И днес тренировка - дърпащи:
Загрявка - 1х10х40; 1х6х60
Тренировка:
- мъртва тяга (класическа) - 3х3х70 кг
- придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 3х9х30кг
- гребане с дъмбел от земя - 3х7х23кг
- бицепсово сгъване на крак - 3х8х7кг
- упражненията за рамо на Сашо
- разтягане
Снощи бях като пребито куче - цял ден работа с две деца на главата (devil) и заспах в 9 пред телевизора. За сметка на това се събудих в 5:40 (giggle). Пооправих из нас, взех един душ, заведох малката на училище и беж в залата.
Много добре ми се отрази - и тягата си я дръпнах, и гребането си направих - чудо (sun)
Към 9:30 се занесох до офиса и заседнах отново... Ама днес успях всичко (да не чуе дя..) да приключа за момента. Сега си давам 1 час почивка и отивам да прибирам малката.
Вчера дава зор - пострижи ме, пострижи ме, ама нашата фризьорка не беше в София, та реши да отиде на друг фризьор. Ефектът е “поразителен” - днес ще я водя на ремонт при нашата си дружка (giggle). Ама като казвам, че доктор, зъболекар и фризьор не се сменят щом си доволен, кой ли ме слуша ;)
Слънчево настроение в този дъждовен следобед (sun)
Вчера тренировка - бутащи:
Загрявка
- заден клек - 1х10х40кг; 1х5х50 кг; 1х2х60кг; 1х60 кг; 1х1х60 кг
- бедрени екстензии - 3х8х39 кг
- лег с дъмбели - 3х15х5 кг (в ръка)
- трицепс на портален скрипец - 3х10х30 кг
- упражнение за рамо с дъмбели - 3х10х5 кг в ръка
- упражнение за рамо с крив лост
При Сашо дори и да витае някаква сила, очевидно се предава и при следващи тренировки. Вчера си повторих клека в залата на Тони (sun).
Храната:
- кафе с мляко
- резен диня
- пилешка плескавица, зелена салата, 1/2 пържено кюфте
- телешко варено, салата целина, една пълнена гъба със задушен лук и яйце
Сутринта видяхме хубаво време и решихме да ходим до фитнеса с колелата. После по 1-2 бири на НСА и хайде обратно с колелата.
Направо каталясах (giggle). Следобяд гледах филмчета и заспах към 19:30…
Днес се ужасих от кантара - 56.5 кг и дори да нямам много работа в момента, дойдох до офиса пеша - все пак 4 км с бързо темпо си гори калории :)
Хубав и слънчев ден и весело натроение (sun)
Привет бб-тиймци (sun). Първо включване за сезона от Стокхолм :)
Пристигнахме благополучно в понеделник по никое време, настанихме се в хотела. Спали-недоспали във вторник сутринта обикаляхме да си търсим квартира, училище за малката и всякакви екстри.
Вчера успяхме да стигнем и до зала ;)
Дърпащи:
Загрявка - 1х10х40; 1х6х60
Тренировка:
- мъртва тяга (класическа) - 2х5х65 кг
- придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 3х10х30кг
- гребане с дъмбел от земя - 3х7х23кг
- бицепсово сгъване на крак - 3х8х7кг
- упражненията за рамо на Сашо
- коремни преси на машина
- хиперекстензии с 10 кг - 3 х 10
Залата беше супер яка :) Голяма, с отделни помещения напр. за тяга, лежанка, клек. На мен лично ми допадна, ама Боби нещо не се чувстваше много добре, та ще оглеждаме и други. Цената също не е от най-приемливите - 100 сек на тренировка, което е 11 евро, а годишната карта е 4200 сек...
