
- Ц;

Тренировка:

- почивка;

Имам мускулна треска навсякъде, което е много приятно.

Десо си има пълно младоженско снаражение (inlove) С един куршум...всички зайци!

Т. Тодорова

04.03.16
19:25

Сърдечен удар ще й докараш на Вероника с тия пуканки, кОли и гироси :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.03.16 19:34.

04.03.16
19:29

@karfi4ka , аз  не визирах твоя дневник :D
И при теб има елементи на бегемама , но не е натрапчиво. С интерес те чета ;)
P.S. Интересно име е Дамби . Може и да си обяснявала, но сподели някое-друго изречение за произхода , ако не те мързи

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 04.03.16 19:31.

04.03.16
19:53

Баце, не знам дали ще й докарам удар, но на себе си бой със сигурност :D

Мечо, шегувах се. :D А Дамби..не знам, напоследък така му викам, подвизава се предимно под името Даме, а според Удостоверението е Дамян, но върлуват доста имена като Дамби, Дъмбо, Дамбини, Чопен, Чопен Зи, Чомпа, Чоко(ла) Д’оро и доста, доста други вариации :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 04.03.16 19:53.

казано от Т Точка на 04.03.16, 19:25:

Сърдечен удар ще й докараш на Вероника с тия пуканки, кОли и гироси :D

А... аз съм си ОКЕЙ, но СВАТБАТА ИДЕ!!!
Така че да не стане “га яде, ни рива” :)

04.03.16
19:56

Спокойно! Корекциите на роклята ще се правят две седмици преди сватбата, имам време да надебелея, да отслабна, пак да надебелея и пак да отслабна :D

05.03.16
11:09

05.03.2016г.

Храна:
- сандвич от пълнозърнест хляб, дом. лютеница, кашкавал, краставица, пуешко филе;
- курабия със сирене и яйце, пълнозърнест кроасан от “Сънце и луна”;
- сладолед;
- гирос без картофи;
- две джинджифилови бири;

Добавки:
- Ц, BCAA;

Тренировка № 3:

Без почивка между упражненията (само санитарната - да се преместя), между подходите -10 секунди почивка (от пускането до хващането на лоста):
- 10х2 х заден клек@32,5кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х военна преса@20кг;

Около 15 минути;

Извън 15-те минути:
- 20тина колелца от коляно;
- “лодки”;
- стойки на ръце със стена;
- разтягане;
- яко мачкане с ролера;

Клекът - след като установихме, че взимам лоста наведена, днес коригирах това. В резултат се чувствах малко по-кофортно, но не стана по-леко, нито бях по-малко дървена. Пак беше сравнително плитък, на някои повторения дори не стигах хоризонтала. Пробвах с по-широк разкрач, по-добре е. Но...имам доста работа по това така омразно ми движение. Всичките ми проблеми с него идват и от слаб корем, то е ясно. Очаквам още критики.

Набиранията - до едно половинчати. Рамото ме наболява, усещам го като мускулна треска, но просто ме е страх да се пъна, предвид изключително лошите ми спомени от набирания съчетани с некомфорт в рамото. Ръцете ми някак са слаби, хватът - изпуска.

Военната преса - бива, ама важи казаното при набиранията, относно рамото. И за нея очаквам думата на Сашо.

А сега отиваме на първа помощ за бебета и малки деца (wait)

06.03.16
19:02

06.03.2016г.

Храна:
- палачинки;
- пица;

ДОбавки:

—;

Тренировка:

—;

Вчера първата помощ беше страхотна, супер полезна, препоръчвам.

Днес ходихме в зоологическата градина. Дамби много се радваше.

07.03.16
14:00

06.03.2016г.

