Лаф моабет - осма серия

Темата е заключена.
Прескочи до:
90

02.05.16
18:33

казано от avitohol на 02.05.16, 17:14:

.

Мнението беше редактирано от 909 на 02.05.16 18:34.

Просто оставям това тук

https://www.facebook.com/events/1717081671864791/

04.05.16
18:16

казано от Вероника Налбатска на 04.05.16, 18:14:

Просто оставям това тук

https://www.facebook.com/events/1717081671864791/

Защо? Мислиш ли че много хора от форума ще заявят участие?

казано от Маргарита Манева на 04.05.16, 18:16:

Защо? Мислиш ли че много хора от форума ще заявят участие?

По-скоро с идеята за информираност... :)

Не влагам никакви задълбочени размисли в решението си да пусна нещо в лаф моабета (не и конкретно днес).
Информирам хората за предстоящи събития в столицата.

А, Колето ме е изпреварил. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.05.16 18:26.

04.05.16
18:34

казано от Вероника Налбатска на 04.05.16, 18:25:

Не влагам никакви задълбочени размисли :)

Видно е.
Някои все още приемат мисленето по-скоро положително.

Също така е видно, че ме цитираш с част от изречението ми, което изречение, за да бъде цитирано и да запази оригиналния си смисъл, не е редно да бъде накъсвано по начина, направен от теб.

ПП: А ти даже си добавила и емотиконка с усмивка, която изобщо не присъства в оригиналното ми изречение.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.05.16 18:45.

04.05.16
18:43

казано от Вероника Налбатска на 04.05.16, 18:41:

Също така е видно, че ме цитираш с част от изречението ми, което изречение, за да бъде цитирано и да запази оригиналния си смисъл, не е редно да бъде накъсвано по начина, направен от теб.

Мисля че и в двата случая изказването няма смисъл. :)

04.05.16
18:43

Коментарите са немам думи, особено снимката на  семейство сибирски номади как ядат месо
http://imgur.com/D5bMRN1

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 04.05.16 18:43.

казано от Маргарита Манева на 04.05.16, 18:43:

Много мислиш.

04.05.16
19:10

Иначе тия вегани имат що- годе добър графичен дизайнер. Плаката е горе- долу сполучлив. Само трябваше жените да са без бельо- напълно разголени и унизени. И тоя шрифт “месото е убийство” в долния ъгъл хич не се връзва и е прекален, с нищо не допринася за извеждането на идеята на преден план.
Но като цяло това е най- сполучливият вегански, анти- месояден плакат който съм виждал напоследък. Явно веганите не щадят ресурси.

04.05.16
19:20

То си пише - Никола Донев го организира. https://www.facebook.com/backforrevenge

90

04.05.16
23:13

05.05.16
02:17

05.05.16
07:38

казано от Вероника Налбатска на 04.05.16, 18:45:

казано от Маргарита Манева на 04.05.16, 18:43:

Много мислиш.

По-добре така, отколкото да правя изказвания на третокласник. :)

Кое точно е изказването на третокласник и от позицията на каква отсъждаш зад кое изказване колко години образование има? :)

И браво, че много мислиш! Наистина браво.

Добре, че не влагаш много мислене и в заяждането на дребно, че това си е самоизяждаща комбинация. ;)
Поне така съм чувала от учителките в трети клас, учещи ни да бъдем по-добри хора.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.05.16 08:16.

05.05.16
10:57

Не се заяждам нито на дребно, нито на едро, дори не знам какво биха означавали двете понятия. Не разбирам и защо не мога да проведа разговор с теб без в карайна сметка да се стигне до тези реплики (т.е. разбирам, но не ми се занимава, щом така си решила да се комуникира).
Прочети още веднъж какво си написала...как изглежда отстрани когато го прочетеш...какви емоции предизвиква...и си помисли как “позитивен”, човек (като теб) изглежда зад подобни реплики.
:)

05.05.16
11:50

казано от Маргарита Манева на 05.05.16, 10:57:

Не разбирам и защо не мога да проведа разговор с теб без в карайна сметка да се стигне до тези реплики

Мисля, че с доста хора имаш този проблем и не знам защо търсиш грешката в другите. Не виждам с какво е сбъркала Рони (според твоите думи), че да се изказваш по подобен начин.
Не искам да се заяждам, но ... вземи прочети ТИ своите коментари. Замисли се, че не всеки може да знае какво точно си имала в предвид... да гадае заяждаш ли се или просто си говориш ей така. Не знам колко човека трябва да ти обяснят, че изказванията ти понякога не са такива, каквито уж ги изкарваш на по късен етап.. “Не искам да се заяждам”, “не искам да се самоизтъквам”.. а в постовете ти ясно личи точно това! Или не го разбираш.. или се правиш, че не го разбираш.

