Спорта - моето спасение, моята любов!

Темата е заключена.
Прескочи до:

От доста време си мислех да създам дневник, но все нещо не ми достигаше да го направя - време, смелост, притеснение. Въпреки това дойде момента, в който реших, че е крайно време да се престраша - и ето ме!
  Предполагам, че е редно първо да се представя, а след това и да разкажа поне част от своята история. Името ми е Катерина, на 19 години съм, висока съм 170, тежа 53кг, другите мерки ги има в профила ми.
Израснала съм в Ихтиман, сега живея предимно в София. Именувах дневника си така, защото с течение на обстоятелствата спорта се превърна в моето спасение от реалността, а понастоящем е нещо, без което не мога.
Ще разкажа историята си накратко, защото няма смисъл от излишни детайли. Ако някой се интересува от нещо конкретно - готова съм да отговоря, разбира се, само в случай че не е твърде лично.
Както споменах по горе - израснах в Ихтиман. В едно прекрасно, всеотдайно семейство, имах приятели, бях енергично и ученолюбиво дете. Звучи добре, но за съжаление ми беше трудно да се вписвам сред нови хора. Имах сравнително добър клас, но чувствах лек психически тормоз, чувствах се различна, имаше хора, които ме караха да се чувствам зле. Когато станах пети клас нещата някак ескалираха, имаше подигравки, подмятания. Започвах да се чувствам ненамясто. Тогава започнах да похапвам, следователно и да пълнея. Така до шести-седми клас. Не бях чак толкова пълна, но определено бях закръглена. През това време навлизах и в пубертета и, както се сещате, тялото ми започна да се променя. Не се чувствах добре и реших, че ще спортувам. Започнах да тичам на стадиона, едвам правех 2 обиколки и падах. Не се отказах и постепенно започнах да правя по 10 (да уточня - една обиколка е 400м). Но не виждах резултат, защото тичах, бях активна, но се хранех ужасно- главно с “боклуци”. По това време вече започваше лятната ваканция, а аз бях приета в едно софийско училище, и тъй като бях изключително комплексирана, реших, че трябва да изглеждам перфектно, за да ме приемат останалите. Така започнах да ям по максимум 500-600ккал на ден  (БЕЗУМИЕ!) и тренирах по два пъти - сутрин бягах по 20-25 обиколки, хапвах една мъничка ябълка (колко засищащо!), а след това още час и нещо упражнения. И имаше ефект - отслабвах и се радвах за това. Но скоро започнах да нямам енергия, започнах да се гледам и да се виждам дебела, казвах си още малко тук, още малко там, плачех, карах се с майка си (о, колко съжалявам за това!). И тогава дойде 15 септември. Бях толкова уплашена, а освен това трябваше да пътувам всеки ден и да уча. Както се досещате, качих си обратно сваленото, защото спях по 5-6 часа, нямах време за тренировки и вече бях твърде изтощена. За моя голяма радост класа ми се оказа прекрасен, вписах се, най-после бях щастлива. Започнах да се чувствам жива. Тогава се преместих в София (частично). И отново ми беше трудно, защото не се прибирах толкова често в Ихтиман и приятелите ми ми липсваха. Тук искам да отбележа, че си радвам, че така се случиха нещата, защото сега там имам много малко, но много верни приятели, на които наистина мога да разчитам! Та да се върна към темата - тогава дойде момента, в който аз отново започнах да тренирам, но този път имах план. Започнах да чета много, започнах да се интересувам. Искам да отбележа, че оттогава тренирам вкъщи. Имам точно 1 посещение във фитнес, за което ще разкажа след малко. И така - започнах с упражнения вкъщи, със собствено тегло, допитвах се до един приятел (благодаря, Марти!). Хапвах си домашните гозби и бях щастлива. Разбира се, от време на време се връщаха страховете и нехубавите мисли в главата ми, но бързо излизах от тези състояния. Горе-долу по това време започнах да излизам с човек, който ми върна вярата, който ме подкрепяше и ми помагаше във всичко. По това време се запознах и с дъмбела. Започнах да правя и упражнения с тежести и малко по малко виждах как тялото ми се променя. Така до 10 клас. Тогава реших, че ще започна да ходя в зала. Отидох, треньора беше отзивчив, любезен, зададе ми въпроси, за да разбере целите ми, опита ми и прочие. Бях силно мотивирана, НО тогава се случиха редица неща, които ще запазя за себе си, наложи се да се преместя. В семейния бюджет нямаше място за месечна фитнес карта, затова продължих да тренирам вкъщи.
Това го правя и до ден днешен. Освен това от няколко години имам мечта да участвам в бикини фитнес състезание и, живот и здраве, догодина най-вероятно ще опитам. \
Написах това, защото не ме е срам от това, през което съм минала. Научих много, много имам да уча, но не смятам да се отказвам.
С дневника не знам как ще се случва точно, защото не знам имената на много от упражненията на български, а и не меря храната си. Ще дам всичко от себе си, за да бъда максимално точна.
Целта ми е по-добро аз, което да помага и да мотивира останалите!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.09.16 23:02.

