Тренировка на гладно

MF

12.07.11
20:00

Здравейте! Въпрос: по кое време от денонощието изпълнявате силовата си тренировка? Винаги ли е по едно и също време? Какво мислите за тренирането на гладно? Вярно ли е,че тогава мускулният растеж е по-голям? Как съдите по себе си? В тези жеги съм раздвуена-да тренирам рано сутрин на гладно или преди обяд както досега.
Благодаря.

Н

12.07.11
20:08

Ми колко по-рано толкова повече време за ядения след фитнеса ще имаш , според мене само силата може ти е по-малко сутрин, ако не си пилa вода и не си приелa достатачно белтък и въглехидрат преди трена.Аз тренирам в 2 следобяд като хода в 6 сутринта да бягам , имам достатачно време за да се  възстановя на макс след кардиото.

Тренирам около 19:00 до към 20:00 и  след като съм направил 6 хранения  имам повече енергия,отколкото като тренирах във 15:00.
Относно тренирането на гладно..това го четох във “Мускули и Фитнес”  и наистина пишеше,че тренировката на гладно води до по-големи мускули..колко е вярно те си знаят.Аз съм тренирал 2 пъти на гладно и нямах никаква сила и цялата тренировка се прозявах.

MF

12.07.11
22:56

Никола, евалата за бързото възстановяване.
Алекс, това за енергията е вярно, но само в началото, после като позагрееш става. Това за растежа точно в “Мускули и фитнес” го видях и ме замъчи тоз въпрос..
Ще съм благодарна при още мнения по темата!

И тренирането сутрин и тренирането вечер си имат предимства:
сутрин : можеш да ядеш след тренировката доста пъти
вечер : енергоразхода е малък така, че с 1 или 2 хранения можеш да докараш възстановяването си

Отностно на гладно - не мисля, че ще доведе до по-големи мускули каква е логиката ? като цяло не бих препоръчал на никого да тренира на гладно но пък знае ли човек сигурно греша :)

Предпочитам, когато имам възможност да тренирам на обяд, защото фитнеса е празен. Вчера обаче докато стигна до фитнеса (15мин. пеша) се изтощих при тия 33 градуса.  В залата пък климатиците бяха усилени до краен предел и освен да понастинеш за друго не стават.

казано от Miss Fight на 12.07.11, 20:00:

Какво мислите за тренирането на гладно? Вярно ли е,че тогава мускулният растеж е по-голям? Как съдите по себе си?

Тук стои теорията, че колкото повече изцедиш енергийните си резерви, толкова ще е по-голяма свръхкомпенсацията след това. Като тренираш на гладно започваш с ниски енергийни нива и ги изцеждаш доста повече. Иначе е кой както може, аз веднъж опитах да тренирам на гладно и повече не бих. :)

13.07.11
13:06

Аз тренирам на гладно повече от месец!
Според мен в първата ти тренировка на гладно ще се чувстваш според психическата нагласа =>според мен твърде много се преувеличава с това ‘’без предтренировъчно хранене нямаш енергия’’ и т.н.
Тренировката на гладно според мен е по - добре.Ако си ял например час и 30 мин. преди тренировка,част от кръвта е насочена към стомаха за подпомагане на храносмилането,а точно тогава ще ти трябва за мускулите.
Аз попринцип гладувам по 18-20 часа и тренирам и после ям след 2-3 часа,защото глада ми се притъпява след тренировка.
Моя съвет-пробвай,виж как ти се отразява и сам/сама прецени.
Освен това,ще дам няколко статии за размисли:

1: http://www.leangains.com/2010/09/fasted-training-insulin-sensitivity.html
2: http://www.leangains.com/2010/05/fasted-training-boosts-endurance-and.html
3: http://www.leangains.com/2009/12/fasted-training-boosts-muscle-growth.html

Мнението беше редактирано от Vintage на 13.07.11 13:06.

13.07.11
13:44

За мен тренирането на гладно е пълна глупост.Постояно се повтаря и тук във форума,общо взето навсякаде,че храната прави играта.Щом е така как може въобще да си помислиш да тренираш на гладно?Поне така ги разбирам АЗ нещата,не мога да си представя да тренирам на празен стомах.

MF

13.07.11
14:28

Благодаря за мненията. Съдейки по себе си, тренирането на гладно не е толкова страшно. Сутрин съм малко сънлива, но  пък ми е по-прохладно и свежо. Ако спането е било пълноценно, не мисля, че ще има липса на енергия, аз си правя същото натоварване както и не на гладно.

Мила

13.07.11
14:38

Тренирането на гладно не е “пълна глупост”. Разширете мирогледа си и прочетете да кажем нещичко от leangains.com (примерно) Лично за мен - ако правя кардио или ХИИТ - сутрин на гладно, BW - комплекси, табата - на гладно. За съжаление силовите тренировки не мога да ги правя на гладно. Тях вечер, силово тренирам между 20:00 и 22:00 .

13.07.11
14:47

В случая говорим за силова тренировка на гладно,инак кардиото и аз го правя сутрин на гладно.