Имаше едни батки, трениращи на скрипеца за гръб, та се наложи да се редуваме (giggle)
Целият град е супер чист и подреден. Забравих си едната вечер цигарите на масичка пред хотела и на сутринта си бяха там. Оставила си бях раницата на табуретка във фоайето на хотела и влизам след изпушената поредна цигара от вън и се оглеждам - тук табуретка, там табуретка с раница, няма я. Оказа се, че на съседна маса с около 7-8 шведи на средна възраст 60 години са ми прибрали чантата, за да ми изчезне :) Дори ме поканиха да седна на тяхната маса, ама на мен ми стана супер неудобно и побързах да се изнеса към стаята :)
Училището, което харесахме за малката щерка - National School ot Stockholm Region - изглежда невероятно! Чиновете на децата не са подредени като войници в класната стая, а са на различи места. Имат си и канапе за отдих. Стаитте са разделени по интереси - математика, наука (каквато и да било), рисуване, музика, език и т.н. Направо останах изумена как учат децата. Задължително сутрин и следобяд са навън за по 1/2-1 час. Посетихме и стола за обяд - един огромен щанд с... познайте - най-различни зеленчуци - купа с нарязани краставици, купа с домати, купа със сурово броколи, няма и следа от майонеза, пържени картофи, бургери и всякакви там трансмазнини. Отделно имат и по 2 топли ястия за деня - едно месно и едно постно.
По улицата може да си вземеш лупа, за да намериш дори един фас на земята!
На светлинни години сме като държава, за съжаление :( Един ден за изчистване на България по никакъв начин не може да стигне до никъде! Дано успеем като млади хора да възпитаме децата си така, че някой ден и у нас да е така.
Хубав и усмихнат ден (sun)
Вчера тренировка - бутащи:
Загрявка
- заден клек - 1х10х40кг; 1х5х50 кг; 2х5х45кг;
- бедрени екстензии - 3х8х25 кг
- лег с дъмбели - 3х15х8,5 кг (в ръка)
- трицепс на портален скрипец - 3х10х30 кг
- коремни преси
Клекът беше смъртоносен :( В нова зала, всичко тежеше отново... На екстензиите имах проблеми с нагласянето на тежестите и собственикът на фитнеса ме пита дали наистина искам 30 кила, а аз после едвам направих 8-ци на 25 :x
Днес пътувах цял ден до София - тръгнах в 7:40 от хотела при положение, че полетът ми беше в 10:10. Летището е на близо 40 км от Стокхолм. Висях на една гигантска опашка за чекиране на багажа и накрая се докопах до гейта.
Във Варшава пък имах два часа до следващия полет, та се помотах из магазините :) На един пос-терминал ми отказа картата от ПИБ, та се наложи да звъня и до банката. Не било проблем с картата ми или нейната наличност, а с терминала. Добре че имах карта и към ДСК, та да платя това, което бях взела - срам направо.
В 17:20 благополучно кацнах в София :) От 12 градуса сутринта и студен дъжд се озовах на 32 градуса и задух (giggle).
Странно и непривично ми е все още всичко, но се надявам да свикна (giggle).
Хубава вечер и много, ама много усмивки и приветливо настроение (sun)
19.06.16
07:25
Eх, Зозо, разказвай повече, защото звучи толкова хубаво, а ако има и снимки, ще е идеално. . Аз не разбрах ти също ли сменяш работата или ще работиш същата , но там?
В много цивилизована страна отивате. Не познавам никой, който е живял там. Интересно ми е как стоят въпросите с образованието и здравеопазването- безплатно ли е, скъпо ли е, имат ли си здравна каса - не като нашата, дано ;) Трябва ли да се счупите от попълване на документи, псуване и висене на опашки за тоя “трансфер” на децата или е по-уредено? Ето вчера младата колежка разказва колко е ходила по мъките само за да си смени градината на детето и как най-нагло я лъжат и отказват да го гледат лятото.
казано от Queen Cobra на 19.06.16, 07:25:
Eх, Зозо, разказвай повече, защото звучи толкова хубаво, а ако има и снимки, ще е идеално. . Аз не разбрах ти също ли сменяш работата или ще работиш същата , но там?
В много цивилизована страна отивате. Не познавам никой, който е живял там. Интересно ми е как стоят въпросите с образованието и здравеопазването- безплатно ли е, скъпо ли е, имат ли си здравна каса - не като нашата, дано ;) Трябва ли да се счупите от попълване на документи, псуване и висене на опашки за тоя “трансфер” на децата или е по-уредено? Ето вчера младата колежка разказва колко е ходила по мъките само за да си смени градината на детето и как най-нагло я лъжат и отказват да го гледат лятото.
Привет Кобре :)
Аз ще си работя същата работа, дистанционно.
