31.01.06
11:59
Абе стана тя една... вчера ми беше почивния ден (за тренировка естествено) и откъде ми дойде на акъла вечерта да пробвам да направя лицеви опори с една ръка. Никога не съм ги можел, не ми достига сила, но нали израстнах в последно време и си викам - дай да пробвам. С лявата ръка за опора изобщо не успях да се повдигна, но с дясната, с феноменални усилия едва успях да направя 3 лицеви опори, ала със страхотно напрежение по цялото тяло.
Какъв е проблема - ами днеска имам доста силна мускулна треска в зоната около кръста и бъбреците и искам да попитам първо - нормално ли е?
И второ - днес ми е трен. за трицепс и рамо - да я направя ли върпеки треската или да си дам почивка?
31.01.06
12:15
Еми нормало е да имаш мускулна треска там,защото си си напрягал цялото тяло.Иди си на тренировка,тва не ти пречи.Поне според мен де :roll:
31.01.06
12:20
Знам че принципно е нормално. Но треската е НЕнормално силна за някакви си 3 пършиви повторения. :(
Ами аз малко късно ти отговарям,но все пак....
Щом си имал мускулна треска в областа около кръста предполагам,че много си се гърчел и извивал с цел да си направиш повторенията и предполагам затова така се е получило(не се притеснявай).При чисто изпълнение на опората не би трябвало да се получи.Иначе за тренировката не е било лошо да си да си дадеш почивка.
31.01.06
21:10
[quote author=“Ryu”]Ами аз малко късно ти отговарям,но все пак....
Щом си имал мускулна треска в областа около кръста предполагам,че много си се гърчел и извивал с цел да си направиш повторенията и предполагам затова така се е получило(не се притеснявай).При чисто изпълнение на опората не би трябвало да се получи.Иначе за тренировката не е било лошо да си да си дадеш почивка.
Нищо, мерси все пак, че се отзова. Аз си дадох почивка все пак, викам да не рискувам да се претоваря. :)
Сега вечерта съм по-добре вече и се радвам че пасувах.
Иначе си прав че едва ли съм успял да направя упражнението както трябва - както си признах, нямам достатъчно сила за него още :oops: , ще се пробвам пак лятото...
Преди известно време тук във форума имаше антека - “Колко лицеви опори правите с една ръка”. Там се опитах да обясня, че този вид лицеви опори се правят преди всичко с техника и... разбира се добре оформена мускулатура. За желаещите да правят тези лицеви опори :idea: ги насочвам към тази анкета.
Успех на всички желаещи, но все още неможещи да ги правят! :lol: