03.02.06
21:00
1 ден Гръб
2 ден Ръце(бицепс и трицепс), 20мин велоргометър и коремни преси
3 ден Гърди
4 ден Почивка
5 ден Рамо и крака
6 ден Ръце(бицепс и трицепс), 20мин велоргометър и коремни преси
7 ден Почивка
Какво мислите за тази програма? Аз съм средно-напреднал и тренирам от година и нещо.
Моля Ви, дайте изпробвана програма с три дневен сплит.
Ако тренирам гърдите и гърба 2 пъти в седмицата ще се претренират ли? Имам предвид ако самата ми програма е с две тренирания на гърди и гръб...??
На сайта има програми предполагам си ги видял. Аз лично предпочитам да тернирам 4 дни в седмицата защото растежа (на мускула) не е само в залата, а в почивката и храната. Всичко е свързано. Според мен е добре да тренираш тази мускулна група 2 пъти в седмицата която ти е изоставаща... Много е индивидуално, зависи как се възстановяваш - какво ядеш, колко почиваш и т.н. Лично аз си ги редувам.
1 седмица 2 пъти рамо+крака,
2 седмица2 пъти гърди+трицепс,
3 седмица 2 пъти гръб+бицепс и така... в кръг :wink:
противно на логиката ако тренираш по-често не значи че ще имаш по-добри резултати, даже обратното. лично мнение - всеки мускул по веднъж в седмицата.
Ми 1ви ден гръб и на следващия ден бицепс+това бицепс играеш 2пъти седмично,моето лично мнение е,че ще го скапиш и няма да се учуда ако след някой месец пуснеш тема-”бицепса не върви” примерно. :) И защо ги играеш 2 пъти изоставащи ли са?
Ами една почивка от 7 дни за даден мускул не е ли малко много според вас? Може да се тренира гърди примерно понеделник и четвъртък има достатъчно почивка...:wink:
-”бицепса не върви”
За бицепса съм съгласен. Той участва много повече понеже колкото и да тренираме другите мускулни групи... Всичко минава през ръцете
03.02.06
21:57
Туй е моето предложение
1 ден гърди
2 ден гръб
3 ден почивка
4 ден крака,рамо
5 ден ръце
6 ден почивка
7 ден Почивка
корема го сложи 2 пъти седмично по твой избор.
[quote author=“OuttaControl”]Туй е моето предложение
1 ден гърди
2 ден гръб
3 ден почивка
4 ден крака,рамо
5 ден ръце
6 ден почивка
7 ден Почивка
корема го сложи 2 пъти седмично по твой избор.
не е ли много почивката? или така е по добре?
Смятатели че е по добре гърди и гръб да не са един след друг тренировъчен ден
Ако вместо едната почивка сложа гърди? Към гърба съм забравил да добавя трапец
Моля Ви, дайте изпробвана програма с три дневен сплит.
Туй е моето предложение
1 ден гърди
2 ден гръб
3 ден почивка
4 ден крака,рамо
5 ден ръце
6 ден почивка
7 ден Почивка
Ако вместо едната почивка сложа гърди?
:lol: Защо не уточниш точно колко дни искаш да тренираш и колко да почиваш? :lol:
Мисля да направя така:
1 ден гърди 20-30мин. велоргом. + коремни преси
2 ден гръб + трапец
3 ден почивка
4 ден гърди 20-30мин. велоргом. + коремни преси
5 ден ръце
6 ден рамо + крака
7 ден Почивка
Както споменаха в темата гърдите се възстановяват и може да се тренират и затова ги слагам два пъти в седмицата.
Нямам изоставаща група.
Някакви забележки?
от трън та на глог. виж програмата на outtacontrol. сичко и е ок. ако искащ пук по натоварено направи така
1гърди
2гръб
3почивка
4рамо
5крака
6ръце
7почивка
Както споменаха в темата гърдите се възстановяват
Не си разбрал правилно... Гърдите бяха просто пример. Не ги претренирай. Няма да се възстановят по-бързо от гърба или от който и да е друг мускул примерно. Ако всичко ти е наред не насилвай някоя мускулна група излишно. Мисля, че е добре да се натоварва всяка мускулна група след като е почивала 72 часа (но това предполагапо кратки тренировки, примерно 3 за голяма мускулна група и 2 за малка, нали това е за една тренировка) Ако Примерно правиш по 5 упражнения за определена мускулна група и след 2 дена пак... ще го скапеш тоя Организъм :lol:
По-здрави!!!
[quote author=“M16”]
Както споменаха в темата гърдите се възстановяват
Не си разбрал правилно... Гърдите бяха просто пример. Не ги претренирай. Няма да се възстановят по-бързо от гърба или от който и да е друг мускул примерно. Ако всичко ти е наред не насилвай някоя мускулна група излишно. Мисля, че е добре да се натоварва всяка мускулна група след като е почивала 72 часа (но това предполагапо кратки тренировки, примерно 3 за голяма мускулна група и 2 за малка, нали това е за една тренировка) Ако Примерно правиш по 5 упражнения за определена мускулна група и след 2 дена пак... ще го скапеш тоя Организъм :lol:
По-здрави!!!
ввсе пак не е като да съм начинаещ Блъскам от година и нещо и мога да се похваля с постижения, просто има неща които са останали недоизяснени Но 1 път в седмицата МГ гърди не би ли изостанала? Дори и при пълно трениране на самата тренировка Досега бях на тридневен сплит
Но 1 път в седмицата МГ гърди не би ли изостанала?