Странното е, че не чухме нито една българска реч. Или говорят на английски и шведски, или няма българи в Стокхолм. Със сигурност в двете интернационални училища, които посетихме, няма българчета. За образованието - посетихме едното училище във вторник, в сряда в 3 следобяд подадохме документи онлайн, в 5 същия ден получихме одобрение и какви документи се изискват за записване. Абсолютно безплатно е училището - International School of Stockholm Region - общината го финансира, което съответно идва от хубавия 40% данък върху доходите :) От другото училище (Futura) чакаме отговор, защото нямаха места за 2-ри клас, а директора е в отпуска. То има две крила - едното е само с английски за чужденци и е платено (14000 сек годишно), а другата част е двуезично - включва се и шведски и е напълно безплатно. Таксата обаче е напълно оправдана - учителите ходят постоянно на различни обучения, за да могат по-добре да обучават в последствие децата, да ги интегрират към новата среда. Има учител, който допълнително ще се занимава с щерката 3 пъти седмично, за да учи по-бързо езика. И в двете у-ща носиш сутрин шише с вода и кутия със зеленчуков чипс :), т.е. всякакви сурови зеленчуци, за да имат какво да похапват през деня. В интерес на истината ISSR ни хареса повече, но пък е на по-далечно разстояние от квартирата и въпреки уредения транспорт водене и прибиране на малката ще е по-неудобно. Futura е на 10 мин пеша, а на още 5 минути е фитнеса, който харесахме. В него пък имаше летен лагер на деца, които тренират Муай Тай ;), та сега си мислим ние, докато сме на зала, Кати да тренира Муай Тай :)
Всички спортуват, хранят се здравословно - в първия фитнес след нас дойде една сбръчкана баба (поне на 60), която влезе да си тренира. По улиците и бабите карат колела. Трудно е да видиш дебел човек.
Здравеопазването също е безплатно, което пак идва от 40-те % данък.
От там нататък всичко е безобразно скъпо :) Бира в заведение е около 6 евро, картата за градския транспорт е около 80 евро, ако имаш кола - паркингът на месец е 110 евро, глобата за неплатен паркинг е 60 евро.
В магазина цените са поносими - горе-долу по 2 на нашите, но храната е по-качествена. Купуваме си нещо, подобно на лютеница и то марка на магазина и в нея няма захар, няма сол, няма консерванти....
Постепенно ще се свиква. Само времето е кофти - от 5-те дена, в които бях, 3 бяха слънчеви и студени (giggle), а другите два - валеше. Но пък дъждът не ги спира да тичат по улиците и то по клинове и потници :)
Днес съм планирала да ходя на пазар за дрехи, че се оказа, че там носят 3-4 цвята - тъмно син, черен, бял, сив и евентуално някоя разновидност на синьото :D, а в моя ориенталски гардероб присъстват какви ли не ярки цветове - червен, жълт, зелен (giggle).
Хубав и слънчев ден от мен (sun)
25.07.16
20:00
Зозо, нещо пак си ми залипсвала. :)
Дали няма да можеш да отскочиш за един бърз отчет? :D
Много усмивки пращам!
казано от Вероника Налбатска на 25.07.16, 20:00:
Много усмивки пращам!
Хайде аз вместо нея. Онзи ден тренира за пръв път от 20 дена сигруно по новозамислена от моя милост програма на принципа бутащи/дърпащи/крака (умишлено структурирана така) с фокус върху по-малко натоварване на ЦНС и щадене на контузийки, но в същото време някакъв силов напредък. Ни риба, ни рак, но на тия години и за човек с цел “раздвижване в залата” ще свърши работа.
Следствието вчера и днес е “ох, не мога да си вдигна ръката от тази мускулна треска”. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.07.16 11:21.
26.07.16
18:37
казано от Boby_ на 26.07.16, 11:20:
...но на тия години...
Да се направим, че не сме го прочели! :D
26.07.16
20:17
Така е то в Скандинавието..Патриархат отвсякъде, даже достъпът до компютри е ограничен и шегите с възрастта са само за сметка на жените :D
казано от James Hinks на 26.07.16, 20:17:
Така е то в Скандинавието..Патриархат отвсякъде, даже достъпът до компютри е ограничен и шегите с възрастта са само за сметка на жените :D
Аз каквото и да кажа след това твърдение, само ще го подсиля, поне докато Зозо не се обади. :)
казано от Вероника Налбатска на 25.07.16, 20:00:
Много усмивки пращам!
