08.10.07
14:55
Значи бицепса ми изостава.Тренирам от почти 8 месеца.В началото правих 4 серии скотово сгъване с крив лост и бицепса растеше добре.От Юни започнах нова програма и увеличих сериите до 10.И от тогава растежа спря.Колко серии са достатъчни?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.10.07 15:52.
08.10.07
15:12
10 серии за бицепс!?малеее
ми 3 упражнения по 3 серии макс
Тренирам за маса,максимум 8 повторения на серия правя.Започвам с 3 серии скотово сгъване,после 3 серии прав с лост, а накрая правя чуково сгъване с дъмбели-4 серии
08.10.07
15:50
ми пробвай да правиш само едно от тия упражнения или две...на някой хора им трябват повече на некой по малко...пробвай и да менкаш упражненията по редовно..колко стаж имаш и с какво правиш бицепса
сплита откога не си сменял
Тренирам от средата на месец Февруари.Преди две седмици започнах да правя за бицепс следното:
Скотово сгъване с крив лост-3 серии
Прав с лост-3 серии
Чуково сгъване или сгъване с дъмбели-2-3 серии
Принципно и 2 упражнения с по 3 серии са достатъчни. Зависи и как се възстановяваш, да не го претренираш, храна...
08.10.07
17:04
Аз съм на мнение, че е некоректно да се дават съвети от сорта на “Прави x серии за бицепс, защото така е най-правилно”. Според мен това, колко серии ще бъдат включени в определена тренировка зависи от много фактори - физическа подготовка, опит, хранене, възстановяване, суплементи... Ако при един човек дадена схема работи, то при друг тя може да е безполезна, а дори и вредна.
Моят съвет - съобразявай се с тялото си - прави това, което усещаш, че работи най-добре при теб.
Хората просто дават съвети какво да пробва и ако иска да види кое работи най-добре ще пробва няколко неща.Ето едно предложение от мене.
1.Прав за бицепс 4 тежки серии
2.Скотово 3-4 тежки серии
Айде и една от моите програмки.Да не ти се стори тежка,ама работеше
Сгъване с щанга 10х10
концентрично сгъване 3х12-15
Друго не ти е нужно и правиш бицепс 1 път на 7-8 дена.Пробвай.
08.10.07
18:24
А може и известно време да не го правиш изобщо няма да спадне най-много да порасне ;)
От днес започнах да правя следното,надявам се че ще ми се отрази добре:
3 х 10 скотово сгъване
2 Х 9 прав с лост
2 Х 7-8 чуково сгъване
1 Х 6-7 сгъване с дъмбели
09.10.07
18:25
казано от ЙОВОВ-БИЖУТЕРА на 09.10.07, 18:12:
От днес започнах да правя следното,надявам се че ще ми се отрази добре:
3 х 10 скотово сгъване
2 Х 9 прав с лост
2 Х 7-8 чуково сгъване
1 Х 6-7 сгъване с дъмбели
бицепса трябва да пичива... защо правиш по толкова упражнения,мислиш ли че има смисъл ? защото ако ме питаш мен няма никакъв.Аз лично дигам с крив лост ,с дъмбели я се сетя я не,по 5 серии - 10-15 пъти в серия и т’ва е,събират ми се по 100 пъти дигане общо и за 4ри месеца 5 см,т.е малко под 5 см,ама закръглявам,качих мускула.Ти го претоварваш,тоя мускул расте най - добре като почива.Спрти да го тренираш,тренирай си нещо друго и спи и дишай дълбоко и ще видиш,че след почивката ще имаш повече резултати ;)
Добре,мерси за съвета.Няма да го тренирам 2 седмици,а после ще правя по 5-6 серии.
Мерси на всички за съветите
Здравейте ! днес започвам да правя бицепс и се питах дали 5 серии по 10 повторения ще са ми добре ще правя само две упражнения (Incline Dumbbell Alternating Curls и скотово сгъване с крив лост)
Мнението беше редактирано от Теодор С на 10.04.16 08:56.