Прием на домашна лимонада веднага след сън?

Здравейте,
Приготвям своята домашна лимонада по следния начин:
В литър и половина вряла вода запарвам 4 пакетчета чай мента. След като течноста се охлади разтварям половин буркан мед и прибавям сока на 2 лимона. Цялата тази течност разпределям в две бутилки от по литър и отиват в хладилника.

Приемам по 500мл. от течноста след тренировка + доза белтъчини(надявам се това да са адекватни въглехидрати за след тренировка:).

Въпросът ми е дали веднага след сън е удачно да си пийвам малко от тази лимонадка, тъй като много ме освежава, но пък в офиса ми казват, че на гладно не трябвало да се пие лимонов сок, защото щяла да ми се прецака лигавицата....

Поздрави!

Здрасти Ники!!!Аз нямам нужния опит в сферата,но преди да се включат големите Акули(казвам го с най-добри чувства към тях разбира се-те ще отговорят най-добре на въпроса ти)-хората които са в час с материята,бих желал да ти обърнал внимание на следния материал(свързан с приема сутрин на лимонов сок с вода,но важи и за твоя случай с лимонадата),а именно:
http://lucecita.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/02/mnogo-prichini-da-piem-sutrin-na-gladno-voda-s-limon.1116278

Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 13.05.16 21:20.

13.05.16
22:56

Топла вода с лимон е много ефективно за прочистване, сутрин на гладно.

Благодаря за статията! Ако съдя по нея, май съм напипал много добра формула :)

16.05.16
20:43

Ако я пиеш директно от хладилника студена, ти стресираш организма си.  Трябва да е леко топла. Ако целиш само освежаване, добре е да пиеш лимонада след закуска.

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 16.05.16 20:45.

Ами освен освежаване, целя и спиране на катаболните процеси веднага след сън.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1