Не мога да кача мм къде бъркам ?

Здравейте на 21г съм  175 см  и 75 кг от четири години тренирам но не мога да прескоча тези 75 кг. :D Прочел съм толкова много като информация но не съм сигурен къде греша .
Ще дам пример какво долу горе изяждам на ден.
1.Закуска -1.банан,  3.яйца,  200мл мляко ,100 гр. овесени ядки  , доза  протеинов шейк една доза  ,около  50 гр годжи бери.
тук имам един пропуск когато нямам никакъв апетит с много усилия успявам да изям 100тина грама ядки  (между закуската и обяда  ).
2.Обяд  голяма порция  ориз с пилешко месо  или риба ,салата (домати ,краставици и сирене ) .
3.След обяд 400-500 гр кисело мляко и овесени ядки .
4.След тренировка банан,доза протеин (понякога добавям и малко глюкоза не-знам дали не бъркам с това )
5.Вечеря орис или картофи с пилешко (първите две може да не присъстват но пилешкото винаги е там :D ) този път малко салата .
6.Късна вечеря 2-3 яйца или извара .
Какво мога да добавя или да махна ? Понякога из между тези хранения си позволявам и някои други дребни неща .
В момента си почивам от прием на креатин .
Тренировките ми са 2 тренировъчни дни 1 почивен  нагласени са така според работата ми ;) 
Ако има което съм пропуснал питайте  приемам всякакви съвети и крити

Темата беше редактирана от Димитър Димитров на 28.04.16 11:33.

Какви са ти тренировките, опиши ги

28.04.16
13:34

Принципно това, че не прескачаш 75 кила не значи, че не качваш “мм”. Бъркаш критерия, като за начало.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 28.04.16 13:41.

28.04.16
15:10

Грешката ти е, че очакваш постоянен, линеен прогрес. И че мислиш, че можеш да качваш мускулна маса постоянно ;) След първите 2-3 години обаче, ако качваш половин-един кг. мускули годишно, трябва да се радваш.
И хубаво си описал диетата, ама не знам защо си мислиш, че проблема е там, след като тренировката е тази, която стимулира хипертрофията на мускулите. От диетата се иска само да ти осигурява достатъчно калории и протеин.

Според мен и храната е малко. Не знам как очаквате да качите килограми с такава храна... “кисело мляко, 2-3 яйца, малко извара, 1-2 банана”. На мен лично ще ми бъде затормозяващо да смятам калориите и макротата. Най-лесно се качва, ако започнеш да ядеш еднообразна храна, знаеш си калорийния баланс и съответно лесно може да пресмяташ колко храна трябва да приемеш за деня. Не ти знам начина на живот, нито тренировките, но предполагам на ден трябва да ядеш около 700 гр ОБРАБОТЕНО месо и около 600-700 гр ориз (измерен в сурово състояние). Разделяш това нещо на 2-3 приема и сигурно ще качиш поне 5-6 кила, от които 3-4 чисти, в близките 2 месеца. Давам ти практически съвет от бойното поле. Статийките в списанията са лъскави, но с бананчета и шейкчета ще си стоиш 75 кг.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 28.04.16 16:16.

28.04.16
16:22

Не знам колко е хубаво еднообразието, даже мисля, че не е, но при мен това също дава резултат. Просто свикваш и във всеки един момент знаеш колко ти трябва, за да прогресираш.
Иначе тези 700гр месо са около 1кг,което ако е свинско може да отиде на 2500 калории дори, а 700гр ориз е също 2450-2500 някъде. Доста калории са това за него май. Ако е пилешко, което има около 120ккал, то отиваме на около 3700, което е ОК, обаче много въглени се събират,а и 700гр ориз хич не е малко - трудно се изяжда.

казано от satisfaction на 28.04.16, 16:22:

Иначе тези 700гр месо са около 1кг,което ако е свинско може да отиде на 2500 калории дори, а 700гр ориз е също 2450-2500 някъде. Доста калории са това за него май. Ако е пилешко, което има около 120ккал, то отиваме на около 3700, което е ОК, обаче много въглени се събират,а и 700гр ориз хич не е малко - трудно се изяжда.