Храна:
- банан, няколко царевични макарона от на Даме;
- бъркани яйца с кашкавал и сушени домати, чай от риган и мащерка с мед и лимон;
- нещо пилешко и картофено;

Добавки:
- Ц, BCAA, цинк, пробиотик;

Тренировка № 4:

Без почивка между упражненията (само санитарната - да се преместя), между подходите - 10 секунди почивка (от пускането до хващането на лоста/пудовката):
- 12х2 х конвенционална мъртва тяга@42,5кг;
- 12х2 х лежанка@30кг;

Около 15 минути;

След 15-те минути:
- 20-тина колелца от коляно;
- лодки;
- стойки на ръце;
- мачкане с ролер;

Тягата - вчера се зачетох в дискусията относно тягата и паузата в дневника на Колман, и се замислих, че аз не само обикновено правя “тъч’н’гоу”, но и има 1-2 повторения, в които дори не докосвам земята, което прави тягата ми чийтърска, а аз не съм чийтър! Ето, защо днес правих тягата с пауза и ми се получи изключително добре. Няма обяснение защо са двойки, а не тройки - осъзнах, че съм правила двойки...когато си тръгвах. Та, след въвеждане на паузата установих, че за двойки търпи още 2,5кг, поне.
Лежанката - много стабилна, никаква умора, търпи още 2,5кг отгоре, спотърът ми беше чудесен, дори отброяваше 10 секунди вместо мен (sun);
Суинговете - по-добре от миналия път, но трябва да внимавам, прокобата на Мартин дебне и кръстът ми малко се обажда (не изключвам пласебо).

Снощи нещо ме втресе. Взех мерки (витамин Ц, пробиотик, цинк, сода+мед), ама  днес не се събудих в по-добро състояние. Отидох да тренирам с надеждата тренировката да ме излекува, ама ц, не стана така. Продължавам с илачите, нямам температура, но, ако кача до 39, ще трябва да набича едно ибупрофенченце. Значи, тоя джънк от последните дни...:D

Дамяни:
Храна:
- царевични макарони със сирене;
- зеленчуци (пащърнак, чушка, лук, морков) с яйце;
- -
Добавки:
- Д, рибено масло;

08.03.16
10:45

08.03.2016г.

Храна:
- банан;
- свинско+говеждо на кайма със зеленчуци;
- телешко кюфте със зеленчуци;
- телешко руло “Стефани”, салата зеле, моркови, домати, краставици, червени чушки, маслини;

Добавки:
- Ц, BCAA, ментово-клеева тинктура;

Тренировка № 5:

Без почивка между упражненията (само санитарната - да се преместя), между подходите -10 секунди почивка (от пускането до хващането на лоста):
- 10х3 х заден клек@32,5кг;
- 5х3 + 5х2 х военна преса@20кг;

Около 15 минути;

Клекът - старах се по-малко да изнасям таза назад, за да не ме захлупва, ама нямаше кой да ме гледа; тройките ме поумориха повечко. Към момента опипвам кое как, до 4-5 тренировки ще съм установила и нещата ще вървят по-гладко. Само да оправя тоя мъчителен клек!

Набиранията - докъм петата двойка - много добре, после нещата тръгнаха надолу и станаха половинчати. Но сумарно - добре.

Военната преса - тука пробвах да си приложа корекциите и опипвах тежестта. Започнах с двойка на 22,5кг, но установих, че няма да изкарам 10 двойки, затова върнах на 20кг и правих тройки, в частност 5 тройки, после взех да издишам и намалих повторенията, за да не намалявам тежестта.

Доволна съм от тренировката. Болестта ми разминава. Снощи си легнах в 21:30 (Даме заспа в 21:00), обаче от 03:30 съм спала на пресекулки, защото Даме нещо се разбуждаше, та първо ставах 4-5 пъти, после легнах в неговата стая, после с Десо се разменихме и така...Трябваше да стана в 07:00 да тренирам преди десовата работа, обаче много мис е спеше и поспах, надявайки се опреативката му да не трае твърде дълго, та да ида да тренирам към 09:30, когато е най-празно. Така и стана (whew)

Дамяни:
Храна:
- гречка с масло и сирене;
-
- -
Добавки:
- Ц, рибено масло;

Въвеждам нов режим на Даме - гледам да го вдигам към 08:00 и да ляга към 21:00, защото с това заспиване към 22:00 - 22:30, като преместим часовника, ще си лягаме в сто часа. Освен това трябва да адаптираме режима към този в детската градина, че живот и здраве - на есен с песен... Заради цялото това нещо от като се назакусва докато дойде време за обед и от като се събуди от следобеден сън до вечеря, вилнее навън, цял ден сме по градинките и парковете, за да се уморява!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:10.

08.03.16
14:14

С Деско обдишваме и правим сърдечен масаж на бебе (правихме и на възрастен, Жорката, аз го изпуснах :x..):

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.03.16 14:20.

