20.05.16
12:29
Здравейте.. на 17 год съм. Без цикъл от много време .. днес един доктор реши че трябва да ми предпише сиофор .. но кръвната ми захар е перфектна както и като цяло останалите резултати.. преди 2 години единствено тестостеронът беше завишен тоест само това .. отделно тежа 56 кг на ръст от 168 в перфектно физическо състояние.. дори пулсът ми е 45 .. та трябва ли да се пият и трябва ли да отслабна с “5 , 6” кг .. + фемостон .. а да и трябва да спра фитнеса и да наблягам на велото гиричките и пътеката.. и като чу това за тестостерона Веднага ме определи с поликистоза .. та.. някакви съвети..насоки .. съжалявам за запетайките.. просто от телефона е мн. неудобно
20.05.16
17:20
Здравей!
Каква е причината за липсата на цикъл СЕГА според лекуващите те лекари?
Би ли споделила как точно се храниш?
Как са нивата на тестостерон в момента? Казваш, че са били завишени преди 2 години.
По какъв начин определиха поликистозата? Сигурно ли е, че имаш такава?
Какво точно ни питаш? Дали трябва да пиеш предписаните ти лекарства или как да подходиш с тренировките?
Това, което питам е: защо трябва да пия хапчета, предназначени за хора с диабет; повишена кръвна захар и да свалям още при положение, че съм напълно нормална.. тоест да стигна едни кг около 49;50 че да имам цикъл.. за тренировките ..никакъв шанс да спра при положение, че кг -те са около 50..55 и то само тягата и клека.. другото което е, че започнах фитнес от 1 месец някъде, а цикъл нямам още от преди това ( до тогава от към силови тренировки бях вкъщи с 25 кг макс).. а за тестостерона не съм правила нови, но това което е интересно е, че на едното изследване хормонът беше леко завишен, а при повторно изследване - в нормата.. а иначе за тази поликистоза.. еми определи я веднага щом чу това за тестостерона.. дори не поиска да види изследванията.. относно храненето ми.. не ям купешки сладки, салами газирано и т.н... но съм адски отчаяна след днешния ден..Иначе съм ходила и при други, като миналият гинеколог каза, че няма смисъл да пия каквото и да е, защото ще е временно и после пак няма да ми идва.. тоест да чакам, тъй като все още съм малка ; д .. тоя днеска добави само че имам малка матка и ми предписа тези хапове.. това е
Мнението беше редактирано от mmm на 20.05.16 20:35.
20.05.16
23:29
Според BMI в момента си в здравословни граници на теглото. Ако паднеш под 52 кг. тогава ще е силно притеснително. От друга страна BMI е само ориентир, а не точна наука. След като ти е спрял цикъла, може би вече си прекрачила границите на разумното и здравословното.
Редното в случая е да получиш помощ от семейството и да намерите заедно лекар, на който да имате доверие и да последваш неговата/нейната препоръка. След като питаш непознати във форум дали да си пиеш предписаните хапчета, явно нямаш доверие на лекаря. Поговори с родителите си, ако не си сигурна какво да правиш. Може би е добре да направите втора консултация с друг лекар.
Предписал ти е сиофор заради съдържащия се в лекарството метформин. Въпреки че е предназначен за лечение на диабет тип 2, самостоятелно или в комбинация с кломифен можел да възстанови овулацията. Източник, тук , ама нЕма да се пУашиш, нали? Всичко ще е ОК, само дето си трябва внимание и да не спориш с докторите.
Мнението беше редактирано от Dymag на 21.05.16 00:59.
22.05.16
09:01
Това, което питам е: защо трябва да пия хапчета, предназначени за хора с диабет; повишена кръвна захар и да свалям още при положение, че съм напълно нормална..
Аз не съм запозната с тези лекарства и не мога да коментирам. Виждам, че Dymag е споделил възможна връзка между избора на лекарствата и състоянието ти.
Но тези въпроси би трябвало да ги зададеш на лекаря си.
Движението е добре да го има, като съществува вариант, при който тренировките може и да не са подходящи при поликистоза (ако наистина имаш такава), но ти си доста далеч от такъв сценарий, така че няма смисъл да го коментираме. Продължавай да спортуваш.
а иначе за тази поликистоза.. еми определи я веднага щом чу това за тестостерона.. дори не поиска да види изследванията..
Тук съм съгласна с Теди - и според мен е добре да говориш с родителите си и да потърсите мнение на друг специалист. За мен не е редно да се поставя диагнозата точно по този начин, имайки предвид, че аз съм със СПКЯ и знам през какво съм минала като прегледи и изследвания.
Не става ясно как точно се храниш, но да се надяваме, че обръщаш внимание на качеството.