13.07.11
14:54

Силова тренировка на гладно също не е чак толкова страшно . Миналата година лятото доста често си ходех след работа да тренирам къв 19-20ч като последното ми ядене е било на обяд и мога да кажа че тогава съм правил доста добри тренировки

31.03.16
19:15

казано от Боби Велинов на 13.07.11, 13:44:

За мен тренирането на гладно е пълна глупост.Постояно се повтаря и тук във форума,общо взето навсякаде,че храната прави играта.Щом е така как може въобще да си помислиш да тренираш на гладно?Поне така ги разбирам АЗ нещата,не мога да си представя да тренирам на празен стомах.

Тренирането на гладно за качване на маса е пълна глупост и според мен! Аз се опитвам да качвам и огладнявам още докато съм в залата, а ако не съм ял преди това, пълен абсурд да вдигам тежко!

31.03.16
21:44

Трябва да почетеш повечко.

31.03.16
22:01

Маса се прави на маса, колкото и да звучи клиширано . Кога ще се тренира -въпрос на избор и физическа възможност . Най-силните ми тренировки са били след работно време ( към 18ч.)

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 31.03.16 22:04.

До къде стигнахме? 50 килограмова клечка да казва как да  качваме маса :D.

31.03.16
22:20

казано от Иван Благов на 31.03.16, 22:18:

До къде стигнахме? 50 килограмова клечка да казва как да  качваме маса :D.

Надявам се, че не визираш мен :D

Естествено, че не освен ако не си 50 кила. :D

31.03.16
22:46

Толкова ли е трудно, ако не друго, поне да се разбере, че ако се приема повече храна от изгорената - то ще се качват килограми ? Всичко друго е предвид индивидуалните предпочитания на всеки човек.

Аз съм с ниско кръвно и избягвам да тренирам, ако не съм ял преди тренировка, защото ми става наистина лошо. Доколко аз си го внушавам, доколко е истина не знам, но това ми стига, за да  не го променям. От друга страна - тренирал съм на гладно и всичко е по-леко, има повече концентрация, също така и напомпването е по-голямо според мен, което си е важно за доста хора :D Доста се прибира и коремът, поне според мои наблюдения. Не ми звучеше логично ако ям 3 пъти, да речем, много обемно - да ми се прибере коремът, но се оказа факт през този период :) От този ред на мисли - хора като мен, които обичат да ядат много на хранене, ще се чувстват по-добре, от другата страна пък и чистенето става по-лесно с такъв режим ;)
Това основно, а вече за други предимства си има сигурно стотици теми само във форума и въобще не трябва да се пренебрегват. За мен като цяло този период на глад, а не само тренирането на гладно - е нещо хубаво, независимо че не го правя :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 31.03.16 22:47.

01.04.16
01:01

Тренировката на гладно не е проблем, но наистина може да не е подходяща за всички. Но в повечето случаи просто не сте свикнали, това е проблема.

Щом е така как може въобще да си помислиш да тренираш на гладно?

Лесно. Ставаш, пиеш кафе (ако пиеш) и отиваш да тренираш.

Поне така ги разбирам АЗ нещата,не мога да си представя да тренирам на празен стомах.

Пробвал ли си поне веднъж?

казано от Miss Fight на 13.07.11, 14:28:

Благодаря за мненията. Съдейки по себе си, тренирането на гладно не е толкова страшно. Сутрин съм малко сънлива, но  пък ми е по-прохладно и свежо. Ако спането е било пълноценно, не мисля, че ще има липса на енергия, аз си правя същото натоварване както и не на гладно.

Липса на енергия може да има при калориен дефицит и/или изпразнени гликогенови депа. Ако предния ден си яла достатъчно, няма причина за това.
А ако пък си на диета (калориен дефицит), то всяка тренировка на практика се явява “тренировка на гладно”.

казано от Smeagol на 31.03.16, 19:15:

Тренирането на гладно за качване на маса е пълна глупост и според мен! Аз се опитвам да качвам и огладнявам още докато съм в залата, а ако не съм ял преди това, пълен абсурд да вдигам тежко!

И колко пък тежко вдигаш, че да е абсурд? И без това храната, която си изял час или два преди тренировка, още не е усвоена напълно и не допринася много.

06.04.16
08:54

И аз да дам един глас за тренирането на гладно. Аз ако се наям, къде ти ще се сгъвам и напъвам пълноценно? На мен ми се приспива, кръвното ми пада, храната почва да ми се вдига в гърлото от напъването и сгъването, киселини, миселини, ужас. На гладно се чувствам по- лек и енергичен, концентриран, надъхан. Нооо, всички хора са различни както казахме вече. Имам приятели, които казват че ако пропуснат закуската, до 12 ще им прилошее и ще паднат както ходят по улицата. Аз от друга страна си ходя на фитнес, на работа, бягам, +тея три работи, нормално с 2-3 дневен фаст. Хаха, веднъж един приятел, който ме отхрехваше за НВД-то навремето ме пита след като е минал месец примерно - “ти с’я като си на НДВ, прави ли ти се секс?” аз казвам: “да”, а той: “значи нещо не я правиш както трябва!” хаха. Или е организъм, или е свикване. От друга страна, аз вдигам за здраве, ако бях спортист и спортните ми постижения бяха важни за мен, може би щях някакси иначе да подходя.

Ловеца яде за да ловува или ловува за да яде? #zaedinpreatelpitam

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1