09.03.16
10:32

09.03.2016г.

Храна:
- банан;
- телешко руло “Стефани”, салата от зеле, червена чушка, магданоз, краставица, морков, домат;
- банан;
- мляко с кафе, фреш от джинджифил, портокал, ябълка;
- свинско+говеждо със зеленчуци, салата от копф, червена чушка, репички, пресен лук, домат, морков, зеле;

Добавки:
- Ц, BCAA;

Тренировка № 6:

- 12х2 х конвенционална мъртва тяга@45кг;
- 12х3 х лежанка@30кг;
- 20х3 х суинг@20кг пудовка;

Около 15 минути;

След 15-те минути:
- 20-тина колелца от коляно;
- лодки;
- мачкане с ролер;

Тягата - отново с пауза, с изключение на последното, което беше “тъч енд гоу”, имах чувството, че главата ми ще гръмне иначе :D. Днес отчитам два пъти грешка в техниката - на два пъти лявото ми рамо висна и щангата ... висеше, много грозно, не мога да дефинирам защо така стана, но стана. Това беше на второто повторение в първата и втората двойки. Като изключим тези две отбелязки, тягата премина много добре, много съм доволна.
Лежанката - отново много стабилна, затова правих тройки, като до седмата бяха без спотър и си вадех щангата сама. Това ме затруднява, защото местя тежестта напред и мога да извадя много по-малко, отколкото мога да бутна, ако някой друг извади щангата. Така, де, въпреки това съм много доволна.
Суинговете - правих тройки с 20ката, защото вчера видях нещо, което Дени прави и ми се искаше да пробвам - досега поставям пудовката максимално назад и като е по-тежка, не мога от раз да я засиля, така, че да стане хубав суинг. Днес пробвах да поставя пудовката максимално напред в начална позиция и с издърпването да я засиля - не знам дали е правилно, защото Дени всъщност правеше нещо друго, а аз само взаимствах идеята. Но се получиха много хубави суингове, според мен, без компенсация от кръста.

Дамби снощи заспа в 21:00, отново, и аз, отново, си легнах в 21:30 и се наспах превъзходно, макар че още половин час нямаше да е излишен. Сутринта се събуди в 07:00, това даде възможност да тренирам отново в най-доброто време, на празна зала.

Болестта (така, де, чувството за отпадналост, то това болест ли беше, не знам) ми я няма, обаче назалната ми лигавица е мат, като легна - носът ми се запушва. Трябва да се търси начин за справяне с тая хипертрофия, защото някой ден ще се задуша :D

Дамяни:
Храна:
- просо с кокосово масло и сирене;
- зеленчуци (картоф, чушка, лук, морков) с яйце и фиде;
- овесени ядки с прясно мляко, мед и стафиди;
- зеленчуци (картоф, чушка, лук, морков) с яйце и фиде;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:10.

10.03.16
13:53

10.03.2016г.

Храна:
- кафе;
- 1/2 банан;
- телешки кюфтета с лук и магданоз, картофено пюре;
- пангасиус на фурна, картофено пюре, салата копф, червени чушки, репички, зеле;

Добавки:
- пробиотик, Ц, ментово-клеева тинктура;

Тренировка:

- почивка;

Дамяни:
Храна:
- оризови и царевични макарони с масло и сирене;
- телешки кюфтета, домат, маслини;
- грис с прясно мляко и стафиди;
- зеленчукова супа с телешко;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Tри снимки от зоологическата градина. Първата е ясна. А втората и третата - Бета (Вита) Лемур и Гама Лемур с родоначалника :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.03.16 13:54.

10.03.16
13:59

О, посетили сте  Аушиц за животни :D . По-добре да затворят зоопарковете в България, щом не могат да се поддържат в прилично състояние

10.03.16
14:01

Ако питаш мене - всички зоопаркове трябва да се затворят.

10.03.16
14:23

казано от karfi4ka на 10.03.16, 14:01:

Ако питаш мене - всички зоопаркове трябва да се затворят.

Няма да е толкова лесно - затварянето им би оставило огромно количество животни без дом и прехрана, далеч от естествената им среда, в която така или иначе няма как да се впишат.
Друг е въпроса че цялата идея за поддържане на зоопаркове е порочна и че в някои от тях се намират застрашени видове, чието притежание е абсолютно противозаконно, както и че ако двама представители на застрашен вид имат потомство в зоопарк, то съвсем не е незаконно да убият въпросното питомство поради ограничение в пространството...
Абе създали сме страшни парадокси за едното нищо.
Сори за спама.

