Дневникът на June

Прескочи до:

10.04.16
16:56

10.04.2016г.

Ставане 08:00ч. ( но не съм спала между 3:30 и 4:30 и 5:45 и 7ч.)

08:30- дълго (coffee) с 2 ч.л. кафява захар
10:30- 1 оризов мъфин, шепа орехи
12:00- 1 филия с лютеница, 1 варено яйце, 1 синя слива
13:00-14:00- 2 шепи орехи, 1 банан, малко касис, чоплих тиквени семки около 20гр, 7-8 обикновени бисквити
15:30- Трен
към 18:00- 2 об бисквити, шепа орехи, шепа кашу
месото,което мислех да готвя се оказа вмирисано, та - 1 филия с лютеница, малко пил филе, шепа орехи
към 23ч. бях зверски гладна и хапнах още 1/2 филия, пил филе и салата от домати,краставици,царевица,сирене и чушки

Тренировка:
30мин бягане на пътека- 4,44км

Допълнително: комбинирани вит на Now за жени, fat burner Lipo 6 black

Реших да изкарам колата! Викам си “Мечка страх- мене още повече, ама трябва!” И резултатът- одрах я :) Гаражът ни е направо ужасен и много трудно се излиза. Оказа се, че наистина за такъв малък човек като мен, тази огромна кола е сложна за управление.  Много внимавах, гледах огледалата ама... “Работата” е свършена вече, та май спокойно ще си я карам одрана.
Добре, че имам златен мъж, който не само,че не ми се кара, но и ми проведе една дълга тренировка по изкарване и вкарване на колата в гаража. Има още хляб да ям в тази насока, но все е нещо.

Снощи си четох стари дневници. Как съм успявала да карам с малко въглехидрати, да съм стриктна, да тренирам повече?! Предполагам,че сега натоварването с детето и неспането ми слагат “спирачки” на по-дълги и тежки тренировки. Мисля си обаче, че покрай това движение падат и бариерите ми за храна. Някак психически се отпускам, че мога да ям и това, и това, а май не бива. Имам да работя още за желаната визия, а май без да резна от храната няма да стане.

Трябва да започна да тичам! Силовите тренировки са нещо страхотно и няма да ги пренебрегвам, но аз имам нужда и от кардио дейсност.

* туй е коремът в момента. Имам да зяквам, а и да поизчистя малко отдолу. Не си личи на снимките, но ви уверявам, че има.
И понеже в дневника на  Fallen стана въпрос за усмивки, ето ви една тъпа усмивка с червени бузи след бягането :D

Мнението беше редактирано от June101 на 11.04.16 07:49.

10.04.16
17:01

June, подкрепих мнението ти, но не подкрепям желанието ти да орязваш храната. Мисля, че изглеждаш много добре, дори си доста слаба и не знам от къде искаш да сваляш. Честно.

10.04.16
17:06

Ели, мила, може и да си права. Понеже съм била  по-стегната и по-изчистена предполагам,че се сравнявам с тогава. :) Тук-таме нещо ме дразни ,а и заради храната се впрягам на моменти. Женски истории , знаеш :D

При всички положения най-важно е здравето. Веднъж вече го жертвах и не смятам да повтарям грешката :)

10.04.16
17:17

Ако ти се бяга ти препоръчвам да действаш навън, има много възможности и в София и около София за целта.
80% от зареждането идва от средата. :)

10.04.16
17:20

казано от EcreasAuthor на 10.04.16, 17:17:

Ако ти се бяга ти препоръчвам да действаш навън, има много възможности и в София и около София за целта.

Оо, знам, знам :) Южният парк ми е на 7-8мин пеша и обичам да тичам там, но когато времето е мрачно някак си не ми действа добре и не ми се бяга навън. Глезена история :D

10.04.16
17:30

Идва лятото, така че няма да имаш проблем с това си изискване, иначе на всеки е приятно да е хубаво времето, а и при лошо време не може да се тренира много-много качествено.

10.04.16
17:37

казано от June101 на 10.04.16, 17:20:

казано от EcreasAuthor на 10.04.16, 17:17:

Оо, знам, знам :) Южният парк ми е на 7-8мин пеша и обичам да тичам там, но когато времето е мрачно някак си не ми действа добре и не ми се бяга навън. Глезена история :D

Аз също често тичам в Южния. Вярно че е голям, но как не съм те засичала.

10.04.16
17:37

Попринцип е важно ти самата как се чувстваш, но мисля, че ако свалиш, гледката ще стане плашеща. В момента си добре, даже имаш аванс за едни 4-5 кила... отгоре(muscle)

10.04.16
17:45

Anne Rose, не си ме засичала, защото скоро не съм тичала там :D Напоследък все тренирам в залата или у дома :)

Дона Флор, да, да (y) И аз тъй викам,че имам още мускули да качвам :)

казано от June101 на 10.04.16, 16:56:

30мин бягане на пътека- 4,44кг

30 мин бягане и минус 4,44 кг!
Почвам и аз да бягам! :P ;)
Изглеждаш супер!

