30.01.06
19:25
Можете ли да ми кажете 3-4 упражнения за рамо които хубаво натоварват всички части.Знам, че някой го тренират на разделени дни, но за една тренировка какво да права за да му дам зор както трябва :)
Ми трябва 1/2 упражнения които обхващат всички глави а после за всяка глава по отделно :wink: Ето виж тук за упражненията :wink: : http://www.bb-team.org/exercise 8)
Основни упражнения
1. Вертолет
2. Силово повдигане с щанга (войнишко)
3. Преси от стоеж с дъмбели
4. На машина и др
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Основни упражнения
1. Вертолет
2. Силово повдигане с щанга (войнишко)
3. Преси от стоеж с дъмбели
4. На машина и др
@djgorgio-ASTOR
това 2. Силово повдигане с щанга (войнишко) да не би да е раменни преси с щанга? ако не е би ли обяснил какво е че не се сещам?
и още един въпрос - вертолета не е ли упражнение за трапец? (аз поне с такова впечатление съм останал и го правя в деня за гръб и трапец :oops: )
1.Аха преси са
2.Трапеца се включва в горната част на движението, иначе си е за рамо
мерси за отговора! :) а правилно ли съм включил вертолета в деня за гръб и няма ли да е по-добре да го преместя в деня за рамо? (тренирам 4ри пъти седмично: 1.гърди, 2.гръб+трапец, 3.почивка, 4.рамо+крака, 5. ръце)
1.Преси с дъмбели от седеж
2.Странично вдигане от полулег/всяка ръка поотделно/
3.странично вдигане от полунаклон или полулег/задно рамо/
4.Вертолет с тесен хват-за предно рамо и трапец
На следващата тренировка може да замениш пресите с милитъри преси или Арнолд преси.Просто сменяй упражненията всяка тренировка.Хубаво е разтварянията в страни да ги правиш с всяка ръка поотделно