11.03.16
10:58

11.03.2016г.

Храна:
- телешки кюфтета, салата от снощната;
-  две оризовки с шоколадов кувертюр, био-мио натурални лимецови солети :D;
- ципура, салата зеле, копф, репички, чушки, моркови;

Добавки:

Тренировка № 7:

- 10х2 х заден клек@32,5кг;
- 7х3 + 3х2 х военна преса@20кг;

Около 15 минути;

Клекът - нямам обяснение защо са двойки! Нещо съм адски разсеяна, занимавам се с пълни идиоти от няколко дни насам и ми иде да се гръмна. Освен това досега съм изчислявала грешно тежестта, интересно, само на клека...пълен идиот съм и аз. Защо са двойки...хем ми беше леко, хем продължих с двойките, нито пък смених тежестта. Много разсеяна работа днеска, направо ужас. Не съм доволна.

Набиранията - същата работа като предния път - докъм петата двойка - много добре, после половинчати. Но беше ок.

Военната преса - тая военна преса много ме нервира. Имам сила, не ми тежи, но след шестия подход блокирам, не ми тежи, а първото се налага да го пушна! Освен това рамото ми скрибуца, та ме плаши и не смея да се напъвам. Абе въобще днеска...

Дамяни:
Храна:
- тиквички, броколи и чушки с яйце, сирене и копър на фурна;
- зеленчуци (пащърнак, броколи, лук, морков) с малко фиде, яйце и чаена лъжичка за застройка елдено брашно;
Добавки:
- Ц, рибено масло;

Как човек да не хапне вкусен хлебец, омесен от синчето му (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:11.

13.03.16
12:22

12.03.2016г.

Храна:
- мляко с кафе;
- тиквички, броколи и чушки с яйца и копър на фурна;
- варено яйце, кашкавал, маслини, малко парче домашна баница, 2-3 миниатюрни бонбона Lindt;
- малък (!) гирос;
- безкофеиново кафе;

Добавки:
- Ц;

Тренировка:

- почивка;

По план трябваше да тренирам, но реших рамото да почива още един ден. Военната преса се заменя с раменна преса с дъмбели с успореден хват.

13.03.16
12:37

13.03.2016г.

Храна:
- домашна юфка с масло и сирене;
- черно хлебче със семена, банан;
- тиквички, броколи и чушки с яйца и копър на фурна;
- банан, няколко мини бонбона;
- карагьоз, броколи, моркови и цвекло на пара, варени картофи с лук и зехтин;

Добавки:
- Ц, BCAA;

Тренировка № 8:

- 12х2 х конвенционална мъртва тяга@45кг;
- 14х2 х лежанка@30кг;

Около 15 минути;

Тягата - доволна съм, но имам още да сваля таза надолу и напред, тръгвам една идея повече с него нагоре отколко е редно, поне така го виждам на клипа. 45кг за двойки за момента е чудесна тежест за тяга с пауза, много добре се натоварвам.
Лежанката - повече от доволна съм, много стабилно. На петата двойка се усетих, че съм за тройки, затова просто увеличих подходите, не, че компенсира, но...Абе лежанката винаги ми е била супер комфортно движение, разбира се,  в момента съм далеч от това, което правех едно време, НО!, има време :D
Суинговете - с изпробваната начална позиция от миналия път с 24-ката се получава жестоко. Тройки ще са супер, лошото е, че 24 е най-голямата пудовка в залата...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:11.

13.03.16
13:00

Понеже е Прошка...а аз доста мисля за прошката, която ми е понякога невъзможно да дам...размислите в тази статия относно невъзможността да се даде прошка, са доста близки до това, което се върти в моята глава. Разбира се, не ми е трудно да простя на всеки, напротив, лесно го правя с повечето хора. Но има хора, които съм срещала в живота си, на които не мога да простя, макар да опитвам. И причината е точно стремежът ми към справедливост, страхът от пораждането на чувство за безнаказаност.

http://www.adme.ru/svoboda-psihologiya/esli-vy-ne-mozhete-prostit-kogo-to-prosto-prochtite-994510/

Оставям това тук за себе си и за тези, които имат размисли по въпроса.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.03.16 13:01.