10.04.16
17:59

казано от Златина Цонева на 10.04.16, 17:52:

казано от June101 на 10.04.16, 16:56:

30мин бягане на пътека- 4,44кг

30 мин бягане и минус 4,44 кг!
Почвам и аз да бягам! :P ;)
Изглеждаш супер!

хахааа, ето кой за какво си мисли! Побърквация :D Мерси! Веднага ще има корекция :P

11.04.16
19:41

11.04.2016г.

Ставане 6:45 ...
07:40- (coffee)
09:00-09:30- дом десертче*(150гр кис мл, 2с.л. ов ядки,1ч.л. чиа, касис, сироп от малини, орехи), чопнах и малко тиквени семки
12:00- дом десертче(същото) , стабилна доза кашу и орехи по 50-60гр, 4 детски солети
13:30- 1 филия с лютеница, пил филе, няколко хапки салата от снощната
16:30- 7 обикновени бисквити, (coffee)
19:30- около 150гр макарони с малко кашкавал, още 6 об бисквити
едит: добавям- 4 сушени сини сливи, още шепа лешници, около 50гр котлет от сьомга... То не беше ядене, не беше чудо!

Допълнително: 1 табл ензими на Now

Понеделнишки започна с мрънкащо близо 45мин бебе, което не знае дали иска да спи, дали иска да става, къде иска да спи и въобще въпросът беше да се тръшка, докато майка му не знае на кой свят е от сутрешно недоспало главоболие.
Тази нощ съм ставала сигурно 20 пъти. Това ако е възстановяване, аз съм трамвай :D

Вчера купих месо от СБА и за пореден път се убеждавам,че не бива да купувам нищичко от тази верига. Отварям го аз с идеята да готвя, а то намирисва. Има две месарници, които харесвам, но са ми сравнително далече ,за да накупя месо да кажем за 5 дена и да го мъкна пеша. Направих проба с онлайн поръчка на месо от “Вашата месарница” и не беше лошо.

Много ядки, много нещо! Трябва да ги спирам или поне да ги намаля до прилично количество.
Като цяло днес храната е кофти. Не сготвих и така става като не се потрудя- ям каквото дойде.
От киселото мляко не ми е добре на стомаха.

Мнението беше редактирано от June101 на 12.04.16 07:51.

12.04.16
17:22

12.04.2016г.

Ставане 7:30ч. що-годе наспана, само 10 ставания

08:00- (coffee)
09:30- 11:00- 130гр обикновени бисквити
13:30- супа от спанак + малко свинско филе
след обяд- чоплих около 40гр тиквени семки, 2 ягоди, (coffee) (което ще допивам до вечеря)
16:45- Трен
вечеря- супа от спанак, свинско филе, зелена салата, може би и малко картофи на фурна

Допълнително: женски Now, 2 пробиотика Lactoflor, 4 vit C

Трен:
бягане за загрявка 200м
спинтове- 4х50м
Hr среден-147 , Hr max-174 , 90kcal

бонус:лицеви опори -14, 10

Претоварих организма с мазнини.Така става около средата на месеца. Пада плюскане на много мазнини, та и на въглехидрати.
От днес мисля малко да намаля мазнините.Ядките ги махам за извесно време.Ще си позволявам само тиквени семки, ако толкова съм преритала за тях. Преди, когато съм била в по-изчистена форма не ядях ядки, но не го отчитам като плюс, защото са много полезни и не смятам,че е правилно съвсем да се премахват от менюто.
Отделно чувствам някаква тежест в стомаха, която ме прави нефункционална и ленива. Купих пробиотик.
Трябват повече фибри, ама пусто как не ми се ядат плодове и зеленчуци.

12.04.16
18:38

казано от June101 на 12.04.16, 17:22:

Айййй, значи аз хич да не споменавам и да не се оплаквам с моите 3 - 4 ставания нощем (tmi)

Ох, дано скоро извадите всички зъби и да спите спокойно нощите :)

12.04.16
19:07

казано от Vess на 12.04.16, 18:38:

Айййй, значи аз хич да не споменавам и да не се оплаквам с моите 3 - 4 ставания нощем (tmi)

Весии, хич не се оплаквай, мила :D Ники се буди през 40мин от средата на миналия юни. (yawn) От месец и нещо насам нещата са една идея по-добре, но тръгне ли зъб , си заформяме нощен “купон”. 11 зъба има, напредваме :D
Дано при вас мине по-леко. Водя си статистика и момиченцата по-леко преминават през тези неща (поне по информацията, която съм получила дотук) :)))

12.04.16
23:34

казано от June101 на 12.04.16, 19:07:

казано от Vess на 12.04.16, 18:38:

Весии, хич не се оплаквай, мила :D Ники се буди през 40мин от средата на миналия юни. (yawn) От месец и нещо насам нещата са една идея по-добре, но тръгне ли зъб , си заформяме нощен “купон”. 11 зъба има, напредваме :D
Дано при вас мине по-леко. Водя си статистика и момиченцата по-леко преминават през тези неща (поне по информацията, която съм получила дотук) :)))

Аз ,когато Алек е в крив/зъбен/ или сополив период изобщо не лягам. Просто си стоя будна до сутринта. Спането на пресекулки ме побърква много повече. Да кажем от 2-3 месеца не съм спала :) и все още нямаме зъб. Сега имаме храчка пък.Но това че мацките ги вадят по-лесно не е съвсем вярно. Каката ги е извадила лесно и баткото ни също не го разбрах кога ги извади. Беше супер кротък. Всичко е до детето. Ма каквото и да е детето сън няма. Това е положението.

