Привет, привет в този хубав вторник (sun)
Приключих вече с всички процедури на физиотерапията, но рамото все още ме наболява :( Движение му е майката ;)
Та днес кръгова тренировка с цел опознаване кои уреди и упражнения мога да правя без дискомфорт.
Загрявка
Тренировка - кръгова:
- мъртва тяга (класическа) - 3х10х40 кг
- клек със сейфти бара (30 кг) - 3х10
- трицепс на портален скрипец - 3х10х25 кг
- раменен надхват, подхват, широк рамене хват на скрипец - 3х20 кг
- бицепсово сгъване на пейка - 3х10х5 кг (на ръка)
- пек-дек - 3х10х10кг
- повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 2х10х2кг в ръка
- гребане от земя - 2х10х12 кг
Тежестите днес не бяха приоритет. Важното е, че всички тези упражения мога да ги правя без особен дискомфорт, като задължително загрявам с упраженията на стена за рамо.
Храната:
- кафе с мляко
- домашен бонбон
- супа лапад с киселец, зелена салата, 3 варени яйца + 5 маслини
- вечерята не съм я измислила
Весел и слънчев ден (sun)
И днес тренировка:
Само горна част (party)
Загрявка - 3 упражнения на стена за рамо
Тренировка:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х40; 2х10х50 кг
- придърпване на горен скрипец в раменен хват - 2х10х25кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х10х30кг
- гребане с дъмбел от земя - 2х8х15кг
- бицепсово сгъване на крак - 2х8х7кг
- хоризонтален скрипец с широк хват - 2х10х4плочки
Днес съм доволна от тренировката (sun). Макар и с малко кила, нямаше болка и напрежение в рамото. Другият път - повече ;)
Малката щерка днес има патронен празник на училището и си бяхме в къщи самички. Мама нали все е на компа, та детето изми хладилника, че пазарувахме, прибра продуктите, пусна прахосмукачка, изведе кучето и... страшно съм доволна (sun)
Помърмори малко, че много неща е свършила, а аз какво правя (giggle).
Хайде лека вечер и много усмивки и весело настроение (sun)
Днес нова тренировка - тенис (sun)
Зор, та зор да запиша малката щерка на тренировка. Та, записах я - неделя от 11 часа. Вчера голямата вика - и аз искам. Няма проблем - обядих се на треньора и я записва. Да, ама не - някой трябва да купонясва и да не може да отлепи до 10 сутринта (giggle).
Та се принудих аз да ходя на тенис и да уча как се държи ракета, как е Forehand & BackHand ;)
Много добре ми подействаха упраженията за рамото.
Бях събрала торби с дрехи за H&M да върнем и след тренировката малко пазар. Учудващо, ама тренерът реши да дойде с нас, че нямало какво да прави - едно 22-23-годишно хлапе и да няма какво да прави? Странно, ама ние на бегом с Кати из магазина за пазар, че аз хич не обичам МОЛ-овете...
Най-необходимото и хайде на касите.
Утре ще е по-сериозната тренировка, надявам се - крака (giggle)
Сега биричка и почивка (Sun)
Привет (sun)
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 1х12х40кг; 2х6х50 кг
- бедрени екстензии - 3х10х34,5 кг
- задно бедро - упражнението на Рони ;) - 2х7 повторения
- пек-дек - 3х10х15кг
- трицепс на портален скрипец - 3х10х30 кг
- повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 2х10х3кг; 1х10х4 кг в ръка
Зозо доволна от тренировката ;) Рамото не сдаде багажа, а се държа съвсем прилично. И клекът си ми е добре, изобщо чудно.
Днес ходих и до една ветеринарна клиника да си купя Refrigerants - мазило за животни и му чета упътването:
”Видове животни, за които е предназначен: Говеда, овце, кози, коне, магарета, прасета, кучета, котки.
Начин на приложение: Външно за мазане върху кожата. Подлежащият на третиране участък, след предварително застригване и почистване.....”