13.03.16
13:06

казано от karfi4ka на 13.03.16, 13:00:

Оставям това тук за себе си и за тези, които имат размисли по въпроса.

Имам. Цялата християнска концепция за прошката (била тя опрощение от техния бог надолу или от човек към друг) е лицемерие от начало до край. Човек може да прости, когато е в мир със себе си, но може и да не прости. Това не го прави по-добър или по-лош. Да простиш в ден, предназначен за това, защото така трябва, е поведение на овца в стадото - правиш го, защото са ти казали, че така е редно. Същото важи и за всички останали постулати на религиозния морал, бил той християнски, мюсюлмански или шинтуистки да кажем.

13.03.16
13:10

Боби, размислите ми са не за християнската концепция за прошка, за празника Прошка и прочее, нито са за прощаването в един, точно определен ден. И друг път съм казвала, че за музика, право и религия не обичам да и не споря. Затова нека не обсъждаме християнската концепция, религиозни постулати и т.н. Не за това е статията, която съм споделила и не това визирам под “размисли по въпроса”. :)

Размислите ми са за прошката и прощаването по принцип :) За тази прошка, която двама и получавам ежедневно. Независимо в кой ден :) И за тази, което не успявам да дам. Прощаването като лично освобождаване. Нищо общо с това дали съм добра или съм лоша. Невъзможността да простя ме тормози и убива.

Ето, например вчера, ровейки си тук, се замислих, че може би съм успяла да простя. И щрак, прочитам и...не, не съм, и гневът пак се надига.

Точно така, може да прости, когато е в мир със себе си. А аз не съм. Защото несправедливостта не ми дава мир.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 13.03.16 13:30.

14.03.16
13:28

14.03.2016г.

Храна:
- помело;
- карагьоз, цвекло, броколи и морков на пара, варени картофи с лук;
- карагьоз, цвекло;

Добавки:

- Д, Ц, BCAA;

Тренировка:
- почивка;

Почивах днес, защото искам да пробвам ден почивка, ден тренировка, обаче утре като тренирам, ще тренирам и в сряда, защото тогава е на смяна добрият спотър, а аз имам лежанка. После почивка четвъртък, тренировка петък, и съответно събота с Десо, а може и неделя, това ще го видя в движение. Имам да върша разни процедури, занимавам се с неща около сватбата, с които се ядосвам, обаче трябва да приключа поне с поканите тая седмица, че както оставаха 11 месеца, изведнъж остават два и половина, а хората дори не са си получили поканите :D :D :D Да не говорим, че, стига да не ми мине котка път :D, планирам Будапеща-Прага-Братислава за другата седмица (inlove) А ДиДиПи ще останат на самотек, двамцата :D

Дамяни:
Храна:
- помело;
- яйца с броколи, пащърнак, морков, лук, сирене и фиде;
- грис с прясно мляко;
- телешко с лук, чушки, моркови, маслини;
Добавки:
- Ц, Д, рибено масло;

Този пък, който постоянно плюва рибата, снощи се заинати, че иска риба снощи. Точно когато съм взела карагьоз, който има безумно много кости. Не е истина какво чистене падна. То те се топят в устата още, ама де да го знам...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.03.16 20:34.

15.03.16
10:54

15.03.2016г.

Храна:
- кафе, две вафли “Хармоника”;
- свинско-телешко със зеленчуци;
- ананас, домашна бисквитена торта;
- свински джолан с картофи, салата копф с репички;

Добавки:

Тренировка № 9:

- 10х3 х заден клек@35кг;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Под 15 минути;

Клекът - не знам, случват ми се абсурдни неща. Днес 35 мислех за двойки, а то ги направих тройки и ги чувствах супер добре. Това което промених - ръцете малко по-широко, краката - също. Получи се много добър (според мен, не гарантирам, че е било така) клек. Тия 35кг ми бяха супер комфортни, 3 пъти пресметнах тежестите и лоста, нямаше грешка.

Набиранията - все така - докъм петата двойка - много добре, после половинчати. Доволно.

Раменната преса - еее, това е друга работа. Никакъв дискомфорт в рамото, само се наложи на последната двойка да повикам за малко помощ в мъртвата точка, защото както и при военната преса, без да ми тежи, просто блокирам и имам нужда да пушна.