Здравей, много интересно начало на дневника. Дано научим повече взаимно от него занапред.

казано от Катерина Илова на 10.05.16, 18:12:

Освен това от няколко години имам мечта да участвам в бикини фитнес състезание и, живот и здраве, догодина най-вероятно ще опитам.

Може ли да споделиш откъде се корени мотивацията ти за това начинание и дали имаш план за действие в тази посока?

казано от Димитър Михайлов на 10.05.16, 19:20:

Здравей, много интересно начало на дневника. Дано научим повече взаимно от него занапред.

казано от Катерина Илова на 10.05.16, 18:12:

Освен това от няколко години имам мечта да участвам в бикини фитнес състезание и, живот и здраве, догодина най-вероятно ще опитам.

Може ли да споделиш откъде се корени мотивацията ти за това начинание и дали имаш план за действие в тази посока?

Разбира се.
  Ненапразно споменах името на въпросния мой приятел, защото веднъж той ми каза следното: “Дай да те направим бикини фитнес модел!” . Тогава не знаех какво е това, но направих едно мини проучване и взе че много ми хареса. Оттогава това ми се сформира като мечта и цел.
  Исках да се състезавам, след като завърша, а аз завършвам тази година. Засега знам, че ще се състезавам тогава когато знам достатъчно за начинанието, готова съм психически и намеря подходящ треньор, който мога да си позволя. Обмислях да проуча добре и да се подготвям сама, но имам известен страх, тъй като не е шега работа.

Така да бъде тогава. Тук има хора, които са минали по този път, както и хора, които са помогнали, било то в ролята на треньор, ментор, давай-ти-можеш-човек.

Не изоставяй дневника, а занапред ще си проличи, дали и как ще може целта да ти стане реалност.

Няма да го изоставям. До матурите ще ми е малко по-трудно да описвам всичко, защото рядко ми се отдава възможност да сядам на компютъра, тъй като преговарям през повечето време. Но след това ще бъда максмално изчерпателна и постоянна.

Все пак, ако искам адекватна помощ, трябва да давам и изчерпателна, добре описана и подробна информация  (поне така смятам).
В някой от следващите дни ще намеря време да опиша доколкото мога храненето и тренировките си, както и екипировката, с която разполагам.

Здравейте!

Вчера и днес бяха много натоварени и емоционални дни за мен. Преди да опиша всичко, искам да кажа, че тези два дни ядох доста по-малко от обикновено, но нямах финансовата възможност да ям навън, а не бях предвидила да бъда толкова дълги часове извън дома си (иначе щях да си приготвя храна и да си я нося с мен).

Не е добър старт на дневника ми, но покрай завършването ми непрекъснато излизат неочаквани задачи, с които мога да се заема само аз.

11.06.2016
Около 7:00 ядох 60гр овесени ядки + 100мл прясно мляко+ кафе
*Тук имаше тренировка - от 08:40 до 10:10
*След това ми се обадиха да отида спешно към училище
Успях да се прибера към 16:00 и бях изключително гладна, затова си направих бъркани яйца (2 цели + 2 белтъка + 20 гр кашкавал + 50-60 гр печен бейби картоф, останал от преден ден)

След това, по-късно вечерта, ядох 140гр пилешка пържола от бут + зелена салата

Тренировка (горна част ):
-Разгрявка
-Набирания с широк хват 4х3повт *с ластици, защото се уча още
-Лицеви 4х10

Суперсет: 3х12 всяко
-Бицепсово сгъване с дъмбел (използвах 5кг, защото се чувствах много уморена. По принцип ползвам 7)
-Кофички на пейка

-Концентрирано сгъване
-Трицепсово разгъване с дъмбел от прав стоеж

- Скотово сгъване
-Трицепсово разгъване

-Повдигане на дъмбел напред +  встрани 3х10
-Арнолд раменна преса 3х12
-Раменна преса 3х12
-Разпускане

12.06.2016
Около 7:00 ядох 60гр овесени ядки + 100мл прясно мляко+ кафе

След това отидох по задачи и както споменах по горе - излязоха доста неща, които трябваше да свърша. Успях да се прибера към 18:00 и, естествено, бях прегладняла. Сложих си кюфтета (150гр) + зеле с ориз (150гр).

Тренировка още няма, но най-вероятно ще направя по-късно вечерта. Сега смятам да сядам да уча. Утре или по-късно днес ще намеря време да опиша екипировката, с която разполагам и тренировката, ако има такава.