13.04.16
08:44

Последно отклонение тип ” бг мама ” и спирам ;)
Съгласна съм с Дени, че е до дете. Баткото ги изкара лесно, сега Мимката ще я видим....още не са ни почнали, тя се буди нощем да сучи още (tmi)
Здрави да сме, и те и ние, другото .... е период :)

June, хубава храна са ядките обаче както с повечето неща, така и тук важи правилото, че дори и с хубавите неща трябва да сме умерени. :)
Проблемът (говоря за потенциалният проблем, защото не съм изчислявала как са нещата при теб) с прекалената консумация на ядки и растителни мазнини е, че по този начин рискуваме да приемаме прекалено много омега 6 и съотношението между омега 6 и омега 3 да не е оптимално (т.е. много омега 6, малко омега 3).

Така че не е нужно да изключваш напълно ядките, но да ги намалиш, а оставащите мазнини до това, което си решила, че е ОК за теб като дневен прием, да идват от храни, които имат по-високо съдържание на омега 3. :)

13.04.16
18:28

Дени, вярно е , мила. Зависи си от детето.Всеки организъм е различен. Аз го споменавам, защото всички малки мацки около мен спят, не мрънкат, вадят зъби лесно, въобще гледат се доста по-лесно от моя младеж. :D
Ох, не мога да не лягам.Аз се възползвам да спя колко мога, но наистина сънят на пресекулки може буквално да те изкара извън релси.Случвало ми се е да притрепервам от нерви и главоболие. И за нас не е лесно, и за тях също.Не ми се мисли какво им е на малките душички.

Рони, мерси за споделената информация! (F)

Да кажа за днес..

13.04.2016г.
Ставане 7:10ч., но спането беше много зле (имаше пробуждания през 5мин между 2:30 и 3:30)

07:30- (coffee) и шепа орехи (не се сдържах)
до обяд 1 пакетче об бисквити
12:00- 1/2 котлет от сьомга
14:00- още 7-8 бисквити, 2 шепи орехи, (coffee)
16:30- 2 яйца
18:30- 1/2 филия със салам, 2 об бисквити със сладко от боровинки
ще има и още нещо ,но ще дописвам по-късно

Допълнително: женски Now,  2 бр Пробиотик, 4 бр vit C

За здравето: очите ми текат от вчера. Мисля,че е някакъв алергичен конюктивит. И преди се е случвало през пролетта.Май трябва да си купя капки.

Храната е зле. Ако от доста време не се подвизавах във форума с този ник, определено щях да се нарека Софи-обикновената бисквита!
Пак не се контролирах с орехите. Вървя и ям, ям и вървя.  Въобщее ядене да има. Всеки път щом нощта е била тежка, на другия ден ми излиза през носа с яденето. Иии вместо тези обикновени бисквити просто трябваше да си направя два сандвича. Малко е протеина днес или поне такова усещане имам.

Имам много приятна мускулна треска на краката и корема от спринтовете. Обичам ги! (nlove9)

* малко снимки на това малкото, заради което не спя :D днес за първи път заспа на килима ,както си играеше. Не вярвах,че това може да се случи на него :D

14.04.16
16:44

14.04.2016г.

Ставане 7:40ч., тази нощ беше една идея по-добре.Сънувах на няколко пъти- значи съм спала! :D

08:00- (coffee) с малко мляко и 1ч.л. кафява захар
09:00- ЗАКУСКААА-  омлет от 2 яйца и коприва
11:30- 1 морков
12:00- зеленчукова супа, свински карета на скара, печени картофи
13:30- 1 банан
15:00- 1 мини суха пастичка, шепа слънчоглед, (coffee)
16:00- Трен (по-скоро раздвижване)
ще дописвам
Edit: Срам ме е да си допиша храната, но ще бъда честна.
- 1 филия със сладко от боровинки
- 2 свински карета на скара с няколко картофа
- 130гр обикновени бисквити
- 1/2 яйце , 1 и половина филия сирене, 1/2 домат
сигурно мога да ям и още, но мисля да си лягам, че ме чака нощна смяна в бебешката стая
:D

Допълнително: женско Now, 4бр vit C, vit D

Трен:
-10 бърпита
- избутване на дъмбели от лег- 12с2х3кг, 10с2х5кг
-глут ритници- 40, 40 (на крак)  и тук спрях на втория кръг
- раменни преси- 12с2х3кг
            1мин почивка
-планински катерач- 50 , 24 на страна
-бицепсово - 12с3кг на ръка
-коремни с повдигане на крака от тилен лег- 20
-напади с 2х3кг- 8 на крак

Започвам експеримент- започвам да закусвам и то нещо засищащо (по моите критерии това са яйца, сандвич с месце, кашкавал). Идеята ми е да видя дали след това ще ме тегли да плюскам бисквити през час или ще успея да си изкарам нормално до обяд. Иска ми се да имам 3 нормални, стабилни хранения.Между тях ако хапна няколко бисквити с кафето, шепа ядки или плод не е фатално, но аз последните дни го обърнах на ядене на малки количества храна постоянно, което не  е ок. Кръвната захар постоянно е вдигната и не може да се нормализира. Вярно,че когато съм недоспала ситуацията е флегматична и всичко ми е трудно, но наистина трябва да се движа в някакви нормални граници с храната ако искам да постигна нещо.