Дамяни:
Храна:
- оризови и царевични макарони с масло и сирене;
- свинско-телешко със зеленчуци;
- свинско-телешко със зеленчуци с малко фиде, яйце и чаена лъжичка за застройка елдено брашно;
Добавки:
- Ц, рибено масло;

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:12.

16.03.16
10:03

16.03.2016г.

Храна:
- вафла “Хармоника”;
- бъркани яйца със сирене, чушка, морков и тиквичка, салата зеле, копф и репички;
- две оризвоки  какаов кувертюр, грозде;
- руло “Стефани” от телешко и свинско, пастет от броколи и варено яйце, зехтин, морска сол;

Добавки:
- Ц, Д, пробиотик, BCAA, антибиотик (за уроинфекцията - изчаквах да ми дойде, за да съм сигурна, че не съм бременна преди да започна приема :D :D :D, защото имах някои колебания по въпроса);

Тренировка:
- почивка;

Все пак ще тренирам през ден, първо - защото ми е първи ден МЦ (28 дни), второ - имам мускулна треска и предпочитам да видя какво ще стане наистина, ако тренирам през ден, може да избухна! :D

Дамяни:
Храна:
- зеленчуци с телешко;
- грис с прясно мляко, овесени ядки и мед;
- бъркани яйца със сирене, чушка, морков и тиквичка
Добавки:
- Ц, Д, рибено масло;

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.03.16 21:33.

17.03.16
13:49

17.03.2016г.

Храна:
- кафе, две оризовки с какаов кувертюр;
- мица от телешко и свинско с магданоз, лук, чушка, още лук, босилек, домашна лютеница, яйце и маслини;
- кафе с мляко, домашен бананов сладолед с прясно мляко;
- свински джолан (от онзи деншния), дип от броколи, варено яйце, зехтин, морска сол, салата копф, корнишон, червена чушка;

Добавки:

- Ц, Д, клеевоментова тинктура, BCAA;

Тренировка № 10:
- 10х2 х конвенционална мъртва тяга@45кг;
- 10х2 х лежанка@32,5кг;

Около 14 минути

Тягата - много добре, няма какво повече да се добави, забележките ми са като предния път - тазът още надолу и напред;
Лежанката - сложих 2,5кг отгоре, определено с по-различно спотърстване 35 за двойки няма да ми се опънат никак - или с Десо в събота, или с Бойко утре, ще помисля. Докато тягата вече я набарах коя е подходящата тежест в момента, лежанката още я опипвам. Но съм близо...и далеч от възможностите си, както казах в преден коментар...и както често се оправдават слабаците в залата :D :D :D
Суинговете - перфектно, приближавам момент, в който ще ми трябва по-тежка пудовка. Трети път пробвам да поставям пудовката пред мен, получава се повече от перфектно. Всъщност след 10 000 суинга, няма как да не ми е лека 24ката за 20 двойки... Тя сега не ми е лека, а ми е перфектна. Но в следващата тренировка ще пробвам 20 тройки.

Изобщо схемата е жестока. Адски съм доволна.

Дамяни:
Храна:
- оризови и царевични макарони с масло и сирене (беше ден за просо, но снощи забравих да го накисна);
- телешко+свинско с тиквичка, морков, пащърнак, магданоз и сух босилек, маслини, няколко лъжички кисело мляко с овес и протеин (крадено от купата на баща му);
-
- Добавки:
- Ц, Д, рибено масло;

Днес, на площадката, се запознах с много готина майка (аз по принцип избягвам разговорите по площадките, натоварват ме, първо, защото обикновено мрънкяне колко е лошо в България и обикновено завършвам с “хващай си багажа, стига мрънка” в главата и второ защото предпочитам да обменям опит вместо да слушам хвалебствия/оплаквания за/от деца/мъже) и прекарах един много приятен час и половина в бъбрене докато децата си играеха, а ние вървяхме по тях.

18.03.16
15:57

18.03.2016г.