Извинявам се, че съм толкова хаотична. Благодаря, че отделихте време за дневника ми! :)

Мнението беше редактирано от Катерина Илова на 12.05.16 19:30.

12.05.16
19:17

казано от Катерина Илова на 12.05.16, 18:56:

Тренировка (горна част ):
-Разгрявка
-Набирания с широк хват 4х3повт *с ластици, защото се уча още
-Лицеви 4х10

-Бицепсово сгъване с дъмбел (използвах 5кг, защото се чувствах много уморена. По принцип ползвам 7)
-Кофички на пейка

-Концентрирано сгъване
-Трицепсово разгъване с дъмбел от прав стоеж

- Скотово сгъване
-Трицепсово разгъване

-Повдигане на дъмбел напред +  встрани 3х10
-Арнолд раменна преса 3х12
-Раменна преса 3х2
-Разпускане
)

Малко упражнения за гърдите и гърба и много за бицепс и трицепс. Бицепсите и трицепсите са малки мускулни групи - не отделяй толкова упражнения за тях. Ръцете ще заякнат най-много в многосъставните упражнения за големите мускулни групи - гърдите и гърба. Имаш дъмбел, използвай го пълноценно. Премахни 3те суперсета за ръце и ги замени с 2-3 упражнения за гърди и гръб. Накрая на тренировката, след като си направиш и раменете, може да направиш един суперсет с 2-3 завъртания евентуално. Но след едни правилни набирания, гребане с дъмбел и тяга за гърба, лицеви опори, лег с дъмбелите за гърдите , ръцете достатъчно ще ги натовариш. Защо правиш раменна преса с 2 повторения? Не е добра идея още да тренираш с толкова ниски повторения, намали тежестта на дъмбелите и прави 4-6;

Мнението беше редактирано от Боян на 12.05.16 19:21.

Объркала съм броя на повторенията на раменната преса - 12 са.

Благодаря за съвета, ще го взема под внимание. Ще проуча какви упражнения за гръб и гърди мога да правя с дъмбела. А когато опиша екипировката си, най-вероятно ще помоля за помощ и съвет за изготвяне на по-удачна тренировка, ако е удобно, разбира се. :)

Здравейте!
Извинявам се, че липсвах тази седмица,  но  наистина наблегнах на матурите и нямах време за компютър.
Знам, че не е блестящо начало на дневника ми и може би изглеждам несериозна в очите ви, но трябваше да съобразя, че заради матурите няма да имам време за компютър.
От понеделник  почвам редовно  да описвам. Оттогава , защото  уикенда съм на място, където няма да имам достъп до Интернет.
Бях казала, че ще  опиша екипировката. Първо отбелязвам, че живея на две места.
Място 1 (където прекарвам повече време) :дъмбел, разглобяем 10 кг,  велоергометър, комплект гири(по 2.5кг), много видове ластици, лост за набиране, постелка за упражнения, швейцарска топка, уред за коремни преси,въже.
Място 2: гладиатор, лежанка (4х10кг диска), постелка за упражнения и лост.

Смятам да си закупя за място 1 още един дъмбел и евентуално още една щанга, защото обичам мъртви тяги :)

Имам да ви пиша още много неща, но ще го оставя за  последващите дни.

Знам, че не му е тук мястото, но искам да споделя колко съм разочарована  от ситуацията  около матурите. Омръзна ми хората като мен, които са учили цял живот, непрекъснато да бъдат ощетявани, защото някой си е платил.  Казвам го, защото не са само матурите, а и изпитите в университетите. Станах свидетел на толкова преписване, че се чудя вече докъде може да стигне човешката наглост. 

Знам,че последното не беше по фитнес  темата, но е нещо много актуално в живота ми в момента, затова реших да го напиша.

Отново се извинявам, ако съм разочаровала някого с отсъствието си. Надявам се, че не ви е отблъснало от дневника ми.

Приятен ден!

20.05.16
17:13

Интересна предистория за начало на дневника. Ще следя с интерес :)

Здравейте!!
Знам, че не е понеделник, но нямах Интернет.
Ще опиша понеделник, вторник и днес сега.