Та се смяхме с колегите с глас към кой вид животно спадам - говедо или магаре (giggle) и как да си застрижа рамото ;)
Храната:
- круша
- пълнена тестена кошничка със спанака, яйце и сирене
- порция телешко месо със зелен фасул - чудна манджа сгтови Боби вчера
- шепа фъстъци
- биричка за вечеря
Хубава вечер и само светло настроение и да са живи и здрави всички Бояновци, които днес празнуват! (sun)
29.03.16
08:44
И аз се развеселих с твоето мазило. :D
Боби имен ден ли е имал вчера? Ако да - да ти е жив и здрав! (Боби, мускули и мощ!:D)
Мазилото е с доста по-успокояващ ефект от всички по разпространени мазила като пескиндоли,волтарени,репарили итн...
Апропо аз съм ползвал и Antiflegmin…има силно затоплящ ефект...а преди време и камфорсалицил ... :D Който е имал стари и едри кучета ги знае...
Аз съм го ползвала и друг път мазилото - казват му “конското мазило” (giggle) При мен определено имаше ефект. Съдържанието му е основно Alluminium Acetate, но в по-висока концетрация, за да действа на животните ;)
Nervak, определено и Камфорсалицилът е добър, а пък и една туба от 50 гр струва 4,50 :)
А вчера беше денят на Св. мъченик Боян
Имен ден - Боян
Днес съм с порядъчна мускулна треска и на гърдите, и на дупето, и на бедрата. :)
Рони, много хубаво това упражнение за задна верига. Нищо не ме е натоварвало толкова много, дори и тягата с прави крака. Все още му изчиствам техниката, че ми е трудно, ама ще го боря.
Хубав и усмихнат ден на всички (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 29.03.16 09:48.
Аз го знам много добре мазилото, но пък хич не бях доволен от него, когато го ползвах. Да не кажа, че освен непроятната миризма, друго не усетих. Не знаех, че имаш предишен опит с него и за това си премълчах, че да не ти създам предварително впечатление.
Много здраве.
29.03.16
11:23
Ей тоя Боби! Заслужили сте си бирите вчера значи! ;))))
Зозо, според мен румънската тяга е по-добър избор пред тягата с прави крака, когато искаме да натоварим добре задната верига.
Обаче и аз съм на твоето мнение за GHR - наистина натоварва много добре, а и задната верига е по-изолирана. Радвам се, че и теб те кефи. :D Щом си решила и работиш, ще постигнеш съвършенство.
И аз съм гипс винаги след изпълненията му... :D
казано от Маданеца на 29.03.16, 10:48:
Аз го знам много добре мазилото, но пък хич не бях доволен от него, когато го ползвах. Да не кажа, че освен непроятната миризма, друго не усетих. Не знаех, че имаш предишен опит с него и за това си премълчах, че да не ти създам предварително впечатление.
Много здраве.
Маданец, никаква неприятна миризма няма това мазило, поне според моя нос :)
И днес тренировка - дърпащи:
Загрявка - 3 упражнения на стена за рамо
Тренировка:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х40; 3х6х60 кг
- придърпване на горен скрипец в раменен хват - 2х10х30кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х8х35кг
- гребане с дъмбел от земя - 2х8х20кг
- хоризонтален скрипец с широк хват - 2х10х5плочки
Чудна тренировка. Отидох към 14:30 в залата, докато чакам бразилците да се включат и нямаше почти никой да ме разсейва, та супер стегнато приключих за около 50 минути :)
Заведох сега малкия дзвер на плуване, който се оплакваше през цялото време, че днес направила 5 обиколки на двора на училището и всичко я боляло (giggle). Ама разправии - не разправии, отиде ;)
Сега заслужена почивка с готвене, прибиране на дрехи и т.н. Да не забравям биричката ;)
Хубава вечер и много усмивки (sun)
Вчера и днес много натоварващи психически дни.