Храна:
- мица (свинско + телешко, червена чушка, домашна лютеница, маслини, лук, магданоз, сух босилек, яйце);
- две оризовки с какаов кувертюр, няколко лимецови гризети (пакетирани);
- кафе;
- ананас (алергията ми вече не ми позволява повече от един резен наведнъж ;( ), две вафли “Хармоника”;
- тиквички с яйца на фурна;
- ананас;

Добавки:
- Ц;

Тренировка:
- почивка;

Снощи, като си легнахме, бях 100% убедена, че днес ще ида и ще повторя вчерашната тренировка, за да реша въпроса с лежанката. Обаче днес се събудих с мускулна умора по цялото тяло. Мускулна умора в добрия смисъл, естествено. Определено няма да стане да тренирам в два последователни дни, ако искам тренировките ми да са максимално ефективни и да влагам 100% от тренировъчното себе си (щото си имам други себе-си-та, които влагам в други дейности :D).

Поканата, най-накрая, е финализирана и вече се изготвя в съответната бройка (inlove) Сега остава да се оправя с кутиите (всички, които имат празни кутии от BCAA Blast, моля, не ги изхвърляйте, а ми ги предайте!), подаръчетата, картончетата и табелките :D :D :D

Дамяни:
Храна:
- просо с масло и сирене;
- тиквички с яйца на фурна;
- кисело мляко с овесени ядки и протеин, няколко гризети, малко суров бар;
- телешко с тиквички, моркови, пащърнак, сух босилек, магданоз;
Добавки:
- Д, рибено масло;

Даме със слушалките. Освен това вече се катери на най-невероятни места, включително на облегалката на гърнето! Докато се усетим, вече се е качил на някоя “вишка”. И мицата!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.03.16 20:25.

18.03.16
21:54

Тягата от неделя (забравих да махна звука). Това, което аз виждам:
- бързам с таза;
- все още леко прескачам коляното, макар да се старая;
- на първото повторение гръбнакът ми не е неутрален;

Градивни добронамерени критични коментари са добре дошли. :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.03.16 22:08.

19.03.16
07:34

Пусках си го на бавна скорост няколко пъти- напълно перфектна според мен. Дори прекалено се престараваш :) Това е далеч от двойка, като двойка за 95% от макса, нали?
Не знам дали бързаш с таза, аз лично едва го използвам при вдигане, така че при теб ми изглежда идеално.

19.03.16
08:57

Не, не, не двойка 95% от макса, а двойка като за 10х2 през 10 секунди. Като тук може би е малко по-дълга паузата. Има, има какво да се желае, аз виждам :D За съжаление съм от пъзльовците, които предпочитат по-малко кила и не допускат никакъв компромис с техниката или поне това целя. Затова и търся да е перфектна, максимално.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.03.16 08:59.

19.03.16
15:49

Позицията ти в началото на движението е грешна - раменете са много назад. Трябва да са поне още 5 см напред и поне на 10 пред лоста.
Другото и сама си го забелязала - вратът е извит нагоре, вместо да е в неутрална позиция. А промяната на траекторията около коленете идва точно от прекалено изнесените назад рамене.
Останалото наистина е добре.

19.03.16
16:02

Боби, благодаря за включването. Ще пробвам утре да приложа забележките :)

15.03.2016г.

Храна:
- кафе, две вафли “Хармоника”;
- мица;
- сладолед, гирос (традицийка просто :D);

Добавки:

Тренировка № 11:

- 10х3 х заден клек@35кг;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Нямам представа за времето, забравих си Виво-то;

Клекът - плачевен, катастрофален. Установих това след като се снимах. Адски се навеждам напред, задникът ми тръгва първи да се изправя. Много, много зле, има много работа. Имам клип, но в него няма нищо хубаво, затова няма да го поствам, не е като тягата, да се доизчиства, а си е направо за чистене. Иначе не тежи, добре го чувствам, ама то като ме сгъва, явно чувството е измамливо. Мисля, че проблемът идва от слабия корем, но вероятно не е само той. Тазът си изкарвам адски назад, мислех, че съм поправила това - да, ама не. Не съм доволна.

Набиранията - екстра.

Раменната преса - не мога да дам оценка, защото първо ще проверя дали правя това, което трябва. Но го чувствам добре, друг е въпросът дали е правилно.

Дамяни - на Лелиндом

19.03.16
22:34

Първите три двойки набирания от днес.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.03.16 22:36.

20.03.16
12:56

20.03.2016г.