Понеделник  (накратко ) - след 3 часа сън, задачи, и 5 часа път бях напълно изтощена. Освен това бях (и още съм) настинала. Прибрах се в място 2, хапнах малко баница (толкова бях изтощена, че не бях и гладна), трябваше да чистя, а след това възнамерявах да тренирам, но седнах на дивана към 19.00 и се събудих в 23.00. Станах, ядох малко,не помня какво- мисля, че 2 кюфтета и ориз беше. И пак легнах, защото много ме боляха глава и гърло.
Вторник
Беше бала на най - добрата ми приятелка. Станах в 5.30, пих кафе, ядох 1 филия с пуешко филе и кашкавал и тръгнах към дома й,за да помагам с направата на косата и грима. След това отидох на празника на училището, а към 1 се прибрах. Ядох свинска пържола с грах и зелена салата. Чаках 1 час и реших, че е време за тренировка. Понеже бях на място 2, се възползвах и правих мъртви тяги. Исках да си пробвам максимума. Тук искам да спомена, че преди около месец се престраших да вдигна  30 кг и ми беше трудно първия път, след 1 седмица пробвах пак и имах чувство, че е много леко. Та на 24 реших да пробвам да вдигна  50, което ми се струвше невъзможно, но успях 3 пъти по веднъж. След това се взех душ и отидох да помагам отново за  косата и грима за вечерта. След това ги изпратихме и се прибрах  към 21.00, естествено,  изтощена и гладна. Хапнах една свинска пържола  с ориз.
Днес
Станах,  направих си кафе,  изядох една филия с борово сладко. 
Пътувах към място 1.
Правих гръб. Ще я опиша утре или по - късно днес, защото искам да погледна имената на упражненията,  а след малко трябва да излизам да посрещна баба.
След това излязох да оправя няколко неща,свързани с бала.
Не съм писала грамажа на храната, защото нямах везничка.
Знам, че откакто водя дневник се храня малко и непълноценно, но се опитвам да помогна на всички с всичко  и деня ми става невъзможен за планиране.
След  28 ще се види истинското ми хранене,тренировки и прочие, защото този месец ми се видя сметката.

Излизам да посрещна баба си. Като се прибера ще хапна и ще опитам да седна на компютъра, за да доопиша деня си.

Прекалено хаотична бях в описването,  но наистина нямах време да записвам всичко  и да меря храната си. :)

Здравейте!

Хранене1
57 гр хляб
20 гр луканка
20 гр кашкавал
140 гр домат

Хранене 2
160 гр кюфтета
100 гр картофи
Хранене3
200мл мляко  + 2 домашни арменски сладки

Хранене4
150 печено свинско и домат

Тренировка рамо
1. Разгряване
2. Раменна преса 4х12
3. Странично повдигане 4х12
4. Редуващи се повдигания напред (1 ръка, 2 ръка,  и двете  заедно)
5. Арнолд преса 3х12
6. Лакътна ротация 3х12
7. Повдигане на дъмбел към брадата (нямам щянга тук) 3х12

26.05.16
23:52

За матурите и изпитите в университетите - не бери никаква грижа (поне на този етап). В абсолютно всеки университет в България и това се отнася за почти всички специалности (тук изключение правят може би единствено медицинските такива), можеш безпроблемно да си влезеш (ако имаш поне бегла представа от материала за изпитите). За матурите изобщо не знам защо всички толкова  се вайкат и дори ги и купуват както ти каза, след като са елементарни и човек, който изобщо не се е подготвял лесно може да изкара 5, да не говорим за такъв, който е чел. Казвам го, като се има предвид, че преди 2 години бях на твоето място.

Колкото до фитнеса, предполагам, че целта ти е мускулна маса, след като искаш да бъдеш се състезаваш в бикини фитнес. Ако е така, то при всички случаи ще трябва да увеличиш храната и да стресираш мускулите по непознат за тях начин.

казано от TaZZ на 26.05.16, 23:52:

За матурите и изпитите в университетите - не бери никаква грижа (поне на този етап). В абсолютно всеки университет в България и това се отнася за почти всички специалности (тук изключение правят може би единствено медицинските такива), можеш безпроблемно да си влезеш (ако имаш поне бегла представа от материала за изпитите). За матурите изобщо не знам защо всички толкова  се вайкат и дори ги и купуват както ти каза, след като са елементарни и човек, който изобщо не се е подготвял лесно може да изкара 5, да не говорим за такъв, който е чел. Казвам го, като се има предвид, че преди 2 години бях на твоето място.

Колкото до фитнеса, предполагам, че целта ти е мускулна маса, след като искаш да бъдеш се състезаваш в бикини фитнес. Ако е така, то при всички случаи ще трябва да увеличиш храната и да стресираш мускулите по непознат за тях начин.

Прав си за матурите.  Просто искам да бъда перфектна,  искам да покажа, че 12 години съм учила истински и здраво. Не ми е все тая какво ще уча, имам цел и искам да я постигна.

Прав си и за целта ми. Знам, че не се храня много напоследък, но от нерви някак не съм гладна и като ям повече, ми се повдига.

Разрових се и намерих как да си определя макронутриентите, които са ми необходими. Ще седна тези дни и ще опитам да пресметна и да напиша какво съм направила и ще се радвам на помощ, уточнения и т.н.

Мнението беше редактирано от Катерина Илова на 27.05.16 00:29.

Хранене1
2 филий с луканка и кашкавал  (като вчера ) +200 мл мляко

Хранене 2
200gr свински език  + каша

Хранене3
2 кюфтета, филия хляб,   сирене и домати

Днес съм почивка :)

Здравейте!