За тренировката: Идеята ми беше да направя 2 кръга, но нямах сили и реших,че просто няма да издевателствам над тялото си. Има и такива дни, в които просто не се получава кой знае каква тренировка. Все пак вдигнах пулса доста и съм доволна,че се раздвижих. Ако може и мускулната на бедрата да мине от това раздвижване, няма да е зле :D

Утре с мъжа ми заминаваме за Велинград! (sun) 2 дни почивка, ще се наспя, ще си правим мръвки на огън. Кефец!

Мнението беше редактирано от June101 на 14.04.16 22:24.

15.04.16
08:42

Време за размисли...

От няколко месеца насам се случва едно и също нещо.
Мц идва,  минава и аз съм машина. Тренирам си добре, летя, върша всичко що има за вършене у дома, с детето бръмчим.
Идва овулацията в средата на месеца и постепенно за няколко дни ставам ленива, безсилна, трудно храносмилам, спя като “заклана” , ям като за трима (без в предните седмици да съм се лишавала от каквото и да било).
След като премине тази седмица постепенно силите ми идват, но идва и МЦ. Поне почти нямам ПМС и то откакто започнах по-редовно да правя силови тренировки. От тях ефектът е “Уау” във всяко отношение!

Тъй излиза,че 2 седмици в месеца съм функционална, 1 седмица изобщо не съм  и 1 седмица съм що-годе докато не започне МЦто.След раждането нямам вече такива силни болки, но има кръвоизливи, които не ми позволяват да тренирам.

Изводът, който аз си правя е ,че всичко се дължи на хормоните и ,че тази нефункционална седмица е заради прогестеронът. Той има свойствата да отпуска тялото и да подготвя за евентуална бременност. Казва на организмът да си пази силите, да се отпуска и да не ограничава манджата.

Всичко е много хубаво, но умувам как да се справя с това отпускане.  Има два варианта:
1) да се противопоставя като:
- пия повечко стимуланти- кафе, силен чай, фрешове от цитруци, някакви добавки (?)
- да ям повече калории (което и правя, де) (dull)
-  да не спирам опитите да тренирам, та дори и не толкова тежко или интензивно (въпреки,че ми е много трудно на моменти и нямам грам сила)

2) да приема,че тази седмица е посветена на почивката и :
- да  пробвам да правя стречинг или йога
-  да направя опит да си наложа много точен хранителен план точно за този период- пазарувам, готвя и туй! Без странични хрупки.
-  да поплувам
- леки кросове
-  да отида на сауна
- да отида на масаж

Дотук вариант 1 не ми върви добре, та може би другия месец ще пробвам 2.

Мнението беше редактирано от June101 на 15.04.16 09:01.

И аз не мисля, че идеята със стимулантите е добра, защото може да ти изиграе кофти номер.
По-скоро някаква смесица между втората част от 1) и някои от 2). В крайна сметка няма как месец с месец да са напълно идентични, може би да преценяваш в конкретната ситуация.

Аз например се съобразявам
а/ спрямо моментното си състояние
б/ спрямо тренировката, която ми се пада по план

Ако а/ е зле (без тонус, отпадналост, “тежки” крака, ленивост, както ти каза) и при б/ се падат крака и тежък клек например, то намалявам натоварването при б/ (правя по-лека програма, пропускам по-тежките движения или изобщо не тренирам краката; а се е случвало и изобщо да не тренирам).

Мисля, че размишляваш в добра посока, така че ти желая да намериш собствената успешна формула. :)

15.04.16
22:24

казано от June101 на 15.04.16, 08:42:

Време за размисли...

От няколко месеца насам се случва едно и също нещо.
Мц идва,  минава и аз съм машина. Тренирам си добре, летя, върша всичко що има за вършене у дома, с детето бръмчим.
Идва овулацията в средата на месеца и постепенно за няколко дни ставам ленива, безсилна, трудно храносмилам, спя като “заклана” , ям като за трима (без в предните седмици да съм се лишавала от каквото и да било).
След като премине тази седмица постепенно силите ми идват, но идва и МЦ. Поне почти нямам ПМС и то откакто започнах по-редовно да правя силови тренировки. От тях ефектът е “Уау” във всяко отношение!

Тъй излиза,че 2 седмици в месеца съм функционална, 1 седмица изобщо не съм  и 1 седмица съм що-годе докато не започне МЦто.След раждането нямам вече такива силни болки, но има кръвоизливи, които не ми позволяват да тренирам.