05.05.16
12:37

С който е искал да се разберем, сме се разбрали съвсем нормално. С който е търсел поводи за подобни безсмислени разговори като този....такива се получават. Недостатъка, който отчитам у себе си в подобен род разговори е, че не умея да си преплета така езика, че да кажа че “царя не е гол”, липсва ми дипломация един вид. ;) Който не му изнася да чете някои истини, може да го приема като заяждане, с останалите хора се разбирам прекрасно. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.05.16 12:45.

06.05.16
02:38

“Не яж умрели девойки с бельо” - интересен плакат. Че кой яде девойки - с бельо ... че и умрели??
Това като рекламата на редбул дето давал криле - кога ли някой ще се метне от прозореца да пробва.
Не им се е отдало според мен.
Има достатъчно примери за зверско отношение към животни за храна - масовите избивания на делфини са доста потресаващи и напълно реални ... девойки! Некрофилски изцепки

Маргарита, именно ти зададе тона за този “безсмислен разговор” и стига да не си редактираш мненията в последствие, което не е нещо неприсъщо за теб, се вижда кой е третокласникът.

А кавичките и съветите си ги запази за себе си. ;)

06.05.16
10:02

казано от Dymag на 06.05.16, 02:38:

“Не яж умрели девойки с бельо” - интересен плакат. Че кой яде девойки - с бельо ... че и умрели??
Това като рекламата на редбул дето давал криле - кога ли някой ще се метне от прозореца да пробва.
Не им се е отдало според мен.
Има достатъчно примери за зверско отношение към животни за храна - масовите избивания на делфини са доста потресаващи и напълно реални ... девойки! Некрофилски изцепки

Там е работата, че в България се напълни с твърде много плакатисти /графични дизайнери/.
Повечето от тези нови претъпкани попълнения са хора без художествено образование. Повечето си мислят, че със заучаването на фотошоп и корел се става плакатист, ама са в голяма грешка. Поради липсата на даденото образование, в момента виждаме тези л*йна по билбордовете, витрините, ТВ рекламите, логотата на малките фирми и тн.
Има и друг проблем, че и в самите художествени училища, факултети и академията напливът към спец. плакат/ графичен дизайн е твърде голям.
Едно време като кандидатствах в художественото в Сливен, бяхме 9 човека плакат, а специалностите иконопис и текстил събираха едва по 8 човека- просто нямаше желаещи. Сега е още по- зле. Например 12 човека са плакат, а едва 4- 5ма са иконопис и текстил.
Едно време като кандидатствах у ФАКА в Търново, 8 човека бяхме живопис, 8 скулптура, 8 графика и тн. а 12-15 човека бяха плакат.
Сега е още по- зле. 2-ма живопис, 1 човек скулптура и тн. и 15 човека плакат.
От там нататък плаката не е това нещо което беше едно време. Много кандидати, а повечето не стават за нищо.
Има и трето нещо :D ...
В днешно време плаката разчита почти само и единствено на компютърните технологии.
Няма ги вече старите майстори, които творяха плакатите си на ръка, и които всъщност бяха истински художници, със знания и чувство за естетика.
У ФАКА /факултета по изобразителни изкуства в Търново/ съвременните плакатисти са най- долу по знания, похвати, извеждане на проблеми, рисувателни способности и тн. Добре че сме ние живописците и графиците за да одържаме фронта.
Просто съвременният плакат в БГ отдавна не е изкуство, а просто нещо конвеирно и пошло. Повечето пишмян плакатисти не си дават сметката, че за да си добър, трябва да си учил поне естетика, теория на изкуството, история на изкуството, история на плаката, технология на живописта, цветознание, перспектива... както и да са влизали поне малко в ателиетата.
Съвременните плакатисти са едни конформисти с лаптопи в ръка.
До 10-20 години като умрат старите плакатисти, плаката съвсем ще залезе, и ще има само шитни.
За сравнение, вижте старите полски плакати, и нашите нови български. Разликата е огромна.

Мнението беше редактирано от avitohol на 06.05.16 10:05.

avitohol, колко си прав!

Наистина напоследък се забелязва тази тенденция и рядко се вижда нещо стойностно, красиво, креативно, вдъхновяващо; да ти привлече вниманието и да ахнеш: “Браво!”
Ако има, тези хора не се концентрират в България, защото тук са недооценени.

Според мен проблем е и това, че (поне когато кандидатствах през 2007 година на някои места) доста от местата за тези така желаните специалности са платени и влизат хора без талант, но с връзки.