На Боби му предложиха добра позиция в Швеция и ще се местим. Утре трябва да кажа на шефа, че ще работя от там. Направо ме е стиснало нещо за гърлото :(
Много слънце на всички (sun)
Отново се включвам (sun)
04.04.2016
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 3х6х50 кг
- бедрени екстензии - 2х10х34,5 кг;1х10х39кг
- задно бедро - упражнението на Рони - 2х7 повторения
- пек-дек - 3х10х20кг
- повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 3х10х4 кг в ръка
Вървят си килцата нагоре и съм супер доволна (muscle). Малко по-добре се справям и за задната част, и на пек-дек-а. Нямам грам мускулна треска на краката, което не ми се е случвало отдавна. Време е за увеличаване или на тежестта, или на повторенията - ще видим :)
На пек-дек-а нямаше напрежение в рамото. Дано успея скоро и лежанка с лоста да направя.
Съобщих в офиса за промяната и настана една офанзива.... Взимам си лаптопа и проектите и ще бачкам от Швеция.
Със страшно смесени чувства съм в момента - хем мисля, че там ще е по-добре за всички, хем се притеснявам как ще се интегрираме. Особено аз - изключително контактен човек в една държава с не толкова контактни хора :(
Имаме си нов колега и вчера събрах дружината да обядваме заедно - от едно бистро си взехме разни неща и на поляната в една градинка (giggle) - зеленичко, слънчице, разкош.
Слънчево настроение (sun)
казано от Zozo на 06.04.16, 21:15:
Със страшно смесени чувства съм в момента - хем мисля, че там ще е по-добре за всички, хем се притеснявам как ще се интегрираме. Особено аз - изключително контактен човек в една държава с не толкова контактни хора :(
Зозо, да ти кажа по-зле е неконтактен човек в държава с неконтактни хора :) Тогава няма откъде да идва желанието за общуване :) Германците също не са едни от най-отворените хора. Може да са любезни, но са доста резервирани и леко темерути, но това докато не си ги направиш приятели :) От нас двамата половинката е доста по-общителен и затова хич не му беше трудно да се сприятели с доста хора, докато при мен нещата са по-сложни, защото съм пълен интроверт. Добре, че е той :) Затова мисля, че може да ви отнеме малко време интеграцията, но определено не е мисия невъзможна дори и в Швеция.
Zozo, от близо 6 години съм в Швейцария, където хората също са сдържани и бих казала дори срамежливи. Не е възможно човек да се интегрира напълно, освен ако не е емигрирал в детска възраст, но не е невъзможно да си намери среда. Предимството на Швеция е, че болшинството от хората нямат проблеми с английския. Мисля, че са и по-отворени от швейцарците. Винаги го има елементa на притеснение, когато се местиш в друга държава, но нещата ще се подредят, още повече че вие отивате заедно цялото семейство, което прави нещата по-лесни - поне ще знаете, че във всеки един момент ще има хора, на които ще можете да разчитате безрезервно.
Мнението беше редактирано от Елена на 07.04.16 09:28.
Момичета, много благодаря (sun)
Тренировката вчера:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х40; 1х6х60 кг;1х4х65кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х8х35кг
- гребане с дъмбел от земя - 2х8х20кг
- хоризонтален скрипец с широк хват - 2х10х5плочки
Много зле беше тренировката :( Никаква сила, сърцето ми отново прескочи. Мамка му, как да дишам вече и това не знам.
Целият ми живот се обръща с краката нагоре :( Виждам се с приятелки, с децата на приятелки, ама сърцето ми е свито като в юмрук. Реве ми се, а сълзи не потичат.
Само слънчево настроение ви желая (sun)
казано от Zozo на 10.04.16, 19:33:
Целият ми живот се обръща с краката нагоре :( Виждам се с приятелки, с децата на приятелки, ама сърцето ми е свито като в юмрук. Реве ми се, а сълзи не потичат.
...за да се подреди по нов, може би по-добър начин. :) Не отивате накрая на света. :) После така ще ви хареса, че може би няма да искате да се върнете. ;)
Мнението беше редактирано от Елена на 10.04.16 19:53.