Изводът, който аз си правя е ,че всичко се дължи на хормоните и ,че тази нефункционална седмица е заради прогестеронът. Той има свойствата да отпуска тялото и да подготвя за евентуална бременност. Казва на организмът да си пази силите, да се отпуска и да не ограничава манджата.

Всичко е много хубаво, но умувам как да се справя с това отпускане.  Има два варианта:
1) да се противопоставя като:
- пия повечко стимуланти- кафе, силен чай, фрешове от цитруци, някакви добавки (?)
- да ям повече калории (което и правя, де) (dull)
-  да не спирам опитите да тренирам, та дори и не толкова тежко или интензивно (въпреки,че ми е много трудно на моменти и нямам грам сила)

2) да приема,че тази седмица е посветена на почивката и :
- да  пробвам да правя стречинг или йога
-  да направя опит да си наложа много точен хранителен план точно за този период- пазарувам, готвя и туй! Без странични хрупки.
-  да поплувам
- леки кросове
-  да отида на сауна
- да отида на масаж

Дотук вариант 1 не ми върви добре, та може би другия месец ще пробвам 2.

Аз съм същата и какво правя през тази седмица на безтегловност....не тренирам, свеждам до минимум нещата които ме напрягат даже и чистенето, щото препаратите ми действат зле в  него период, ям повече, щото ми се яде, приемам факта, че задържам вода и съм сънлива и просто чакам да ми дойде и после ..атакаааа. И едно откритие, детето също е нервно покрай мен в тази седмица, странно но факт.

18.04.16
17:07

Петък, събота и неделя ги пиша зареждащи, НО за съжаление не заредиха тялото ми с витамини и минерали, а със захари и трансмазнини. Е, правихме си и мръвки на жар, хапнах и салати, и тиквени семки, но цялостно си позволих много захар под формата на шоколад и вафли.

Вчера се почувствах зле след цялото това ядене. Нямах сили, нямах настроение.

18.04.2016г  Понеделник  1-ви ден на захарна абстиненция

Ставане в 7:30, но сънят за нощта е около 5-6 часа да не ви описвам какви

08:00- (coffee) + 50мл мляко
чистене, разтребване, прахосмукачки, парцали 2 часа
12:00- 160гр пил филе на скара + салата (маруля,морков,копър с 1с.л. олио и балсамов оцет)
16:00- (coffee) + 50мл мляко
17:00- 1 банан
вечеря- 50гр овесени ядки + 300гр кис мляко 2%

Допълнително: женско Now, Хром, Mg + b complex преди нялаге

Снощи не беше добре спането. 1 час спим, 1 час не спим, 1 час спим, 1 час не спим.
Трябваше да си наваксам през деня, но не ми се получи. Отвратително е да не си спал, да си изморен и да не можеш да заспиш. 1 час се въртях, пих и 1/2 хапче, което уж отпуска и успях да спя само 1 час. След това просто станах и си направих кафе. То какво друго ми остава?

Твърдо се реших да я махам тая пуста захар. Искам да съм енергична, да съм с настроение, лицето ми да е изчистено и с хубав тен, да не търся постоянно енергия от някъде.
За мен беше странно,че имах толкова много енергия сутринта.Очаквах да съм смазана от нуждата за сладко.Реших да не тренирам обаче, защото трябва да изтърпя първите няколко дни без захар, а това си е труден период.

20.04.16
13:19

19.04.2016г. Вторник  2-ри ден на захарна абстиненция

11:00- 1 филия със свинско филе
13:30- 2 филии с филаделфия и свинско филе, 1 домат
15:30- (coffee)
20:00- 1/2 филия с козе сирене
22:00- пилешка супа, малко пушеко филе, малко лютеничк, зелена салата, 2 филии хляб

*хлябът беше нарязан на сравнително малки филии

Допълнително: 1 пробиотик

С детенце отидохме при баба и дядо за 2-3 дена. Малко смяна на обстановката, за да свиква там и да мога да го оставям да спи за по 2 вечери, а аз да наваксвам със съня.

Добре ми е без захар. Вярно е ,че има скрити захари и в други храни, но главните сладострастия ги няма в менюто ми. Не слагам и захар в кафето вече. Дотук всичко върви доста по-добре, отколкото очаквах. Издържам без проблем на изкушенията около мен.

*Направихме чудна разходка в парка. Ники се влюби в музиката на един батко.
* Купих си два чифта нови маратонки. Ето едните. Не съм свикнала да нося цветни маратонки и ми е супер странно, но пък са весели.
П.С.: задържам вода и се чувствам като грухи.

21.04.16
15:16

20.04.2016г.

09:30- овесени ядки около 50гр с прясно мляко
13:00- 1 филия със свинско филе
17:30- пиле на грил, зелена салата, 2 филии хляб, лютеница
20:30- 1 малък банан, няколко ягоди
22:00- пиле на грил, 2 филии хляб, лютеница

Вчера имаше доста движение с малкия. Наспахме се добре. Явно бабиният климат му се отразява хубаво :D
Пак няма тренировка...