Ей, Рони, все така позитивна (sun)
След едномесечно блъскане на главата в стената (headbang), в неделя стигнах до залата:
Бутащи А:
- Повдигане на дъмбели от лег с успореден хват - 3х8х8,5 кг
- Асистирани кофички на машина - 3x10x….. кг
- “Френско” разгъване с дъмбели - 3х8х5 кг
- Привеждане на горен скрипец с въженце - 2х....х... кг
- Разтваряне с дъмбели встрани - 3х8х4 кг
- колелце
- хиперекстензии
Супер смотана тренировка.
Записах се на онлайн уроци по английски и сега си говоря 2 пъти седмично по скайпа с англичанин :)
Намерих си магазинче за цигари (giggle) - държи го ливанец. Вече си говорим на “ти”, дори днес ми даде специално кутия цигари от по-старата “реколта” (и тук постоянно поскъпват).
В единия хранителен магазин мацката на касата ме пита дали не съм си променила прическата :)
Започвам да се вписвам, само приятелите ми липсват ;(
Работата отново ми е свръх...
Много е чисто - направо се родих :) На 2-3дена дори и да пипна секцията, няма прах. Постоянно вали - през 1-2 дена, а прозорците са чисти. Всички пазят - няма фасове, няма люспи от семки, тук-там някоя хартийка.
Мъчи ме, че сме под наем, а само 2 дена преди да заминем излезна разрешителното за строеж и си прибрах 100-те папки от общината, ама това е положението - като се хванеш на хорото, играеш го докрай ;)
Слънчева вечер, че тук още има слънце (sun)
казано от James Hinks на 26.07.16, 20:17:
Патриархатът е само в главата :) Накъдето вратът - натам и....
Ами има си неща които винаги си липсват, сигурно трябва да си под 20 годишен за да свикнеш напълно с течението на времето :) Иначе много е готино че е чисто, може и на земята да се търкаляш няма проблем.
Айде да мерим цигарите :) тук са 10.50 евро :) мисля само в Англия леко ни бият .. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.07.16 00:00.
казано от kaloyan на 26.07.16, 23:57:
Ами има си неща които винаги си липсват, сигурно трябва да си под 20 годишен за да свикнеш напълно с течението на времето :) Иначе много е готино че е чисто, може и на земята да се търкаляш няма проблем.
Айде да мерим цигарите :) тук са 10.50 евро :) мисля само в Англия леко ни бият .. :)
Къде пък са 10,50 евро (wasntme) При мен са 10,40 в лева :)
Така е щото ти си все още в Европа ... глей ко стааа на острова, избирай си ... :)
http://www.mysupermarket.co.uk/grocery-categories/Cigarettes_in_Tesco.html
http://www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=279703524
казано от kaloyan на 27.07.16, 17:58:
Така е щото ти си все още в Европа ... глей ко стааа на острова, избирай си ... :)
Пафкайте, пафкайте, наркомани заблудени такива!
казано от kaloyan на 27.07.16, 17:58:
Е, ама и заплатите са ви в паундове ;)
Да се отчета (sun)
28.07.
Дърпащи А:
- Мъртва тяга (класическа) - 3х6х60 кг
- Набирания на машина с асистенции - 7, 7,6
- Гребане с дъмбел - 3х6х18,5 кг
- Бицепсово сгъване от стоеж с дъмбел - 3х7х6 кг
- Концентрично сгъване на коляно - 3х7х5 кг
31.07.
Крака А:
- Клек с щанга зад врат - 3х8х40 кг
- Напади - 3х7х12 кг пудовка в ръка
- Бедрени разгъвания на машина - 3х6х20 кг
- Бедрени сгъвания на машина - 3х8х15 кг
- Повдигане на пръсти на калф-машина - 3х30х20кг
- Планк - 2х1 минута
И двете тренировки бяха под всякаква критика за мен :( Да не говорим за краката - машините за бедрени разгъвания и сгъвания са направо машини за изтезания (devil)
Единственото добро нещо от едномесечното ми прекъсване е почивката за рамото и доброто му състояние в момента :)
Днес едвам ходя, качвам се на колелото и няма завъртане на педалите, г.ът ме боли, абе всяка частица от долните крайници е леш, а утре ще е по-зле (giggle).
