14.04.16
12:14
Здравейте! Реших да си направя дневник, защото мисля че ще ми се отрази добре да виждам как се движа с режима си и дали се развивам в добра насока. Като цяло се чувствам много странно, пишейки тези редове, в сайт, в който току-що се регистрирах. Несъмнено чета статиите тук много често (под много често имам предвид всеки ден), но едва сега успях да събера смелост да се регистрирам.
Аз съм на 23 години и винаги съм била закръглена. Странияничт ефект на лекарствата, които приемах като по-малка значително повлия на килограмите ми. Но тогава, едва на 9-10 години това не ми правяше впечатление. Както всички знаем - килограми лесно се качват, но трудно се смъкват. Още по-трудно е като се инатиш в не своя полза. И така - в момента съм на 23 години, висока съм 168 см и тежа 84кг. Преди един месец лекарите остановиха че имам възел на щитовидната жлеза и в следствие от това висок холестерол, високо кръвно налягане и съм в преддиабетно състояние. Тогава тежах 88кг. Наплашена от факта, че бавно се саморазрушавам започнах да се интересувам от правилно хранене и тренировки. Пет дни в седмицата тренирам по програмата на Румяна Илиева за начинаещи и два дни в седмицата ходя на зумба. Изчистила съм всички вредни храни от менюто си и с цялото си сърце се надявам да се движа в правилната посока. За един месец успях да смъкна 4 килограма, а след още два месеца отново съм на изследвания и лекарите казаха че трябва да смъкна общо 15кг за 3 месеца. Обмислям да започна да приемам коензим Q10 и алфа-липоева киселина, тъй като метаболизмът ми отново се влошава (докато пиех хормони беше много по-добре, но за момента курсът ми на лечение приключи).
Ще се радвам да получа всякаква градивна критика и съвети
Темата беше редактирана от sunsh на 14.04.16 13:00.
14.04.16
12:22
14 април:
8.00ч - един банан (нямах време да закуся тъй като се успах за работа)
11.00 - един портокал
13.00 - предстои ми обяд от бяла риба на фурна и салата табуле
18.30 - 19.30 - зумба
20.00 - предстои ми вечеря от бяла риба на фурна и салата табуле
Мнението беше редактирано от sunsh на 14.04.16 12:59.
Честит дневник! :)
Относно метаболизмът е ставало въпрос и преди - не си хапваш достатъчно и затова метаболизмът е в застой.
Добре е да започнеш НВД http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
Изчисли си калориите, необходими за деня http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
По колко вода пиеш на ден?
15.04.16
21:12
Здравей и добре дошла! :)
Това ли е обичайното ти меню?
На пръв поглед изглежда малко, но може и да е подвеждащо, тъй като не си уточнила тегло на продуктите. При всички случаи обаче внимавай в старанието си да свалиш тези излишни килограми, да не тръгнеш по опасния път на гладуването.
Успех!
18.04.16
15:42
Благодаря ви за отговорите, наложи се да пропусна няколко дни, поради липсата на интернет.
За жалост все още нямам кантар, с който да премервам количествата храна, които приемам. Относно водата - пия повече от 3л вода на ден, други напитки не пия, само чай от време на време.
Това е менюто за днес:
закуска: 8.00ч - зелен чай; 4 с.л. обезмаслено кисело мляко, 1 ч.л. семена от чиа, 1 ч.л. овесени трици, половин банан, 1 шепа зърнена закуска (Nestle Cheerios с мед)
обяд: 14.00ч - картофена запеканка с обезмаслено сирене, яйце и кашкавал
вечеря (предполагам че ще бъде около 20.00ч: пилешко месо на фурна със зелена салата
Вечерта ми предстои 20 минутна тренировка за цяло тяло
Мнението беше редактирано от sunsh на 18.04.16 15:43.
19.04.16
20:57
19 април - Отново се успах, голям проблем ми е ранното ставане...
Закуска 8.30 - 1 банан
На работа пих едно кафе с прясно мляко и кафява захар (бях забравила какъв е вкусът на кафето). Добре ми се отрази, колкото и да не ми се иска май ще трябва да започна отново да пия кафе
Втора закуска 11.00 - 1 портокал
Обяд - Зелена салата с репички и зелен лук, късчета пилешко месо, овкусена с балсамико и зехтин
Вечеря (за съжаление доста късно, но просто нямаше как да бъде избегнато) 9.30ч - 2 тиквички и 1 морков, печени на скара, с обезмаслено кисело мляко, бучка сирене и скилидка чесен
от 6.30 до 7и30 зумба (преди тренировката изядох 2 кивита)
Мнението беше редактирано от sunsh на 19.04.16 21:04.
казано от sunshine92522 на 18.04.16, 15:42:
(Nestle Cheerios с мед)
Тия Нестле зърнени простотии не ти трябват. Първо са боклук и второ са бъкани със захар и други глупости. Ако обичаш да хапваш кисело мляко (като мен) по-добре яж пълномаслено, а не обезмаслено такова. :)
20.04.16
10:18
Здравей, Love :) За жалост изобщо не обичам кисело мляко и единственият начин да го ям е като му сложа един куп неща вътре. Чета съдържанието на гърба на всичко, което купувам и някак си точно тази зърнена закуска ми се стори като най-малкото зло. Мисля като приключа тази опаковка просто да не си вземам друга :) За маслеността наистина много се чудя, защото кардиоложката ми каза да ям само нискомаслено (заради висок холестерол) ... а то изобщо не се доближава до киселото мляко като цяло... объркано ми е...
Мнението беше редактирано от sunsh на 20.04.16 10:20.
казано от sunshine92522 на 20.04.16, 10:18:
Здравей, Love :) За жалост изобщо не обичам кисело мляко и единственият начин да го ям е като му сложа един куп неща вътре. Чета съдържанието на гърба на всичко, което купувам и някак си точно тази зърнена закуска ми се стори като най-малкото зло. Мисля като приключа тази опаковка просто да не си вземам друга :) За маслеността наистина много се чудя, защото кардиоложката ми каза да ям само нискомаслено (заради висок холестерол) ... а то изобщо не се доближава до киселото мляко като цяло... объркано ми е...
Щом не обичаш кисело мляко, защо трябва да го консумираш?
Да, ако не го обичаш, не се насилвай да го ядеш. :)
Аз само да питам, кардиоложката ти да не би да ти забрани и яйца да ядеш, пак заради холестерола?
20.04.16
16:11
Елена, главно за да започна денят си по здравословен начин. Слагам семена чия и стрито ленено семе в него, които по друг начин рядко се сещам да консумирам
Love, не ми ги забрани напълно, а ги ограничи до 2 на седмица, но не мисля че това ми е проблем, така или иначе не обичам яйца... Знам, че мненията относно холестерола са изключително противоречиви, честно казано мисля че в главата ми има събрана прекалено много различна информация...