Тренировки при странно топче на крака (Вероятно херния на прасеца)

13.03.14
23:57

Здравейте приятели, септември месец 2012 година, бях на тренировка с приятели (киокушин) и при лол кик си пресрещнахме краката. Резултата беше страшна болка в предната част на крака, между коляното и ходилото ( на снимката по-долу съм показал точно ).
Прибрах се и след 2 дена забелязах доста голямо топче, може би малко по-малко от топче за тенис на маса, и странното беше, че като съм легнал или си вдигна крака топчето се прибира и крака е прав, а когато стъпя или още повече се повдигна на пръсти топчето изпъква много, а при натиск когато е изпъкнало се прибира навътре. Звъннах на лекаря каза вероятно е хематом и 2 седмици го мазах с Лиотон. Оказа се, че не е хематом и ме прати на лекар (ортопед)
Тук вече е интересната част, мислехме какво е, мислихме и накрая реши да види дали не е течност някаква, местна упойка, заби иглата дърпа сука, вика не става легнал, стани сега с иглата да се покаже, пак дърпа абе нищо не излезе :D
Реши, че вероятно е херния, тоест ципата се е скъсала и мускула излиза при напрежение. Каза до 2 седмици ако не се оправи ще го отворим. То за 2 седмици се малко ама пак стоеше, отидох на контролен преглед, каза да стъпя на пръсти но когато стъпах си стегнах бедрото, и съответно то пое цялата тежест а топчето не се показа. Каза супер тръгвай си.
Работата беше там, че не исках да го режат, а знаех, че не е нещо чак толкова сериозно.

Работата е там, че сега когато правя прасец или крака, топчето се показва. Доста е малко може би като лимка, но го има. Притеснявам се какво да правя. Няма да спра да тренирам крака, но дайте ми идея да го стягам ли с нещо, с какво за да не се разшири. Не усещам болка, но лек вид слабост или теглене от там.
На 16 съм.

Значи пред оторизирано лице си се направил на здрав, а тука искаш помощ от всевъзможни хора без лекарски знания ? This world is fucked up…

14.03.14
19:53

Да нещо нямах желание да ме режат бил съм на 14 както и да е...
Нещо такова ще ми свърши ли работа http://assets.bb-team.org/shop/skus/profile/1406_1.jpg
Дайте съвети :)

14.03.14
21:57

Ще ти свърши работа една операция.......

14.03.14
22:11

Някакви идеи имате ли поне какво е? Не ме притеснява в момента операцията, а факта, че не трябва да тренирам след нея.

15.03.14
10:16

казано от Християн Христов на 14.03.14, 22:11:

Някакви идеи имате ли поне какво е? Не ме притеснява в момента операцията, а факта, че не трябва да тренирам след нея.

Дай една снимка все пак, но залагам на херния.

15.03.14
10:20

Ти сериозно ли те плаши повече факта, че няма да тренираш седмица, месец или два след операция, пред факта, че може да е сериозно?

15.03.14
13:49

Мислеха, че е сериозно и искаха да ме пращат на ядрено магнитен резонанс, защото не бях сигурен на 100% че топчето не е било от преди удара, просто да е някакво съвпадение. Той ми каза, че ако е херния, просто ще ми стои като “Козметичен дефект” След 2 седмици прегледи, не че не порасна а дори се смали двойно, и бяхме сигурни, че е херния. Просто искаше да го отвори да е 100% сигурен. Нямах това желание и до там.

Помъчих се да го снимам но трудно се вижда, ще оградя с червено там където е.

15.03.14
13:52

Между другото Когато се помъчих да го снимам едвам се виждаше, преди година си беше с размера на червеният кръг и може би издуто 1 пръст.
Очевидно доста се е смалило и няма смисъл да мислим за операции, просто искам да ми е по комфортно, и да не усещам тази лека слабост от там :)
Ясно е, че ако беше голямо като преди година - две нямаше да мисля ами щях да отида на лекар :)
Очаквам все пак някакви съвети кое е по добре? Ластичен бинт, или този който показах по-горе? Или нещо друго?

15.03.14
14:46

казано от Християн Христов на 15.03.14, 13:49:

Мислеха, че е сериозно и искаха да ме пращат на ядрено магнитен резонанс, защото не бях сигурен на 100% че топчето не е било от преди удара, просто да е някакво съвпадение. Той ми каза, че ако е херния, просто ще ми стои като “Козметичен дефект” След 2 седмици прегледи, не че не порасна а дори се смали двойно, и бяхме сигурни, че е херния. Просто искаше да го отвори да е 100% сигурен. Нямах това желание и до там.

Помъчих се да го снимам но трудно се вижда, ще оградя с червено там където е.

Херния е, сложи му ластичен бинт и всичко е 6.

Здравейте,

Аз имам същите топчета симетрично и на двата прасеца.На някой друг да му се е случвало нещо подобно.И при мен излизат само при напрежение на мускола,а усещането е че ще пробият кожата всеки момент.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1