Кумът ми е в Лондон вече 15 години и си мисли за връщане..
А ние на по 40 да се местим....
Абе взимам си раницата с лаптопа и 2 парцала на гъза и тръгвам :D Важното в момента е да работя, нищо друго не ми трябва.
Вие с Боби сте много интелигентни хора и никак не ви подценявам, но животът в друга държава дава на човек опит, какъвто нито едно друго преживяване не може да му даде. Човек се обогатява, разширява си кръгозора. Опитвам се да ти кажа да се опиташ да погледнеш от хубавата страна на нещата, защото има такава. Keep calm and ... свиркай си. ;)
Тук съм (sun)
12.04.2016
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 1х6х50 кг;2х4х55кг (до паралела)
- бедрени екстензии - 3х8х39кг
- задно бедро - упражнението на Рони - 2х7 повторения
- пек-дек - 3х10х 4 плочки
Най-накрая прескочих границата от 50 кила на клека (rock) Вярно, че е до паралела, ама за мен си е голямо постижение. Набързо след работа, после седнахме в едно заведение в квартала да пийнем по биричка и да хапнем - не ми се прибираше, толкова хубаво временце беше навън (sun)
Имаме си нов колега и сега го обучаваме - страшен човек - разбира си от нещата и от 1/2 дума ги прави. Иначе е от моята кръвна група - слуша метал, малко по-тежък (по-скоро като на Боби), бира пие в промишлени количества (giggle), пушим в междучасието, че е и моята зодия :)
Хубава и усмихната вечер (sun)
Тренировката вчера:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х40; 1х7х60 кг;2х5х65кг
- придърпване на горен скрипец в подхват - 2х9х35кг
- гребане с дъмбел от земя - 2х8х22кг
- хоризонтален скрипец с широк хват - 3х10х5плочки
Много стегнато и без размотаване сутринта в залата (sun). Беше пълна зала - имаше и две бодибилдърчета, които позираха отвън пред огледала. Видяхме се с много хора, едвам стигаха лостовете ;)
Храната:
- кафе с мляко
- суши със сьомга и авокадо
- бира
- зелена салата
След тренировката седнахме в една градинка на по биричка на слънчице (sun) Вечерта пък бяхме на рожден ден на племеницата. Хубав ден си изкарахме (sun)
Бау, бау (party)
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 3х7х50 кг
- в суперсерия
бедрени екстензии - 3х10х39кг
+ задно бедро - на машина 3х15х1 плочка
- пек-дек - 3х10х 4 плочки
- трицепс на портален скрипец - 3х10х35 кг
Доволна съм, макар че на клека можеше и повече, но ми беше страшно задушно и тегаво.
От два дена реших да не ям месо (wasntme). Дойде ми отвътре, та за вчера храната:
- кафе с мляко
- ориз със зеленчуци, салата зеле с моркови и една краставица
- ориз със зеленчуци, зелена салата
Слънчев и усмихнат ден (sun)
В страхотна депресия съм, момичета :( Изтрещяла съм тотално! Причува ми се музика, децата гоня, ужасТ!
21.04.16
21:21
Ееее, Зозоо! Ти и депресия?!
Временно е сигурно, покрай предстоящите промени? Да се стягаш! :)
А по повод храната - не знам за колко време си решила да не ядеш месо, но ако менюто от вчера ще ти е образец, добави някакъв друг източник на протеин, че само на ориз и зеленчуци.... как няма да те хване депресия, ми кажи?! :D
Много слънчеви усмивки ти пращам и разрешавам на Боби да....
...те набие! :)
Браво за клека!
Рони, мерси за подкрепата :) Вече започвам да свиквам с мисълта, ама още ми е криво да оставя приятели, баща ми... Ще си идваме, надявам се.