21.04.2016г. (1)

10:00- овесени ядки 50гр + прясно мляко
13:00- мусака с лапад, зелена салата
15:00- (coffee) , малък банан
16:00- около 40гр тиквени семки
19:00- мусака с лапад, малко домати и краставици
edit: 22:15- хапнах още мусака с лапад

МЦ дойде. Нервна съм до откачане.Подута съм като балон. В общи линии не ми е гот. Смятам да пия вода до пръсване, та поне малко да изхвърля задържаната.
Трябва да намаля хлябa.
Пак няма трен... Имам възможност сега да потренирам, но знам,че ако го направя после ми се пише лошо.

Изкарахме си много хубаво при родителите ми. Емоцията да обикаляш улиците от детството , държейки за ръка своето дете е несравнима. :) (nlove9)

Мнението беше редактирано от June101 на 22.04.16 08:30.

22.04.16
19:43

22.04.2016г. Петък

08:20- (coffee)
10:30- бъркоч ( 30 брашно от лимец + 1банан + 1/2 доза протеин + пр. мляко) /много вкусно!/
12:00-13:00- тиквени семки около 30гр, слънгоглед 20гр, 1 круша, 2 парчета диня; чай имуно
14:00- 1 филия хляб с филаделфия и свинско филе
19:30- салата- марула, домат, свинско филе, 1 яйце + 1/2 филия хляб; малко тиквени семки

Допълнително: 2бр Изопринозин, vit C, женски Now, 1 Фервекс

Днес съм като разглобена - силно МЦ, болки в кръст и корем, разболявам се и се опитва да ме свива гърлото, към ушите също, та и прилично главоболие. Дали не изпуснах нещо? :D

Сутринта ми попадна линк към една интересна книга- http://bookscout.bg/book/the-upside-of-stress/
Купих я ,но четенето върви бавно, защото имам непознати думи. Идеята обаче много ми допада. Един по-различен поглед върху стреса. Аз вярвам във вътрешната нагласа и в това, че е важно как човек възприема света. Може пък стресът да има и положителни страни... :)

Мнението беше редактирано от June101 на 23.04.16 08:13.

23.04.16
19:49

23.04.2016г. Събота

07:20- (coffee)
09:00- бъркоч ( 30гр брашно от лимец, 1 банан, 1 доза протеин, пр мляко)
10:30- малко тиквени семки
12:20- филия хляб с филаделфия, свинско филе и 1/2 домат
14:00- (coffee) с мляко и 1/2 лъжичка мед , филия с филаделфия, свинско филе, 1/2 домат, 1 яйце
18:30- 2 портокала
19:30- свинско филе, 1 яйце, чупка хляб, малко тиквени семки
edit- 23:15- 50гр овес, 1/2 доза протеин, пр мляко (пак бях гладна... аман!)

*свинското филе общо за деня е 200гр

Допълнително: 2 Изопринозин, vit D

Едно такова ми е странно. Ту съм в настроение, ту не съм. МЦ е силно, а нямам търпение да отида в залата. Хайде по-бързо да минава!

Малко ми е мръвката и ям сравнително малки порции храна. Според мен това е причината да ям толкова често.Уж ям ,а си вървя гладна. Утре ще гледам да се коригирам в това направление.

Мнението беше редактирано от June101 на 24.04.16 07:49.

24.04.16
18:38

24.04.2016г.  Неделя  Честит празник на всички цветенца и дръвченца!   (F)

07:45- (coffee)
09:20- 2 шепи тиквени семки, 2 бъркани яйца с 1ч.л. добавена мазнина
12:30- 2 филии хляб от лимец с филаделфия
13:30- Трен
16:00- съомга върху малко спагети и задушени зеленчуци
18:00- (coffee) с мляко и 1/2 ч.л. мед
21:00- 2 шепи тиквени семки, и остатъка (няколко лъжички) от бъркоч с овесени ядки, пр мляко и протеин

Допълнително: vit D, женски Now

Тренировка
Лег- 1с@20кг, 1с@20, 8х23кг,4х26кг,5х 23кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец с частичен надхват (триъгълна ръкохватка)- 2с@5кг,3с@10кг
Скотово сгъване -1с@3кг, 1с@4кг, 2с@5кг , не броих повторения
Избутване на лост 10кг с тесен хват- 5 серии, ама колко хубави изпълнения съм направила е под въпрос, защото имаше и неправилни
Машина за гръб- 4сх5-6@ 5кг
Бицепсово сгъване с лост 10кг- 2х5

Планът беше да тренирам към 11ч., но мъжът ми се успа. Доволна съм от тренировката. Хубаво е да има кой да те следи дали изпълняваш правилно упражненията, да ти покаже туй-онуй :)

Днес ми казаха, че приличам на 17-годишна. Ех, че готино е да те подмладят с 10 години :D (makeup)

Мнението беше редактирано от June101 на 25.04.16 07:26.

25.04.16
17:15

25.04.2016г. Понеделник

07:20- (coffee)
09:00- 60гр био мюсли + пр мляко + 1/2 доза протеин
11:00- около 25гр тиквени семки
13:00- грах със свинско, салата от домати и краставици
15:00- 1 банан, около 20гр тиквени семки
16:30- 7-8 бебешки бисквити , 2-3 солети, (coffee)
добавям- 1 круша, 2 солети, 200гр пил филе, зелена салата, 2 чупки агнешко, 1/2 чаша бира и 4-5 ч.л. лешникова паста, която не беше много сладка.
Освиних се!

