Тъпчете ли хляб :D

Знам че има много писано по тази тема, но все пак исках да я повдигна отново.
Става въпрос за белия хляб, мойте цели не са да ставам манекенче, аз търся маса, почти винаги съм се хранил с бял хляб, ориз, тоест почти нищо пълнозърнесто.
Та въпроса ми е ядете ли го тоя хляб или не???

Не, не го ям.
Нямам нужда от него.

Властелинът на брускетите пише, особено ако са хрупкави. Встрани от това не гарнирам с хляб нищо от доста години.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 14.05.16 10:26.

14.05.16
10:25

И ние вкъщи напоследък си правим брускетки от бял хляб - франзелки и други прясно печени хлебчета. Със зехтин и босилек. Страшна работа :D

14.05.16
10:48

И аз не го ям, но пък аз гоня визия тип “манекенче” / “педе***че “, както обичат да се изказват “мечоците” :D Ако не я търсех, естествено, че щях да си хапвам.

14.05.16
10:59

Хляб не ми се яде целогодишно, зависи от сезона и от другите храни в менюто ми.  Ям и бял, и пълнозърнест, и всякакъв. Предпочитам домашния. Обичам да си топя в соса на салатата или в яхнията, както и да си правя “мечета” с масло и сирене. :D

казано от Кольо Пияндето на 14.05.16, 09:53:

Не, не го ям.
Нямам нужда от него.

+1
И аз бял хляб не ям.

Обичам царевичен, правим в домашна хлебопекарна или пък пълнозърнест + различни семена.

ПП: Храна не тъпча. Наслаждавам й се и гледам в по-голямата част от случаите да се храня бавно. И се отнасям с уважение към нея. ;)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.05.16 12:11.

..То сегашното хляб ли е,памук ли е-не може човек да разбере.На времето(когато бях малък-преди 89-та година)какъв хляб бе само.Много ядях хляб ‘България’ с майонеза и салам ‘Камчия’....:D…имаше и хляб ‘Типов’,но доколкото се сещам с него хранеха прасетата ..(не знам поради каква причина-сигурно е бил доста по-евтин)

“Навремето какъв хляб имаше”

нИ моа.

14.05.16
17:26

Прясно изпечен от селската фурна, с домашно сирене и домати от градината = кулинарен оргазъм 8-)

казано от Ice Mountain на 14.05.16, 17:26:

Прясно изпечен от селската фурна, с домашно сирене и домати от градината = кулинарен оргазъм 8-)

Никога няма да отслабна след този коментар и виденията, които се появиха в ума ми. Никога. Чувствай се виновен! :D

14.05.16
17:56

казано от Херцог Трън на 14.05.16, 17:29:

казано от Ice Mountain на 14.05.16, 17:26:

Никога няма да отслабна след този коментар и виденията, които се появиха в ума ми. Никога. Чувствай се виновен! :D

И малко домашна самардала !!!! Мааалиииии

Едно от предимствата на тежка категория - не пазя категория................... :D В такива случаи сигурно щях да отивам в горната... :D

Пицата зачита ли се? За един преател питам.

Зачита сА! :D

казано от Херцог Трън на 14.05.16, 17:59:

Едно от предимствата на тежка категория - не пазя категория................... :D В такива случаи сигурно щях да отивам в горната... :D

А класирането по Уилкс не те ли интересува?
Я да излизаш от тази тема!

С топъл, ароматен хляб.... с масълце... да, лесно се отива в горна категория. :D

Беше ми интересно да знам мненията ви, познавам хора който не използват никакъв хляб, а иначе хапват сладко, газирано, алкохол, цигари, дюнери, пици, спагети и тн. , и казват така, “брат, аз не ям хляб защото е вреден” а другите неща не са ли вредни...
А за бг хляба не съм сагласен че не е хубав, живял съм 12г в Испания, и там масове се продават франзели, приготвени 6 месеца преди да са изпечени, съответно се замръзяват и след това се пекът полузамръзнали, и вътре остана живо тесто, та като се прибрах в бг хляба ми се виде ектра...

казано от Вероника Налбатска на 14.05.16, 18:35:

казано от Херцог Трън на 14.05.16, 17:59:

А класирането по Уилкс не те ли интересува?
Я да излизаш от тази тема!

С топъл, ароматен хляб.... с масълце... да, лесно се отива в горна категория. :D

Рони, за Уилкс тази година изпуснах влака, както казва Сашо...за догодина ще видим :D :D :D

15.05.16
06:24

Препечени филийки с домашна сланинка и червено пиперче...
Абе няма по-голям от хляба.:D

Ех идва лятото хайвер с препечени филийки...(nlove9) и жива бира, а зимата с маринован чернокоп, а странжанките(принцесите) с домашна лютеница... ей кви хора 8 сутринта аз вече съм гладен като куче!

15.05.16
08:20

Докато едната побовина на човечеството умира от глад другата половина спазва диета.

Интересен въпрос както и за други храни, вредно ли е .. ако не си ял от два дена,ако си изоставено дете или просяк ще избираме ли.
Незнам, но има нещо сбъркано.
Старите силачи не са спазвали диети и са изглеждали добре.
БГ култулисти са ми казвали как на закуска са изяждали по един хляб със свинска мас и пудра захар.
Все по - често си мисля, че проблема не е в хляба или вафлата,а в нещата които модерната индустрия слага вътре.
Всеки производител независимо на какво дори и на био и веган храни се чуди как постоянно да намали производствената
себестойност, а това става не като реши да не си купува новото а\уди или бенц ;)

Тъпча с боб и луканка, ма да е бял,пухкафф и горещ

15.05.16
08:44

казано от ISB на 15.05.16, 08:20:

Все по - често си мисля, че проблема не е в хляба или вафлата,а в нещата които модерната индустрия слага вътре.

Ивчо, аз мисля, че по този въпрос второ мнение няма.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.05.16 08:44.

Теди Илиева

15.05.16
09:15

Отдавна (към 4 години) не ям хляб. Добре съм си. Хлебопекарната е прибрана грижливо.
Обаче, ако по някаква незнайна случайност ми попадне топъл - не му прощавам. Върви ми с масло и сирене, масло и чубрица, също с масло и мед. Тогава нищо друго няма значение - нито талия, външен вид, гажета или квото и да било друго.

16.05.16
15:19

Човека, като му свършила храната измислил хляба.

16.05.16
20:32

Аз ако ям хляб, ще е домашна погача (nsleep)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1