Тренировката днес - дърпащи:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х50; 3х5х65 кг
- опит за набиране - 1 с помощ
- гребане с дъмбел от земя - 2х7х23кг
След като загрях, реших да пробвам как ще е на лежанката, та засега става с лоста, но само тесен хват :) Пак е по-добре от нищо (giggle). Останалите упражнения си ги направих без проблем. Само на набиранията се изложих като кифладжия :( Не съм се набирала няколко месеца и сега и един път не успях, та Боби ми помогна :(, а не съм напълняла, да каже човек, че ми тежи д-то :)
Храната:
- кафе с мляко
- спанак с ориз
- тиквички с кисело мляко
Днес по неволя направих фастинг :) Сутринта ходихме до МОЛ-а да пазаруваме дрехи, после зачезнахме на фитнес, минах през Църквата да запаля свещички за здраве и да взема върбови клонки, та чак в 16 часа обядвах :)
Весел празник на всички, които са кръстени на цветя и дървета (sun) (F)
Да си добавя вечерята - 2 филийки хляб с маслини и 2 сварени яйца + салата краставици с пресен чесън и копър.
Мнението беше редактирано от Zozo на 25.04.16 09:09.
Ето и 2 клипчета от днешната тренировка:
Хайде, наздраве на именяците (beer)
Мнението беше редактирано от Zozo на 24.04.16 18:47.
24.04.16
20:21
Много странно и непознато за мен изпълнение на гребане. Трябва ли стойката да е така гърбава- това част от техниката ли е? Защо се подпираш с лакът , а не с длан?
казано от Queen Cobra на 24.04.16, 20:21:
Много странно и непознато за мен изпълнение на гребане. Трябва ли стойката да е така гърбава- това част от техниката ли е? Защо се подпираш с лакът , а не с длан?
Гърбавата стойка е от моята сколиоза (giggle) По принцип изпълнението е с прав гръб. Участващите групи в този вид гребане са повече, отколкото от гребането на пейка. Подпирането с лакът дава повече опора. Важното е да няма флексия в кръста.
Мнението беше редактирано от Zozo на 24.04.16 21:13.
27.04.
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 2х8х50 кг;1х7х50кг
- бедрени екстензии - 3х10х39кг
- лег с тесен хват - 3х10х25кг
- повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 3х10х5 кг в ръка
Доволна съм от тренировката (sun). Малко се обади рамото след лега, та май ще трябва още време да изчакам за повечко тежести :(
Но пък си увеличих дъмбелите на разтварянето встрани :)
Днес месих козунаци ;) Станаха страхотни - на конци, идеално сладки - нито повече, нито по-малко, направо децата ометоха един за нула време (giggle)
Мислехме за утре да правим агнешко, ама в Лидл бяха свършили котлетите, та менюто за утре е свински котлети с гъбен сос.
Голямата щерка нали е вегетарианка, та разчиствам в момента фризера от разни замразени неща и сготвих зелеви сърми с кайма и ориз и супа топчета.
Изобщо да се чуди човек кога ще изядем всичката тази хранааа...
Весело посрещане на празника утре (sun)
Тренировката днес - дърпащи:
- мъртва тяга (класическа) - 1х10х40; 1х6х65 кг;2x3x70кг
- гребане с дъмбел от земя - 2х8х23кг
Супер тренировка на гладно :) Вчера се реших да хапна две парчета от козунака, та въглените си оказаха днес влияние на тренировка - отново дърпам тяга със 70 кг (party)
Не посмях да се набирам заради рамото, но пък правих планкове - 3 х1 минута собствено тегло. Имах колебания, но рамото издържа :)
Чуден ден днес ;) Зозо е много доволна от тренировката си.
На обяд трябваше да се събираме с роднините на Боби, но уви, свекър ми е болен - кашля, киха и т.н., та ще отложим срещата.
Вчера поканих татко на гости, ама и той не е мръднал пък с грам откъм килограми - как да му помогна вече въобще не знам :(, а трябва да свали едни 20 кила, за да му оправя коляното....
Докъде се докарват хората без спорт! Единият с износен шрущял на коляното от тежест и непокизъм, другият със стрес, диабет и кльощав, но пък със срината имунна система.