Мина и моят бал. Беше на 28 май и казвам честно, че не съм мерила храна, защото се концентрирах върху това, да прекарам качествено време с класа и учителите си. Не съм преяждала, нито препивала - просто нормално хранене.

На 29 също не съм мерила, но ще напиша какво ядох. Сутринта бях на гости  и хапнах  2 палачинки с мармалад  (мммм), ягодки и кафе. Обеда ми беше телешки кебап с пюре. И вечерята пилешко месо с тиквички.  Правих малко скучно  кардио на велоергометъра (30-40мин), защото бях спала малко и не мисля, че щеше да се получи добра тренировка, особено както мислех да правя крака.

Днес 30.05.
Хранене 1
2 филий с  пастет и кафе

Хранене2
100гр пилешки гърди с 2 яйца (пилето е сварено, слагам го в тигана и когато се затопли добавям червен пипер,  а след това чуквам яйцата в тигана и бъркам)

Хранене 3
1 чаена чаша изпукани пуканки и 3 парченца шоколад.
Хранене 4
120гр свинско филе  и 1 малка тиквичка

Тренировка
1. Разгряване
2. Клек със собствено тегло 3х15
3. Напади със собствено тегло 3х25
4. Гръбна екстензия със собствено тегло 1×15
5. Гръбна екстензия  3х15 (и “гушнах” дъмбела - 7кг)
6.  Пистолет (клек) 3х5
7. Мъртва тяга на един крак 3х15 (с дъмбел 7 кг)
8. Глутеус ритник с дъмбел 3х15
9. Глутеус мост 3х25, като задържах на последното повторение до отказ
10. Клекове с ластик 3х до отказ

Ето снимки за тези, които са любопитни как съм изглеждала :)

Мнението беше редактирано от Катерина Илова на 30.05.16 22:40.

Здравейте!

Познайте кой  е горд собственик на втори  дъмбел! Аааз!

Хранене1
1/2 банан и филия със сусамов тахан с добавка какао

Хранене2
Корни  кокос

Хранене3
120гр пиле и среден домат

Хранене4
Домашна лимонада  200мл

Хранене5
Филия  със салам (нямаше нищо друго вкъщи )

Тренировка :
1. Разгряване
2. Набирания 3х4 (Но без ластици, защото се скъсаха. Сега подскоквам,  издърпвам се и после много бавно  се спускам.)
3. Повдигане на дъмбел встрани при наклон напред 3х12 (с по 5 кг дъмбел  в ръка )
4. Хай пул с дъмбели 3х12 (отново петичките)
5. Едностранно гребане с дъмбел 3х12 (с 7кг)
6. Мъртва тяга с дъмбели и гребане  3х12 (с по 7кг в ръка)
7. Широко гребане с дъмбели  от наклон  (с по 5 кг в ръка) 3х12
8. Вертикално придърпване на ластик 3х12
9. Разпускане

Ето и снимка от днес. :)

Днес храненето е доста “джънк”, но има и такива дни понякога. :p

Хранене 1
Бананови палачинки  (2 яйца  и голям  банан). Намазах ги със сусамов тахан с какао .. кафе

Хранене2
Кроасан

Хранене3
Бургер

Хранене4
150гр пица

Тренировката беше рамо,  но пътувах вечерта към място 2 и си забравих  тефтерчето. Утре се връщам към място 1 и ще я напиша. Оопс.

01.06.2016

Тренировка

1. 20 мин велоергометър
2. Повдигане на ръце с дъмбели встрани  (по 5кг) 3х12
3. Повдигане на ръце напред (с по 5кг) 3х12
4. Преси с притискане  (с по 5кг) 3х12
5. “Арнолд ” раменна преса (с по 5кг) 3х12
6. Външна лакътна ротация (с 5кг) 3х8
7. Разпускане

02.06.2016

Хранене1
30 гр овесени ядки с 2 лъжици сладко от смокини
Омлет  от 2 яйца , 10 гр бекон и 10 гр сирене
(Не можах да го изям цялото)

Хранене2
Ягоди

Хранене3
Наденица, 1 среден картоф и 1 домат

Хранене4 (бях на гости)
Пърленка със салам и топено сирене
2 Сладки (домашни)

Тренировка
1.Мъртва тяга само с лоста 3 х 15
2.Мъртва тяга с 30 кг 3х 10-12
3.Мъртва тяга с  50кг 3х 1 (доволна съм!)
4.Бедрено разгъване 3х 10-12 (с 2 плочки - 10кг?)
5.Напади с 10 кг 3х15 всеки крак
6.Клекове с лост само 3х25

03 06.2016

Хранене1
2 бисквити домашни и кафе

Хранене2
2 пърленки малкки със салам

Хранене3
2 кюфтета  с лютеница

Бях на гости до към 5. (Хранене 1 и 2 бяха там).  Нещо не се чувствам никак добре  и ще пропусна  тренировката днес.