Месото най-добре да не е свинско, аз също се отказах от него. Най-добре пилешко филе или телешко. Ако ще е свинско - контрафиле. Дал съм ориентировъчни стойности, само за да види колко е далеч от истината. Около 3500 калории на ден за сериозно трениращ не са много.

700гр ориз хич не е малко - трудно се изяжда.

С ориза се свиква много лесно - овкусаване трябва. Пък и от евтините въглехидрати, той има най-добра хранителна стойност като усвояване и т.н.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 28.04.16 16:33.

Храната ти е адски малко...

Извинявам се за пропуска ами месото ако не е пилешко е свинско .Всичко е домашно така че поне от към разходи ми е добре .Както казах това е пример за един ден
А какво бих могъл да махна или да добавя от към храна?
Начинът ми на живот е малко сложен защото карам нощни смени и понякога се налага да са и по 24 часа .

Севастократоре, какво му е на свинското?

28.04.16
20:50

казано от Севастократор Стрез на 28.04.16, 16:30:

Месото най-добре да не е свинско, аз също се отказах от него. Най-добре пилешко филе или телешко. Ако ще е свинско - контрафиле. Дал съм ориентировъчни стойности, само за да види колко е далеч от истината. Около 3500 калории на ден за сериозно трениращ не са много.

700гр ориз хич не е малко - трудно се изяжда.

С ориза се свиква много лесно - овкусаване трябва. Пък и от евтините въглехидрати, той има най-добра хранителна стойност като усвояване и т.н.

Ти чуваш ли се ? Тия 700гр месо и 700гр ориз на неговите кг са абсурдни! А и съм 100 сиг , че дори ти не ядеш по толкова.

Колега напиши програмата само си надраскал колко тренираш.

28.04.16
20:58

Не е абсурдно. Ако ще става билдър, те там някъде качват, че и на 700гр пилешко малко ще му дойде протеина даже. Въглените ще са доста, да, но ако качва наистина трудно - не е нещо, което да е невиждано. Като калории билдърите качват на 45-50ккал на тегло, т.е. в неговия случай какво се получава:
-450 въглен
-225 протеин
-3375ккал
Остават около 75гр за мазнини. Не казвам дали това е правилно или не, а действително какви режими правят билдърите и че въобще не е абсурдно.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 28.04.16 21:00.

28.04.16
23:18

Ти колко натурални билдъра знаеш? Това момче като гледам само за Олимпията тренира...

Мнението беше редактирано от Станимир на 28.04.16 23:20.

28.04.16
23:30

казано от satisfaction на 28.04.16, 20:58:

Не е абсурдно. Ако ще става билдър, те там някъде качват, че и на 700гр пилешко малко ще му дойде протеина даже. Въглените ще са доста, да, но ако качва наистина трудно - не е нещо, което да е невиждано. Като калории билдърите качват на 45-50ккал на тегло, т.е. в неговия случай какво се получава:
-450 въглен
-225 протеин
-3375ккал
Остават около 75гр за мазнини. Не казвам дали това е правилно или не, а действително какви режими правят билдърите и че въобще не е абсурдно.

Ако е билдър ще взима и Химикали и ше усвоява много по добре протеина , а той да ти прилича на такъв?

Просто поисках съвет не да се карате  ако трябва изтрийте темата .

29.04.16
00:02

казано от satisfaction на 28.04.16, 20:58:

... че и на 700гр пилешко малко ще му дойде протеина даже.

700 г. готово пилешко съдържа предостатъчно протеин за неговите кила, дори да не броим този от ориза. Не че му препоръчвам да се храни само с пилешко и ориз де.

казано от Севастократор Стрез на 28.04.16, 16:16:

Разделяш това нещо на 2-3 приема и сигурно ще качиш поне 5-6 кила, от които 3-4 чисти, в близките 2 месеца.

За 2 месеца може и да качи 4 кила чисти, но не с храна.