Къде е границата? Какво е добре за нас? - спорт и правилно хранене :)
Хайде, “Христос Воскресе и сандъка отнесе” (sun)
02.05.16
15:03
казано от Zozo на 02.05.16, 14:16:
)
Сега ще кажеш, че е правописна грешка :) :) Липсата на закуска е виновна, знам си :)
Иначе по сериозната тема, Зозка, за родителите и проблемите им -аз лично не мога да убедя майка ми в нищо , дори доказано. Уж разбира, а вярва на реклами и псевдо специалисти, превзели медиите и не прави нищо полезно за себе си, все си намира по-спешни неща, работа, къща, грижи и така докато дойде неизбежното. Явно не можем да променим нещата.
казано от Queen Cobra на 02.05.16, 15:03:
казано от Zozo на 02.05.16, 14:16:
)Сега ще кажеш, че е правописна грешка :) :) Липсата на закуска е виновна, знам си :)
Предполагам има предвид концентрично с лакът, подпрян на коляно, защото това прави в момента, за да изолира рамото.. :)
02.05.16
15:43
Ааа, ясно, извинявай (bow)
но на пръв поглед реших че е грешка и много се смях.
8.05.
Тренировка - бутащи:
Загрявка
- клек със сейфти бара - 3х6х50 кг
- бедрени екстензии - 3х8х39кг
- пек-дек - 1х8х4 плочки;2х10х3 плочки
- трицепс на портален скрипец - 3х10х35 кг
- повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 3х10х5 кг в ръка
Супер слаб клек този път :( Хич не ми беше ден за тренировка, ама поне се пораздвижих.
Всички почивни дни се наложи да поработвам, че почивката по Великден ми излезна през носа...
Храната:
- кафе с мляко
- тиквички с ориз, 3 варени яйца, 2 домата, люти чушки
- за вечеря имам пушена скумрия и мисля да спретна една зелена салатка
Умихнат и слънчев ден (sun)
Привет на всички и да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!
Тренировка вчера - в залата на Сашо в Пловдив
Основно пробвах упражнения за рамото, че отново се обади със страшна сила. Благодаря на Сашо за отделеното време и за съставянето на рехабилитационна програма.
В края на раздвижването решихме да поклякам:
- загрявка
- 2х10х30кг; 1х10х40 кг; 1х6х50 кг; 1х2х60 кг; 2х1х60 кг
Направо не повярвах, че успях да стана със 60-те кила (giggle). Последната серия ме наведе лоста, но не успя да ме счупи, та съм много доволна. Днес очаквах сериозна мускулна треска, но засега е само лек намек :)
След тренировката - по няколко бири, пържен сафрид и приятна компания :)
Изкарах чудесен ден (F)
Весело и слънчево настроение в този прекрасен ден (sun)
24.05.16
08:45
Странни изпарения и леко по-странна гравитация има там... :P
казано от Херцог Трън на 24.05.16, 08:45:
Странни изпарения и леко по-странни гравитация има там... :P
Всичко е в главата, пък дори и изпаренията. Атмосферата, фактът, че някой ти помага безпрекусловно и без задна умисъл, е нещо вече рядко срещано
Привет в този духовит ден ;)
Днес бачкам от нас, че е неучебен ден и по обяд за забава на децата (приютихме и едно съседско дете, да не скучае малката) направихме 20-минутна йога :D
Чудно ми се отрази, че беше основно за крака и разтегнах всяко едно мускулче, което се беше гипсирало от тренировката преди 2 дни.
Храната:
- кафе с мляко
- череши
- телешко филе на скара + зелена салата с няколко чери доматчета
- сурова чушка със сирене
- шепа пуканки
Пуснах на малките дзверове да гледат 3D на Тв-то Sponge Bob out of water, та има малко затишие (giggle). По едно време през деня решиха да разхождат прасетата (морските свинчета) и настана голяма лудница. Добре че не им дойде мъдрата идея да ги къпят (не че не са вече за пране)
Хубава вечер от мен (sun)