Легнах да поспя към 15:30ч.. Събудиха ме след 40-50мин. Станах със зверско главоболие и просто си търсех сладкото. :( Една седмица не бях яла захар. Много ме е яд, че се поддадох. (envy) Няма да позволя на това хапване да ме изкара от правия беззахарен път, по който съм поела! По-добре се чувствам като не консумирам сладко. Не знам обаче в такава ситуация как да се контролирам. Ставам и ми е черно пред очите. Мисля,че ми е много ниско кръвното и търся начини да стана функционална.

Трябва да си имам едно на ум за семките, защото май прекалявам.

Пак сме при баба и дядо за днес и утре. Да свиква детето. :)
Не знам как ще тренирам тук, но ще гледам да измисля нещо.

Мнението беше редактирано от June101 на 26.04.16 07:42.

26.04.16
19:15

26.04.2016г.  Вторник

07:30- (coffee)
10:30- 2 филии с филаделфия и свинско филе, 2 домата
13:30-14:30- около 50гр тиквени семки, агнешко на фурна, 2 картофа
16:30- (coffee)
19:00- 200гр кис мляко 2%, 1 филия хляб
по-късно ще гледам да си доям киселото мляко и да хрупам зеленчуци

*кафето го пия с мъничко мляко, но не го вписвам

Раздвижване:
200 клякания със собствено тегло
30 лицеви опори
200 глутеус ритници (100 на крак)

Странен ден ми е. Снощи сънувах някакви щуротии. Днес следобед спах час и половина и пак подобни неща сънувах. Събудих се нервна и в гадно настроение.
Утре като се прибера към квартала ще гледам да се отчета в залата. Бесните ме хващат като не тренирам както трябва.

26.04.16
19:35

казано от June101 на 26.04.16, 19:15:

Раздвижване:
200 клякания със собствено тегло

Ехаа, в колко серии ги направи?

27.04.16
07:52

Дили, мислех да ги направя на 2х100, но куче и дете скачаха около мен и върху мен, та станаха на 3 серии - 30, 80, 90 :D

Използвам пост-та , за да впиша снощното излизане от строя.

Хапнах 1 круша, салата зеле и моркови без мазнина, 1 филия хляб с лешникова паста (демек нещо като течен шоколад). (dull)

27.04.16
17:15

27.04.2016г.  Сряда

10:00- 2 яйца, малко лютеница
12:30- 160гр пил филе + салата айсберг с 1ч.л. мазнина, 1 ягода
14:30- (coffee) с 1ч.л. мед
Трен
17:00- дом десерт*  , 30гр лешници
вечеря -свинско филе на скара + зелена салата

Б-120 М-70   В-53—> 1320ксал 

Допълнително: 2бр  Mg + b complex, vit D

Тренировка:
Клек- 12х25кг, 8х30кг, 8х30кг, 7х25кг
Тяга 3 серии с 20кг - все още се тренира правилно изпълнение
Пулоувър- 10х6кг, 6х8кг, 11х6кг, 11х6кг
Кофички на пейка- 3х12
Наклони встрани с 3кг- 4х8 (на стр)
Коремни с диск 2,5кг- 4х10

Тренировката се получи добре. Поизморих се. Досега не бях клякала с 30кг :)

Днешният ден отива към НВД. Нетипично за мен, защото аз трудно вирея без въглехидрати или с малко такива. Реших да заредя след тренировка с оризовия грис. Много вкусно се получи. :P

* дом десерт- 30гр оризов грис + 1/2 доза протеин шоколад + 100гр ягоди  Б-15гр  / М- 1,5гр / В-32,2гр —>208ксал

28.04.16
15:40

28.04.2016г.  Четвъртък

07:00- (coffee)
08:30- 3 палачинки с кашкавал (40гр  овес трици + 4с.л. кис мляко + 1 яйце + сода + 30гр кашкавал) (inlove)
12:30- свинско филе на скара 70гр + зелена салата и 1 морков, 100гр ананас, 30гр тиквени семки
14:00- (coffee) с 1ч.л. мед
17:00- филия хляб от лимец с филаделфия и пилешко филе
19:00- 1/2 филия от лимец с филаделфия и 40гр свинско филе
вечеря - свински котлет на скара, задушени зеленчуци

Допълнително: vit D

Имам доволна МТ на крачетата и корема, та и малко на дупИто. На коремът е толкова силна, че не мога да погледна назад през рамо. :D Много гот!
Днес съм голяма фурия. Свърших цял списък неща- дом работа, обиколки по магазините, стягане на багажи. Обикновено успявам да менажирам времето си добре, но днес е направо “връх на сладоледа”.  :) Доволна съм от себе си. Искам всеки ден да съм толкова енергична!