Виждала съм го с очите си и то не един път. И тези хора, уви, поради липса на желание, даже и не работят в посока да подобрят възможностите си.

Колкото до корицата във фейсбук страницата на събитието на веганите или т.нар. плакат - според мен просто са взели снимка (която снимка, по спомени, е от вече отминало събитие, но може и да се лъжа) и са праснали отгоре надписите. :)

06.05.16
10:18

Учих във ВТУ, бях 4 год. съквартирантка с иконописци и позирах 2-3 год. в Ректората и във Фака, така имам някаква представа за състоянието на нещата. Как да има кандидати, като още подготовката за кандидатстването струва купища пари, таксите им са 2 пъти повече в сравнение с други специалности и си плащат абсолютно всички консумативи -платна, бои, четки, дъски, позлата и пр. , които хич не са евтини, а накрая излизат без грам възможност за работа по специалността- почти всички, които познавам, не го работят и не печелят от това . Ателиетата са отвратително мръсни, стари, ледено студени, изкъртени и смърдящи.
Безумно е просто.

06.05.16
10:27

Има го и това нещо с връзките, още от ученическите години имаше деца на художници, които ги оценяха по... така... Но това мисля, че го има у всички училища и университети.
Има и друго нещо. За всеки ученик/ студент, училището/университета взима пари.
За какво й е на учебната институация да губи пари, отсявайки лошата плява.
Големия Йордан Парушев казваше следното- Едно време образователната система беше на принципа на фунията- много влизахме, малко излизахме. Сега образователната система е на принципа на цилиндъра- много влизат и много излизат.
В днешно време всеки втори иска да завърши висше, ако ще да е и по нещо което изобщо не го влече.
Аз поне съм от набор, който знаеше какво иска и го преследваше.
Сега магистрите рисуваме в едно ателие с първокурсници. Ние магистрите постоянно бачкаме, говорим си за изложби, картини, художници, търсим материали в библиотеки, обсъждаме чисто естетически проблеми относно изкуството и тн.
Докато първокурсниците сякаш нищо не ги вълнува. Чувам от тях само следните реплики “оправи ли си телефона, запали ли колата, утре къде ще ходиш и тн.”.
Липсата на вълнение, емоция, интерес, противопоставяне и трепет са пагубни за изкуството. Почти всяко ново течение в изкуството е контрапункт на старите правила. За съжаление не виждам тази борба и противопоставяне и най- младите художници.

06.05.16
10:49

казано от Queen Cobra на 06.05.16, 10:18:

Учих във ВТУ, бях 4 год. съквартирантка с иконописци и позирах 2-3 год. в Ректората и във Фака, така имам някаква представа за състоянието на нещата. Как да има кандидати, като още подготовката за кандидатстването струва купища пари, таксите им са 2 пъти повече в сравнение с други специалности и си плащат абсолютно всички консумативи -платна, бои, четки, дъски, позлата и пр. , които хич не са евтини, а накрая излизат без грам възможност за работа по специалността- почти всички, които познавам, не го работят и не печелят от това . Ателиетата са отвратително мръсни, стари, ледено студени, изкъртени и смърдящи.
Безумно е просто.

Така е за съжаление. Поне преди 2-3 години направиха ремонти във Факултета, а можеби и в Иконописта, а Скулптурният корпус си е наред. Смениха се дограми, парното си бачка нон-стоп. А мръсотията... да си призная ние си я правим :D .
Специално за иконописците не знам, но наистина някои неща излизат доста скъпо. Повечето специалности сме се пригодили всъщност и си минаваме тънката. Особено живописци, графици, стенописци и плакатисти.
Семестрите са високи за нас изящниците, на педагозите на изкуството семестрите им са двойно по- ниски.
Да не казвам голяма дума, но изкуството е едно от нещата, които движи човечеството напред, за съжаление в България, то е на доста заден план.

06.05.16
12:15

Аз съм на мнение , че държавата трябва да спре да “киха” безразборно пари на държавните университети. Специално тази пародия на висше учебно заведение- ВТУ трябва да се затвори колкото се може по-скоро . Не може в български университет да има повече специалности , отколкото в Харвард и Йейл взети заедно :D SLO4AENOST ? NE MISLA !  Да стават частни и който има огромно желание да учи, ще си плаща за това. Да се освободят от такса само онези студенти , в чиито специалности има недостиг на кадри в държавата и се съгласят да се обвържат с договор, който ги задължава след завършване да работят в България ХИКС години

06.05.16
17:36

Някой ще ми обясни ли защо трябва да избирам между цигани-рецидивисти и лумпени-фашисти?

