Първият ми дневник

Темата е заключена.
SU

14.04.16
12:14

Здравейте! Реших да си направя дневник, защото мисля че ще ми се отрази добре да виждам как се движа с режима си и дали се развивам в добра насока. Като цяло се чувствам много странно, пишейки тези редове, в сайт, в който току-що се регистрирах. Несъмнено чета статиите тук много често (под много често имам предвид всеки ден), но едва сега успях да събера смелост да се регистрирам.

Аз съм на 23 години и винаги съм била закръглена. Странияничт ефект на лекарствата, които приемах като по-малка значително повлия на килограмите ми. Но тогава, едва на 9-10 години това не ми правяше впечатление. Както всички знаем - килограми лесно се качват, но трудно се смъкват. Още по-трудно е като се инатиш в не своя полза. И така - в момента съм на 23 години, висока съм 168 см и тежа 84кг. Преди един месец лекарите остановиха че имам възел на щитовидната жлеза и в следствие от това висок холестерол, високо кръвно налягане и съм в преддиабетно състояние. Тогава тежах 88кг. Наплашена от факта, че бавно се саморазрушавам започнах да се интересувам от правилно хранене и тренировки. Пет дни в седмицата тренирам по програмата на Румяна Илиева за начинаещи и два дни в седмицата ходя на зумба. Изчистила съм всички вредни храни от менюто си и с цялото си сърце се надявам да се движа в правилната посока. За един месец успях да смъкна 4 килограма, а след още два месеца отново съм на изследвания и лекарите казаха че трябва да смъкна общо 15кг за 3 месеца. Обмислям да започна да приемам коензим Q10 и алфа-липоева киселина, тъй като метаболизмът ми отново се влошава (докато пиех хормони беше много по-добре, но за момента курсът ми на лечение приключи).

Ще се радвам да получа всякаква градивна критика и съвети

Темата беше редактирана от sunsh на 14.04.16 13:00.

SU

14.04.16
12:22

14 април:

8.00ч - един банан (нямах време да закуся тъй като се успах за работа)
11.00 - един портокал
13.00 - предстои ми обяд от бяла риба на фурна и салата табуле
18.30 - 19.30 - зумба
20.00 - предстои ми вечеря от бяла риба на фурна и салата табуле

Мнението беше редактирано от sunsh на 14.04.16 12:59.

15.04.16
18:34

Честит дневник! :)

Относно метаболизмът е ставало въпрос и преди - не си хапваш достатъчно и затова метаболизмът е в застой.
Добре е да започнеш НВД http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd
Изчисли си калориите, необходими за деня http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum

По колко вода пиеш на ден?

Здравей и добре дошла! :)

Това ли е обичайното ти меню?
На пръв поглед изглежда малко, но може и да е подвеждащо, тъй като не си уточнила тегло на продуктите. При всички случаи обаче внимавай в старанието си да свалиш тези излишни килограми, да не тръгнеш по опасния път на гладуването.

Успех!

SU

18.04.16
15:42

Благодаря ви за отговорите, наложи се да пропусна няколко дни, поради липсата на интернет.

За жалост все още нямам кантар, с който да премервам количествата храна, които приемам. Относно водата -  пия повече от 3л вода на ден, други напитки не пия, само чай от време на време.

Това е менюто за днес:
закуска: 8.00ч - зелен чай; 4 с.л. обезмаслено кисело мляко, 1 ч.л. семена от чиа, 1 ч.л. овесени трици, половин банан, 1 шепа зърнена закуска (Nestle Cheerios с мед)
обяд: 14.00ч - картофена запеканка с обезмаслено сирене, яйце и кашкавал
вечеря (предполагам че ще бъде около 20.00ч: пилешко месо на фурна със зелена салата

Вечерта ми предстои 20 минутна тренировка за цяло тяло

Мнението беше редактирано от sunsh на 18.04.16 15:43.

SU

19.04.16
20:57

19 април - Отново се успах, голям проблем ми е ранното ставане...

Закуска 8.30 - 1 банан
На работа пих едно кафе с прясно мляко и кафява захар (бях забравила какъв е вкусът на кафето). Добре ми се отрази, колкото и да не ми се иска май ще трябва да започна отново да пия кафе
Втора закуска 11.00 - 1 портокал
Обяд - Зелена салата с репички и зелен лук, късчета пилешко месо, овкусена с балсамико и зехтин
Вечеря (за съжаление доста късно, но просто нямаше как да бъде избегнато) 9.30ч - 2 тиквички и 1 морков, печени на скара, с обезмаслено кисело мляко, бучка сирене и скилидка чесен

от 6.30 до 7и30 зумба (преди тренировката изядох 2 кивита)

Мнението беше редактирано от sunsh на 19.04.16 21:04.

19.04.16
21:17

казано от sunshine92522 на 18.04.16, 15:42:

(Nestle Cheerios с мед)

Тия Нестле зърнени простотии не ти трябват. Първо са боклук и второ са бъкани със захар и други глупости.  Ако обичаш да хапваш кисело мляко (като мен) по-добре яж пълномаслено, а не обезмаслено такова. :)

SU

20.04.16
10:18

Здравей, Love :) За жалост изобщо не обичам кисело мляко и единственият начин да го ям е като му сложа един куп неща вътре. Чета съдържанието на гърба на всичко, което купувам и някак си точно тази зърнена закуска ми се стори като най-малкото зло. Мисля като приключа тази опаковка просто да не си вземам друга :)  За маслеността наистина много се чудя, защото кардиоложката ми каза да ям само нискомаслено (заради висок холестерол) ... а то изобщо не се доближава до киселото мляко като цяло... объркано ми е...

Мнението беше редактирано от sunsh на 20.04.16 10:20.

20.04.16
11:49

казано от sunshine92522 на 20.04.16, 10:18:

Здравей, Love :) За жалост изобщо не обичам кисело мляко и единственият начин да го ям е като му сложа един куп неща вътре. Чета съдържанието на гърба на всичко, което купувам и някак си точно тази зърнена закуска ми се стори като най-малкото зло. Мисля като приключа тази опаковка просто да не си вземам друга :)  За маслеността наистина много се чудя, защото кардиоложката ми каза да ям само нискомаслено (заради висок холестерол) ... а то изобщо не се доближава до киселото мляко като цяло... объркано ми е...

Щом не обичаш кисело мляко, защо трябва да го консумираш?

20.04.16
12:06

Да, ако не го обичаш, не се насилвай да го ядеш. :) 
Аз само да питам, кардиоложката ти да не би да ти забрани и яйца да ядеш, пак заради холестерола?

SU

20.04.16
16:11

Елена, главно за да започна денят си по здравословен начин. Слагам семена чия и стрито ленено семе в него, които по друг начин рядко се сещам да консумирам

Love, не ми ги забрани напълно, а ги ограничи до 2 на седмица, но не мисля че това ми е проблем, така или иначе не обичам яйца... Знам, че мненията относно холестерола са изключително противоречиви, честно казано мисля че в главата ми има събрана прекалено много различна информация...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1