казано от Димитър Димитров на 28.04.16, 19:07:

Добавяш каквото искаш, стига да почнеш да качваш по около половин до едно кило на месец. Дори с това темпо, повечето ще са мазнини, но после ще чистиш. Щом в момента държиш едни и същи кила, значи храната ти е достатъчна за поддържане, но не и за качване, т.е., трябва да увеличиш калориите - това е, няма нищо по-специално.
И така и не каза как тренираш - тренировката е това, което стимулира растежа. Ако наблягаш само на храната, без адекватна тренировка, ще качваш, ама предимно в мастните депа.
Колкото и да се тъпчеш с храна, без допълнително стимулиране, не можеш да накараш тялото да синтезира много мускули за кратко време. Концентрирай се върху тренировките и това да прогресираш в залата, мускулите сами ще дойдат.

29.04.16
11:28

Аххахахаха, всеки си разбира каквото му е изгодно. Един ме праща на Олимпия, друг знае на 100% колко може да се качва...
Не само, че не е оптимално това, което съм казал, а излиза супер скъпо, супер ненужно и т.н. Казвам само, че за билдър не е нещо необичайно.
И тъй като все “химикалите” са ви в главите - не само, че може да се качат 4кг за два месеца, ами могат и за един, че даже и отгоре на това ще се качи и то без тия “химикали” дето тотално са ви комплексирали. Обаче е по-сладко да не давам примери и да чакам нови напъни :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 29.04.16 11:30.

Освен това, което е написал Петко накрая, нищо друго конструктивно няма след моя пост.

казано от Сгазен Помияр на 28.04.16, 19:14:

Севастократоре, какво му е на свинското?

Какво да му е... нищо му няма. Аз лично спрях да го ям активно, защото ме засища прекалено за дълго, а когато не си гладен... е по-трудно да ядеш допълнително. Телешкото ако го варя, докато не започне да се разпада и се яде по-леко, и не ме засища толкова, но изисква много време за обработка.

казано от Krasen Georgiev на 28.04.16, 20:50:

[Ти чуваш ли се ? Тия 700гр месо и 700гр ориз на неговите кг са абсурдни! А и съм 100 сиг , че дори ти не ядеш по толкова.

Да, пале, чувам се прекрасно. Да не живеем заедно без да знам, че си сигурен какво и колко ям? И кое им е многото на тези 3200-3300 калории? Не е написал как тренира, може да тренира всеки ден, може да има натоварено ежедневие с много стрес. Не казвам, че няма да качва и от по-малко, но проблемът на автора е, че не може да качи - аз му давам наготово начин, с който ще качи килограми, а от тренировките му зависи какви точно ще са тези килограми.

казано от Петко К на 29.04.16, 00:02:

За 2 месеца може и да качи 4 кила чисти, но не с храна.

Петко, винаги съм уважавал мнението ти и желанието ти да помогнеш на хората, които пускат теми тук. Малко хора биха имали твоето търпение да отговарят подробно едни и същи неща, на понякога бих казал малоумни въпроси. Само не мога да разбера откъде ти е тази липса на вяра в натуралното сваляне и качване? Всеки е различен, но аз лично не виждам никакъв проблем да се качат 4-5-6 килограма за 2-3 месеца и то без ААС. Ако авторът си запише програмата, по която тренира, най-верятно ще стане ясно, че не тренира краката достатъчно тежко и интензивно, а най-вероятно и гърба. Не мога да съм сигурен, разбира се, все пак не тренирам с него. А от тези големи мускулни групи се качва много лесно и чисто. Давам ти пример с един рахит от моята зала - от ноември досега е качил около 10 килограма - 185 см, 67 кг беше в началото, сега е около 77-78. Като го видя ще му направя една снимка, да видиш, че е качил чисто. Когато го питах колко “стаж” има ми каза 2 години - т.е. не е бил начинаещ, в очите на повечето потребители на форума. “Диетата” му  беше пак нещо от сорта на “2 банана, 1 кисело мляко и 1 доза протен от 95 лв. кутията”. Казах му как да тренира сносно, започна едно ВВД и нещата започнаха да се получават. Нито се изкарвам някакъв гениален “инструктор” (вече си има достатъчно), просто нещата в повечето случаи са елементарни - ако не прогресираш или не ядеш достатъчно, или не тренираш достатъчно. Желая успех и на автора, дано открие истината, която ще работи добре за него.

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 29.04.16 11:53.

