20.05.16
12:29
Здравейте.. на 17 год съм. Без цикъл от много време .. днес един доктор реши че трябва да ми предпише сиофор .. но кръвната ми захар е перфектна както и като цяло останалите резултати.. преди 2 години единствено тестостеронът беше завишен тоест само това .. отделно тежа 56 кг на ръст от 168 в перфектно физическо състояние.. дори пулсът ми е 45 .. та трябва ли да се пият и трябва ли да отслабна с “5 , 6” кг .. + фемостон .. а да и трябва да спра фитнеса и да наблягам на велото гиричките и пътеката.. и като чу това за тестостерона Веднага ме определи с поликистоза .. та.. някакви съвети..насоки .. съжалявам за запетайките.. просто от телефона е мн. неудобно
20.05.16
17:20
Здравей!
Каква е причината за липсата на цикъл СЕГА според лекуващите те лекари?
Би ли споделила как точно се храниш?
Как са нивата на тестостерон в момента? Казваш, че са били завишени преди 2 години.
По какъв начин определиха поликистозата? Сигурно ли е, че имаш такава?
Какво точно ни питаш? Дали трябва да пиеш предписаните ти лекарства или как да подходиш с тренировките?
Това, което питам е: защо трябва да пия хапчета, предназначени за хора с диабет; повишена кръвна захар и да свалям още при положение, че съм напълно нормална.. тоест да стигна едни кг около 49;50 че да имам цикъл.. за тренировките ..никакъв шанс да спра при положение, че кг -те са около 50..55 и то само тягата и клека.. другото което е, че започнах фитнес от 1 месец някъде, а цикъл нямам още от преди това ( до тогава от към силови тренировки бях вкъщи с 25 кг макс).. а за тестостерона не съм правила нови, но това което е интересно е, че на едното изследване хормонът беше леко завишен, а при повторно изследване - в нормата.. а иначе за тази поликистоза.. еми определи я веднага щом чу това за тестостерона.. дори не поиска да види изследванията.. относно храненето ми.. не ям купешки сладки, салами газирано и т.н... но съм адски отчаяна след днешния ден..Иначе съм ходила и при други, като миналият гинеколог каза, че няма смисъл да пия каквото и да е, защото ще е временно и после пак няма да ми идва.. тоест да чакам, тъй като все още съм малка ; д .. тоя днеска добави само че имам малка матка и ми предписа тези хапове.. това е
Мнението беше редактирано от mmm на 20.05.16 20:35.
20.05.16
23:29
Според BMI в момента си в здравословни граници на теглото. Ако паднеш под 52 кг. тогава ще е силно притеснително. От друга страна BMI е само ориентир, а не точна наука. След като ти е спрял цикъла, може би вече си прекрачила границите на разумното и здравословното.
Редното в случая е да получиш помощ от семейството и да намерите заедно лекар, на който да имате доверие и да последваш неговата/нейната препоръка. След като питаш непознати във форум дали да си пиеш предписаните хапчета, явно нямаш доверие на лекаря. Поговори с родителите си, ако не си сигурна какво да правиш. Може би е добре да направите втора консултация с друг лекар.
Предписал ти е сиофор заради съдържащия се в лекарството метформин. Въпреки че е предназначен за лечение на диабет тип 2, самостоятелно или в комбинация с кломифен можел да възстанови овулацията. Източник, тук , ама нЕма да се пУашиш, нали? Всичко ще е ОК, само дето си трябва внимание и да не спориш с докторите.
Мнението беше редактирано от Dymag на 21.05.16 00:59.
22.05.16
09:01
казано от mmm на 20.05.16, 20:34:
Това, което питам е: защо трябва да пия хапчета, предназначени за хора с диабет; повишена кръвна захар и да свалям още при положение, че съм напълно нормална..
Аз не съм запозната с тези лекарства и не мога да коментирам. Виждам, че Dymag е споделил възможна връзка между избора на лекарствата и състоянието ти.
Но тези въпроси би трябвало да ги зададеш на лекаря си.
Движението е добре да го има, като съществува вариант, при който тренировките може и да не са подходящи при поликистоза (ако наистина имаш такава), но ти си доста далеч от такъв сценарий, така че няма смисъл да го коментираме. Продължавай да спортуваш.
казано от mmm на 20.05.16, 20:34:
а иначе за тази поликистоза.. еми определи я веднага щом чу това за тестостерона.. дори не поиска да види изследванията..
Тук съм съгласна с Теди - и според мен е добре да говориш с родителите си и да потърсите мнение на друг специалист. За мен не е редно да се поставя диагнозата точно по този начин, имайки предвид, че аз съм със СПКЯ и знам през какво съм минала като прегледи и изследвания.
Не става ясно как точно се храниш, но да се надяваме, че обръщаш внимание на качеството.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече