05.01.06
20:29
Един познат ми каза, че ако ходя на фитнес, не трябва да правя лицеви опори вкъщи, противодейставали на ефекта от фитнеса... Вярно ли е това ?
05.01.06
20:36
Да. Няма да можеш да се възстановиш пълноценно.
05.01.06
21:26
Е хуу де.Аз в понеделник правя за гърди.До срядата съм се въстановил. (една мускулна група трябва да почива поне 72 часа) какво пречи например в четвъртък да направим 3х30 примерно ?
Ако държиш да правиш лицеви опори прави ги в деня за гърди. Ако се чувстваш пък възстановен, прави лицеви опори, но така увеличаваш риска от претрениране. Културизмът е спорт на пробата и грешката, колкото човека попиташ толкова и мнения. Затова най-добре е да експериментираш. Но не забравяй - почивката прави шампиона!
Е хуу де.Аз в понеделник правя за гърди.До срядата съм се въстановил. (една мускулна група трябва да почива поне 72 часа) какво пречи например в четвъртък да направим 3х30 примерно ?
Ако наистина си се възстановил и превъзстановил (което е целта, не само възстановяването) в четвъртък, то значи е ред за нова тренировка за гърди, а не за лицеви опори.
Но няма такова нещо, че мускула се възстановява за 72 часа. Никой не може да ти каже колко време отнема, зависи от много неща.
06.01.06
22:04
[quote author=“Mortos”]Един познат ми каза, че ако ходя на фитнес, не трябва да правя лицеви опори вкъщи, противодейставали на ефекта от фитнеса... Вярно ли е това ?
Наистина няма да можеш да се възтановиш.Опитвал съм го, поне при мен, не се възтанових, обратното - получи се претрениране...
Всъщност мисля, че упражненията във фитнес залата заменят лицевите, дават по-добър ефект, но както ти си решиш...
ако гърдите ти се превъзстановяват за 2 дни значи тренировката ти е мн лека :)
08.01.06
18:53
В края на крайщата не забравяйте, че лицевите опори натоварват не само гърдите, но и бицепсите, трицепсите, гърба, коремната преса, че дори и краката!
10.01.06
14:41
Много зависи това с лицевите ... аз например си правя серии вкъщи ама на една ръка че иначе ми е лесно и се въстановявам добре
ти си решаваш
Тва е най-голямата глупост,която съм чувал.Естествено,че не могат да притиводействат,ебати глупостта са ти казали.Но въпреки това гледай в същия ден когато имаш гърди в залата да не правиш лицеви във вас.
Глупост е това, дето ти каза. Както и да е, правете каквото искате, ама лицевите през почивните дни са напълно излишни и дори вредни, ако искате маса.
После да няма въпроси от типа “защо на качвам” и “как да кача маса на гърдите”.
03.02.06
11:43
Като ходиш в зала за кво да тренираш и вкъщи само си прецакваш въстановяването.
[quote author=“OuttaControl”]Като ходиш в зала за кво да тренираш и вкъщи само си прецакваш въстановяването.
Браво откри топлата вода, мисля че всички по горе точно това казаха
04.02.06
11:08
“Ако ходя на фитнес, нетрябва да правя лицеви опори ? ”
Сега ще погледна на тоя въпрос от една друга гледна точка! Пуснете в края на тренировката за гърди 3-4 серий от по 15-20 повторения на лицевите опори за да донапомпите гърдите.
В нетренировъчни дни, според мен, е излишно да се правят лицеви опори удома. Ако някои смята че има нужда от 2ра тренировка на гърдите си има други начини за да се натоварят по-добре.
Прави си лицеви. Примерно ако е като при мене, 1 ден фитнес 1 ден почивка. Така натоварвам и мусколите който не съм успял. Но не трябва да се претоварваш иначе се губи ефекта и от 2-те
Пиши с нормален шрифт !!!!
DJGorgio-Astor
06.02.06
12:17
Не правете лицеви опори в дните ви за почивка!!!
Да ходиш на фитнес и да правиш лицеви опори ми се струва глупаво - тренировката в залата е далеч по ефективна от няколко серии лицеви. Просто с тези лицеви нищо няма да постигнеш. 3 серии лицеви хич не товарят гърдите, даже не съм сигурен че няколко серии лицеви дори ще попречат на възстановяването - това е толкова малко натоварване. Но все пак не ги прави.
А в някои от горните постове сте написали такива глупости че даже не искам да ги коментирам, но както и да е ... както каза Петко правете каквото искате само после да няма теми: ‘Що не качвам?’ ‘Как да оформя гърдите?’ и т.н...
Ако искате слушайте. Аз в залата така имам един индивид - идва при мен и ме пита “Кажи как да тренирам гърдите че ми изостават?”, аз му предлагам тренировка, а след това той казва - “Абе не - така няма да стане” и продължава да си прави неговите неща ;)
Ясну. Аз сега съм малко контузен заради едина спирка така че воубще не мога да правя лицеви
Пиши с нормален шрифт !!!!
DJGorgio-Astor
Ми те лицевите опори може да се правят за загрявка.Много добре влизат за загрявка и особенно като са сложи някоя друга тежест и става супер.
Малеииииии, колко пушек за едни лицеви опори :evil:
И все противоположни едно на друго мнения . Мисля, че лошо няма с лицевите опори. Обикновенно ги правя сутрин щом стана - ама одма от кревата. Обикновеннто ей така - 30-40, а ако съм на кеф и 50 - нормални ,обикновенни, 30 “карета” или “сърца” ( дланите събрани една до друга ) и 30 с широко разтворени ръце. Всичко това отнема 15-20 минути. Щото в тези минути отивам и до WC :oops:
И с това - физзарядката свършва, че отивам да си мия зъбите и следващте тоаленти процедури.
Нека всеки да прави или да не прави лицеви опори, както ги чувства :wink:
Да бе забравих .... и на фитнес ходя :(