29.04.16
13:03

Петко , уважавам старанието ти да се опитваш да помогнеш на хората , но за съжаление прекалено много пречупваш нещата през призмата на собствените си усещания и изживявания в тренировъчния процес. С правилни тренировки и хранене може да се постигне много . Друг е въпросът, дали е целесъобразно процесите да се случват бързо . АС са просто едно оправдание на женчовците ;)

29.04.16
13:04

Петко, пиша последно само :) Много се чудех дали на ЛС да не ти го драсна, ама не искам да остане никой с впечатление, че се заяждам - затова тук.
Ти си от хората тук, които се опитват да мислят. На практика не са толкова, колкото изглеждат, затова винаги съм уважавал мнението ти ;) Имаш и един хубав начин на изразяване, който мен лично ме кефи :) Точно заради това се хванах, обаче, и точно заради това се опитвам да коментирам разни неща с тона, който вие го правите, за да видя дали ще ви бъде чак толкова хубаво ;)

Чета мнения от преди години и все едно и също:
-Достигнал си си потенциала, не можеш да качваш сила и маса вече - невъзможно е.
-С “химикали” е много лесно. Лесно се стигат 300 тяга, клек, 200 лег и т.н.
-С “химикали” много лесно се качва маса, чисти се, прави се супер тяло и т.н.
-С “химикали” ти си бил да си много напред и т.н.

Не го казвам с заяждане хич даже . Един от последните си тук, с който ще тръгна да се заяждам :) Просто това ми се наби на очи и наистина ми стана от една страна странно, че човек като теб постоянно го повтаря, а от друга и смешно.
Много се извинявам, но мъж като теб със сигурност не си е достигнал потенциала на 200 тяга и няма човек на тая земя, който да ме убеди в обратното.
Моето лично мнение, което съм убеден, че е близо до истината, но въпреки това ще бъда нападнат(за което ще се радвам даже, защото винаги е хубаво да се четат различни неща), е че ти просто не си станал толкова силен, добре изглеждащ и т.н. колкото ти се е искало и въпреки знанията, които имаш, се опитваш сам себе си да убедиш, че всичко друго е виновно, но не си виновен и ти. За съжаление мога да извадя цитати, които само могат да се тълкуват по различни начини, но не и на 100% да убедят и други хора, с различно от моето мнение.

От този форум мога да отлича само Боби като човек, който си е сменял виждането по разни въпроси и без никакво притеснение(то не знам защо трябва и да има такова, ама ето...)сега си го признава и казва, че не може би, а със сигурност преди 1-2-3-5 години е бил в грешка по разни работи, а и в същото време допуска, че и сега може да е в грешка :) Това аз лично го оценявам много, ама вече се отклоняваме от темата.
Много мога да пиша както аз, така и ти, ама няма смисъл. Написах много, казах малко от това, което исках, но така се случи...

Извинявам се  че малко късно  отговарям сега ще дам малко инфо .Работя в СОТ  и карам нощни смени понякога се падат и по 24 часа :/
1 ден гръб  ( проблем ли е  че трапеца го тренирам в този ден ?)
2 ден гърди,корем
3 ден почивка
4 ден рамо, пред мишница
5 ден ръце
6 ден крака
7 ден почивка
Понякога коремът и пред мишницата ги правя в друг ден .

29.04.16
13:14

1. Това не е програмата, това е сплитът, по който тренираш. Какви упражнения правиш, какви методи използваш и т.н. ?
2. Трапецът е част от гърба - какъв проблем да е да се тренира с него ?
3. Предмишницата и коремът не знам дали има смисъл от отделен ден, освен ако в почивките не отделиш 15-20 минути, колкото да се раздвижиш :). Предмишница се пише слято, ама едва ли има значение това де.
4. Да ти се извиня за спама, че много се разпльока тая тема...
5. Прочети мнението на Петко - много лесно е да се сетиш, че ако не качваш, то просто трябва да добавиш 300 калории и ще започнеш да качваш :)

29.04.16
13:22

Подкрепям с две ръце казаното от @satisfaction в последните мнения .  Рамото съвсем спокойно можеш да го правиш заедно с ръцете . Щом трапецът си го включил в тренировката за гръб, добави и 1-2 движения за задно рамо , за да не стават прекално много упражненията за рамо в деня за рамо и ръце, ако приемеш съвета ми разбира се :)