П. П. Въпросът ми е риторичен, моля не ми отговаряйте, за да не станем на кълбета!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.05.16 17:39.

06.05.16
19:24

казано от Вероника Налбатска на 06.05.16, 09:23:

Маргарита, именно ти зададе тона за този “безсмислен разговор” и стига да не си редактираш мненията в последствие, което не е нещо неприсъщо за теб, се вижда кой е третокласникът.

А кавичките и съветите си ги запази за себе си. ;)

Другарко Налбатска, редакцията беше за да добавя видео. ;) Да, мисля че ясно се виждат доста неща. :) Със здраве. (wave)

06.05.16
19:35

Идеята за плаката са я взели от предишен протест на PETA.
https://www.google.bg/search?q=meat+is+murder&rlz=1C1GKLB_bgBG632BG632&espv=2&biw=1093&bih=534&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjArsO_8MXMAhVCaRQKHXiPB5oQ_AUIBigB#imgdii=SOqRl9rPQZVDJM:;SOqRl9rPQZVDJM:;4RP4tXcnFeZ6ZM:&imgrc=SOqRl9rPQZVDJM:

Не е нечие оригинално хрумване.

Мечо, защо искаш да ми затварят университета? :D Най-накрая дойде ректор, който макар и с не много благонадежден вид, се опитва да оправи бъркотията, оставена от Легкоступ, който избяга при сина си в Китай. И не само тая бъркотия де.

Мнението беше редактирано от Love на 06.05.16 19:38.

06.05.16
21:45

Да, ама в горния десен ъгъл трябваше да Ханибал Лектър с лигавник, нож и вилица, а в долния Блейд с “балонен” надпис: “Ядох много чесън и току-що пръднах.Тихо,но смъртоносно!”

Прави ми впечатление, че напоследък, всичко е супер крайно и цинично - филми, реклами, послания. Сякаш на идеята й липсва “тежест” и затова трябва да те убедят с нереално “шокиране” и измислици. Между другото живите организми са 3 групи - растения, животни и гъби. Само растенията произвеждат сами храната си - ба си готините. Другите се хранят с растения и животни. И делфините са хищници, бтв. За справка, без майтап, учебниците от трети клас.

казано от Love на 06.05.16, 19:35:

Идеята за плаката са я взели от предишен протест на PETA.

Оооо, да, вярно! :) Знаех си, че са ги гепили отнякъде и само са сложили надпис.
Creativity level: -10000 :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.05.16 21:55.

06.05.16
22:01

Това е следващата стъпка, първо хората, а после ще откажем и хищниците да не ядат месо.
Знаете ли, че някои вегани не ядат и мед? За месото ОК, ама кога и  пчелите почнаха да имат чувства и злите хора да ги експлоатират?

07.05.16
03:01

Не, не, съжалявам но темата ми е болна - обожавам природата. Най-доброто решение до сега винаги е било изтребване на хората - разпадането на Римската империя, чумата през 14 век, че дори и Чернобил. Природата с всичко ще се справи , само с нас - не. Хората вярват, че не ядейки месо помагат, но знаят ли кои са най-застрашените от изчезване видове? Ми 80% са хищници, които никой не яде. А изчезват, защото унищожаваме ареалите им на разпространение. А основната причина за унищожаването им -  да се отглеждат треволяците на веганите. Е, не е съвсем вярно, но не е и невярно. “Яжте месо за да спасите природата!” - прасета, крави и кокошки скоро няма да изчезнат ... освен ако не спрем да ги отглеждаме. Защо ли никой не се е сетил до сега за подобно мото?
На снимката - снежен леопард. Прекрасно животно
Да, между другото, пчелите също започнаха да изчезват от както започнаха GMO земеделските култури
... мога да гледам с часове в очите на това животно

Мнението беше редактирано от Dymag на 07.05.16 03:15.

Carbohydrate

07.05.16
07:28

казано от ME4O_TURIST на 06.05.16, 12:15:

Аз съм на мнение , че държавата трябва да спре да “киха” безразборно пари на държавните университети. Специално тази пародия на висше учебно заведение- ВТУ трябва да се затвори колкото се може по-скоро . Не може в български университет да има повече специалности , отколкото в Харвард и Йейл взети заедно :D SLO4AENOST ? NE MISLA !  Да стават частни и който има огромно желание да учи, ще си плаща за това. Да се освободят от такса само онези студенти , в чиито специалности има недостиг на кадри в държавата и се съгласят да се обвържат с договор, който ги задължава след завършване да работят в България ХИКС години

аз пък съм на мнение, че трябва българите да учат и то висше, а то какво се получава, Европа ни направи обслужващ персонал за тяхните цели: продавачи в техните магазини, камериерки и много други нископлатени работи, а сега искат и да не учим висше обр....Има си естествен подбор, и даже за хора с висше образование....Европа ни каза, че сме имали много вишисти и трябва да се съкрати бройката и то доста))....Защо ние да сме общаците на Европа?))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.05.16 07:29.