03.06.16
21:01

Здравей и от мен! Чак сега погледнах как върви при теб и искам да ти кажа, че изглеждаш жестоко! Мисля, че има да поработиш върху горната част, но на снимката коремът и бедрата ти са просто страхотни. Точно каквито най-харесвам :)
Продължавай все така упорито и успех от мен!

казано от Queen Cobra на 03.06.16, 21:01:

Здравей и от мен! Чак сега погледнах как върви при теб и искам да ти кажа, че изглеждаш жестоко! Мисля, че има да поработиш върху горната част, но на снимката коремът и бедрата ти са просто страхотни. Точно каквито най-харесвам :)
Продължавай все така упорито и успех от мен!

Много ти благодаря ! :)

Здравейте!

Нямах Интернет  няколко дни,  защото бях на място 2.

Записвах си храненията,  но  забравих листа там. Правих и тренировка гръб,  но  и тя остана на листовете.  Съжалявам,  малко съм разсеяна.
Храненето ми беше бабини и мамини гозби, а липсват тренировки, защото имаше доста работа вкъщи и в градината.

Днес:

Хранене1
Филия със сьомга
Филия със сладко от смокини
Кафе

Хранене2
1 кутийка замразени череши (малка е, но ми се счупи кантарчето и не знам колко грама бяха) и 1 замразен банан  (пасирани)

Хранене3
2 по-големи кюфтета и домат

Хранене4
150 гр извара,  20 гр сирене и 1 яйце + 200мл мляко

Тренировка - навсякъде използвах па 5кг на ръка
1. Повдигане на ръце с дъмбели встрани 3х12
2. Повдигане на ръце напред 3х12
3. Преси с притискане 3х12
4. “Арнолд ” раменна преса 3х12
5. Външна лакътна ротация 3х8
6. Кубинска преса 3х10
7. Повдигане на дъмбели до брадата 3х12
8. Раменни преси 3х12

Благодаря на всички, които следят и коментират в дневника ми. Оценявам го!

Мнението беше редактирано от Катерина Илова на 06.06.16 23:03.

Здравейте!!

Хранене1
Овесени ядки с борово сладко  и кафе

Хранене2
Корни кокос

Хранене3
Бургер

Хранене4
Яйце, 100 гр извара и малка филия

Хранене5
Салата със сьомга и чаша вино

Тренировка
1. Напади със собствено тегло  3х15
2. Клекове със собствено тегло 3х20
3. Глутеус мост 3х25 (със задържане на последното повторение )
4. Мъртва тяга с  дъмбели  (20кг) 3х15
5. Напади с дъмбели (20кг )3х12
6. Пистолет 3х5 всеки крак
7. Гръбна екстензия 3х12 ( с 10кг)
8 . Клекове с дъмбели 3х12 ( 20кг) - беше ми много неудобно да ги държа, а чувствах, че имам сила за повече
9. Задна опора с швейцарска топка 3х до отказ
10. 20 мин велоергометър

Здравейте!

Днес общо взето ми е много отпаднало и нямам много енергия.

Хранене 1
2 яйца
1 банан и череши  (замразени и пасирани) + лъжица черешово сладко  отгоре

Хранене2
130гр пиле и 30 гр картоф

Хранене3
2 кебапчета  и грах

Хранене 4
целувка

Други: джанки (не се смейте-обожавам ги!)

Тренировка
1. Разгряване
2.  Повдигане на дъмбели встрани при наклон  напред 4х12
3. Хай пул 3х12
4. Едностранно гребане с дъмбел 3х12
5. Широко гребане с дъмбели от наклон 3х12
6. Редуващи се бицепсови сгъвания 3х12
7. Концентрирано сгъване 12-8-6
8. “Зотман” сгъване с дъмбели
9. Разпускане

Здравейте!

Днес  съм почивка откъм тренировка. Излезе ми неочаквано  пътуване.  Тук нямам тежести, но пък ще изляза да потичам.  Има и един въжен парк, на който бях миналото лято и си спомням, че имах страшна мускулна треска, затова смятам да  отида. Храненето ми е шантаво днес, защото се успах, бях на урок, а след  това се наложи веднага да тръгна.

Хранене 1
Препечена филия с извара, сирене и кашкавал  + кафе

Хранене2
Ядох някакви солети, защото бях прегладняла ужасно много вече и за малката почивка, която имаме, нямаше какво да си взема

Хранене3
2 кебапчета и домат

Здравейте!

Днес ми беше много  хубав ден. Не тичах, но пък за сметка на това доста походих (13км)

Хранене1
Овесени ядки с борово сладко и кафе

Хранене2
Телешка пържола  с  домат

Хранене3
Реших да си омеся хлебче и си хапнах  от него с шунка.