29.04.16
13:26

Бърз коментар, насочен към поддръжниците на бързото натурално качване. Първо няма да е зле да уточним за качване на какво говорим. Напълно нормално е един изтормозен човек, изкарал продължително време на малко калории, тонове нискоинтензивно кардио и т.н, да качи много бързо мускулна маса при кадърен тренировъчен режим и излишък от храна, но все пак нека правим разлика между саркоплазмена и миофибриларна хипертрофия. Това, че за няколко седмици мускулите ще увеличат видимо обема си, възползвайки се от излишъка от храна и възстановявайки запасите си след период на недохранване или нетрениране, не означава, че този процес може да продължи безкрайно със същите темпове, или че увеличеният обем се дължи на увеличаване на мускулните влакна. Има достатъчно материали за скоростта на протеиновия синтез, може да прочетете какви са реално постижимите gainz и колко протеин може да бъде пълноценно усвоен без допълнителен хормонален стимул.

29.04.16
14:55

казано от Димитър Димитров на 29.04.16, 13:04:

Извинявам се  че малко късно  отговарям сега ще дам малко инфо .Работя в СОТ  и карам нощни смени понякога се падат и по 24 часа :/
2 ден гърди,корем
3 ден почивка
4 ден рамо, пред мишница
5 ден ръце
6 ден крака
7 ден почивка

Ти пак нищо не каза. Написал си какви са групите , които тренираш , но не и упражненията сериите и повторенията.

Предмишница чак отделен ден да и дадеш е прекалено. Сложия при ръцете с 1 упражнение. Рамото го пръсни при гърдите и гърба. Задно при Гърба ,  а предно и средно при гърдите.

29.04.16
15:05

казано от Севастократор Стрез на 29.04.16, 11:52:

Всеки е различен, но аз лично не виждам никакъв проблем да се качат 4-5-6 килограма за 2-3 месеца и то без ААС.

Няма проблем, но няма да са чисти.

казано от Севастократор Стрез на 29.04.16, 11:52:

Давам ти пример с един рахит от моята зала - от ноември досега е качил около 10 килограма - 185 см, 67 кг беше в началото, сега е около 77-78. Като го видя ще му направя една снимка, да видиш, че е качил чисто. Когато го питах колко “стаж” има ми каза 2 години - т.е. не е бил начинаещ, в очите на повечето потребители на форума. “Диетата” му  беше пак нещо от сорта на “2 банана, 1 кисело мляко и 1 доза протен от 95 лв. кутията”. Казах му как да тренира сносно, започна едно ВВД и нещата започнаха да се получават. Нито се изкарвам някакъв гениален “инструктор” (вече си има достатъчно), просто нещата в повечето случаи са елементарни - ако не прогресираш или не ядеш достатъчно, или не тренираш достатъчно. Желая успех и на автора, дано открие истината, която ще работи добре за него.

Примери такива има много, но ключовата дума тука е рахит и начинещ. Начинаещ не се определя от времето в залата, а от резултатите. 67 кг. на този ръст си е начинаещ от всякъде, при това с поднормено тегло. Всъщност, с тези 77 кг. само се е приближил до нормалните за ръста си, тепърва има да качва. Нека да видим как ще качи следващите 10 кг. ;)
Или дай пример с някой, който е 85 кг. сравнително чист на този ръст, да видим дали ще качва с такова темпо и колко чисто ще е.
А и само по снимка не може да се определя колко е “чисто”. 

казано от satisfaction на 29.04.16, 13:04:

Чета мнения от преди години и все едно и също:
-Достигнал си си потенциала, не можеш да качваш сила и маса вече - невъзможно е.
-С “химикали” е много лесно. Лесно се стигат 300 тяга, клек, 200 лег и т.н.
-С “химикали” много лесно се качва маса, чисти се, прави се супер тяло и т.н.
-С “химикали” ти си бил да си много напред и т.н.