Слънчево настроение (sun)
Умрях :)
На дъното съм, но мисля, че има още да пропадам - все пак само 3 месеца минаха.
Зарязах всякакви тренировки, спихнала съм се, не се понасям и още толкова мога да се оплаквам....
Ходя пеша от време-навреме, карам колело от време-навреме, нищо силово. Започнах усилено да уча шведски - на 100 години е много трудно, но пък ще намаля риска от Алцхаймер 8-)
Участвам усилено в PTA (Parents & Teachers Association), срещам се с родители от различни части на Света. Имаме Monday Walking - обикновено е 7-8 км ходене най-вече покрай вода, накрая завършва с кафе (inte en öl).
Имам някои снимки, които могат да се видят тук:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1183724761649615&set=pcb.1751210318472461&type=3&theater;
Хубав четвъртък (sun)
30.09.16
09:47
Мила ЗООЗОООООООООООО!
Време беше да драснеш нещичко.. :) Желая ти бързо да се покатериш нагоре, а не да пропадаш още. :D
Аз лично не мога да отворя линка, показва, че съдържанието не е на разположение в момента. Но звучи готино с тези групови разходки. :)
16.10.16
09:25
Честит рожден ден, Зозо!!! :)
Много здрава, много щастлива, все така обичана и да имаш повече време за нещата, които ти липсват сега!
Желая ти един прекрасен празник и предстоящата година да е успешна и ползотворна. :)
И нека бирите се леееееееяяяяяяяяяяяяяяяят! :D
(beer) (cake) (muscle) (inlove) (party)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 16.10.16 09:25.
Много здраве,спокойствие и късмет ти желая!
Мнението беше редактирано от nervak на 16.10.16 14:45.
Честит Рожден Ден Зозо (F)
Здраве, усмивки, прекрасни моменти, мечти и хубаво настроение :)
Весел празник (beer)
16.10.16
16:32
Честит рожден ден, Зозо. Бъди жива, здрава и обичана!
Честит рожден ден, Зори! :) (F) Бъди здрава и позитивна - само хубави неща да ти се случват и да имаш повече време за себе си и семейството си :) Наздраве (beer)
Честит рожден ден, Зозо! Бъди здрава, щастлива, обичана и позитивна (F) Отделно ти пожелавам в скоро време да се върнеш тук и да ни радваш с яки тренировки (muscle) :)
Привет, привет (sun)
Благодаря ви за милите пожелания (inlove)(hug)
Да се отчета за днес:
10 км бързо ходене в приятната компания на още 5 майки :) Прекосихме целия Sodermalm - покрай езерото. Разходката беше чудесен старт за седмицата. Завърши на чаша кафе и обсъждане на идващите празници само след 2 месеца ;)
Прибрах се в къщи, гладна като куче, та добре похапнах - спанак с ориз и яйце, свински печен бут, печена тиква. За вечеря добавих пушена сьомга със салата айсберг.
Ето и малко снимков материал (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 17.10.16 20:27.
Привет (sun)
От 3 дена успявам да се остържа от нас и съм страшно доволна :)
Всяка сутрин по 3 км бързо ходене с редуване на ходещи напади (без тежести). Последно вчера стигнах 7.2 км/ч средна скорост.
Днес - “Monday Walking” с още 2 майки - изглежда другите се уплашиха от лекия дъждец и сравнително хладното време (giggle).
Цели 8 км за 1 час и 20 мин.
Хубава и слънчева седмица (sun)
Мнението беше редактирано от Zozo на 24.10.16 12:24.
Дъжд, дъжд, и дъжд (sun)
И какво като има дъжд - има и дрехи против дъжд :)
5-ти ден
4 км бързо ходене - средна скорост 6,53 км/ч, макс. 14.67 км/ч - 37:13 мин.
