Опит за покачване на маса.

01.04.16
19:14

Здравейте. На 21 години съм, тежа 55 кг. и съм висок 1,82-3 и реших да направя тази тема, за да ви кажа как се храня и какви намерения имам занапред и най-вече за съвети от вас тъй като сте много по-напред от мен и със сигурност, ще ми дадете някакви мнения, корекции и цели които да гоня.
От един месец започнах да тренирам в домашни условия и нямам много уреди, но повечето стигат за всички упражнения и мускули.
Сметнах си калориите в интернет калкулатор за калории и ми излиза, че трябва да са 2200 при положение, че тренирам 4 пъти седмично.
Старая се да се храня по 5-6 пъти на ден. Понеже вече останах безработен и имам време да си поспивам и първото ми ядене е към 10-11 часа, което мисля, че може и да е проблем. Следващото ми ядене ОСНОВНО е към 13-13:30 часа. След около 2 часа отново се храня с нещо леко. След тренировка отново нещо леко хапвам. Вечерята ми е към 20:00. И вечер преди леглото се опитвам да взема нещо, но не знам какво точно е подходящо вечер късно. Идва ред в който да изброя с какво точно се храня през деня.
Закуската ми всеки път е различна може по 2 яйца и банан, понякога 3-4 филии с пастет и маргарин, може и варени макарони с прясно мляко. Общо за деня консумирам около 400-450 гр. свинско печено месо. Разделям го на обяд и вечеря придружено с 100-150 гр. печен картоф или варен ориз. В междинните ми хранения има кисело мляко 400 гр. 3,6% масленост и банан. В следващото междинно хранене например има фъстъци, кроасан и нещо сготвено. Всеки път различно ги меня. Опитвам се да вкарвам повече храни с повече калории и мазнини за да бъда в калорииен излишък. Ще вкарам сирене, кашкавал и риба тон към храната си. Пия също и добавка като протеинова матрица. Тренирам два дни и един почивам. Възможно ли е за месец да се качат 5 кг. мазнини и мускулатура? Метаболизма ми е бърз и имам чувството, че е невъзможно качването на килограми при мен.

08.04.16
09:56

Това свинско го замени с телешко или пилешко, риба. Млякото не е нужно да е 3,6 %. Тези мазнини от животински произход ги замени с фъстъчено масло,  зехтин,  маслини,  ядки,  бадеми. Ако подържаш тегло на 2200 ккал. Сложи излишък от около 300 ккал.  Махни ги тия уреди,  наблягаи на базови упражнения с свободна тежест,(клек, мъртва тяга, лежанка,набирания,военна преса) тренираи тежко до 12 повторения,  ако можеж над 12. Слагаш още тежест. Да може да качиш 5 кг сланина и мм за месец, но се стараи да е по - малко, но по чисто. Quality over quantity!  Успех

08.04.16
14:02

казано от Skalata Kiro на 08.04.16, 09:56:

Това свинско го замени с телешко или пилешко, риба

Защо?

Млякото не е нужно да е 3,6 %.

Защо?

Тези мазнини от животински произход ги замени с фъстъчено масло,  зехтин,  маслини,  ядки,  бадеми

Защо?

тренираи тежко до 12 повторения

Това е леко, тежко е под 5 повторения.

08.04.16
15:59

1 защото има вредни мазнини
2 защото е по полезно
3 3.6 % масленост не е за хора дето се стремят да се хранят здравословно
4 до 12 достатъчно ;)

Skalata Kiro, гледайки тази тема си мисля, че преди да продължим разговора ще е практично да прегледаш източниците си на информация за това кое е полезно, кое не и защо. Не си особено прав в случая - както за мазнините в свинското, така и за нискомаслените млека. Растителните мазнини имат своето място в качественото хранене, разбира се, но не са единствените подходящи. Определено има сериозна разлика между трениране с 4-5 и 10-12 повторения в серия.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.04.16 16:38.

08.04.16
16:47

Обикновено серийте ги правя с 7-8 до 10 повторения. Целта ми е да си покача теглото независимо как. Не ме бърка да омазня, нали все пак това искам, да кача кг било то мм било то мазнини. Ако приемам с 300-400ккал над това което трябва, ще е добре ли или трябва повече? Също така искам да попитам има ли значение от какви храни се снабдявам с калории? Имам предвид ако хапвам на ден по 2 кроасана това ми правят близо 800ккал + 100 гр. ядки още 300-400ккал. И допълнителните от основните на обяд, вечеря и междинни. Трябва по 2200ккал на ден да приемам за да си запазя сегашното тегло, ако покача над това с 400ккал, ще е добре ли?

казано от Mario Angelov на 08.04.16, 16:47:

Също така искам да попитам има ли значение от какви храни се снабдявам с калории? Имам предвид ако хапвам на ден по 2 кроасана това ми правят близо 800ккал + 100 гр. ядки още 300-400ккал.

Два кроасана наистина ще ти осигурят около 700 kcal, но не съдържат нищо смислено като макронутриенти, а предимно боклучави съставки. В 100 g ядки има повече от 300-400 kcal. Източниците на енергия имат отношение към твоето здраве, в този смисъл има значение дали ядеш кроасани и чипс или качествена храна. Изчисли си енергийните нужди и ги увеличи с 20% - вероятно ще е достатъчно.

08.04.16
17:20

Изотичникът на инфо  конкретно за мазнините е лекар и също биолог, но не е изключено наистина да греша. Не казвам че няма.разлика между 5 и 12 пов. Не съм споменал такова нещо, но мисля, че нещо от диапазона на 6-12 повт. Ще свърши работа.
В началото и аз качвах маса и бях навит на мазнина + мм. Но сега искам да се отърва от нея за това се стараи към чиста мм.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1