-Много малко хора са постигнали потенциала си. Темпото обаче се забавя прогресивно. Примерно, ако първата година качиш 10 кила мускули, втората ще качиш 5, третата 2, и т.н. Т.е., и след 20 години ще качваш, но с толкова бавно темпо, че ще умреш от старост, преди да видиш значителни промени.
- всъщност, дори и с тях не е много лесно.
- Естествено, че е много по-лесно. Ако ти се чете, виж този линк например.
- нормално е да съм по напред с “химикали”.

Чета мнения от преди години и все едно и също
Не го казвам с заяждане хич даже . Един от последните си тук, с който ще тръгна да се заяждам :) Просто това ми се наби на очи и наистина ми стана от една страна странно, че човек като теб постоянно го повтаря, а от друга и смешно.
Много се извинявам, но мъж като теб със сигурност не си е достигнал потенциала на 200 тяга и няма човек на тая земя, който да ме убеди в обратното.

Тягата ми не е 200 кг., малко повече е. Когато не ме боли нищо и ако я тренирам (което правя рядко). Но това е без значение, защото не обсъждаме мен в случая.

Моето лично мнение, което съм убеден, че е близо до истината, но въпреки това ще бъда нападнат(за което ще се радвам даже, защото винаги е хубаво да се четат различни неща), е че ти просто не си станал толкова силен, добре изглеждащ и т.н. колкото ти се е искало и въпреки знанията, които имаш, се опитваш сам себе си да убедиш, че всичко друго е виновно, но не си виновен и ти. За съжаление мога да извадя цитати, които само могат да се тълкуват по различни начини, но не и на 100% да убедят и други хора, с различно от моето мнение.

Напротив, аз съм си виновен ;) В случая обаче не обсъждаме мен, нито целите ми.
Ако имаш да коментираш нещо конкретно по това, което съм писал по темата, направи го, но с факти и аргументи, без да ме намесваш мен като личност.

От този форум мога да отлича само Боби като човек, който си е сменял виждането по разни въпроси и без никакво притеснение(то не знам защо трябва и да има такова, ама ето...)сега си го признава и казва, че не може би, а със сигурност преди 1-2-3-5 години е бил в грешка по разни работи, а и в същото време допуска, че и сега може да е в грешка :) Това аз лично го оценявам много, ама вече се отклоняваме от темата.

Това не разбрах в каква връзка го пишеш. И аз съм си сменял мнението по много въпроси, и пак ще си го сменя, ако имам основание.

казано от Димитър Димитров на 29.04.16, 13:04:

2 ден гърди,корем
3 ден почивка
4 ден рамо, пред мишница
5 ден ръце
6 ден крака
7 ден почивка

Препоръчвам ти да тренираш големите групи или основни упражнения около два пъти седмично. И евентуално да намалиш тренировките до 4 пъти седмично, че с тези нощни смени, навярно съня ти е недостатъчен.

П.П.

казано от ME4O_TURIST на 29.04.16, 13:03:

Петко , уважавам старанието ти да се опитваш да помогнеш на хората , но за съжаление прекалено много пречупваш нещата през призмата на собствените си усещания и изживявания в тренировъчния процес.

Естествено, всеки човек пречупва нещата през своята призма. Да не ти припомням спора за хиперекстензиите ;)
Затова и личните впечатления са субективни, и затова не е удачно да се дават примери от първо лице, нито пък да се посочват единични случаи като правило, валидно за всички. Например, това че някой качил 10 кила чисто за няколко месеца, не значи, че останалите 99% от хората ще успеят. Това е неудачен пример.

казано от ME4O_TURIST на 29.04.16, 13:03:

С правилни тренировки и хранене може да се постигне много .

Къде съм казал, че не може? Просто не става за няколко месеца, както си мислят повечето. И резултатите няма да са като тези на фитнес моделите и билдерите, дето ги гледаме в списанията и в ютуб каналите.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.04.16 15:41.

jiloto

12.05.16
23:41

Извинявам се за пропуска ами месото ако не е пилешко е свинско .Всичко е домашно така че поне от към разходи ми е добре .Както казах това е пример за един ден
Начинът ми на живот е малко сложен защото карам нощни смени и понякога се налага да са и по 24 часа .

