28.01.06
19:27
ЗДРАВЕЙТЕ. искам да попитам дали е добре след тренировка с тежести да повъртя 30 мин на колелото.чувал сам че така започват да се разграждат мускулите но незнам колко вярно.иначе аз сам на НВД.
28.01.06
21:53
Ами след тренировка,когато чистиш става да правиш,ама 30 мин са много,20 мин са достатъчни!
Ами след тренировка,когато чистиш става да правиш,ама 30 мин са много,20 мин са достатъчни!
20 мин. не са.След 20-тата минута започва да се топят мазнините.
Велоаргометъра не гори ММ(мускула маса)освен ако не въртиш на 40 мин.
След 40-тата минута започва да се топи ММ.
30-35 е достатъчно.
за след тренировка 30мин са достатъчни
но ако е отделна тренировка само вело
30мин са малко трябва около 60мин
и преди колелото половин грипфурт и едно кафе
след колелото само една доза протеин яденето е 1 час
след това а не веднага след колелото
Може ли и аз да ви питам нещо...значи като ходя в залата започвам с 30-40 мин. на велоаргометъра и след това силови упр. ... та така ли трябва или колелото да го оставя за накрая :?:
Сорри за оффа. ;)
30.01.06
14:45
driushi, първо силовата тренировка, после кардио (демек- колело или пътека) :)
30.01.06
15:22
[quote author=“caterpillar”] после кардио (демек- колело или пътека) :)
а кростренажор може ли? :lol:
30.01.06
16:39
Имах предвид 20мин. след тренировка,че са достатъчни,а не в нетренировъчен ден 20 мин..все пак в тренировката с тежести като правим кардио 20мин са достатъчни.
Не не са.Както обясних малко по горе.След 20-тата мин. започват да се горят мазнините!Няма значение в какав ден е,дали ше е тренировачен или не.
30.01.06
23:15
[quote author=“SteeL”]Не не са.Както обясних малко по горе.След 20-тата мин. започват да се горят мазнините!Няма значение в какав ден е,дали ше е тренировачен или не.
Не си прав “SteeL” след 20 мин. почват да се горят мазнини в нетренировъчен ден ... след една тежка тренировка с тежестти гликогена е почти изчерпан напълно, за това кардиото се прави или сутрин на гладно или след тренировка!
Толкова е 15-25 мин ,индивидуално е.
Гликогена не може да се изчерпа ей така, нивата винаги са високи, може да не са 100 % но са високи
03.02.06
10:16
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Толкова е 15-25 мин ,индивидуално е.
Гликогена не може да се изчерпа ей така, нивата винаги са високи, може да не са 100 % но са високи
Да така е. За нивото на гликогена си зависи от хранителния режим... приемаме, че е на отрицателен кал баланс :arrow: след една тежка тренировка нивото на гликогена е толкова ниско, че тялото използва мазнини за енергия при всяко едно движение.
Ее...добре де ае кат не е така защо не сам чул и един път Недик да е споменавал.Въртете колелото 20 мин.??А защо когато той отговаря и казва над 20 мин.? И също какво казва,казва че за тези 15-20мин. краката се пълнят с кръв и ко става като ПРИМЕРНО въртиш 15 мин. колеото пълниш си краката с кръв и нищо друго не става.И това не го е казвал само Недик и още много други хора.
Аз съм чул от тях тези неща и заради това успорвам толкова много.
Ами ако пак прочетеш по горния пост по-внимателно и може и да си отговориш
П.Сл Не ми слагай мнението на Недик за меродавно
[quote author=“SteeL”]Ее...добре де ае кат не е така защо не сам чул и един път Недик да е споменавал.Въртете колелото 20 мин.??А защо когато той отговаря и казва над 20 мин.? И също какво казва,казва че за тези 15-20мин. краката се пълнят с кръв и ко става като ПРИМЕРНО въртиш 15 мин. колеото пълниш си краката с кръв и нищо друго не става.И това не го е казвал само Недик и още много други хора.
Аз съм чул от тях тези неща и заради това успорвам толкова много.
Така е...изпитано от мен :D Понеже понякога колелетата във фитнеса,в който хода се прецакват и искат смаска и при това положение се върти трудно,въртиш за смяна на степента на въртене,обаче не ебава.Та като въртях 1 път така,точно издържях 5 минути,баджаците ми се напълниха с кръв и блокирах...Така,че слагайте на лесно,бъдете зависими от въздуха,не от мускула.
04.02.06
19:12
[quote author=“SteeL”]a8n прав си.
П.Сл Не ми слагай мнението на Недик за меродавно
Защо??
Абе каде си тръгнал да се сравняваш с културистите?!? Хубаво е да си прецизен ама не и да правиш всичко като професионалист.
Никои не говори да слагате натоварване, аз и без тежест след хубава тренировка с тежести повече от 25 мин на колелото не мога.
Чакай е Heavyweight кой е споменал че се сравняваме с професионалистите?Аз просто цитирам думите им.И те не казват примерно “аз въря еди си толкова заради това и вие въртете” а дава съвет на хората как да си изпълняват кардио тренировката и колко време да отделят на нея.Аз не се сравнявам с тях.