Утре отиваме за 2 дена при свекърите на къщичка. Чакат ме две нощи сън понеже Ники спи при свекърва ми (златна жена!). Тая надежди, че времето няма да е чак толкова гадно и ще успеем да поседим на двора.
Ще си взема лаптопа, за да следя кой как прекарва празниците :D

* малко кадри от днес ... чистене и сгъване на пране + първите маратонки на Никчето

Мнението беше редактирано от June101 на 28.04.16 19:11.

29.04.16
15:54

Хей, здравей, изчетох голяма част от твоя дневник. Нова съм във форума и с дневниците, но много харесвам този начин на споделяне. Мотивира ! :)
Исках да те поздравя за тази енергия. Не знам как успяваш с дете, да си следиш храненето, тренировките и всичката друга работа, която вършиш. Аз не мога и половината от нещата, а нямам деца.  Не знам как ще се справя, когато реша да имам дете... То си е страх ... Ще бъде зарязано милото някъде... ;)
Продължавай все така. А малкият сладур е много готин с тези маратонки. (inlove)

Мнението беше редактирано от Stefi на 29.04.16 15:54.

30.04.16
12:19

Благодаря ти за милите думи, Stefi!
Истината е ,че не успявам да свърша всичко съвсем сама. Прекарах 10 месеца в постоянно неспане и ставане по 15-20 пъти на нощ, будуване с часове + целодневни грижи за него, за дома. Преумората обаче си каза думата и ми се отрази зле на здравето. Сега в 5 дни от седмицата през деня имам отмяна. Не, че не съм около дребното, но успявам, да свърша още куп неща + понякога да взема доза сън, за да мога да избутам поредната нощ с непълноценен такъв. В никакъв случай не съм супер майка, защото ако бях , щях да издържам на безънието и да се справям с малкия , както и с всички домашни и странични задължения. Много е трудно, няма да крия. Физически и психически сдаваш багажа, но пък щастието да имаш детенце е несравнимо! :)

Днес на НАСПАНА близо 10 часа глава отчитам вчерашния ден :)

29.04.2016г. Петък

- (coffee)
- палачинки от овесени трици и кашкавал като вчера
- свинско с ориз, зелена салата, 2 бебешки бисквити
- (coffee) с 1/2 ч.л. мед
- 2 резена кашкавал, 2-3 хапки многозърнест хляб
- малък свински котлет на скара , кебапче от свинско + телешко месо, зелена салата, домати и краставици, 1/2 чашка дом ракия

Вчера пристигнахме на къщичката. Дворче, цветенца, даже и не валя, което ни позволи да се поразходим. :)
Все още съм с мускулна треска. На краката намалява, но на корема още я има и то доста. Закашлях се и ме заболя... :D
Тук няма как да тренирам, но приемам ,че просто ще си дам време да ми помине от предишната тренировка.

01.05.16
11:03

Христос Воскресе! Желая на вас и вашите семейства да бъдете благословени, здрави и щастливи! :)

Отчета за вчера 30.04.2016г. Събота

-  (coffee)
- филия многозърнест хляб с лютеница и 1 кюфте около 60-70г
- малък свински котлет, резен кашкавал, 100гр обикновени бисквити (да, да)
-  (coffee) , тънък резен дом руло с мармалад, 1 кюфте
- 2 тънки резена от рулото, 1 резен кашкавал
- манджа от домати и чушки, 1 карначе, зелена салата , 2 глътки дом ракия

Допълнително: 2 пробиотика

Храната е кофти, но е сравнително добре при наличието на толкова изкушения и аромати, които се носеха в къщата. :)
Чувствах тежест в стомаха почти през целия ден, ама как няма да я чувствам като фибри в менюто липсват.

Днес 01.05.2016г.  Неделя

-  (coffee)
- 3 малки резена дом кочунак, 1 яйце
- 1 яйце, много парче агнешко на фурна около 40г , дроб-сарма (май така се пише) , зелена салата, домати и краставици
-  1 банан, 100г ягоди, шепа орехи, 3 шепи тиквени семки
- парче агнешко на фурна, дроб сарма, 3 в 1

Следобед си пътуваме към вкъщи. Може да измайсторя малко раздвижване с дъмбелите ако имам възможност.

* Днес се погледнах и реших ,че си харесвам корема, та хоп и го снимах да си го гледам за стимул :D (muscle)

Мнението беше редактирано от June101 на 01.05.16 18:39.

01.05.16
11:17

Воистина Воскресе!

Накара ме да проверя как се пише “дроб сарма”! :D Неведнъж и аз съм се чудила. Правилно си го написала, само че не трябвало да има тире.
Когато се отнася до “медните жички, които се използват за шев и бродерия”, се пише “сърма”. :)

Хубав и благословен празник! :)

Мнението беше редактирано от Елена на 01.05.16 11:21.

01.05.16
20:24

Edit-вам още 100гр обикновени бисквити. Самоконтрол = 0 що се отнася до бисквитите. Мога да не ям козунаци, шоколади, вафли и в общи линии всичко останало, което е сладко, НО за пустите бисквити ми притреперва.
Ядох какво ли не , но само те ми бяха в съзнанието. Да си бях кушпила по-рано, та поне да мирясам и да си спестя другите калории.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1