16.05.16
01:46
Момиче съм на 19 години, целта ми е отслабване,тренирам от доста време.Имам дневник тук, но нямам време да го поддържам таа..както и да е. Единствената “добавка” , която пия е Л-Карнитин, обаче напоследък обмислям да си взема аминокиселини-харесах си ето тези http://www.body-attack.de/My-Supps-100-EAA-Powder—-300g-Restposten.html?_ga=1.266191247.1846048341.1463347166 и бих искала да ме посъветвате дали е подходящо да пия или не ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.05.16 01:47.
16.05.16
08:57
Няма проблем момиче да пие аминокиселини, но сами по себе си те няма да помогнат да постигнеш целта си, ако хранене и тренировки не са съобразени с нея.
Конкретният продукт не мога да коментирам.
16.05.16
09:03
Bonita, защо смяташ, че имаш нужда от аминокиселини?
казано от Кольо Пияндето на 16.05.16, 09:03:
Bonita, защо смяташ, че имаш нужда от аминокиселини?
Прочетох доста за тях и на много места пишеше, че всеки спортуващ човек би трябвало да приема, видях, че също така, забързват метаболизма, помагат на мускулите да се възстановят и запазят и също забързват процеса на горенена мазнини и дават енергия . Никъде не прочетох за някакво негативно действие и затова реших и до вас да се допитам.
16.05.16
11:38
Подпомагане на възстановяването - да. Останалите неща са доста относителни и компромисни като твърдения за мен. Негативно действие няма как да очакваш, особено при адекватна употреба. Проблемът е, че ако основни моменти в режима ти не са оптимизирани до нужното ниво, аминокиселините няма да ти донесат особени ползи. С други думи - ако имаш пропуски по отношение на храна, тренировки и сън, прием на аминокиселини по-скоро няма да компенсира положението.
казано от Кольо Пияндето на 16.05.16, 11:38:
Подпомагане на възстановяването - да. Останалите неща са доста относителни и компромисни като твърдения за мен. Негативно действие няма как да очакваш, особено при адекватна употреба. Проблемът е, че ако основни моменти в режима ти не са оптимизирани до нужното ниво, аминокиселините няма да ти донесат особени ползи. С други думи - ако имаш пропуски по отношение на храна, тренировки и сън, прием на аминокиселини по-скоро няма да компенсира положението.
Ами мисля, че се храня и тренирам адекватно...за съня обаче не съм особено сигурна. Ще си помисля още малко значи дали да взимам.
А каква е разликата между различните видове аминокиселини, например тази е ЕАА. С какво се различава от BCAA?
Аминокиселините нямат такъв голям успех с свалянето на килограми, те са повече за възтановяване след тежки тренировки.
Бих те посъветвал вместо аминото да си вземеш зелен чай, кофеин или по-качествен л-карнитин.
16.05.16
19:54
казано от Bonita на 16.05.16, 01:46:
Момиче съм на 19 години, целта ми е отслабване,тренирам от доста време.Имам дневник тук, но нямам време да го поддържам таа..както и да е. Единствената “добавка” , която пия е Л-Карнитин, обаче напоследък обмислям да си взема аминокиселини-харесах си ето тези http://www.body-attack.de/My-Supps-100-EAA-Powder—-300g-Restposten.html?_ga=1.266191247.1846048341.1463347166 и бих искала да ме посъветвате дали е подходящо да пия или не ?
Аминокиселини, витамини с минерали, вода - това добави още и си ОК
16.05.16
23:29
казано от Bonita на 16.05.16, 01:46:
Вероятно е добър избор. Чувал съм, че комплексните аминокиселини (ЕАА) са по-удачен избор за жени, особено когато правят нисковъглехидратни диети, защото по-красивата част от човечеството имала хронично ниски нива на сератонин и триптофан (или са пристрастени към завишени нива). Особено по време на един конкретен период собственото производство допълнително се потиска...
Има и доста изследвания по темата, ако ви се чете
Благодаря ви за отговорите. Пия зелен чай и витамини с минерали. L-carnitine ми е на Body-Attack. Взела съм си го от Германия и се предполага, че трябва да е с немско качество. Иии май реших да ги оставя за малко по-нататък аминокиселините.
П. С. доста интересна статия Solomon
Мнението беше редактирано от Bonita на 17.05.16 12:27.