По-принцип винаги може да има изоставаща мускулна група. То дори и двата ти бицепса не са равни... нали? Все пак тренираш от близо 2 години! Затова аз си ги редувам както ти писах по-горе. Искам поне в една седмица да натоваря 2 пъти определена МГ (малка и голяма) 2 пъти. Не твърдя, че съм прав но засега тренирам по този начин.
[quote author=“M16”]
Но 1 път в седмицата МГ гърди не би ли изостанала?
По-принцип винаги може да има изоставаща мускулна група. То дори и двата ти бицепса не са равни... нали? Все пак тренираш от близо 2 години! Затова аз си ги редувам както ти писах по-горе. Искам поне в една седмица да натоваря 2 пъти определена МГ (малка и голяма) 2 пъти. Не твърдя, че съм прав но засега тренирам по този начин.
Аз искам максимален резултат Знам че да има резултат трябва и да дадеш Аз съм готов да дам максимални усилия
Тази програма ще ми свършили работа, защото все си мисля че почивката е много :roll:
1 ден гърди
2 ден гръб
3 ден почивка
4 ден крака,рамо
5 ден ръце
6 ден почивка
7 ден Почивка
все си мисля че почивката е много
Имаше един лаф... нещо от сорта на “Почивката прави шампиона” или нещо подобно :lol:
Не я подценявай!!! Много е важна. Щом тренираш от 1-2 г. знаеш, че мускула ти не расте по време на тренировка, а след това (защо ли трябва да го пиша, ама айде) в почивката и храната която му даваш.... Относно програмата сам си решаваш. Има достатъчно мнения по тази тема, списания, форуми...интернет...Важно е как се чустваш и ти, но не е лошо и да се слушаш в някои съвети. Не претендирам за моите!!!
03.02.06
23:35
С много тренировки няма да напреднеш по-бързо...виж програмата дет съм ти написал...нито е малко нито много почивката
offtopic:
1 ден : Гърди и бицепс + корем
2 ден : Гръб и трицепс
3 ден : Рамо и крака
4 ден : почивка
5 ден : почивка
6 ден цикъла се повтаря
Какво ще кажете относно тази програма? Интересуват ме кусурите :) Корем се прави в първия ден на програмата и се получава два пъти седмично По добре ли е тази програма да се изпълнява Понеделник, Сряда, Петък ?
04.02.06
11:56
Ти маи не разбра нищо от написаното по горе а ? За да има растеж трябва да оставиш мускулите да почиват. Като гърдите ти се възстановяват бързо прибави 1-2 серии към тренировката за гърди или увеличи интенсивността на тренировката. А доколкото програмата:
[quote author=“elemeNt”]offtopic:
6 ден цикъла се повтаря
Само ще претренираш трицепса и бицепса по нея(трицепса работи 3 дена подред) . По-добре понеделник,сряда,петък т.е. 3 пъти в седмицата или по пограмата, която OuttaControl написа . Почивката си е много добре :wink:
Успех !!!
[quote author=”^Vlastelina^”]Ти маи не разбра нищо от написаното по горе а ? За да има растеж трябва да оставиш мускулите да почиват. Като гърдите ти се възстановяват бързо прибави 1-2 серии към тренировката за гърди или увеличи интенсивността на тренировката. А доколкото програмата:
[quote author=“elemeNt”]offtopic:
6 ден цикъла се повтаря
Само ще претренираш трицепса и бицепса по нея(трицепса работи 3 дена подред) . По-добре понеделник,сряда,петък т.е. 3 пъти в седмицата или по пограмата, която OuttaControl написа . Почивката си е много добре :wink:
Успех !!!
Напротив Много добре разбирам Питам защото съм работил с тази програма 6мес и съм дигнал 5 cm на ръка и 10 на гръдна! Без да пия нищо Просто искам да видя мнения на други хора Не ме съди веднага
05.02.06
16:44
По тъпа програма не съм виждал!!! Яко претренирване. Не си казал и каква ти е целта, качваш ли сваляш ли? Вместо да правиш една мускулна група по 2 пъти на седмица, вземи ги раздели тея крака и рамо. Може на бицепс и гърди да растеж ама рамото ще остане винаги слабо като е с крака .... а и при 4ри дневен тренировъчен сплит какво е това кардио по 20 мин ?!?
Просто питах и за да избегна някои неточности Програмата ми в момента е
Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб (+трапец) и коремни преси
Сряда: Почивка
Четвъртък: Рамо и крака
Петък: Ръце(бицепс и трицепс) и коремни преси
Събота: Почивка
Неделя: Почивка
Не виждам как мога да претренирам някой мускул
явно не си разбрал
[quote author=“Oblivion_”]Програмата ти е доста добра,какво постигна с нея?Сподели ефекта.
ами тепърва ще видя какъв ще е ефекта защото отскоро съм с нея
[quote author=“elemeNt”]Просто питах и за да избегна някои неточности Програмата ми в момента е
Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб (+трапец) и коремни преси
Сряда: Почивка
Четвъртък: Рамо и крака
Петък: Ръце(бицепс и трицепс) и коремни преси
Събота: Почивка
Неделя: Почивка
Тази най-става от всички които си предложил. Успех!!!