Утре отивам на въжения парк. Ще гледам да кача и снимки!

Здравейте!

Днес сутринта  си мислех, че ще ми е много  каръшки ден,  защото отидох до въжения парк, но беше  затворен,  защото правеха някакъв ремонт. Реших, че ще тичам,  но клина ми падаше нонстоп и по едно време имах чувство, че ми се вижда цялото дупе. Таа... върнах се вкъщи и реших, че ще отида да тичам привечер. Понеже не съм в нас,  се наложи да направя  малко модификации на клина  (сложих му ластик, защото  нямаше връзки). И така вечерта  излязох и съм много щастлива от това, което направих.

По същество - тичах (някъде 12-15) обиколки,  но  реших, че ми се правят спринтчета. Направих следното: 1 дължина ходещи напади и 1 дължина спринт  (наобратно ) и така 4 пъти. Успях да вдигна пулса до 187, от което съм доволна.  Не бях бягала от мноого време и съм доста доволна, така че може да подновя това начинание  1 или 2 пъти в седмицата.

Хранене1
Филия от домашното ми хлебче с шунка

Хранене 2
Пилешко с ориз + салата домати и краставици

Хранене3
Мюсли барче

Хранене4
Печурки с пилешко, яйце и кашкавал + салата от домати и краставици

Здравейте.

Знам, че не  пиша всеки ден,  но пътувах  и нямах интернет през цялото време.

Също искам да отбележа, че един от дните изглежда съм спала накриво и сега много ме боли лявото  рамо и май трябва да изчакам няколко дни преди да го тренирам.

Описвам неделя и понеделник  сега.

Неделя

Храна :

2 яйца, чаша мляко и мюсли бар
Мусака
2 яйца и белтък + малко бекон 
Кексче

Възнамерявах да правя крака, но  имах много мускулна треска  и реших да правя гръб.
Някак успях да хвана от съседите интернет и исках да видя упражнения с имената им, но от телефона не ми отваряше секцията за упражнения,а след това интернета изчезна.
Общо взето  импровизирах и не знам дали това са истинските имена на упражненията, но ще ги напиша както съм си ги записала.

Гребане с лост 4х15
Повдигане на лост напред 3х12
Издърпване на ?скрипец? от седеж 3х12
Face pulls 3х12
Гребане (хоризонтално, на гладиатора) 4х12

Днес

Храна:

2 яйца и парче солен кекс
2 кюфтета  и  салата от домати и краставици
Овесени ядки
Пилешко бутче и салата

Тренировка :
1.Бедрени екстензии 3х12
2.Глутеус ритник  с 10 кг 3х12
3.Клекове с щанга 3 х25
4.Мъртва тяга само с лоста 2  х 15
5.Мъртва тяга с 30 кг 3х12
6.Мъртва тяга 3х3 с 50кг
7.Хип тръст 3х8 30 кг - пробвах го за първи път, хареса ми и като че ли ми се стори, че ви е леко
8.Калф рейс 3х до отказ

Моля, не ме съдете, че не знам имената на всички упражнения, защото си тренирам вкъщи и на никого и никъде не описвах преди това.

Да добавя, че не пиша грамажи, защото се счупи кантарчето, а нямам пари в момента за ново. :/

И пак се извинявам, че не въвеждам всеки ден, но пътувам и не винаги имам интернет.

Мнението беше редактирано от Катерина Илова на 13.06.16 20:28.

Здравейте!

Хранене (Искам да отбележа, че нямаше почти нищо вкъщи, а и пари нямах. Не се оправдавам, просто уточнявам!)
1.Филия с кашкавал и кафе
2.Мюсли бар
3.Яйца, 1 белтък и 20гр кашкавал
4. Пиле с кафяв ориз

Тренировка
1. Напади 3х15
2. Клекове с пулсиране 3х25
3.Бърпи 3х10
4. Скок от клек 3х13
5. 1000 скока на въже

15.06.16
09:09

В домашните тренировки за крака може да тренираш и задното бедро. ;)

казано от Боян Димитров на 15.06.16, 09:09:

В домашните тренировки за крака може да тренираш и задното бедро. ;)

Добре, благодаря за съвета! :) Ще го взема в предвид. :)

Здравейте!

Хранене
1. Филия със сирене и кашкавал + кафе
2.Пилешко с кафяв ориз
3. Протеинов бар
4. Мляно свинско и домати

6. Кубинска преса 3х10
7. Повдигане на дъмбели до брадата 3х12
8. Раменни преси 3х12

Малко update ще дам какво се случва (не е само фитнес, но пък може би не е проблем)
1.Така, готвя последен изпит по математика (този уикенд), за което се радвам, защото съм много изтощена вече.
2.Имам предложение от приятел да помоли негова позната, която е била и състезателка, да ходим заедно във фитнес зала, което ми звучи добре и ако тя се съгласи, ще приема.
3. Вълнувам се да си видя дипломата (ако се интересувате, мога да кажа каква е като оценка)
4.Нямам търпение да си подам документите, да излязат класиранията и да съм приета, където искам
5.По-маловажно е, но ще мога да се сдобия с кантарче скоро.