Храна - пушена сьомга, домати, печени чушки, люти чушки, бира (beer)
Слънчево настроение (sun)
06.11.2016 г. - ЗАЛААААА (sun)
Ей, най-накрая се престраших да вляза в залата :)
Тренировка: кръгова
- клек 1х10х20кг; 3х10х30 кг
- лег 3х10х20 кг
- тяга 3 хх10х40 кг
- коремни преси
- разтягане
Чудо тренировка, направо да ми завиди човек (giggle). Като за първи път след 3 месеца пауза реших да не се презорвам, а по-скоро да се раздвижа.
08.11.2016
5:30 сутринта - Стокхолм, -3 градуса, сняг, красота :)
08.11.16
10:23
А, хич не е лоша тренировката, ако може да правиш 2-3 такива на седмица, не е малко. Радвам се че се връщаш в залата, полезно е да си заздрави човек кокалите. :)
Много депресия , студ и ужас в тези снимки. Най- много мразя сняг, студ и зима, еле па и тъмно- без коментар. Не можеше ли да се преместите да работите на някой гръцки остров или по Ривиерата :)
казано от Queen Cobra на 08.11.16, 10:23:
А, хич не е лоша тренировката, ако може да правиш 2-3 такива на седмица, не е малко. Радвам се че се връщаш в залата, полезно е да си заздрави човек кокалите. :)
Много депресия , студ и ужас в тези снимки. Най- много мразя сняг, студ и зима, еле па и тъмно- без коментар. Не можеше ли да се преместите да работите на някой гръцки остров или по Ривиерата :)
И на северозапад е хладно последните дни, около нулата. Затова че не се притеснявай, това значи че до няколко дни ще дойде и при вас :) хубавото е че тези дни ще се затопля тук :)
За много години :)
Много радост, щастие, късмет, любов и всичко, което си пожелаете, да се сбъдне през Новата година (sun)
Най-накрая днес се замъкнах до залата - всключих едногодишен договор, та се надявам през Новата година да съм по-редовна с тренировките :)
Загрявка
Клек 10х20 кг; 3х10х30 кг
Хоризонтален лег с прав лост - 10х20 кг; 3х8х30 кг
Класическа мъртва тяга - 10х40 кг; 3х7х50 кг
Хип тръст - 3х10х10 кг
Суингове - 2х10х12 кг
Прилично раздвижване рано сутринта. Ще видим как ще съм тези дни откъм мускулна треска :D
Пращам и малко снимки от замръзналото Кралство - това е на Santa Run - благотворително “бягане” (по-скоро ходене) около 3 км.
Още малко снимки от Коледното ни пътуване до Umea (на 635 км на север от Стокхолм) :)
Тренировка 2 - 04.01.
Загрявка
Придърпване на скрипец широк надхват - 3х10х16.5 кг
Придърпване на долен скрипец - 3х10х13.5 кг
Бедрени екстензии - 3х10х27.5 кг
Сгъване на машина за задно бедро - 3х10х18кг
Трицепсово разгъване на скрипец - 3х10х25кг
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х7х7 кг (на ръка)
Планкове - 3х1 мин
Суингове - 2х10х14 кг
Въобще не успях да се ориентирам с килограмите на уредите, ама така ще е докато свикна :) Отново тренирах сутринта и се заредих за цял ден. Определено имам прилична муск. треска на краката, но ще отмине.
Цял ден вчера не се отделих от компа освен 1/2 час да обядвам...
Храната:
- кафе с мляко
- печено пуешко бутче, салата домати, печена чушка
- 2 канелени бисквити
- 2 филийки хляб с масло и хайвер
- люти чушки
Напоследък станах голям фен на газираната вода. Страшно ме освежава, особено като и добавя резенче лимон :) Тук нормална минерална вода практически не можеш да намериш в магазина, защото всички пият чиста чешмяна, но пък има соди с най-различни вкусове ;)
Слънчев ден (sun)
казано от karfi4ka на 05.01.17, 17:03:
Зо с яките Grafitti ботуши (sun)
Ако ти кажа, че съм преровила нета да си търся пак да си купя, ама са затворили завода :( И така ме е яд, че имаше преди 2 години на разпродажба за смешните 70 лв. и не си купих кубинки (headbang)
Джелезни са :), няма студ с тях, няма мокрене....