07.05.16
08:02

Даа.... децата ни са роби в модерния европейски затвор, ядем им боклуците ,караме им трошките, носим им изхвърлените дрехи...
На мен лично западноевропейците винаги са ми били ужасно противни, особено пък последните години ,
често ми се налага да работя с тях и едвам ги понасям.
Няма такива тъпи, надменни същества ,с промити мозъци и дребни души.Но какво може да се очаква от n-то поколение индустриални роби,освен психика на работно добиче...Поздрави

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 07.05.16 08:15.

07.05.16
08:10

казано от Dymag на 07.05.16, 03:01:

А основната причина за унищожаването им -  да се отглеждат треволяците на веганите.

Всщност, на над 70% от обработваемата площ се отглежда фураж за домашните животни. Ако искаш го приеми така: красивите животни изчезват, за да живеят кравите и прасетата, предназнени за кланиците. “Треволяците на веганите” заемат нищожна площ от цялата обработваема земя в световен мащаб.
Да не говорим, че хищниците чезнат най-вече заради преследването ум за кожите. Белите лъвове на РЮА са опасно намалели заради цената от $150 000. Някои от хищниците намаляват просто защото хората ме ги харесват, като раираните хиени. Скоро четох материал, за конфискувани от китайски пазар на няколко тона от критично застрашен вид риба...защото рибарите не знаели че е застрашена...
Така че, животните ни шезнат заради лакомията, алчността и невежеството на хората.

07.05.16
08:18

казано от doni dimitrov на 07.05.16, 08:02:

Даа.... децата ни са роби в модерния европейски затвор, ядем им боклуците ,караме им трошките, носим им изхвърлените дрехи...

Има хора, чиито деца са роби в старомодните ферми за кафе и какао, където работят без заплащане, взети насилствено от дома си, за да могат нископлатените европейци да пият всяка сутрин евтино кафе и да имат “малките радости” на евтиния шоколад.

07.05.16
08:25

казано от Маргарита Манева на 07.05.16, 08:10:

казано от Dymag на 07.05.16, 03:01:

А основната причина за унищожаването им -  да се отглеждат треволяците на веганите.

Всщност, на над 70% от обработваемата площ се отглежда фураж за домашните животни. Ако искаш го приеми така: красивите животни изчезват, за да живеят кравите и прасетата, предназнени за кланиците. “Треволяците на веганите” заемат нищожна площ от цялата обработваема земя в световен мащаб.
Да не говорим, че хищниците чезнат най-вече заради преследването ум за кожите. Белите лъвове на РЮА са опасно намалели заради цената от $150 000. Някои от хищниците намаляват просто защото хората ме ги харесват, като раираните хиени. Скоро четох материал, за конфискувани от китайски пазар на няколко тона от критично застрашен вид риба...защото рибарите не знаели че е застрашена...
Така че, животните ни шезнат заради лакомията, алчността и невежеството на хората.

Всъщност  пасищата са заменени с обработваеми земи, за да се изхранват домашните животни предназначени за кланниците и да се бълва глюкоза фруктоза  захар и нишесте, с което лесно се изхранват и разболяват индивидите от съвременното индустриално общество.....ГЕНИАЛЕН е Чаплин и неговия филм Модерни времена....

Теди Илиева

07.05.16
08:33

казано от ME4O_TURIST на 06.05.16, 12:15:

...Специално тази пародия на висше учебно заведение- ВТУ трябва да се затвори колкото се може по-скоро . .....

Това горното мнение се е пръкнало ей така от въздуха. 
Сестра ми работи в Луфтханза Техник и вчера ми разказа, че на летище София вече са започнали с изграждането на съоръжения за първия в България завод на самолетни части. Една от основните причини да изнесат производството тук са отличните кадри - български инженери на много високо ниво. Тук има една статия с повече инфо. Работила съм дълги години и с един от доцентите от ТУ. Много беше горд с негови студенти, които след като завършили, веднага започнали работа в бившите съветски републики - проектират и изграждат поточни линии в заводи. Да не казвам колко колеги имам, страхотни ИТ специалисти, завършили този университет. Това си е българското MIT. Със сигурност има какво да се подобри, но чак пък затваряне ... айде няма нужда. Краен както винаги, Мечо (hug) :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1