:)

Здравейте!

Хранене:
1. 2 яйца, 1 белтък + 20гр кашкавал + кафе
2. 1/2 бургер (пилешко, кисела краставичка, марула, домат,лютеница)
3. Десетина кашута и фреш портокал
4.Пиле с кафяв ориз

Тренировка :
1. Разгряване
2. Набирания 3х4 (Подскоквам,  издърпвам се и после много бавно  се спускам.)
3. Повдигане на дъмбел встрани при наклон напред 3х12 (с по 5 кг дъмбел  в ръка )
4. Хай пул с дъмбели 3х12 (отново петичките)
5. Едностранно гребане с дъмбел 3х12 (с 13кг)
6. Мъртва тяга с дъмбели и гребане  3х12 (с по10кг в ръка)
7. Широко гребане с дъмбели  от наклон  (с по 5 кг в ръка) 3х12
8. Редуващи се бицепсови сгъвания 3х12 (с по 5 кг дъмбел  в ръка )
9.”Зотман” сгъване с дъмбели  3х12 (с по 5 кг дъмбел  в ръка )
10. Концентрирано сгъване 3х12 (с 5 кг)

16.06.16
23:28

казано от Катерина Илова на 16.06.16, 22:09:

Здравейте!

Нарича се негативни набирания. :)

Мнението беше редактирано от Боян на 16.06.16 23:36.

казано от Боян Димитров на 16.06.16, 23:28:

казано от Катерина Илова на 16.06.16, 22:09:

Здравейте!

Нарича се негативни набирания. :)

Благодаря за уточнението. :)

Здравейте!

Няма да лъжа-вчера почти не съм яла, защото се бях натъжила за нещо и не ми се ядеше.

Тренировката беше 40 мин велоергометър.

Ясно ми е, че не трябва емоциите да ми влияят, но не можах да ги контролирам този път.

Хубав ден от мен! :)

Здравейте!

Днес съм малко по - добре психически, но този изпит мнооого ме изтощи.  Не съм яла много,  а си направих почивка от тренировка, защото се прибрах към 20.00 капнала.

Храната беше:
1 филия с шунка и кашкавал
Ориз с коприва, 1 малко кюфте и яйце + краставица
Чаша прясно мляко

Направо заспивам, пишейки това. Надявам се, че идните дни всичко ще е наред.

Лека вечер! :)

Здравейте!

Вече съм отново добре. Предполагам, че стреса от изпита много ми повлия предните дни. Днес прекарах качествено време с майка си и сега всичко ми е наред.

Хранене:
1. Малка купичка пшеница и чаша мляко
2. Пилешко + ориз с коприва и яйце
3. Пасирани замразени банан и череши
4. Пилешки дробчета + домат и краставица

Тренировка:
1.Клек със собствено тегло 3х25
2. Писторет 3х6 всеки крак
3.Бедрено сгъване от лег с дъмбел 3х10 с 10кг
4.Български клек с по 7кг в ръка 3х10
5.Бедрено сгъване с швейцарска топка 3х15
6.Кънки клякане 4х15
7.Напади с дъмбели (2х7кг) 3х12
8.Глутеус мост 3х25 със задържане на последното повторение
9.Мъртва тяга с 2х7кг дъмбели - 3х12
10.Клек с 2х7кг дъмбели 3х15

Хубава вечер! :)

Здравейте!

Храна:
1.Филия с кашкавал  и салам + 2 яйца+кафе
2.Пасирани замразени банан и череши
3.Яйце и половин филия с кашкавал и салам
4.Пиле + домат и половин краставица

6. Повдигане на дъмбели до брадата 3х12
8. Раменни преси 3х12

Здравейте!

Вчера не писах в дневника си, но накратко правих гръб, като тренировката беше като тази, която последно правих.
Храната не я писах, защото от сутринта бях на крак и се прибрах точно за 30 мин да ям следобед, а и бях с приятелка и не беше удобно да седя на компютъра.
Вечерта излязохме с класа ми и доста се забавлявахме!

За който се интересува -дипломата ми е 5.86. Горе долу съм доволна от това.

Днес обаче имам страшни болки в корема (женски), буквално треперех и не можех да се изправя. Цял ден лежа, не ми се яде. Насилих се да хапна малко, но нямам никакъв апетит. Отпусна ме малко, но ще пропусна тренировката, защото ме е страх да не ме заболи пак силно от натоварването.

Ще пиша или по - късно, или утре да кажа как се е доразвил деня ми.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1