Храна:
- кафе, две “Хармоника”, ананс;

Добавки:

- Ц, Д, клеевоментова тинктура, BCAA;

Тренировка № 12:
- 10х2 х конвенционална мъртва тяга@48кг;
- 10х2 х лежанка@35,5кг;
- 20х3 х суинг@24кг пудовка;

Около 15 минути

Тягата - постарах се върху всички забележки, но не съм сигурна, че ги изпълних, например гръбнакът ми пак не е неутрале, главата ми пак е повдигната, пак бързам с таза. Мисля обаче, че дадох раменете по напред или поне се опитах. Вдигнах тежестта не за друго, а за да дойде лостът на нормална височина, защото с десетките е по-ниско, с петнайските се получи доста по-добре. Имам едно чийтърско повторение, защото на първото забих, не знам защо, едвам го издърпах и на второто чийтнах неволно. Това се случи в деветия подход.
Лежанката - дет се вика “С Деско ми е най-добре!” :D Доста хубава лежанка се получи, след петия подход не свалях плътно до гърдите, но беше добре, според мен.
Суинговете - перфектно, безпроблемни двайсет тройки, определено липсата на 32-ка скоро ще стане проблем :D

За разлика от вчерашната тренировка, в която клекът ме остави много неудовлетворена, днес съм доволна.
ОБАЧЕ! Преди няколко дни гледах един клип за грешките при фоум ролването и реших, че е възможно да не се ролвам првилно, затова...не се ролвам. И всичко ме боли, и съм натегната яко!

След тренировката - приятна разходка в още по-приятната компания на Джо и Нико (inlove)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.01.17 23:13.

20.03.16
18:09

На тягата имаш видимо подобрение според мен. (beer)

П. П. Понякога дребни детайли водят до голяма разлика. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.03.16 18:24.

20.03.16
20:54

казано от Boby_ на 20.03.16, 18:09:

На тягата имаш видимо подобрение според мен. (beer)

(beer) Радвам се да го прочета! Мислех, че нищо не съм успяла да приложа от забележките, макар да мислех за всички тях :D (тук Десо обикновено казва: “Много умуваш!” :D )
Досега нямаше как да сложа нормалните дискове понеже ми тежеше твърде. Гипса (по-познат като Fallen в момента, но за нас завинаги ще си е гипса :D ) ми даде идеята, че част от грешките може да идват от по-малкия диаметър на десетките, с които работех досега и се зарекох днес да сложа петнайските, въпреки че ще е с 3 кила отгоре, за да видя какво ще се случи.

Де и клекът ми да се развиваше така успешно :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.03.16 21:11.

21.03.16
17:17

21.03.2016г.

Храна:
- кафе;
- бира, луканкови пръчици, 2 бонбона “Фереро Роше”;
- кафе;

Добавки:
- Ц, BCAA;

Тренировка:

- почивка;

Определено трябва да започна да се мачкам. Така не се чувствам възстановена. Предстоят 2 тренировъчни дни и после 5 няма да имам възможност да тренирам по моята схема. Но мисля да си развлачвам 12ката (бих взела 16ката, но моята е с много гаден дизайн и не ми е удобна, а още не сме сколасали да купим човешка 16ка). Да видим дали ще опра до нея, но на автобуса няма да му натежи, та по-добре да я нося, ако ми се прииска да си играя с нея, да ми е на разположение, дори да не я пипна, отколкото да не я нося и да ми притрябва :D :D :D Това е хубавото на това да пътуваш с автобус, който отива на турне :D :D :D

Днес, гледам, всички са се мерили, та реших и аз, барабар Петко с мъжете, така и така съм у нашите, където има кантар (ние никога не сме имали кантар с Десо :D), да взема да сверя теглото. Май ще трябва да послушам заплахите на тая Вероника относно булчинската ми роклА :D :D :D и да премина към гирос S, вместо досегашния...XL :D, защото съм се придвижила от 47, 5 към 48,5, а с това “примерно” хранене се съмнявам да е мускОлна маса :D

Дамяни:
Храна:
- баница със зеле, 2 фурми;
- телешко варено, 3 солети;
- кисело мляко с овесени ядки с мед;
- зленчуци с яйце и фиде;
Добавки:
- Д, рибено масло;

21.03.16
19:24

Мускулна маса не, но виж-гликогенче... твърде вероятно.

Мнението беше редактирано от Juls на 21.03.16 19:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1