Нова тема, програма на приятел - какво мислите?

12.05.16
17:24

Пускам темата наново и ще я напиша на български,изтрийте старата.
Та един приятел ме помоли да сложа програмата му тук и да изкажете мнение,защото той няма интернет ,та няма значение ,как ви се струва тази програма ? Тя е от типа - Бутащи,дърпащи,крака.Ето я и нея ,очаквам мненията ви

Ден 1.Бутащи:
1.Лежанка 3х6-10
2.Горна лежанка 3х8-12
3.Военна преса с лост 3х6-10
4.Разтваряне на ръце встрани 3х15-20
5.Френско с дъмбел 3х8-12
6.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10-12

Ден 2. Дърпащи:
1.Мъртва тяга 3х6-10
2.Придърпване на долен скрипец 3х8-12
3.Скрипец 3х10-12
4.Трапец с лост 3х8-12
5.Скотово сгъване на бицепс 3х8-12
6.Сгъване на бицепс от наклон  3х15-20

Ден 3. Крака:
1.Клекове 3х6-10
2.Лег преса 3х8-12
3.Разгъване на бедро 3х8-12
4.Прасец от стоеж 3х15-20

Ден 4. Бутащи

Ден 5. Дърпащи

Еми това е програмата ,очаквам вашите мнения. Изтрийте старата тема,благодаря.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.05.16 19:47.

За съжаление надали ще получиш много полезни отговори. Програмата се създава и адаптира според човека, а не обратното. В случая имаме само определени упражнения, които дори в общ план да изглеждат окей, нямаме никаква идея, дали ще свършат работа на приятеля ти.

Ако кажеш нещо повече за него (предишен опит, текущо състояние, цели), ще е по-добре според мен.

12.05.16
19:59

Ами на 16 години е , 180см ,73 кг и тренира от 7 месеца.Взима само протеин и така ,няма какво още да кажа за него,просто ме накара да кача програмата му и да види какво мислят другите за нея.

Мнението беше редактирано от U Mirin Brah ? на 12.05.16 20:15.

Не знам как ще му се отрази клека на другия ден след тягата, но мисля, че не е добра идея.

12.05.16
20:26

казано от Иван Благов на 12.05.16, 20:20:

Не знам как ще му се отрази клека на другия ден след тягата, но мисля, че не е добра идея.

Тоест ?

Toест краката и гърба ще са му изморени от предния ден.

12.05.16
20:34

казано от Иван Благов на 12.05.16, 20:28:

Toест краката и гърба ще са му изморени от предния ден.

А как да прави,дърпащи и след това бутащи?

Може и така, а може и да вкара и един ден почивка. Все пак това си е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него. Друг е въпроса, че няма много голям смисъл от тяга с толкова много повторения.

12.05.16
20:56

казано от Иван Благов на 12.05.16, 20:52:

Може и така, а може и да вкара и един ден почивка. Все пак това си е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него. Друг е въпроса, че няма много голям смисъл от тяга с толкова много повторения.

Окей,ще му кажа да ги намали.

Carbohydrate

12.05.16
23:06

казано от Aesthetic . на 12.05.16, 19:59:

Ами на 16 години е , 180см ,73 кг и тренира от 7 месеца.Взима само протеин и така ,няма какво още да кажа за него,просто ме накара да кача програмата му и да види какво мислят другите за нея.

Всяка програма, даже и на пръв поглед да изглежда, че е “смотана”, се прави за да се постигнат някакви цели. Ако целите са комплексни, то и програмата ще е специфична и и ще е в някакъв микроцикъл. Конкретно тази програма може да се използва за стресиране на мускула, например, при застой или някакъв вид “шоково” натоварване и то не за много време, а да речем 4 седмици, защото е интензивна. Освен това, например, като е написано 6-10 повторения, това е подвеждащо за човек, който има малко стаж. Той просто няма да разбере какво означава това, колко да прави повторения, 6,8 или 10, еднакво число повторения в серии или различно и т.н.., а то има значение, когато има конкретни цели! Дали ще му помогне тази програма? Ами, никой не може да знае ка ще я прави и как ще му се отрази

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1