Колега взимай преди и след тренировка суроватъчен протеин иначе трябва да ядеш 1 кило кайма ,10 яйца и т.н. .Прави са хората!

12.05.16
23:48

казано от jiloto на 12.05.16, 23:41:

Колега взимай преди и след тренировка суроватъчен протеин иначе трябва да ядеш 1 кило кайма ,10 яйца и т.н. .Прави са хората!

Това пък защо?

казано от SimplySatisfying на 12.05.16, 23:48:

казано от jiloto на 12.05.16, 23:41:

Това пък защо?

Kак защо,колегата е абсолютно прав.Сега ще ти кажа защо.Защото се иска здраво ядене за мускули а както се сещаш те са изградени и се градят от белтък.Така ,че трябва да хапва далеч по яко от това което е писал.Трябва да яде по 3 грама белтък на телесно тегло иначе няма да има хипертрофия и само ще руши мускул.За справка погледни как се хранят билдерите или да не се задълбочаваме до там виж менюто на един канадски борец или щангист ако щеш.Сега вече се надявам ,че ти се проясниха нещата.Храната прави борбата повечето момчета там бъркат и тренират като невидели а резултата е ,че тъпчат на 70 кг. цял живот.Тренировката е само да стресираш мускула по метода на еволюцията му от преди милиони години още като хората са се борили с животните.Така ,че и 1 серия до отказ на седмица му стига да направи мускул стига да яде!Горе са му дали отправна точка  ,но ще му е малко това.

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 06.06.16 23:15.

Милон е ял няколко килограма месо ежедневно.Не може да повдигаш 20 тона на тренировка и да ядеш банани и извара и да имаш сила!!!!!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 06.06.16 23:08.

Ако искаш да си силен това е пътя.Ако вървиш по другия път най много формата на маратонец да придобиеш!

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 06.06.16 23:14.

06.06.16
23:59

казано от Горан Здравков на 06.06.16, 22:58:

Трябва да яде по 3 грама белтък на телесно тегло иначе няма да има хипертрофия и само ще руши мускул.

Всъщност, повечето научни изследвания показват, че всичко над 1.5 г./кг. не носи допълнителна полза, т.е., няма разлика в хипертрофията и изграждането на мускули.
Т.е., нуждите от протеин са между 1 и 1.5 грама на килограм, когато става дума за изграждане на мускулна маса. Малко повече (до към 2 г/кг) евентуално при диета за чистене.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.06.16 00:01.

Куматецу

07.06.16
00:07

казано от Петко К на 06.06.16, 23:59:

казано от Горан Здравков на 06.06.16, 22:58:

Трябва да яде по 3 грама белтък на телесно тегло иначе няма да има хипертрофия и само ще руши мускул.

Всъщност, повечето научни изследвания показват, че всичко над 1.5 г./кг. не носи допълнителна полза, т.е., няма разлика в хипертрофията и изграждането на мускули.
Т.е., нуждите от протеин са между 1 и 1.5 грама на килограм, когато става дума за изграждане на мускулна маса. Малко повече (до към 2 г/кг) евентуално при диета за чистене.

а излишното се усвоява като въглехидрат ? или бъркам

Колеги на никой не искам да налагам мнението си.Просто всеки си има методики за покачване на маса и сила,някои с повече въглехидрати и мазнина и по - малко белтък (силови атлети) а други обратно (културисти).Петко приемам твоето мнение въпреки ,че ми се вижда малко грамажа за покачване.

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 07.06.16 00:52.

07.06.16
00:44

Стига сте дрънкали, ами отивайте да тренирате!  Тежката щанга е в основата на растежа ;)

казано от ME4O_TURIST на 07.06.16, 00:44:

Стига сте дрънкали, ами отивайте да тренирате!  Тежката щанга е в основата на растежа ;)

За щангите съм съгласен ,но къща без строителен материал се не гради ! :)

Мнението беше редактирано от Горан Здравков на 07.06.16 00:54.

07.06.16
01:11

Не бе, идеята е, че с увеличаването на протеина не се увеличава със същото темпо граденето на мускула. Със стероиди усвояването е доста по-голямо, но иначе идва момент, в който колкото повече, толкова повече не важи :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1